Uutisia Brasiliasta

fulcrum

Greatest Leader
Brasseillekin oma ketju, ja valitettavasti lähdetään huonoilla uutisilla liikkeelle...

Brasilian talous supistui 3.8% viime vuonna

Brazil's GDP fared worse than almost any other major economy in 2015, contracting by 3.8%, according to the national statistics agency IBGE.

Economic growth in the world's seventh-largest economy has fallen sharply in recent months.

This was due partly to low commodity prices and sluggish global growth.

But political paralysis has hampered Brazil's efforts to tackle its economic problems, including a budget deficit that has reached 10.8% of GDP.

President Dilma Rousseff is trying to head off the opposition's efforts to impeach her over alleged accounting irregularities, which means she cannot afford to alienate supporters in her Workers' Party by cutting spending or raising taxes.

Investigations are also continuing into a high-level bribery and corruption scandal involving major construction projects. Ms Rousseff's predecessor as president, fellow Workers' Party politician Luiz Inacio Lula da Silva, is one of the people under investigation.

-------------------------------------------

Viime vuosikymmenen lopulla erittäin vahvalta näyttänyt BRIC-blokki sakkaa, viime aikoina ainoastaan Intiasta on tullut hyviä talousuutisia.
 
Brasilialla näyttää olevan aika vähän venäläistä kalustoa. Igla löytyy ja Pantsir on tilauksessa. Ei varmasti huonoja valintoja kun tuota IT-kalustoa vissiin Venäjällä osataan tehdä.
 
Kisojen alla ei olekaan kovin aurinkoista:
Rion olympiakisat avataan kaaoksessa – Nämä 5 asiaa ajoivat Brasilian syöksykierteeseen
73cb448c9ead4132a2c56054e7d42980.jpg

Mielenosoittajat protestoivat presidentti Rousseffin syytteeseen asettamista tiistaina São Paulossa.(KUVA: ROVENA ROSA / EPA / AOP)
Olympialaiset avataan elokuussa kaaoksen keskelle ajautuneessa maassa.
– Asiat menevät täällä koko ajan huonompaan suuntaan. Neuvon kaikkia, jotka suunnittelevat vierailevansa Brasiliassa olympialaisten aikaan: pysykää kotona. Vaarannatte henkenne täällä. Enkä edes halua puhua julkisten sairaaloiden tilasta tai maamme poliittisista sotkuista. Vain Jumala voi muuttaa tilanteen Brasiliassa.

FC Barcelonasta ja Brasilian maajoukkueesta tutun jalkapallolegenda Rivaldon tviitti tällä viikolla kertoo tilanteesta maassa, jonne maailman katseet suuntautuvat vajaan kolmen kuukauden kuluttua, kun Rio de Janeiron olympialaiset avataan.

ec96f5ee7523402c90a6e06590c2b42a.jpg

Jalkapallolegenda Rivaldo neuvoi jättämään olympialaiset väliin. (KUVA: ALEJANDRO BOLIVAR)

Presidentit vaihtuvat ja poliitikot vuorollaan joutuvat korruptiosyytösten kohteiksi. Maan talous on sitkeässä taantumassa, jota luonnehditaan pahimmaksi sataan vuoteen.

Rikollisuus jyrää ja uhkaa jopa olympiavieraiden turvallisuutta. Ja on vielä zika-viruksen aiheuttava paniikkikin. Mikä olympiahuumaa uhkaa?

1. Talouskasvu epäonnistui
Latinalaisen Amerikan suurin ja maailman viidenneksi väkirikkain valtio ehti kokea historiassaan harvinaisen vakaat pari vuosikymmentä, jonka aikana talous vahvistui ja auttoi miljoonat brasilialaiset irti köyhyyden noidanpyörästä.

Kehitys kuitenkin kuihtui. Luonnonvaroiltaan rikkaan Brasilian kaivokset, öljykentät ja maatalous kyllä ruokkivat taloutta, mutta samalla yhteiskunnan rakenteelliset ongelmat löivät kapuloita rattaisiin.

– Paljon kaivattujen uusien teiden ja rautateiden rakentamiseen luotu yksityistämisohjelma epäonnistui. Tuottavuusluvut jumittuivat pieniksi, koska työvoima on ammattitaidotonta ja huonosti koulutettua. Ja samaan aikaan vanhat tavat, eli lahjuksilla voitelu jatkuivat, listasi Washington Post Brasilian taloustaantuman syitä.

– Suuret rakennus- ja energiayhtiöt lihoivat valtion tilauksista ja rahoista, joten mahdollisuudet laittomaan rahastukseen olivat rajattomat. Rahaa syydettiin edelleen poliittisiin kampanjoihin.

Nyt Brasilia kärsii pahimmasta lamasta sitten 1930-luvun. Talouden odotetaan kutistuvan yhteensä 7,5 prosenttia edellis- ja tämän vuoden aikana. Työttömyys- ja inflaatiolukemat ovat noin 10 prosentissa.

2. Presidenttiruletti
Muutama päivä sitten Brasilian senaatti päätti äänestyksen jälkeen, että maan ensimmäinen naispresidentti Dilma+Rousseff" class="person">Dilma Rousseffpidätetään virastaan puolen vuoden ajaksi. Rousseff joutuu syytteeseen budjettilakien rikkomisesta. Hänen epäillään kaunistelleen maan talouslukuja varmistaakseen uudelleenvalintansa vuoden 2014 vaaleissa.

fa93ee103f20444b8ee151aabaae0bf2.jpg

Dilma Rousseff syrjäytettiin puoleksi vuodeksi presidentin virasta. (KUVA: ADRIANO MACHADO / Reuters)

Rousseff ehti jo julistaa syrjäyttämisensä olevan ”vallankaappaus”. Myös Rousseffin edeltäjä Luiz Inacio Lula da Silva on syytteessä korruptiosta. Ja sama meno näyttää jatkuvan.

Väliaikaiseksi presidentiksi noussut Michel Temer on jo aiemmin tuomittu vaalirahoitusrikkeestä ja on myös korruptiotutkinnan kohteena.

Itseään 42 vuotta nuoremman mallikaunottaren kanssa naimisissa oleva Temer sai heti niskaansa seksismisyytökset, kun ensi töikseen nimitti uuden hallituksen, jonka kaikki jäsenet ovat miehiä.

30687cbf14a6485886de3a112c3ac115.jpg

(KUVA: Andressa Anholete / AFP / Lehtikuva)

3. Poliitikot läpimätiä
Lulan ja Roussefin lisäksi käytännössä maan koko poliittista eliittiä ravistelleen korruptioskandaalin ytimessä on valtiollinen öljy-yhtiö Petrobras. Se on maan suurin ja työllistää yli 80 000 ihmistä.

Petrobrasin alihankkijat lahjoivat öljy-yhtiön johtoa saadakseen tilauksia, jotka edelleen hyödyttivät poliitikkoja ja puolueita.

Washington Postin mukaan Brasilia sortui massiivisen korruption tielle, kun sotilashallinto vaihtui demokratiaksi 1985.

Tuloksena on, että jopa 60 prosenttia Brasilian kongressin nykyisistä jäsenistä on epäiltyinä lahjonnasta tai muista laittomuuksista.

4. Zikavirus uhkaa olympia-Rioa
540b2cc123434cf4884b3ca49c1a0341.jpg

Rion olympialaisten alla Brasiliassa kuohuu. (KUVA: RICARDO MORAES / Reuters)

Etelä-Amerikkaa koetellut zikavirus iski Brasiliaan toukokuussa 2015. Virus on tarttunut WHO:n arvion mukaan vuodessa jo noin 1,5 miljoonaan brasilialaiseen.

Moskiittojen levittämä virus on vaarallinen etenkin raskaana olevien naisten sikiöille. Zika-tapausten määrä on suurin juuri olympiakaupunki Riossa.

Syystäkin urheilijat ja terveysasiantuntijat ovat huolissaan olympialaisiin liittyvästä riskistä, kun Rioon odotetaan saapuvan satoja tuhansia kisavieraita.

5. Väkivaltaa kaduilla
Virus ei ole kisavieraiden ainoa uhka Riossa. Rivaldon varoitustviitin virikkeenä oli toukokuun alussa tapahtunut 17-vuotiaan naisen kuolema ammuskelussa.

Amnesty International arvioi hiljattain, että Rion favela-slummeissa yksin poliisi ampui hengiltä ainakin 11 ihmistä huhtikuussa. Viime vuonna poliisin luoteihin kuoli kaupungissa 307 ihmistä, mikä on 20 prosenttia kaikista väkivallan uhreista.

Perjantaina virkaa tekevä presidentti Michel Temer yritti luoda toivoa kansalle ohjeistaen, miten ongelmat ratkaistaan:

– Lopetetaan kriisistä puhuminen. Aletaan sen sijaan hommiin.

Lähteet: BBC, Sydney Morning Herald, Washington Post
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-2000001179538.html
 
Brasiliassa paremmin tiedostavaa meininkiä...


'Thugs are randomly shooting at anyone who passes': Looting, rape and murder break out on the streets of Brazil after military police go on strike in the state of Espírito Santo
By Gareth Davies and Chris Summers For Mailonline10:17 GMT 06 Feb 2017, updated 00:48 GMT 07 Feb 2017

3CE41E0900000578-0-image-a-6_1486380208044.jpg

  • WARNING: GRAPHIC CONTENT
  • Chaos on the streets of Espírito Santo has been compared to the film The Purge
  • Officers have staged a mass walkout in a row over their working conditions
  • People are running around with guns and machetes causing panic in Brazil
  • Brazilian troops have now been deployed to restore order in city of Vitoria
  • Fresh negotiations planned for later today on the proviso officers return to work
Brazilian troops are being deployed in the state of Espírito Santo after looting, rape and murders broke out after military police went on strike.

The chaos has been compared to the 2014 thriller film The Purge, where people take advantage of the absence of law and order to carry out horrific crimes.

With officers staging a walk-out over conditions, thugs are running riot, with people running rampant with guns and machetes, shops being robbed, buses set on fire and dead bodies are left lying in the street.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-4195318/Thugs-randomly-shooting-passes.html

https://s23.postimg.org/db6opxcbf/multicultural_experiment.png

Loput linkistä

.....


https://www.liveleak.com/browse?q=Brazil :
Embedded media from this media site is no longer available
Embedded media from this media site is no longer available
Embedded media from this media site is no longer available
 
Tukialus Sao Paulo poistetaan käytöstä (portugaliksi)

Tukialuksen peruskorjaus kävisi liian kalliiksi, ja tavoitteena on tehdä uusi alus.

Tukialussaaga on ollut melkoinen murheenkryyni jopa verrattuna vaikka intialaisten Vikramadityaan. Aktiivista palveluskäyttöä oli vain muutama vuosi, 2005 alkoi korjauskierre joka ei loppunut sitten koskaan. Kymmenen vuotta tuusasivat ja tulos oli tämä.
 
Ei oo kuulunut, yritin vähän selailla. Bolso itsekkin kait ollut hiljaa.
Bolsanoro ehätti tuomitsemaan mellakan, mutta toki vasta sitten kun se oli jo kuivunut kokoon 🙄

Brasilian touhussa merkillepantavaa on, että evankelisten kristittyjen määrä on räjähtänyt. Maassa, jossa perinteisesti 90% kansasta on ollut katolisia, on nyt yli 30% evankelisia! Kyseessä on kunnon Jeesus-talibaanit, joille valtaan pääsy on Jumalan antama tehtävä jotta kaikki voidaan pakottaa elämään Raamatun mukaista elämää. Siinä missä katolinen kirkko on suhteellisen passiivinen politiikassa Brasiliassa, evankeliset vaatii suoraan saarnatuolista seurakuntiaan äänestämään Bolsanoroa.
 
Tuollainen operaatio ei synny ilman etukäteisuunnittelua. Jos Bolsonaro ei ole ollut mukana tässä suunnittelussa, hän on ainakin tiennyt siitä. Ja ennenkuin alkaa tapahtumaan, "mies" karkaa ulkomaille. Mistä käsin sitten heristellään sormea kun homma meni reisille. Voi v***u mikä surkimus.
 
Back
Top