Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia Hollannista

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja vehamala, 19.11.2010.

 1. Bushmaster

  Bushmaster Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  24.06.2015
  Viestejä:
  12,528
  Tykkäykset:
  21,125
  Pisteet:
  1,286
  :solthum:

  Vaikka vähän piruilinkin (arkki- syyllinen Putte) niin Suomen teleliikenne ja sähkönjakelukatkoissa kyllä EHDOTTOMASTI....ja mikseivät treenaisi myös "haastavammilla areenoilla" ? o_O
   
  Lone Soldier tykkäsi tästä.
 2. Talvela

  Talvela Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.02.2014
  Viestejä:
  6,695
  Tykkäykset:
  6,541
  Pisteet:
  1,286
  Tässä on ollut muitakin mahdollisia koeponnistuksia, se on lisännyt omaa huolta.
   
  Bushmaster tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. hansai

  hansai Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  12.08.2016
  Viestejä:
  4,806
  Tykkäykset:
  7,647
  Pisteet:
  1,286
  http://m.iltalehti.fi/ulkomaat/201703112200084160_ul.shtml
   
  Fremen tykkäsi tästä.
 5. Coffee Man

  Coffee Man Kenraali

  Liittynyt:
  25.11.2014
  Viestejä:
  2,083
  Tykkäykset:
  3,402
  Pisteet:
  636
  - Vuosi 2017. Eurooppa, niin sanottu nykyaikaisen sivilisaation keskus! Meidän ei anneta astua Turkin konsulaattiin, omalle maallemme, hän kirjoitti ennen poistamistaan maasta.

  - Demokratia, perusoikeudet, ihmisoikeudet ja vapaudet... Kaikki unohdettiin tänään Rotterdamissa. Vain tyranniaa ja sortoa.

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703122200084259_ul.shtml

  - Fasististen menetelmien edessä maailman pitää puolustautua demokratian nimeen. Tällainen naisen kohtelu ei ole koskaan hyväksyttävää.

  [​IMG]

  Maailma on menossa mielenkiintoiseen suuntaan :D

  http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703122200084252_ul.shtml


   
  Viimeksi muokattu: 12.03.2017
 6. PekkaSavo

  PekkaSavo Eversti

  Liittynyt:
  26.03.2016
  Viestejä:
  1,719
  Tykkäykset:
  3,664
  Pisteet:
  316
  Mitenkäs se olikaan. Pientä pintaväreilyä johon keskitytään?

  Syvässä vedessähän ei sitä tsunamia edes huomaa...

  Menipä nyt väärään ketjuun.
   
 7. Lepukki

  Lepukki Kapteeni

  Liittynyt:
  30.05.2014
  Viestejä:
  799
  Tykkäykset:
  1,195
  Pisteet:
  76
  Tuli tässä eilein lueskeltua tapahtumasta ja sen syistä jonkin verran. Tässä yhteenveto nopeasti:

  Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu aikoi lentää eilen 11. päivä maahan Rotterdamiin kampanjoimaan Turkin perustuslain muuttamisen puolesta (jota EU:ssa kiivaasti kritisoitu). Käytännössä kampanjoi siis Erdoganin vallan laajentamisesta. En tiedä oliko Hollanti jo aikaisemmin ilmoittanut, että Turkin ministeri ei ole tervetullut maahan tätä tarkoitusta varten, mutta myös mm. Saksassa joitakin turkkilaisia estetty myös kampanjoimasta Erdoganin pulesta.

  En tiedä onko tämä ainoa syy, mutta Hollanti vetosi yleisen järjestykseen ja turvallisuuteen eikä halunnut päästä Turkkilaista ministeriä maahan pitämään yleisötilaisuutta. (Sinänsä hieman outoa mennä ulkomaille kampanjoimaan sisäpoliittisten asioiden takia) Hollannin kabinetti kielsi laskeutumisluvan antimisesta Turkkilaiselle ulkoministerille.

  Tämän jälkeen Erdogan haukkuu Hollantia fasistiseksi ja natsistiseksi maaksi, joka vaarantaa demokratian Euroopassa. Turkin ministeriö twiittasi mm. twiitin, jossa Hollannin sanottiin olevan maailmaan 3:ksi antisemitistinen maa... (propaganda välittömästi käyttöön)

  Hollannin pääministeri Mark Rutte pitää näitä puheita mahdottomina hyväksyä ja tilanne kärjistyy entisestään.

  Myös Turkin perheasianministeri Kaya oli myös matkalla Rotterdamiin, mutta päättii tulla maahan Saksan puolelta autosaattueessa, kun ulkuministerin laskeutumislupa evätiin. Yritti siis Hollannin selkäastä kannasta huolimatta tulla kampanjoimaan maahan.

  Kaya pääsi maahan sisään ja jatkoi kulkuaan Rotterdamiin Turkin konsulaatin talolle. Siellä oli vastassa poliisi, joka esti Kayan läpikulun konsulaattiin. Paikalla myös paljon Erdoganin kannattajia protestoimassa. Lopulta Hollannin poliisi pidätti Kayan ja hänet ajettiin samaa reittiä takaisin Saksan maaperälle.

  Lopputulos: Hollannin ja Turkin diplomaattisuhteet jäissä, Turkki suunnittelemassa välittömiä pakotteita Hollannin toimia vastaan (ilmoitti siitä mm. tänään 12. päivä aamulla).


  Lähteet: En jaksanut ruveta niitä tähän keräilemään, selailin asiasta jonkilaisen järkevän kuvan saadakseni läpi useita Hollantilaisia medioita (puolueellisia?)
   
  PSB 5500 ja vessaharjamies tykkäsivät tästä.
 8. Lepukki

  Lepukki Kapteeni

  Liittynyt:
  30.05.2014
  Viestejä:
  799
  Tykkäykset:
  1,195
  Pisteet:
  76
  Sitten vähän omaa pohdintaa:

  Turkkiahan on tähän asti valkopesty varsin hartaasti lännen puolelta. Kurdeja vastaan jatkunut sorto on pysynyt länsimediassa hyvin piilossa, eivätkä länsimaiset johtajat ole ottaneet asian vakavuuden huomioon ottaen kunnolla kantaa. Nyt jää mielenkiintoiseksi seurata, että kun yksi EU- ja NATO-maista näin suoraan vastustaan diktaattori Erdoganin poliitikan ajamista eteenpäin myös Euroopassa, niin yrittääkö EU ja Yhdysvallat sivuuttaa Hollannin aiheuttamat hankaluudet ja jatkaa suhteiden vaalimista ja ylläpitämistä vai ottaako jyrkän kannan ja asettuu tukemaan Hollantia asiassa.

  Entä Suomi? Ainakin joitakin uutisia ehdin lukaista, joissa ei puhuttu mistään muusta kuin sananvapauden ja ilmaisunvapauden rajoittamisesta Hollannissa, vapauden joka turkkilaisilta on viety jo aikaa sitten pois. Mitä, mieltä olette? Olisiko hyväksyttävää, jos esim. Lavrov ohittaa suomen poliitikot täysin ja kutsumatta tulisi tänne kampanjoimaan yksityistilaisuuteen Putinin valtaoikeuksien laajentamisesta? Sikäli kärjistettyä, että Turkki ei ole Hollannin naapurimaa, mutta ymmärtänette yhteyden.
   
  Falangi, PSB 5500, Benelli ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 9. vessaharjamies

  vessaharjamies Luutnantti

  Liittynyt:
  22.10.2011
  Viestejä:
  417
  Tykkäykset:
  786
  Pisteet:
  36
  Hesarin yhteenveto tapahtumista:

  http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005123579.html

  Mielestäni tämä on varmasti tämän viikon merkittävin uutisaihe, vaikka aika vähän siitä on palstalla on keskusteltu tähän mennessä. Kuten Lepukkikin jo kirjoitteli kyseessä on NATO-maa joka käy varsin häikälemättömästi toisen länsimaisen NATO-maan kimppuun sen seurauksena, että eurooppalainen maa ei halua päästää maahan diplomaattisen koskemattomuuden turvin toimivaa poliittista agitaattoria kiihottamaan paikallista expat-populaatiota. Niinköhän Turkissa ainakaan kunnioitetaan NATO:n artikloja todellisuudessa, jos joku länsimaa joutuu hyökkäyksen kohteeksi. Tuosta Hesarin artikkelista käy myös ilmi miten nopeasti yhdessä hollantilaisessakin suurkaupungissa on koossa nuorista, agressiivisista turkkilaisista miehistä koostuva flash mob valmiina voimankäyttöön sitä maata vastaan, joka heidät on ottanut vastaan, kouluttanut ja työllistänyt. Luulen, että tästä länsi-Euroopan maiden turkkilaisesta viidennestä kolonnasta kuullaan vielä, jos Turkin ja Euroopan välit heikkenevät entisestään.
   
  PSB 5500 ja Lepukki tykkäsivät tästä.
 10. tiedotusosasto

  tiedotusosasto Majuri

  Liittynyt:
  21.05.2016
  Viestejä:
  1,455
  Tykkäykset:
  2,647
  Pisteet:
  156
  Mm Hollannin tulevat vaalit ja näitä kun on muissakin euroopan maissa tekevät näistä turkkilaisvierailuista myös kyseisten maiden sisäpolitiikkaan sekaantumista. Siinäkin suhteessa ymmärrettävää vastenhakoisuutta moiselle kampanjoinille.

  Katsokaapa muuten tämä turkkilaiselokuva:
  http://www.allflicks.fi/elokuvat/80134522/

  Ensinnäkin yllättävän hyvä ja viihdyttävä pienesta melodraamasta huolimatta, myös teknisesti. Hieman myös yllättävä aihe joka ei ehkä enää onnistuisi tuollaisenaan (tehty 2011). Nykyvalossa vielä entistäkin ajankohtaisempi.
   
  Lepukki tykkäsi tästä.
 11. Aquilifer

  Aquilifer Kapteeni

  Liittynyt:
  05.05.2010
  Viestejä:
  570
  Tykkäykset:
  2,112
  Pisteet:
  76
  Turkkilaisten perseily Rotterdamissa sataa suoraan Geert Wildersin laariin, varsinkin kun vaalit ovat muutaman päivän päässä. Mellakointi, allahuakbarin huutelu, turkin lippujen heiluttelu, Erdoganin lapsellinen uhoaminen ja vaarallisten flash mobbien kokoontuminen milloin minnekin ei ainakaan auta Turkkilaisten asiaa EU:n suhteen. Tämä on tietysti hyvä asia, sillä näin Turkkilaiset vain osoittavat sen, minkä me jo muutenkin tiedämme; he ovat ensisijaisesti muslimeita, sitten turkkilaisia ja viimeiseksi vasta Hollantilaisia, Saksalaisia tai yleensäkään Eurooppalaisia.

  Wilders sanoo aika suoraan mitä Turkkilaisista ajatellaan:

  ]
   
  Maidan, Rauhantekijä, PSB 5500 ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 12. Mustaruuti

  Mustaruuti Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 1.0

  Liittynyt:
  28.08.2014
  Viestejä:
  7,149
  Tykkäykset:
  7,148
  Pisteet:
  1,286
  Se sopii mainiosti myös Erdoganille. Sitä hän tarkalleen ottaen todennäköisesti tuolla tavoitteleekin. Näin Euroopan turkkilaisista ei pääse muodostumaan maltillista vastavoimaa Erdon islamistiselle tyrannialle.
   
 13. Rauhantekijä

  Rauhantekijä Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  25.01.2015
  Viestejä:
  4,328
  Tykkäykset:
  6,743
  Pisteet:
  1,286
  Hollanti tekee aivan oikein kun sanoo että Turkin poliittista kampanjointia ei käydä Hollannin maaperällä, vaan se kuuluu Turkin rajojen sisälle.
  Hyvin sanottu

  Sopiva kuvio on lisäksi sekin, että mahdollisesti Turkki ja Venäjä ovat sopineet kiilan lyömisestä Naton sisälle. Hollannin ja muiden kanssa rettelöinti sopii hyvin tarkoitukseen. Painetta kun nostetaan niin viimeistään Nato ja Turkki koeponnistavat suhteensa Kreikan saaristossa, alueella joka jo muutenkin on historialtaan herkkä. Turkille kyllä sopii että kaikki sen rannikolla olevat Kreikan saaret siirtyvät Turkin hallintaan. About puolet Aigeian merestä? Näin varmistetaan myös avoin ja leveämpi laivaväylä ulos Mustalta mereltä sille joka tarvitsee.

  [​IMG]


  .
   
  PSB 5500 tykkäsi tästä.
 14. Mainos 15. Guderian

  Guderian Kapteeni

  Liittynyt:
  10.07.2014
  Viestejä:
  740
  Tykkäykset:
  560
  Pisteet:
  76
  Amsterdamissa auto ajoi väkijoukkoon. 8 loukkaantui joista 2 tarvitsi sairaalahoitoa.

  Ei viitteitä terroriteosta. Kuski oli pysäköinyt autonsa pysäköintikieltoalueelle ja kun poliisi lähestyi huonovointisen näköistä kuljettajaa lähti hän liikkeelle ja ajoi ilmeiseti vahingossa ihmisten päälle ja törmäsi lopulta muuriin.

  Tästä kertoi mm. Focus online, Reuters, Mirror, Daily Mail
   
  tulikomento tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu