Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia Burkina Fasosta

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja Tetra, 18.09.2015.

Tagit:
 1. Tetra

  Tetra Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  07.01.2013
  Viestejä:
  5,009
  Tykkäykset:
  5,188
  Pisteet:
  1,286
  [​IMG]

  http://www.hs.fi/ulkomaat/a1442456225286

  Sotilaat kaappasivat vallan Burkina Fasossa – useita kuollut levottomuuksissa
  ULKOMAAT 17.9.2015 13:09 Päivitetty: 17.9.2015 18:50
  Ville Similä
  HELSINGIN SANOMAT
  Aishi Zidan
  HELSINGIN SANOMAT

  JOE PENNEY / REUTERS
  [​IMG]
  Mielenosoittajat vastustivat presidentin henkivartijakaartin tekemiä pidätyksiä Burkina Fason pääkaupunki Ouagadougoussa eilen keskiviikkona.

  Länsiafrikkalaisen Burkina Fason vallankaappausta seuranneissa levottomuuksissa on kuollut useita ihmisiä.

  Presidentin henkivartijakaarti pidätti presidentin, pääministerin ja avainministereitä Länsi-Afrikan Burkina Fasossa keskiviikkoiltana.

  Torstaina entisen presidentin Blaise Compaoren entinen kansiliapäällikkö Gilbert Diendre oli nimetty Burkina Fason johtoon.

  Pääkaupungissa Ouagadougoussa on ollut vallankaappauksen jälkeen mielenosoituksia, joita turvallisuusjoukot ovat yrittäneet hajottaa.

  Tiedot uhrien määrästä ovat vielä ristiriitaisia. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan ainakin kymmenen ihmistä on kuollut. Uutistoimisto Reutersin mukaan haastattelemien sairaalalähteiden mukaan kuolonuhreja on ainakin kolme, minkä lisäksi 60 ihmistä on loukkaantunut.

  Eliittisotilaiden muodostama 1200 sotilaan henkivartijakaarti on ollut Burkina Fasossa merkittävässä asemassa "armeijana armeijan sisällä".

  Kaarti oli Burkina Fasoa 27 vuotta hallinneen presidentti Compaoren vallan tukipilari. Compaore syrjäytettiin lokakuussa 2014 laajojen mielenosoitusten jälkeen. Henkivartijakaarti määrättiin hajotettavaksi kaksi päivää sitten ennen vallankaappausta maanantaina.

  Keskiviikkona panttivangiksi otetut ministerit olivat osa siirtymäajan hallitusta. Uudesta presidentistä oli määrä äänestää lokakuun 11. päivänä.

  Vallan kaapannut Diendre kiisti torstaina, että vallankaappaus olisi tehty yhteistyössä entisen presidentin kanssa. Hän sanoi armeijan ottaneen vallan, sillä väliaikainen hallitus oli johtanut maata ja järjestänyt vaalit huonosti.

  Burkina Fasossa on 17 miljoonaa asukasta. Se on ollut Ranskan ja Yhdysvaltain liittolainen muun muassa taistelussa Malin ääri-islamilaisia kapinallisia vastaan. Vallankaappauksella 1987 valtaan nousseen Compaoren katsotaan kehittäneen maata pääosin hyvään suuntaan, vaikka maasta on myös raportoitu ihmisoikeusloukkauksista.

  Sekä Ranska, Yhdysvallat, Afrikan unioni että YK tuomitsivat vallankaappauksen. YK:n pääsihteeri Ban Ki-moon kehotti myös osapuolia malttiin ja varoitti, että verenvuodatukseen syyllistyvät joutuvat siitä vastuuseen.
   
 2. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,665
  Tykkäykset:
  21,392
  Pisteet:
  1,286
  Onko kyseessä maa jossa on rikkaat luonnonvarat sen lisäksi että on ollut alustana islamistien tuhoamiselle...?
   
 3. Mainos 4. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,585
  Tykkäykset:
  5,549
  Pisteet:
  1,286
  Tiedät että maassa on ollut vallankaappaus kun everstiluutnantti (Mamadou Bamba) lukee uutiset

  [​IMG]
   
  Bushmaster ja Tetra tykkäsivät tästä.
 5. krd

  krd Kenraali Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  18.07.2014
  Viestejä:
  2,435
  Tykkäykset:
  2,326
  Pisteet:
  636
  Tilannepäivitys, pressa on taas pressa:
  "Burkina Fason presidentti palasi valtaan
  Sotilasvallankaappauksessa syrjäytetty Burkina Fason presidentti ilmoittaa palanneensa maansa johtoon. Michel Kafando kertoo uutistoimisto Reutersin välityksellä, että siirtymäkauden hallitus toimii jälleen.
  Kafando nousi länsiafrikkalaisen Burkina Fason väliaikaiseksi presidentiksi viime syksynä kansannousun jälkeen. Hänen oli määrä hallita ensi kuuksi valmisteltuihin vaaleihin asti, mutta viikko sitten armeija kaappasi vallan ja sieppasi Kafandon ja pääministeri Isaac Zidan. Myös Zida on sittemmin vapautettu."
  http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/817023/Burkina+Fason+presidentti+palasi+valtaan
   

Jaa tämä sivu