Uutisia Hollannista

Coffee Man

Respected Leader
- Vuosi 2017. Eurooppa, niin sanottu nykyaikaisen sivilisaation keskus! Meidän ei anneta astua Turkin konsulaattiin, omalle maallemme, hän kirjoitti ennen poistamistaan maasta.

- Demokratia, perusoikeudet, ihmisoikeudet ja vapaudet... Kaikki unohdettiin tänään Rotterdamissa. Vain tyranniaa ja sortoa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703122200084259_ul.shtml

- Fasististen menetelmien edessä maailman pitää puolustautua demokratian nimeen. Tällainen naisen kohtelu ei ole koskaan hyväksyttävää.

3,w=993,q=high,c=0.bild.jpg


Maailma on menossa mielenkiintoiseen suuntaan :D

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201703122200084252_ul.shtml


 
Viimeksi muokattu:

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Mitenkäs se olikaan. Pientä pintaväreilyä johon keskitytään?

Syvässä vedessähän ei sitä tsunamia edes huomaa...

Menipä nyt väärään ketjuun.
 

Lepukki

Eversti
Tuli tässä eilein lueskeltua tapahtumasta ja sen syistä jonkin verran. Tässä yhteenveto nopeasti:

Turkin ulkoministeri Mevlüt Çavuşoğlu aikoi lentää eilen 11. päivä maahan Rotterdamiin kampanjoimaan Turkin perustuslain muuttamisen puolesta (jota EU:ssa kiivaasti kritisoitu). Käytännössä kampanjoi siis Erdoganin vallan laajentamisesta. En tiedä oliko Hollanti jo aikaisemmin ilmoittanut, että Turkin ministeri ei ole tervetullut maahan tätä tarkoitusta varten, mutta myös mm. Saksassa joitakin turkkilaisia estetty myös kampanjoimasta Erdoganin pulesta.

En tiedä onko tämä ainoa syy, mutta Hollanti vetosi yleisen järjestykseen ja turvallisuuteen eikä halunnut päästä Turkkilaista ministeriä maahan pitämään yleisötilaisuutta. (Sinänsä hieman outoa mennä ulkomaille kampanjoimaan sisäpoliittisten asioiden takia) Hollannin kabinetti kielsi laskeutumisluvan antimisesta Turkkilaiselle ulkoministerille.

Tämän jälkeen Erdogan haukkuu Hollantia fasistiseksi ja natsistiseksi maaksi, joka vaarantaa demokratian Euroopassa. Turkin ministeriö twiittasi mm. twiitin, jossa Hollannin sanottiin olevan maailmaan 3:ksi antisemitistinen maa... (propaganda välittömästi käyttöön)

Hollannin pääministeri Mark Rutte pitää näitä puheita mahdottomina hyväksyä ja tilanne kärjistyy entisestään.

Myös Turkin perheasianministeri Kaya oli myös matkalla Rotterdamiin, mutta päättii tulla maahan Saksan puolelta autosaattueessa, kun ulkuministerin laskeutumislupa evätiin. Yritti siis Hollannin selkäastä kannasta huolimatta tulla kampanjoimaan maahan.

Kaya pääsi maahan sisään ja jatkoi kulkuaan Rotterdamiin Turkin konsulaatin talolle. Siellä oli vastassa poliisi, joka esti Kayan läpikulun konsulaattiin. Paikalla myös paljon Erdoganin kannattajia protestoimassa. Lopulta Hollannin poliisi pidätti Kayan ja hänet ajettiin samaa reittiä takaisin Saksan maaperälle.

Lopputulos: Hollannin ja Turkin diplomaattisuhteet jäissä, Turkki suunnittelemassa välittömiä pakotteita Hollannin toimia vastaan (ilmoitti siitä mm. tänään 12. päivä aamulla).


Lähteet: En jaksanut ruveta niitä tähän keräilemään, selailin asiasta jonkilaisen järkevän kuvan saadakseni läpi useita Hollantilaisia medioita (puolueellisia?)
 

Lepukki

Eversti
Sitten vähän omaa pohdintaa:

Turkkiahan on tähän asti valkopesty varsin hartaasti lännen puolelta. Kurdeja vastaan jatkunut sorto on pysynyt länsimediassa hyvin piilossa, eivätkä länsimaiset johtajat ole ottaneet asian vakavuuden huomioon ottaen kunnolla kantaa. Nyt jää mielenkiintoiseksi seurata, että kun yksi EU- ja NATO-maista näin suoraan vastustaan diktaattori Erdoganin poliitikan ajamista eteenpäin myös Euroopassa, niin yrittääkö EU ja Yhdysvallat sivuuttaa Hollannin aiheuttamat hankaluudet ja jatkaa suhteiden vaalimista ja ylläpitämistä vai ottaako jyrkän kannan ja asettuu tukemaan Hollantia asiassa.

Entä Suomi? Ainakin joitakin uutisia ehdin lukaista, joissa ei puhuttu mistään muusta kuin sananvapauden ja ilmaisunvapauden rajoittamisesta Hollannissa, vapauden joka turkkilaisilta on viety jo aikaa sitten pois. Mitä, mieltä olette? Olisiko hyväksyttävää, jos esim. Lavrov ohittaa suomen poliitikot täysin ja kutsumatta tulisi tänne kampanjoimaan yksityistilaisuuteen Putinin valtaoikeuksien laajentamisesta? Sikäli kärjistettyä, että Turkki ei ole Hollannin naapurimaa, mutta ymmärtänette yhteyden.
 

vessaharjamies

Luutnantti
Hesarin yhteenveto tapahtumista:

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005123579.html

Mielestäni tämä on varmasti tämän viikon merkittävin uutisaihe, vaikka aika vähän siitä on palstalla on keskusteltu tähän mennessä. Kuten Lepukkikin jo kirjoitteli kyseessä on NATO-maa joka käy varsin häikälemättömästi toisen länsimaisen NATO-maan kimppuun sen seurauksena, että eurooppalainen maa ei halua päästää maahan diplomaattisen koskemattomuuden turvin toimivaa poliittista agitaattoria kiihottamaan paikallista expat-populaatiota. Niinköhän Turkissa ainakaan kunnioitetaan NATO:n artikloja todellisuudessa, jos joku länsimaa joutuu hyökkäyksen kohteeksi. Tuosta Hesarin artikkelista käy myös ilmi miten nopeasti yhdessä hollantilaisessakin suurkaupungissa on koossa nuorista, agressiivisista turkkilaisista miehistä koostuva flash mob valmiina voimankäyttöön sitä maata vastaan, joka heidät on ottanut vastaan, kouluttanut ja työllistänyt. Luulen, että tästä länsi-Euroopan maiden turkkilaisesta viidennestä kolonnasta kuullaan vielä, jos Turkin ja Euroopan välit heikkenevät entisestään.
 

tiedotusosasto

Respected Leader
Mm Hollannin tulevat vaalit ja näitä kun on muissakin euroopan maissa tekevät näistä turkkilaisvierailuista myös kyseisten maiden sisäpolitiikkaan sekaantumista. Siinäkin suhteessa ymmärrettävää vastenhakoisuutta moiselle kampanjoinille.

Katsokaapa muuten tämä turkkilaiselokuva:
http://www.allflicks.fi/elokuvat/80134522/

Ensinnäkin yllättävän hyvä ja viihdyttävä pienesta melodraamasta huolimatta, myös teknisesti. Hieman myös yllättävä aihe joka ei ehkä enää onnistuisi tuollaisenaan (tehty 2011). Nykyvalossa vielä entistäkin ajankohtaisempi.
 

Aquilifer

Eversti
Turkkilaisten perseily Rotterdamissa sataa suoraan Geert Wildersin laariin, varsinkin kun vaalit ovat muutaman päivän päässä. Mellakointi, allahuakbarin huutelu, turkin lippujen heiluttelu, Erdoganin lapsellinen uhoaminen ja vaarallisten flash mobbien kokoontuminen milloin minnekin ei ainakaan auta Turkkilaisten asiaa EU:n suhteen. Tämä on tietysti hyvä asia, sillä näin Turkkilaiset vain osoittavat sen, minkä me jo muutenkin tiedämme; he ovat ensisijaisesti muslimeita, sitten turkkilaisia ja viimeiseksi vasta Hollantilaisia, Saksalaisia tai yleensäkään Eurooppalaisia.

Wilders sanoo aika suoraan mitä Turkkilaisista ajatellaan:

]
 

Mustaruuti

Ylipäällikkö
BAN
RÖLLIKKÄ
Turkkilaisten perseily Rotterdamissa sataa suoraan Geert Wildersin laariin, varsinkin kun vaalit ovat muutaman päivän päässä. Mellakointi, allahuakbarin huutelu, turkin lippujen heiluttelu, Erdoganin lapsellinen uhoaminen ja vaarallisten flash mobbien kokoontuminen milloin minnekin ei ainakaan auta Turkkilaisten asiaa EU:n suhteen. Tämä on tietysti hyvä asia, sillä näin Turkkilaiset vain osoittavat sen, minkä me jo muutenkin tiedämme; he ovat ensisijaisesti muslimeita, sitten turkkilaisia ja viimeiseksi vasta Hollantilaisia, Saksalaisia tai yleensäkään Eurooppalaisia.

Wilders sanoo aika suoraan mitä Turkkilaisista ajatellaan:

]

Se sopii mainiosti myös Erdoganille. Sitä hän tarkalleen ottaen todennäköisesti tuolla tavoitteleekin. Näin Euroopan turkkilaisista ei pääse muodostumaan maltillista vastavoimaa Erdon islamistiselle tyrannialle.
 

Rauhantekijä

Respected Leader
Hollanti tekee aivan oikein kun sanoo että Turkin poliittista kampanjointia ei käydä Hollannin maaperällä, vaan se kuuluu Turkin rajojen sisälle.
Turkkilaiset vain osoittavat sen, minkä me jo muutenkin tiedämme; he ovat ensisijaisesti muslimeita, sitten turkkilaisia ja viimeiseksi vasta Hollantilaisia, Saksalaisia tai yleensäkään Eurooppalaisia.
Hyvin sanottu

Sopiva kuvio on lisäksi sekin, että mahdollisesti Turkki ja Venäjä ovat sopineet kiilan lyömisestä Naton sisälle. Hollannin ja muiden kanssa rettelöinti sopii hyvin tarkoitukseen. Painetta kun nostetaan niin viimeistään Nato ja Turkki koeponnistavat suhteensa Kreikan saaristossa, alueella joka jo muutenkin on historialtaan herkkä. Turkille kyllä sopii että kaikki sen rannikolla olevat Kreikan saaret siirtyvät Turkin hallintaan. About puolet Aigeian merestä? Näin varmistetaan myös avoin ja leveämpi laivaväylä ulos Mustalta mereltä sille joka tarvitsee.

mgreece1.gif.
 

Guderian

Kapteeni
Amsterdamissa auto ajoi väkijoukkoon. 8 loukkaantui joista 2 tarvitsi sairaalahoitoa.

Ei viitteitä terroriteosta. Kuski oli pysäköinyt autonsa pysäköintikieltoalueelle ja kun poliisi lähestyi huonovointisen näköistä kuljettajaa lähti hän liikkeelle ja ajoi ilmeiseti vahingossa ihmisten päälle ja törmäsi lopulta muuriin.

Tästä kertoi mm. Focus online, Reuters, Mirror, Daily Mail
 

Teräsmies

Respected Leader
Hollannissa ei riitä vankeja – useita vankiloita suljetaan

Vuonna 2013 ovensa sulki jo 19 hollantilaisvankilaa. Tänä vuonna suljetaan viisi vankilaa lisää, kertovat De Telegraafin haltuunsa saamat asiakirjat.

Vankiloiden sulkeminen merkitsee myös noin 2 000 työpaikan menetystä. Työntekijöistä vain 700 siirretään muihin lainvalvontatehtäviin.


Rikosten määrä on Hollannissa tasaisesti vuodesta 2004 lähtien. Osittain tämä johtuu muun muassa huumelakien väljentämisestä.

Vankien määrää vähentää myös se, että rikoksiin syyllistyneiden osalta suositaan entistä enemmän kuntouttamista sekä jalkapantavalvontaa vankilan sijaan.

Vuonna 2008 tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että vankeuden korvaaminen jalkapantarangaistuksella lähes puolittaa rikosten uusimisasteen. Lisäksi hyötynä yhteiskunnalle on, että valvottu voi esimerkiksi jatkaa työssäkäyntiä.

Omien vankiensa määrän vähetessä Hollanti on haalinut vankiloihinsa asukkaita tuomalla Norjasta noin 240 vankia.
https://yle.fi/uutiset/3-10094559
 

VanhaPate

Kenraali
Pakettiauto ajoi jalkakäytävälle musiikkifestivaaleilla Hollannissa - ainakin yksi kuollut

Yksi ihminen on kuollut ja ainakin kolme loukkaantunut vakavasti musiikkifestivaaleilla Hollannissa, kertoo paikallinen poliisi.

Tapaus sattui varhain aamulla Hollannin eteläosassa Landgraafissa, kun pakettiauto ajoi jalkakäytävälle Pinkpop-festivaaleilla. Tapaus sattui lähellä festivaalin leirintäaluetta.

Poliisi etsii yhä pakettiauton kuljettajaa. Poliisi ei ole vielä kommentoinut tekoa sen tarkemmin
http://www.kaleva.fi/uutiset/ulkoma...eilla-hollanissa-ainakin-yksi-kuollut/796915/
 

miikkaj

Kenraali
BAN
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201809012201175500_ul.shtml

”Pahin vaihtoehto on terrorismi” - Amsterdamin juna-asemapuukotuksen molemmat uhrit yhdysvaltalaisia, epäilty afganistanilainen

USA:n suurlähetystö vahvistaa, että Amsterdamissa puukotettiin perjantaina kahta amerikkalaista.

Hollannin poliisi pitää mahdollisena, että perjantaina pääkaupunki Amsterdamin päärautatieasemalla tehdyllä puukotuksella oli terroristinen motiivi. Poliisin tiedottajan mukaan kaksi ihmistä haavoittui erittäin vakavasti puukotuksessa alkuiltapäivällä.

Puukotuksesta epäillään 19-vuotiasta afganistanilaismiestä, jolla oli oleskelulupa Saksaan. Uhrit olivat USA:n suurlähettilään Pete Hoekstran mukaan yhdysvaltalaisia turisteja.

- Olemme olleet yhteydessä heidän perheisiinsä ja toivotamme heille pikaista paranemista, Hoekstra kommentoi tiedotteessa lauantaina.

Puukottaja iski kahden miehen kimppuun päärautatieaseman lännenpuoleisessa tunnelissa. Poliisi pysäytti nuorukaisen ampumalla. Hän sai osuman alavartaloonsa eivätkä hänen vammansa ole hengenvaarallisia.

Häntä on jo kuulusteltu sairaalassa ja poliisi pyrkii selvittämään hänen motiivinsa.

- Tutkimme kaikkia mahdollisuuksia, myös pahinta vaihtoehtoa, joka on terrorismi, poliisin tiedottaja Rob van der Veen kommentoi tapausta AFP:n mukaan.

Afganistanin Taliban-liike kehotti torstaina iskuihin hollantilaisia joukkoja vastaan, koska äärioikeistolaispoliitikko Geert Wilders uhkasi taannoin järjestää pilapiirroskilpailun muslimien profeetta Muhammedista. Pakistan tuomitsi kilpailun maanantaina jumalanpilkkana ja aikoi tehdä asiasta valituksen YK:n yleiskokouksessa. Wilders perui kisansa hieman ennen Amsterdamin puukotuksia.

- Välttääkseni islamistisen väkivallan riskin, olen päättänyt, ettei pilapiirroskilpailu etene, Wilders sanoi.

Mutta eihän meillä pitänyt olla afganistanilaisia vaan kaikki kynnelle kykenevät ovat eurooppalaisia. ;)
 
Top