Upseeriliitossa kiusaamista - työilmapiiri koettiin pelottavaksi

Tvälups

Ylipäällikkö
yle 21.10.2013 klo 14:10
Upseeriliitossa kiusaamista - työilmapiiri koettiin pelottavaksi
Liiton puheenjohtaja Harri Westerlund erosi sen jälkeen, kun hallitus oli käsitellyt työilmapiiriä koskevaa selvitystä. Hänen toiminnastaan on tehty myös tutkintapyyntö. Westerlund itse kiistää kiusaamissyytökset.
Upseeriliitossa on ollut toistuvaa työpaikkakiusaamista. Liiton hallituksen teettämä selvitys osoittaa, että useat työntekijät ovat olleet ristiriitojen vuoksi uupuneita ja sairastumisvaarassa.

Selvityksen mukaan työyhteisön ilmapiiri on koettu parin–kolmen viime vuoden aikana pelottavaksi ja epäluottamuksen sävyttämäksi. Puheenjohtaja Harri Westerlundin johtamistapa on koettu muun muassa kylmäksi, syytteleväksi ja kontrolloivaksi.

Liiton hallitus käsitteli työterveyshuollon tekemää selvitystä pari viikkoa sitten. Sen jälkeen Westerlund erosi tehtävästään.

Hänen toiminnastaan on jätetty myös tutkintapyyntö poliisille.

Westerlund: Liitossa on käynnissä valtapeli
Eronnut puheenjohtaja Harri Westerlund kiistää kiusaamisväitteet. Hän sanoo, ettei ole kiusannut ketään työntekijöistä. Westerlundin mukaan Upseeriliitossa on käynnissä valtapeli, jossa hän ei halua olla mukana.

- Olen yrittänyt omalla erollani rauhoittaa tilannetta, hän sanoi Yle Uutisille.

Westerlund ei kuitenkaan halua ottaa tarkemmin kantaa eroaan edeltäneisiin tapahtumiin. Hän korostaa, että eron taustalla oli myös henkilökohtaisia syitä.

Upseeriliiton kiusaamisesta kertoi ensimmäisenä Turun Sanomat.
 
Tämä porukka ei ole tuulettanut likapyykkiään julkisesti. Joko rahanpuute on laukaissut kaluunaherrojen pudotuspelit? Olisin odottanut sitä vasta ensi vuonna.
 
TS: Upseeriliiton kiusaamisepäilyt etenivät syyteharkintaan
Tiistai 15.4.2014 klo 08.01

Upseeriliiton työpaikkakiusaamisväitteet ovat edenneet syyteharkintaan, kertoo Turun Sanomat.

Upseeriliiton järjestöpäällikkö Kari Haapanen teki marraskuussa poliisille tutkintapyynnön liiton hallituksen entisestä puheenjohtajasta Harri Westerlundista. Tutkintapyyntö koski epäiltyä työturvallisuusrikosta.

Turun Sanomien tietojen mukaan syyteharkintaan edenneessä tapauksessa rikosnimikkeenä on pahoinpitely.

Helsingin poliisin rikosylikomisario Antti Leppilahti vahvistaa lehdelle, että esitutkinta on päättynyt ja juttu siirtynyt syyttäjälle. Leppilahti ei kommentoi tarkkaa rikosnimikettä tai esitutkinnan tarkempaa sisältöä.

Westerlund on kiistänyt kiusaamisväitteet, eikä hän kommentoinut asiaa lehdelle maanantaina. Hän erosi puheenjohtajan tehtävästä viime lokakuussa henkilökohtaisiin syihin vedoten.

Lähde: Turun Sanomat

STT
 
Back
Top