Upinniemeen tavallista enemmän varusmiehiä - kaikille ei ole punkkaa valmiina

Tvälups

Ylipäällikkö
yle 2.1.2014 klo 7:50
Upinniemeen tavallista enemmän varusmiehiä - kaikille ei ole punkkaa valmiina
Upinniemen varuskunnassa lasketaan sänkypaikkoja tarkkaan loppiaisena. Vuoden ensimmäinen saapumiserä tuo Upinniemen varuskuntaan lähes 1 120 uutta alokasta, vaikka varuskunnan nykyinen tavoitevahvuus on alle tuhat.

Kuva: YLE / Kati Pukarinen
Vuoden ensimmäinen saapumiserä tuo loppiaisena Upinniemen varuskuntaan 1 117 uutta alokasta. Varuskunnan nykyinen tavoitevahvuus on kuitenkin vain 950.

Suomenlahden meripuolustusalueen komentaja Markus Aarnion mukaan Upinniemi on kuitenkin valmis ottamaan vastaan isomman erän varusmiehiä.

- Aluetoimistojen kautta meille tulee nyt tavoitevahvuutta enemmän varusmiehiä. Upinniemessä on kuitenkin aikoinaan ollut paikkoja 1 200 varusmiehelle, ennen kuin vahvuus pienennettiin nykyiseen 950, sanoo Aarnio.

Aarnio takaa, että jokaiselle palveluksensa aloittavalle tulee löytymään peti. Hän kuitenkin arvioi, ettei lisäsänkyjä tarvitse lopulta lähteä haalimaan.

- Ensimmäisen päivän poistuman perusteella meidän arvio on, että sisään tulevien määrä jää noin tuhanteen varusmieheen. Tälle määrälle meillä on jo vuodepaikat valmiina. Jos kuitenkin käy niin hyvin, että varusmiehiä jää meille enemmän, niin sitten vain lisätään vuoteiden määrää, Aarnio vakuuttaa.

Suomenlahden meripuolustusalueeseen kuuluva Kotkan rannikkopataljoona Haminassa ja Kotkassa lakkautettiin vuodenvaihteessa.
 
Kyllä se siitä helpottaa ennen iltaa, kun aktiivisesti kysytään maitojunaan lähtijöitä. Tiedotteessa voidaan sitten moittia nykynuorison kuntoa, asennetta ym.
 
Puolustusvoimauudistus etenee suunnitellusti... Ei kovin hyvää imagon rakentamista muutoksessa...
 
Back
Top