Uutisia Hollannista

Bushmaster

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
#21
Itse kyllä pidän tässä mahdollisena. :D
:solthum:

Vaikka vähän piruilinkin (arkki- syyllinen Putte) niin Suomen teleliikenne ja sähkönjakelukatkoissa kyllä EHDOTTOMASTI....ja mikseivät treenaisi myös "haastavammilla areenoilla" ? o_O
 

Talvela

Ylipäällikkö
#22
:solthum:

Vaikka vähän piruilinkin (arkki- syyllinen Putte) niin Suomen teleliikenne ja sähkönjakelukatkoissa kyllä EHDOTTOMASTI....ja mikseivät treenaisi myös "haastavammilla areenoilla" ? o_O
Tässä on ollut muitakin mahdollisia koeponnistuksia, se on lisännyt omaa huolta.
 

hansai

Ylipäällikkö
#23
Hollanti ei salli Turkin ulkoministerin lentokoneen laskeutua maahan

Tänään klo 12:54

Ulkoministeri oli matkalla pitämään Hollantiin kampanjatilaisuutta, mitä Hollanti vastusti.

Lisää aiheesta hetken kuluttua.

STT
http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/201703112200084160_ul.shtml
 
#24
- Vuosi 2017. Eurooppa, niin sanottu nykyaikaisen sivilisaation keskus! Meidän ei anneta astua Turkin konsulaattiin, omalle maallemme, hän kirjoitti ennen poistamistaan maasta.

- Demokratia, perusoikeudet, ihmisoikeudet ja vapaudet... Kaikki unohdettiin tänään Rotterdamissa. Vain tyranniaa ja sortoa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703122200084259_ul.shtml

- Fasististen menetelmien edessä maailman pitää puolustautua demokratian nimeen. Tällainen naisen kohtelu ei ole koskaan hyväksyttävää.Maailma on menossa mielenkiintoiseen suuntaan :D

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703122200084252_ul.shtml


 
Viimeksi muokattu:
#25
Mitenkäs se olikaan. Pientä pintaväreilyä johon keskitytään?

Syvässä vedessähän ei sitä tsunamia edes huomaa...

Menipä nyt väärään ketjuun.
 
#26
Tuli tässä eilein lueskeltua tapahtumasta ja sen syistä jonkin verran. Tässä yhteenveto nopeasti:

Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu aikoi lentää eilen 11. päivä maahan Rotterdamiin kampanjoimaan Turkin perustuslain muuttamisen puolesta (jota EU:ssa kiivaasti kritisoitu). Käytännössä kampanjoi siis Erdoganin vallan laajentamisesta. En tiedä oliko Hollanti jo aikaisemmin ilmoittanut, että Turkin ministeri ei ole tervetullut maahan tätä tarkoitusta varten, mutta myös mm. Saksassa joitakin turkkilaisia estetty myös kampanjoimasta Erdoganin pulesta.

En tiedä onko tämä ainoa syy, mutta Hollanti vetosi yleisen järjestykseen ja turvallisuuteen eikä halunnut päästä Turkkilaista ministeriä maahan pitämään yleisötilaisuutta. (Sinänsä hieman outoa mennä ulkomaille kampanjoimaan sisäpoliittisten asioiden takia) Hollannin kabinetti kielsi laskeutumisluvan antimisesta Turkkilaiselle ulkoministerille.

Tämän jälkeen Erdogan haukkuu Hollantia fasistiseksi ja natsistiseksi maaksi, joka vaarantaa demokratian Euroopassa. Turkin ministeriö twiittasi mm. twiitin, jossa Hollannin sanottiin olevan maailmaan 3:ksi antisemitistinen maa... (propaganda välittömästi käyttöön)

Hollannin pääministeri Mark Rutte pitää näitä puheita mahdottomina hyväksyä ja tilanne kärjistyy entisestään.

Myös Turkin perheasianministeri Kaya oli myös matkalla Rotterdamiin, mutta päättii tulla maahan Saksan puolelta autosaattueessa, kun ulkuministerin laskeutumislupa evätiin. Yritti siis Hollannin selkäastä kannasta huolimatta tulla kampanjoimaan maahan.

Kaya pääsi maahan sisään ja jatkoi kulkuaan Rotterdamiin Turkin konsulaatin talolle. Siellä oli vastassa poliisi, joka esti Kayan läpikulun konsulaattiin. Paikalla myös paljon Erdoganin kannattajia protestoimassa. Lopulta Hollannin poliisi pidätti Kayan ja hänet ajettiin samaa reittiä takaisin Saksan maaperälle.

Lopputulos: Hollannin ja Turkin diplomaattisuhteet jäissä, Turkki suunnittelemassa välittömiä pakotteita Hollannin toimia vastaan (ilmoitti siitä mm. tänään 12. päivä aamulla).


Lähteet: En jaksanut ruveta niitä tähän keräilemään, selailin asiasta jonkilaisen järkevän kuvan saadakseni läpi useita Hollantilaisia medioita (puolueellisia?)
 
#27
Sitten vähän omaa pohdintaa:

Turkkiahan on tähän asti valkopesty varsin hartaasti lännen puolelta. Kurdeja vastaan jatkunut sorto on pysynyt länsimediassa hyvin piilossa, eivätkä länsimaiset johtajat ole ottaneet asian vakavuuden huomioon ottaen kunnolla kantaa. Nyt jää mielenkiintoiseksi seurata, että kun yksi EU- ja NATO-maista näin suoraan vastustaan diktaattori Erdoganin poliitikan ajamista eteenpäin myös Euroopassa, niin yrittääkö EU ja Yhdysvallat sivuuttaa Hollannin aiheuttamat hankaluudet ja jatkaa suhteiden vaalimista ja ylläpitämistä vai ottaako jyrkän kannan ja asettuu tukemaan Hollantia asiassa.

Entä Suomi? Ainakin joitakin uutisia ehdin lukaista, joissa ei puhuttu mistään muusta kuin sananvapauden ja ilmaisunvapauden rajoittamisesta Hollannissa, vapauden joka turkkilaisilta on viety jo aikaa sitten pois. Mitä, mieltä olette? Olisiko hyväksyttävää, jos esim. Lavrov ohittaa suomen poliitikot täysin ja kutsumatta tulisi tänne kampanjoimaan yksityistilaisuuteen Putinin valtaoikeuksien laajentamisesta? Sikäli kärjistettyä, että Turkki ei ole Hollannin naapurimaa, mutta ymmärtänette yhteyden.
 
#28
Hesarin yhteenveto tapahtumista:

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005123579.html

Mielestäni tämä on varmasti tämän viikon merkittävin uutisaihe, vaikka aika vähän siitä on palstalla on keskusteltu tähän mennessä. Kuten Lepukkikin jo kirjoitteli kyseessä on NATO-maa joka käy varsin häikälemättömästi toisen länsimaisen NATO-maan kimppuun sen seurauksena, että eurooppalainen maa ei halua päästää maahan diplomaattisen koskemattomuuden turvin toimivaa poliittista agitaattoria kiihottamaan paikallista expat-populaatiota. Niinköhän Turkissa ainakaan kunnioitetaan NATO:n artikloja todellisuudessa, jos joku länsimaa joutuu hyökkäyksen kohteeksi. Tuosta Hesarin artikkelista käy myös ilmi miten nopeasti yhdessä hollantilaisessakin suurkaupungissa on koossa nuorista, agressiivisista turkkilaisista miehistä koostuva flash mob valmiina voimankäyttöön sitä maata vastaan, joka heidät on ottanut vastaan, kouluttanut ja työllistänyt. Luulen, että tästä länsi-Euroopan maiden turkkilaisesta viidennestä kolonnasta kuullaan vielä, jos Turkin ja Euroopan välit heikkenevät entisestään.
 
#29
Mm Hollannin tulevat vaalit ja näitä kun on muissakin euroopan maissa tekevät näistä turkkilaisvierailuista myös kyseisten maiden sisäpolitiikkaan sekaantumista. Siinäkin suhteessa ymmärrettävää vastenhakoisuutta moiselle kampanjoinille.

Katsokaapa muuten tämä turkkilaiselokuva:
http://www.allflicks.fi/elokuvat/80134522/

Ensinnäkin yllättävän hyvä ja viihdyttävä pienesta melodraamasta huolimatta, myös teknisesti. Hieman myös yllättävä aihe joka ei ehkä enää onnistuisi tuollaisenaan (tehty 2011). Nykyvalossa vielä entistäkin ajankohtaisempi.
 
#30
Turkkilaisten perseily Rotterdamissa sataa suoraan Geert Wildersin laariin, varsinkin kun vaalit ovat muutaman päivän päässä. Mellakointi, allahuakbarin huutelu, turkin lippujen heiluttelu, Erdoganin lapsellinen uhoaminen ja vaarallisten flash mobbien kokoontuminen milloin minnekin ei ainakaan auta Turkkilaisten asiaa EU:n suhteen. Tämä on tietysti hyvä asia, sillä näin Turkkilaiset vain osoittavat sen, minkä me jo muutenkin tiedämme; he ovat ensisijaisesti muslimeita, sitten turkkilaisia ja viimeiseksi vasta Hollantilaisia, Saksalaisia tai yleensäkään Eurooppalaisia.

Wilders sanoo aika suoraan mitä Turkkilaisista ajatellaan:

]
 

Mustaruuti

Ylipäällikkö
Lahjoittaja
ELSO 1.0
#31
Turkkilaisten perseily Rotterdamissa sataa suoraan Geert Wildersin laariin, varsinkin kun vaalit ovat muutaman päivän päässä. Mellakointi, allahuakbarin huutelu, turkin lippujen heiluttelu, Erdoganin lapsellinen uhoaminen ja vaarallisten flash mobbien kokoontuminen milloin minnekin ei ainakaan auta Turkkilaisten asiaa EU:n suhteen. Tämä on tietysti hyvä asia, sillä näin Turkkilaiset vain osoittavat sen, minkä me jo muutenkin tiedämme; he ovat ensisijaisesti muslimeita, sitten turkkilaisia ja viimeiseksi vasta Hollantilaisia, Saksalaisia tai yleensäkään Eurooppalaisia.

Wilders sanoo aika suoraan mitä Turkkilaisista ajatellaan:

]
Se sopii mainiosti myös Erdoganille. Sitä hän tarkalleen ottaen todennäköisesti tuolla tavoitteleekin. Näin Euroopan turkkilaisista ei pääse muodostumaan maltillista vastavoimaa Erdon islamistiselle tyrannialle.
 

Rauhantekijä

Ylipäällikkö
#32
Hollanti tekee aivan oikein kun sanoo että Turkin poliittista kampanjointia ei käydä Hollannin maaperällä, vaan se kuuluu Turkin rajojen sisälle.
Turkkilaiset vain osoittavat sen, minkä me jo muutenkin tiedämme; he ovat ensisijaisesti muslimeita, sitten turkkilaisia ja viimeiseksi vasta Hollantilaisia, Saksalaisia tai yleensäkään Eurooppalaisia.
Hyvin sanottu

Sopiva kuvio on lisäksi sekin, että mahdollisesti Turkki ja Venäjä ovat sopineet kiilan lyömisestä Naton sisälle. Hollannin ja muiden kanssa rettelöinti sopii hyvin tarkoitukseen. Painetta kun nostetaan niin viimeistään Nato ja Turkki koeponnistavat suhteensa Kreikan saaristossa, alueella joka jo muutenkin on historialtaan herkkä. Turkille kyllä sopii että kaikki sen rannikolla olevat Kreikan saaret siirtyvät Turkin hallintaan. About puolet Aigeian merestä? Näin varmistetaan myös avoin ja leveämpi laivaväylä ulos Mustalta mereltä sille joka tarvitsee.
.
 
#33
Amsterdamissa auto ajoi väkijoukkoon. 8 loukkaantui joista 2 tarvitsi sairaalahoitoa.

Ei viitteitä terroriteosta. Kuski oli pysäköinyt autonsa pysäköintikieltoalueelle ja kun poliisi lähestyi huonovointisen näköistä kuljettajaa lähti hän liikkeelle ja ajoi ilmeiseti vahingossa ihmisten päälle ja törmäsi lopulta muuriin.

Tästä kertoi mm. Focus online, Reuters, Mirror, Daily Mail