Uutisia Israelista

Pihatonttu

Respected Leader
Tästä en ole kuullutkaan, saisiko linkin? http://www.helsinki.fi/crc/Julkaisut/CRC_tsunami_raportti.pdf antaa ymmärtää, että UM:n tiedotus oli kyllä surkeaa, mutta ei sielläkään mitään tuollaista lukenut.
Esitti tuon tv-kameran edessä. En pysty pistämään linkkiä. Muistelisin että kyse olisi ollut YLE:n lähetyksestä ja kysymys olisi esitetty Tuomiojan osittain pyrkiessä kulkemaan kameran ja kysymysten ohi. Tästä en kuitenkaan ole varma.

Siinä vaiheessa oli jo olemassa tieto siitä, että kyse on ysin yli menevästä järistyksestä ja tsunamista.

Tuomioja perusteli näkemystään valtioiden antamilla senhetkisillä virallisilla luvuilla ja vähätteli asiantuntijoiden "spekulaatioita" (jotka osoittautuivat täysin alamitoitetuiksi).

Eri lähteistä tulleiden tietojen ja vihjeiden mukaan Tuomioja taisi muutenkin olla se suurin tulppa avun toimittamisen suhteen. Joidenkin väitteiden mukaan jotkin virkamiehet joutuivat toimimaan omalla harkinnallaan ja riskillään vastoin poliittista linjaa ja ohjausta, mutta säästyivät myöhemmin ongelmilta kuin juuri heidän toimiensa seurauksena UM sai paljon kiitosta aktiivisuudesta ja auttamisesta.

Edit:

Olen aika epävarma tästä muistikuvasta, mutta tilanne saattoi olla sen tyyppinen että maanjäristyksen ja tsunamin alueelta tulleet viralliset luvut puhuivat alkuun vähän yli 20 kuolleesta ja asiantuntijat varoittivat että voi nousta jopa 2 000 - 20 000:een.

Jokainen pienelläkin järjen ja yleissivistyksen määrällä varustettu tajuaa tietenkin heti, että yli ysin menevästä järistyksestä ja tsunamista ei selvitä kymmenillä tai sadoilla kuolleilla.

Tässä Tuomioja itse tunnustaa, että häneltä kului omien muistiinpanojensa mukaan vuorokausi ennen kuin tajusi tai tunsi asian suhteen mitään.


Kertoo myös että hallinto lähti toimimaan "improvisoidusti ja poikkihallinnollisesti" eli suomeksi ohi poliittisen ohjauksen ja toiminnan tulppina olevien vastuuttomien ääliöiden.
 
Viimeksi muokattu:

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Se, että Tuomioja vastustaa jotain, kertoo että asia voi olla hyväkin.

Tuomiojan järkevyydestä ja älykkyydestä kannattaa muistaa, että siinä on hyypiö, joka Tapaninpäivän maanjäristyksen ja tsunamin yhteydessä oli alkuun sitä mieltä, ettei kyse ole mistään vakavasta koska alueelta ei kerran saada tietoja. Eli on sillä kyllä älykkyyttä, mutta täysin reaalitodellisuudesta irroitettua laatua.
En periaatteesta voisi kätellä Tuomiojaa, itsetunnustanutta maanpetturia.
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN

ajs178

Ylipäällikkö
Onko kukaan tutustunut tarkemmin Trumpin rauhansuunnitelmaan? Onko toteuttamiskelpoinen?

Jostain luin, että ei olisi tarkoituskaan toteuttaa, vaan lähinnä olisi tapa viestiä Israelille, että USA hyväksyy v. 1967 alueliitokset osaksi Israelia
 

J0h1F

Kenraali
Kyllähän tuo vähän huonosti toteutettavalta vaikuttaa:
EPY2upzX0Akk14R.jpeg
Käytännössähän kyseessä on kuitenkin avokätisin tarjous, minkä arabit tulevat ikinä enää saamaan Israelin suunnalta. Jos tähän ei tartuta, lopputulos on Länsirannan hidas anneksointi osaksi Israelin valtiota - juutalaisenemmistöiseen juutalaisvaltioon (koska Israelin juutalaisten syntyvyys 3,17 on jo saavuttanut Länsirannan syntyvyyden, ja korkein syntyvyys on nimenomaan siirtokuntalaisilla). Lopulta jäljelle palestiinalaisvaltioksi jää vain Gaza, jos tähän suunnitelmaan ei myönnytä.

Avokätisestihän Israel tarjoaa tuossa jopa osia omista alueistaan, joista tuo pohjoisempi pallura Negevin pohjoislaidalla on jopa nykyään viljelyyn käytetty, eteläisempi on tosin täyttä aavikkoa.
 
Viimeksi muokattu:

Protheon_93

Ylipäällikkö
Israelissa tosiaan kolmannet vaalit vuoden sisään ja Netanjahun paikat jäivät vieläkin liian pieneksi enemmistöhallituksen muodostamiseen. Jokohan pukkaa neljättä vaalia ennen kesää. Kuka tietää. :oops:

Eiköhän se olisi jo kypsän valtionmiehen merkki, että tajuaisi nostaa kytkintä, ja antaa toisille mahdollisuus ja myöntää, että oma aika on jo ohitse, kun kansalta ei enää tule tukea. Onhan Netanjahu ollut jo vuosikymmenen ajan pääministeri. Kunnioitettava määrä vuosia.

Mutta, kun ei ole pääministeri tosiaan, niin saattaa olla hankalampaa järkkäillä kaiken maailman syytesuojia parlamentin kautta itselleen, ja ottaen huomioon, että Netanjahusta on korruptioepäilyjä, niin Netanjahu saattaakin pyrkiä juuri pysymään kynsin hampain pääministerin virassa kiinni, että olisi sen viran tuoma valta, jolla suojata itseään, koska sen viran menetettyään, hän on aika paljon haavoittuvaisempi syytteitä kohtaan, ja saattaapi häkki heilahtaa mikäli pääministerin virasta joutuu luopumaan.
 

Hilan lukko

Eversti
Lebensraum? Ei, vaan kannattajia. Täytyy saada peliaikaa, jotta voi pistää lisää valtion rahaa fickaan. Kansallissankari Yonni N. pyörii haudassaan, että luut kolisee. Joko vihdoinkin äänestäjät tajuaa mikä mies tämä on. Patriootti, paskat, varkaaksi minä sanoisin.

Pääministeri Netanjahu haluaa liittää osia miehitetystä Länsirannasta Israeliin – Asiantuntija varoittaa valtavasta riskistä https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006548312.html
 
Top