Uusnatsismin ja Kansallisosialismin eroja

TheRomanRuler

Kapteeni
Nykyään joka toisessa lehtiartikkelissa puhutaan uusnatseista tai äärioikeistolaisista. Joten ajattelin tässä avata tämän keskustelun kaikenlaisista eroista nyky ajan uusnatsien ja 30 luvun kansallisosialistien välillä, sillä on tärkeää tietää mistä puhutaan.

Tässä videossa on mielestäni erittäin hyviä vertailuja.

Monet nyky ajan äärioikeistolaiset juovat paljon alkoholia esimerkiksi. Adolf Hitler taas oli totaalikieltäytyjä. Moniko nyky ajan äärioikeistolainen tietää mitään taiteesta? Adofl Hitler taas oli (taiteilijan urallaan epäonnistunut) taiteilija. Äärioikeistolaiset usein kuuntelevat heavyä, kun taas Hitleri piti Horst Wessel Liedistä tai Funkerliedistä.Tässä vaiheessa on hyvä sanoa että kuvassani oleva hakaristi on poliittinen vain siinä mielessä ettei hakaristejä pidä pelätä sen enempää kuin muitakaan symboleja. Kuvani yhteydessä se on selvästi Suomeen yhdistettävä perinteinen merkki (jo ennen kristinuskoa Suomessa käytettiin hakaristin eri muotoja mm koristeena https://en.wikipedia.org/wiki/Tursaansydän), eikä poliittinen symboli. Suomessa tämä onneksi ymmärretään, mutta monet ulkomaalaiset vetävät yhteyden heti natseihin.
 
Uusnatseilla ja kunnon wanhan ajan natseilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Ehkä uus-natsit yrittää epätoivosesti matkia jotain nykyaikaan parhaiten tarttuvia teemoja. Mutta kyllä ne on reppanoita ja ajastaan jälkeen jääneitä.
 
Back
Top