Uutisia Arabiemiraateista

fulcrum

Ylipäällikkö
#1
UAE shoppailee raketteja: http://www.dsca.mil/sites/default/files/mas/uae_14-42.pdf

UAE

High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) Launchers
WASHINGTON, Sep 29, 2014
-
The State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to the United Arab Emirates for High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) Launchers and associated equipment, parts, training and logistical support for an estimated cost of $2.5 billion. The Defense Security Cooperation Agency delivered the required certification notifying Congress of this possible sale today.

The Government of the United Arab Emirates (UAE) has requested a possible sale of

12 High Mobility Artillery Rocket Systems (HIMARS) Launchers

100 M57 Army Tactical Missile System (ATACMS) T2K (Block IA Unitary) Rockets

65 M31A1 Guided Multiple Launch Rocket (GMLRS) Unitary Pods

------------------------------------------

Paketti varmaan sisältää elinkaarihuollon ja silleen, mutta sweet Jeebus että on ihanan kallista. 12 MRLS:n halpisversiota, 100 ATACMS-ohjusta ja 65 satsia raketteja = 2.5 miljardia taalaa.

Samalla ostellaan myös vähän MRAPpeja, ilmeisesti armeijan ylijäämää: http://www.dsca.mil/sites/default/files/mas/uae_14-26.pdf

Hyvä diili jenkeille koska nuo MRAPit ovat olleet vähän sellaista ongelmajätettä Irakin sodan jälkeen, niitä on tyrkytetty mm. poliisilaitoksille (!). Herää kysymys tosin mihin UAE tarvitsee 4500(!!) ajoneuvoa?
 

hessukessu

Kenraali
Lahjoittaja
#2
UAE osti joskus vajaat kymmenen vuotta sitten olisiko ollut 20 HIMARSia kanssa, joten tuo rakettien jne. määrä voikin olla aika suuri jonka nyt hankkivat. Tosin suolaiselta silti vaikuttaa. Onkohan kaikki mahdollinen huolto ja varustus ja koulutus ostettu kanssa, kun noilla tyypeillä on yleensä itsellään vaikeaa saada mitään asevoimia ja tekniikkaa toimimaan itsenäisesti...
 

fulcrum

Ylipäällikkö
#3
Mahdollisesti tuossa on copy-paste-virhe, koska MRAP-kaupan hinnaksi mainitaan myös 2.5 miljardia. Hiukan myöhemmin HIMARS-paperissa hinnaksi kerrotaankin $900 miljoonaa mikä sentään kuulostaa vähemmän naurettavalta.

...mutta aika naurettavalta silti. Okei, mukana on varmaan elinkaarihuolto jne. ja hyvin ampumatarvikkeita mukaanluettuna niitä kalliita ohjuksia, mutta silti...tästä voi jokainen itse kukin vedellä johtopäätöksiä, olisiko meillä ollut varaa MLRS-hankintaan jos ei olisi ollut ylijäämää tarjolla?