Uusi: Aranda väisti sukellusvenettä

Slow news day...

OMG_ONOZ_by_u63r.gif
 

Köyhä uutispäivä, ja tämäkin uutinen on kevyehkö. Hesari kertoo väistämisen tapahtuneen hyvässä yhteisymmärryksessä, mutta Höplä, että venäläiset ajoivat Arandan tiehensä. Oli miten oli, mutta olisi mielenkiintoista tietää mitä venäläiset puuhaavat pohjassa.


http://hbl.fi/nyheter/2015-04-22/752499/ryskt-fartyg-korde-bort-aranda
Ryskt fartyg körde bort Aranda
Staffan Bruun
Publicerad: 22.04.2015 12.03 • Uppdaterad: 22.04.2015 12.44

Ryska krigsfartyg hindrade på tisdagsmorgonen havsforskningsfartyget Aranda att ta prover på internationellt vatten öster om Gotland.
 
Nopeasti pohdittuna tulee mieleen kolme eri vaihtoehtoa miksi Venäläiset hääräävät juuri Arandan ympärillä:

1. Puhdasta sattumaa. Aranda liikkuu ilmeisesti paljon ympäri Itämerta missä myös Venäläiset ovat aktiivisia ja on sattumoisin osunut useaan otteeseen törmäyskursille heidän kanssaan.

2. Voimannäyttö. Venäläiset provosoivat tahallaa päästäkseen julkisuuteen ja luomaan kuvaa Venäläisten herruudesta Itämeren suhteen.

3. Venäläiset kokevat Arandan uhkana. Voi olla, että Venäläiset pitävät Arandaa vieraiden vailtioiden tutkimusaluksena sotilaallisena uhkana. Kenties kuvittelevat, että Aranda on seuraamassa heidän radioliikennettään tai muuta vastaava. Tästä voisi vetää sen johtopäätöksen, että Venäläiset itse käyttävät paljon juuri siviili tutkimusaluksiaan myös salassa sotilastarkoituksiin.

Tämä taas tukisi sitä teoriaa, että monet Venäläiset siivilialukset ovat ollet Venäjän asevoimien käytössä ainakin välillisesti kun alukset ovat käyttäytyneet epämääräisesti Itämerellä. Esimerkiksi keräämässä tietoa tai häiritsemässä paikallista radioliikennettä.

Kunhan tässä uutista haistelen. Mitä mieltä muut?
 
Niin kauan kun eivät ammuskele keulan editse, pidän tuota jonninnäköisenä iltapäivälehdistön venäjähysteriana.
 
En tiedä miten herkästi tuollainen iso sukellusvene kääntyy mutta kuvittelisin että hitaasti.
Toisaalta ei sitä kauheasti tarvi kääntääkään että saa väistettyä.
Toisaalta sieltä paatista ollaan oltu yhteydessä ja pyydetty asiallisesti.
Outoa tietysti jos sama vene on uudestaan taas osunnut linjalle hetken päästä. Voisi kuvitella että menee jo jonkin häirinnän piikkiin kun ollaan jo ruotsin aluevesien kupeessa.

Mutta ehkä menee vähän jo il draama hakuisuuteen
 
- Sanoin, että emme muuten siirry, ollaan juuri aloitettu hommat, menee noin kaksi tuntia. He vastasivat, että okei, mutta yhtään idemmäksi ette mene. No, ei meidän idemmäs tarvinnutkaan mennä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015042219562686_uu.shtml

Venäjä määräilee Latvian ja Ruotsin talousvesillä, kuka menee ja mihin suuntaan :D

B0VFQBqCQAADA67.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Jos alus olis Venäläinen tutkimusalus, niin se tuomittaisiin heti tiedusteluvehkeeksi. Toivoisin tasapuolisuutta asiassa etenkin,kun tuo taisi olla ainakin jo neljäs kerta kun venäläiset hätistelevät sitä kauemmaksi.
 
Back
Top