Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Urheilijoille samanlainen palvelus kuin muillekin!

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Platypi, 22.05.2015.

 1. Platypi

  Platypi Luutnantti

  Liittynyt:
  17.04.2015
  Viestejä:
  312
  Tykkäykset:
  346
  Pisteet:
  36
  http://www.hs.fi/kotimaa/a1432184481146?jako=5d08e9890de58139679baf06fca630fe&ref=tw-share

  "
  Huippu-urheilijoiden kevennetty palvelus siirtyy historiaan – Armeija puuttuu urheilijoiden erioikeuksiin
  Ammattiurheilijat on järjestelty muita lyhyempään sotilaskoulutukseen, mutta jatkossa he joutuvat samalle viivalle muiden varusmiesten kanssa
  KOTIMAA 21.5.2015 19:05
  Jarmo Huhtanen

  HELSINGIN SANOMAT


  STUDIO KORENTO / HARRI MÄENPÄÄ / EI TIEDOSSA
  [​IMG]
  Mikko Koivu armeijassa ampumaleirillä Nurmeksessa 2011.
  Puolustusvoimat joutuu poistamaan Urheilukoulussa palvelevien huippu-urheilijoiden erioikeuksia. Taustalla on apulaisoikeusasiamies Maija Sakslininpuoli vuotta sitten tekemä päätös, jossa hän piti ammattiurheilijoiden lyhyttä palvelusaikaa ongelmallisena varusmiesten yhdenvertaisen kohtelun kannalta.

  Urheilukoulussa koulutetaan tiedustelijoita
  Urheilukoulu toimii Kaartin jääkärirykmentissä Helsingissä. Eräiden talvilajien urheilijat palvelevat kuitenkin Kainuun prikaatissa Kajaanissa.

  Urheilijoista koulutetaan tiedusteluryhmiä. Palvelusaika on 165 tai 347 vuorokautta.

  Kouluun hakijoiden pitää edustaa kansallista nuorten tai yleisen sarjan huippua.

  Valinnat tehdään eri lajien asiantuntijoiden lausuntojen sekä psykologisten ja fyysisten testien perusteella.

  Urheilukoulun 165 päivän miehistökoulutukseen valitaan saapumiserää kohden enintään 30 urheilijaa, jotka ovat esimerkiksi ulkomailla asuvia ammattilaisurheilijoita tai kotimaassa asuvia esiammattilaissopimuksen tehneitä urheilijoita.  Nykykäytännön mukaan esimerkiksi ulkomailla asuvat tai urheilevat ammattiurheilijat ja poikkeuksellisen menestyneet urheilijat pääsevät Urheilukoulussa lyhimpään, vajaan kuuden kuukauden varusmieskoulutukseen.

  Apulaisoikeusasiamiehen saaman selvityksen mukaan vuonna 2011 Urheilukoulussa 180 päivää miehistökoulutuksessa olleet urheilijat olivat varsinaisessa sotilaskoulutuksessa vain 66 päivää. Miehistökoulutuksen palvelusaika lyheni viime vuonna 165 päivään.

  Sakslin katsoo, että varusmiespalvelus tulee järjestää mahdollisimman yhdenmukaisella ja syrjimättömällä tavalla. Sakslin pyysi päätöksessään puolustusministeriöltä vastausta siihen, mihin toimenpiteisiin hänen päätöksensä antaa aihetta.

  Pääesikunta on nyt ilmoittanut eduskunnan apulaisoikeusasiamiehelle, että se on päättänyt muuttaa Urheilukoulun toimintaa ohjaavaa asiakirjaa.

  Uudistetussa asiakirjassa ohjeistetaan, että Urheilukouluun valittujen koulutusvalinnat tehdään muiden asevelvollisten tapaan peruskoulutuskauden aikana:

  "Kaikille varusmiehille tarjotaan yhtäläiset mahdollisuudet tulla valituksi johtajakoulutukseen tai miehistön eri tehtäviin koulutettavaksi. Johtajakoulutukseen valitaan johtamis- ja oppimisedellytyksiltään soveltuvimmaksi arvioidut varusmiehet. Valittavien määrä riippuu joukkotuotantotarpeesta. Jokainen asevelvollinen pyritään kouluttamaan taitojensa ja taipumustensa mukaisiin sodan ajan tehtäviin."

  Pääesikunnan uusien ohjeiden mukaan Urheilukouluun valittujen asevelvollisten palvelusajan pituus määräytyy annettavan sotilaskoulutuksen perusteella, kuten muillakin asevelvollisilla. Urheilukoulussa palvelevien varusmiesten palvelusajan pituudesta päättää joukko-osaston komentaja sen perusteella, millaiseen erikoiskoulutukseen tai johtajakoulutukseen urheilija valitaan.

  Urheilukoulussa ei tulevaisuudessa myöskään sallita muista poikkeavia palveluksen aloittamisajankohtia.

  Pääesikunnan henkilöstöosasto on puolustellut ammattiurheilijoiden erikoiskohtelua sillä, että on perusteltua huomioida urheilijoiden toiveet, jotta varusmiespalveluksen haitat urheilijoiden uralle jäävät mahdollisimman pieniksi. Henkilöstöosaston mukaan huippu-urheilijat ovat nuorison esikuvia, mikä perustelee erityiskohtelua.

  Apulaisoikeusasiamies Sakslin ei pidä ammattiurheilijoiden suosimiselle esitettyjä perusteita hyväksyttävinä perusoikeusjärjestelmän kannalta. Sakslin katsoo, että jos jokin ryhmä määrätään aina lyhyimpään palvelukseen, pitää sille olla perusoikeusjärjestelmän kannalta hyväksyttävä peruste.

  Sakslinin mukaan varusmiespalveluksen suorittamisesta voi aiheutua haittaa muidenkin ammattien kuin urheilun harjoittajille."
   
  Nikhris tykkäsi tästä.
 2. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,700
  Tykkäykset:
  4,726
  Pisteet:
  636
  Tästä olen tismalleen samaa miltä. Ei kai se nyt puolustusvoimien tehtävä ole huolehtia kenenkään urheilu-urasta. Joko joustetaan kaikkien ammattiryhmien kohdalla tai ei kenenkään kohdalla.

  Huippu-urheilijoille löytyy kyllä sellaisiakin sijoituspaikkoja, missä huippu-urheilijan kyvyt saadaan puolustusvoimien käyttöön parhaalla mahdollisella tavalla ja peruskuntokin pysyy hyvällä tasolla :D

  Varusmiespalveluksen suorittaminen erikoisjoukoissa oli takavuosina kunnia-asia ja halukkaita hakijoita oli runsaasti. Nykyään perinteisiin erikoisjoukkoihin kaivataan lisää hakijoita.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2015
  adam7, skärdis, Tähystäjä ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. Erkki

  Erkki Majuri Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.02.2014
  Viestejä:
  1,491
  Tykkäykset:
  2,472
  Pisteet:
  156
  Jo oli aikakin. Joku tolkku se on oltava urheilun palvonnassakin. Yhtälailla vaikkapa huippumuurarin olisi saatava kevennetty palvelus voidakseen kehittyä ammatissaan myös varusmiesaikanaan.
   
  skärdis, Coffee Man ja Rajajääkäri tykkäsivät tästä.
 5. CarriE66

  CarriE66 Kapteeni

  Liittynyt:
  08.01.2014
  Viestejä:
  658
  Tykkäykset:
  1,237
  Pisteet:
  76
  Omasta mielestään jokainen on erityisen tärkeä ja oikeutettu erivapauksiin. Säälittävintä koko touhussa on että oikeiden huippu-urheilijoiden sijaan valtaosa kitisijöistä näyttää olevan jotain divaritason harrastelijoita jotka pitävät itseään erityislahjakkaina huippu-urheilijoina. Jos urheilijan ura kusee puolen vuoden kevennetyn (urheilu)harjoittelujakson aikana niin onko kyseessä huippu-urheilija? Mielestäni ei.

  Intti tekee niille ihan hyvää. Oppivat sen "haaveet kaatuu" -laulun jo intissä eivätkä vasta 5v päästä "urheiluelämässä" kun huomaavat että omat taidot ei vaan riitä "huipulle".
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2015
 6. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,973
  Tykkäykset:
  24,103
  Pisteet:
  1,286
  Saa nähdä sitten, kuinka moni suururheilija vapautuu intistä mm. hirmuisen astman vuoksi. Sitähän tämä tulee tarkoittamaan, kun mahdollisuus suorittaa intti viikossa poistuu tai poistunee.
   
 7. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,401
  Tykkäykset:
  9,864
  Pisteet:
  1,286
  Parempi että ne saavat kokonaan vapautusta kuin että suunnilleen käyvät siellä vain tutustumassa, ei sota yhtä tai kahta ihmistä kaipaa.
  Muistan omasta palveluksesta kuinka se aiheutti närää muissa kun ne pari tyyppi saivat olla niin paljon poissa palveluksesta. Muistaakseni olivat jalkapalloilijoita.
   
 8. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Sanoin jo virassa ollessani, että urheilijoiden erikoiskohtelu on puolustusvoimien häpeätahra! Viimeksi seurasin menettelyä poikani kautta. Saman yksikön perheelliset, pienyrityksiä pyörittävät tai maanviljelijät eivät millään meinanneet saada välttämättömiäkään vapaita, mutta seurasivat katkeroituina urheilijoiden julkista kerskailua vapaillaan. Painija, joka ei ollut yhtään yötä maastossa, golfin pelaajat, jotka kehuivat vapaillaan, tenniksen pelaaja, joka kävi kääntymässä kasarmilla, suuri joukko jääkiekkoiijoita, joista kukaan ei ole myöhemmin juurikaan kuullut. Entä se kehittyvä viulisti, jonka kädet olivat vaurioitua metsässä?

  Onko olemassa tilastoa siitä, miten nämä nyt jo tuhansissa laskettavat erityistapaukset lopulta pärjäsivät huippu-urheilijoina? Entä kansalaisina?

  PS. Olen itse aikoinani pärjännyt kohtuullisesti urheilussa.
   
  Erkki, YliKoo ja baikal tykkäsivät tästä.
 9. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,401
  Tykkäykset:
  9,864
  Pisteet:
  1,286
  Kysyisin myös että kuinka osaavia ovat "tiedustelijoina" jos palvelusaika on vain pari kuukautta? Tietääkseni tiedustelijan pitäisi osata myös erinäisiä sotilaallisia taitoja joiden oppiminen ottaa reilusti aikaa.
  Tiedustelijan tehtävään vaadittavan kestävyyskunnon saa kyllä muutki treenattua itselleen. Ei siihen tarvita urheilijataustaa.
   
 10. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,973
  Tykkäykset:
  24,103
  Pisteet:
  1,286
  Kyllä siihen tarvitaan. Riippuu tietysti siitä, millaisiin tiedustelutehtäviin hemmo on joutumassa. Muutamassa kuukaudessa ei rapasäkkiä kyllä valmenneta tiedustelijaksi fyysisesti. Toisinpäin se onnistuu: säännöllisen urheilutaustan omaavasta leivotaan tiedustelumies. Ainakin jonkinlainen. Mutta leivotaanko muutamassa viikossa kenestäkään....tokko vain. Eikä esim. jääkiekkoilijoiden kermakaan ole samaa kastia kuin juoksijat, suunnistajat ja hiihtäjät jne. fyysisesti.
   
 11. ajs178

  ajs178 Majuri

  Liittynyt:
  21.01.2014
  Viestejä:
  1,387
  Tykkäykset:
  1,855
  Pisteet:
  156
  Entä koska käydään jehovantodistajien vapautuksen kimppuun?

  Ja mistä pitäen lyhin palvelus on ollut 165 päivää? Eikö tolle lyhentämiselle tule loppua??
   
  YliKoo tykkäsi tästä.
 12. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  Harvinaisen oikeassahan apulaisoikeusasiamies Sakslin on, kyseessä on selkeä ongelma jos tilannetta verrataan esim. nuoriin yrittäjiin/maatalousyrittäjiin tai muihin nuoriin, joilla on merkityksellinen tehtävä - pahimmassa tapauksessa kyseessä on tilanne, jossa on olemassa oleva lapsi, joka tarvitsee ainoan elossa olevan huoltajan läsnäoloa mutta lopulta eteen tulee tilanne, jossa sinne "armeijan harmaisiin" on mentävä.

  Erityisen mielenkiintoista oli seurata eilen lyhyitä kommentointeja, jossa Sakslinia kritisoivat monet lehtien "huippu-urheilijoiksi" nimittämät urheilijat, mutta joiden urheilullinen menestys on kuitenkin kaukana siitä mitä minä pidän huippu-urheiluna. Minun on vaikea mieltää jalkapallon liigaseuran varamaalivahtia huippu-urheilijaksi, tai liigan kiekkojoukkueen pelaajaa huippu-urheilijaksi etc. Urheilijoita he kyllä ovat, mutta eivät he ole mitään huippu-urheilijoita - verrannollinen tilanne on se, että etenkin iltapäivälehtien uutisoinnissa suomalaiset NHL-kiekkoilijat ovat järestään NHL-tähtiä vai asema joukkueessa (puhumattakaan koko liigasta) on jokin muu kuin olla joukkueen tähti.

  Joten tässä suhteessa todellista tarvetta tasa-arvoistamiselle on olemassa, ja jos on tarkoitus tasa-arvoistaa toimintaa, tuolloin kenellekään ei voida järjestää erityisvapauksia vaikka puolustusvoimien kannalta todellisten huippu-urheilijoiden (jollaisia on ehkäpä pari kolme per ikäluokka) erityiskohtelulle voi löytyä peruste ja se voi olla PR-toimintana puolustusvoimia hyödyttävää ja hyödyttää Suomea enemmän mitä näiden parin kolmen suorittama asepalvelus.

  Veljeni palveli aikoinaan Lahdessa Urheilujoukoissa sen 11 kuukautta (arviolta 90-luvun puoliväli) ja samaan aikaan tuolloiset uimarisuuruudet suorittivat oman "asepalveluksensa". Eivätpä Sievinen, Kasvio & co (neljä heitä kaikkiaan oli) montaakaan päivää/yötä kassulla olleet, kerran pari kävivät ampumassa ja tuolloin lehdistö ja tv oli paikalla - muun ajan treenasivat, olivat kisoissa, myös sotilaiden MM-kisoissa Roomassa (tjsp) josta heidän piti tuoda kultaa ja kunniaa puolustusvoimille - paras sijoitus oli neljäs tjsp eli ei tullut kultaa eikä kunniaa. Suomen uintimaine meinasi kyllä mennä tuona aikana Petteri Lehtisen (myös Urheilujoukoissa tuolloin) annettua positiivisen dopingnäytteen (astmalääke kyseessä) mutta tuomio peruttiin (muistaakseni) lääketieteellisin perustein.

  vlad.
   
 13. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Täyttä asiaa!

  Suomi tuhlaa puolet puolustuskyvystään
  Pääkirjoitus 23.5.2015 1:59 Päivitetty: 23.5.2015 9:14
  [​IMG]
  Kolumni
  Erja Yläjärvi Helsingin Sanomat
  Kirjoittaja on HS:n toimituspäällikkö.
  Kuuntele
  • 282
  • 28

  • Suomessa on selvästi mietitty, miten maan puolustus kriisin aikaan järjestettäisiin. Siitä kertoo reserviläiskirjekin. Miesten osaaminen halutaan kriisin sattuessa ymmärrettävästi tarkoituksenmukaiseen käyttöön.

   Erikoista kyllä, tämä 5,4 miljoonan asukkaan maa lähtee yhä liikkeelle siitä, että puolet väestöstä – naiset – kannattaa sivuuttaa tässä puolustusstrategiassa kokonaan. Naisten puolustustahtoa ei yritetä hyödyntää mitenkään. Ei myöskään heidän osaamistaan, vapaaehtoista asepalvelusta lukuun ottamatta.

   Se on kiintoisa ajattelutapa maalle, joka on näin pieni. Luulisi, että kansalaisten osaamista kannattaisi käyttää kriisin sattuessa mahdollisimman laajasti.


   Unohdetaan tässä yhteydessä nyt se, miltä tämä naisista tuntuu tai ei tunnu. Sillä ei ole puolustusstrategian kannalta välttämättä väliä. Kyse ei myöskään ole siitä, että kaikille naisille pitäisi nyt tulla reserviläiskirje tai että naiset haluaisivat armeijaan. Useimmat naiset eivät halua ja ovat tässä mielessä täysin sukupuolittuneita. Moni meistä tietysti asepalvelukseen menisi, jos siihen velvoitettaisiin.

   Se, millä varmasti on väliä, on tämä: asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että nykyajan kriisi ei tapahtuisi vain rajalla aseiden kanssa. Moderni kriisi kohdistuisi tietoverkkoihin, niiden suojaukseen, asutuskeskusten strategisiin solmukohtiin, maksuliikenteeseen ja viestintään.

   Niiden suojaamisessa ei luulisi olevan mitään väliä, onko osaamista miehillä vai naisilla. Sukupuolella ei myöskään luulisi olevan väliä siinä, miten strategisesti varaudutaan manipuloidun tiedon ja propagandan vyöryyn, joka olisi sosiaalisen median takia ennenäkemätön.

   Siksi reserviläiskirje on herättänyt minulle yhden kysymyksen: Mitä järkeä naisten sivuuttamisessa on valtion näkökulmasta? Eikö tämä ole puolustuskyvyn tuhlausta?

   Jotain naiset tekisivät kriisissä joka tapauksessa. Olen välillä yrittänyt kuvitella, mitä se olisi. Oma naiskuvani kriisistä on mummojeni sota-Suomi. Silloin hoidettiin tiloilla miestenkin työt ja lapset siinä sivussa. Maailma on muuttunut eikä tästä mielikuvasta ole enää apua.

   Menisinkö vain töihin? Tarvittaisiinko minua vapaaehtoistöissä? Kenelle työkuorma kaupungeissa kasaantuisi?

   Välitön kriisi ei onneksi uhkaa Suomea ja siksi pohdintani on teoreettista.

   Mutta eikö juuri siksi nyt olisi hyvä aika pohtia, mitä puolustusosaamista maan toisella puolikkaalla voisi olla?

   Erja Yläjärvi erja.ylajarvi@hs.fi
   Kirjoittaja on HS:n toimituspäällikkö.
   Twitter: EYlajarvi
   
 14. Mainos 15. Herman30

  Herman30 Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.10.2013
  Viestejä:
  6,401
  Tykkäykset:
  9,864
  Pisteet:
  1,286
  Nii-in. Miksi ei ole uudelleen herätetty Lotta-järjestö? Tai jotain vastaavaa. Virokin uudellenkäynnisti Naiskodukaitse http://www.naiskodukaitse.ee/ kun pääsivät Neuvostoliitosta eroon.

   
 16. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Ei pelkästään naisjärjestö, vaan Suomen koko puolustusratkaisu ja -järjestelmä olisi mietittävä uusiksi. Nykyinen ei enää vastaa edessä oleviin haasteisiin.

  [​IMG]
  Reserviupseeriliitto ehdottaa yleistä varaamisrekisteriä
  Kotimaa|Turun Sanomat11:07|1
  Päivitetty 11:21
  Suomeen tulisi perustaa yleinen varaamisrekisteri poikkeusoloissa tarvittavaa henkilöstöä varten, ehdottaa Suomen Reserviupseeriliiton puheenjohtaja Mikko Halkilahti. Rekisteristä selviäisi, mihin kriisiajan tehtävään ja kenen toimesta henkilö on varattu.

  Varaamisrekisteri olisi konkreettinen askel koko yhteiskunnan varautumisen edistämiseksi ja turvallisuusviranomaisten toimintakyvyn varmistamiseksi, Halkilahti sanoi. Hän puhui tänään Porvoon Reserviupseerien 80-vuotisjuhlassa.

  Tällä hetkellä tiedot poikkeusolojen tehtäviin varatuista ovat eri rekistereissä, ja Halkilahden mukaan niiden ajanmukaisuus ja oikeellisuus eivät ole taattuja. Kaikkien hallinnonalojen yhteinen rekisteri poistaisi päällekkäiset varaukset ja olisi reaaliaikainen, mikä lisäisi järjestelmän luotettavuutta.

  Asevelvollisrekisterin lisäksi poikkeusolovarauksia on sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla, kunnissa, pelastuslaitoksilla ja yrityksillä.

  TS–STT
   
 17. roopeluhtala

  roopeluhtala Kapteeni

  Liittynyt:
  26.06.2013
  Viestejä:
  574
  Tykkäykset:
  116
  Pisteet:
  76
  Urheilijoiden erikoisvapautuksen todellinen syy lieneekin se, että jos Puolustusvoimat ei mahdollista harjoittelua, oma urheilulääkäri kirjoittaa pyydettäessä vapautukseen johtavan diagnoosin (NBA-koripalloilijalla syynä voi olla polvet, maajoukkuejalkapalloiljalla selkä: http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/miljonaarit-ruotuvaessa/1301830 )

  Varusmies-lehdessä epäillään että urheilijoiden erityiskohtelu jatkuu tämänkin jälkeen, vain vähän epävirallisemmin: http://varusmieslehti.fi/kolumni-mikaan-ei-muutu/

  "Kun Urheilukoulun koulutusvalinnat, eli se märehtivätkö nuoret urheilijatähdet kasarmilla 5,5 vai 11,5 kuukautta, on tähän mennessä tehty urheilullisten näyttöjen perusteella, tulevaisuudessa määrävä tekijä on menestys P-kauden sotilaskoulutuksessa. Todellisuudessa tilanne voi olla toinen. Vai uskotteko itse Urheilukoulun kantakessujen ja luutnanttien määräävän mikkokoivut aliupseerikurssille?

  Mikä siis muuttui? Niinpä.

  Koulutusvalintojen lisäksi muutoksia tulee Hesarin mukaan Urheilukoulun saapumiserärytmiin. Nykyisestä neljästä saapumiserästä siirrytään kahteen, eli samaan rytmiin muiden joukkoyksiköiden kanssa.

  Tämä on ihan todellinen muutos. Muutos, jolla ei varmaan kenenkään mielestä ole mitään merkitystä.

  Itse urheilukomennusten määrästä Hesari ei puhu mitään. Se voi toki johtua siitä, että juttua tehtäessä asia on vain sattunut menemään ohi.

  Todennäköisempää on, että Pääesikunnan uudessa asiakirjassa urheilukomennuksia ei yksinkertaisesti käsitellä. Muutoksia tehdään, mutta (Sakslinin päätöksen aiheuttaneeseen) komennusmäärään ei puututa. Se olisi samalla sekä ovelaa että härskiä."
   
 18. Rajajääkäri

  Rajajääkäri Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  03.12.2014
  Viestejä:
  2,273
  Tykkäykset:
  3,753
  Pisteet:
  636
  No joissain tapauksissa olisin valmis antamaan harjoitteluun ja kilpailemiseen vapaata, mutta näytöt ja urasuunnitelma täytyy olla vahva. Epäilys on, että siellä urheilujoukoissa on turhaakin porukkaa, joilla ei ole mitään realistisia mahdollisuukisa maailmaan huipulle.
   
 19. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  Hyvä päätös, vaikka onkin suuri harmi ettei counter-strikea pelaamalla enää voi suorittaa asepalvelusta. Jos urheilija kokee asepalveluksen suorittamisen haittaavan hänen unelmiaan, niin eiköhän joku sopiva diagnoosi löydy ettei tarvitse osallistua...


  Niin. Milloin?
   
 20. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,973
  Tykkäykset:
  24,103
  Pisteet:
  1,286
  Amerikkalaista ökykirkkoa ei ole haluttu suututtaa. Jehovilla on vaikutusvaltaa ja virtaa Valloissa enemmän kuin lukumääränsä verran.
   
 21. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Tarvittaessa voitaneen lainata vakuutusyhtiöstä lääkäri uusintatarkastusta tekemään. :rolleyes:
   
 22. vlad

  vlad Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  17.01.2015
  Viestejä:
  4,695
  Tykkäykset:
  13,373
  Pisteet:
  1,286
  Olettaisin, että ainakin jokunen maajoukkuetason urheilija tulee turvautumaan tähän taktiikkaan tai urheilija, jolla on rahaa kiinni urassaan erilaisten ammattilais- ja mainossopimusten muodossa miljoonia. Kyllähän se Olli "kurpitsapää" Jokinenkin aikanaan vapautuksen sai lääkärin kirjoittamalla todistuksella.

  En tiedä kuinka helposti Suomessa on mahdollista saada diagnoosi, joka vapauttaa asepalveluksesta mutta luulisin, että ammattilaisseurojen lääkäreiden kautta sellainen on helposti järjestettävissä, joten ei muuta kuin ICD-10 -listalta poimimaan mieleinen tautiluokitus.

  Henk.koht. kannatan niin tasa-arvoista systeemiä kuin mahdollista, että vapaamatkustajia olisi todella vähän. Ainoan ongelman näen niiden todellisten maailmanhuippujen (ala kuin ala) kohdalla sen, että heidän tasa-arvoisen kohtelun myötä puolustusvoimat menettää mahdollisuuden tiettyyn pr-toimintaan ja näkyvyyden lisäämiseen. Mutta näitä todellisia maailmanhuippuja nyt ei kovinkaan montaa per ikäryhmä ole (puhutaan korkeintaan muutamista henkilöistä) joten tiedä sitten onko pr-hyödyn menettäminen sen arvoista, että myös he suorittavat asepalveluksen (jolleivat saa vapautusta).

  Sen sijaan kansallisen tason urheilijoiden kohdalla en oikein näe tarvetta mihinkään erityiskohteluun, se on ihan sama harjoitteleeko kansallisen tason huippu sen 10 vai 12 kertaa viikossa, jos tilanne kuitenkin on se, että hän voi jollain tasolla harjoitella päivittäin. Ja muutenkin olen jo aiemminkin kritisoinut tätä urheilukeskeisyyttä ja sen painottamista - eikä kyse ole yksin intistä vaan sama pätee monilla muillakin aloilla. Jotenkin tuntuu oudolta, että 2000-luvun Suomessa joku prenikka olympialaisista tai MM-kisoista nousee institutionaaliseen asemaan. Ymmärrän sen, että kehitysmaissa tai kehittyvissä maissa näin ajatellaan, mutta että modernissa kehittyneessä länsimaassa, jossa on olennaisesti merkittävämpiä asioita joista pitäisi olla ylpeä ja joiden pitäisi olla sitä kansallistunnetta kohottavia. Kuten sananvapaus, naisten äänioikeus, tasa-arvoisempi yhteiskunta, vähemmistöilläkin on oikeuksia, toimiva koululaitos etc. etc.

  vlad.
   
  Tetra tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu