Uusia sotilashankkeita Suomenlahdella – mitä Venäjä aikoo tehdä 10 kilometrin päässä Suomen rajasta?

Bushmaster

Greatest Leader
Tässä pari eri tapaa "uutiosoida" Venäjän toimintaa maamme rajanpinnassahttp://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1436501768585.html

Brittisivusto:
Uusia sotilashankkeita Suomenlahdella – mitä Venäjä aikoo tehdä 10 kilometrin päässä Suomen rajasta?

Venäjän asevoimilla on uusia sotilaallisia intressejä, jotka liittyvät Suomenlahden ulkosaariin, kertoo brittiläinen turvallisuus- ja puolustusalan sivusto IHS Jane’s 360.

Sivuston mukaan Venäjän armeija aikoo raivata miinoja ja tehdä selvityksiä Suomenlahden ulkosaarilla, jotka ovat ”astinkiviä Pietarista itäiselle Itämerelle”.

Uutisessa kerrotaan toimien kohdistuvan Seiskariin, Peninsaareen ja Someriin, joka sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Suomen aluevesirajasta ja vajaan 30 kilometrin päässä Suomen mantereesta.

Sivusto kertoo lähteekseen Venäjän puolustusministeriön.

IHS Jane’s 360 kertoo, että Venäjän pioneerit ovat raivaamassa miinoja Tytärsaarella, jota on kutsuttu ”Kuolemansaareksi” ja ”Miinoitetuksi saareksi” toisen maailmansodan jälkeen. IHS Jane’s 360:n mukaan Tytärsaarelle menoa on vältelty tähän asti, koska siellä on paljon maamiinoja ja muuta räjähtämätöntä taistelumateriaalia.

Suomi luovutti Suomenlahden ulkosaaret Neuvostoliitolle Moskovan rauhassa vuonna 1940.


Venäjän pioneerit raivaavat miinoja Suomenlahden saarilla

Puolustusalan julkaisu Jane'sin mukaan Venäjä on ilmoittanut tutkivansa ja raivaavansa Suomenlahden ulkosaaria.

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/saaret janes-38418  • Tytärsaari Suomenlahdella.

IHS Jane's 360 kertoo tässä jutussa, että Venäjän asevoimat mittaavat maata ja raivaavat miinoja Suomenlahdella muun muassa Seiskarilla, Peninsaarella ja Somerilla.

Julkaisun mukaan ne ovat "astinkiviä läheisestä Pietarista itäiselle Itämerelle". Venäjän puolustusministeriön kerrotaan ilmoittaneen asiasta.

Laivaston pioneerien kerrotaan parhaillaan raivaavan miinoista Tytärsaarta, joka on Venäjän toiseksi isoin saari Suomenlahdella ja 40 kilomeriä Viron rannikolta. Julkaisu kertoo asumatonta saarta toisen maailmansodan jälkeen sanotun Kuolemansaareksi tai Miinasaareksi, koska siellä on paljon räjähtämättömiä maamiinoja.

 

peelo

Ylipäällikkö
Kyllä taas huolestuttaa.

Miksei voi tehdä juttuja siitä mitä niillä saarilla on tai mihin niitä voitaisiin hyödyntää? Kerrotaan vaan että on saari 10 km päässä rajasta. Saari joka ei ole edes jutun pääpoitti, joka näyttäisi olevan Tytärsaari. 35 km päässä rajasta.
 
Top