Uutisia Italiasta

Herman30

Supreme Leader
En kyllä mielessäni saata kovastikaan tuomita ampujaa.....vaikkakin toisen ihmisen ampuminen voi olla kovinkin tuomittavaa joissain tapauksissa. :sneaky:
 

setämies

Kenraali
En kyllä mielessäni saata kovastikaan tuomita ampujaa.....vaikkakin toisen ihmisen ampuminen voi olla kovinkin tuomittavaa joissain tapauksissa. :sneaky:
Mitä helvettiä. Nyt on aika omankädenoikeutta settiä - älkää nyt jumalauta tälläistä vetäkö tänne.

Tähän seis.

Kostoisku ei millään tavalla vie asioita eteenpäin tai tuo menehtyneitä takaisin. Summittainen kosto sivullisille vielä vähemmän tuottaa minkäänlaista menestystä.

Pidetään tuo pois tältä foorumilta.
 

Vonka

Supreme Leader
Tässä yhdistyivät pakolaisen tekemä hirvittävä rikos laukaisijana ja kielteisen ja negatiivisen kiihotuksen luoma valmius. Siinä koko kuvio. Tuskin tuolla ampujalla oli hirveän korkeat käsitykset turvapaikanhakijoiden ihmisarvosta.

Nämä asiat kietoutuvat yhteen vielä monta kertaa ja siksi moraali on pidettävä kristallinkirkkaana.
 

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
En kyllä mielessäni saata kovastikaan tuomita ampujaa.....vaikkakin toisen ihmisen ampuminen voi olla kovinkin tuomittavaa joissain tapauksissa. :sneaky:

"I didn't mean to kill nobody ... I just meant to shoot the sonofabitch in the head. Him dying was between him and the Lord" - R.L. Burnside -
 

Vonka

Supreme Leader
Muuten tuosta mafiasta sen verran, että kyllä se pitää valtansa oikein hyvin. Jokainen Italian uimarannoilla krääsää myyvä afrikkalainen ja sateenvarjoja Roomassa myyvä nepalilainen tai turisteja Colosseumilla huvittava "roomalaissoturi" maksaa harmaasta taloudesta kymmenyksensä kiltisti tai hänen kaupallinen toimintansa loppuu.

Jokainen "aito" jalkapallopaita turistimyymälässä on mafiapaita.

Muistan joskus 1980-luvulla, kun joku merimies meni föraamaan savukekartonkeja ilman paikallisten lupaa. Löytyi sitten satama-altaasta.
 

Vonka

Supreme Leader
Minä kyllä suosittelen Italiaan tutustumista. Olen viettänyt siellä pari kuukautta ympäriinsä kierrellen. Pohjois-Italia on kyllä huomattavasti turvallisempi valinta kuin se Napolin ympäristö.

Loin takavuosina suhteen vaikutusvaltaiseen sukuun, joka vuokraa minulle "poliittista turvapaikkaa", jossa saan olla rauhassa pahalta maailmalta.

DSC_0904.JPG
 

hansai

Supreme Leader
Italian Alpit tullut koluttua aikanaan ja paljon muutakin nähtävää sieltä löytyy...matkailu avartaa..ainakin rahapussia..
 

hansai

Supreme Leader
”Maahanmuuttajat ovat sosiaalinen pommi – karkotamme 600 000”
ILKKA AHTOKIVI | 05.02.2018 | 10:10
Maahanmuutosta on noussut Italian maaliskuisten parlamenttivaalien keskeinen aihe.
Maahanmuuton on nostanut agendalle Forza Italia -puolueen Silvio Berluconin ja Pohjoisen liiton Matteo Salvinin johtama keskustaoikeiston koalitio.
Uusiin sfääreihin maahanmuutto nousi viime viikolla, kun kävi ilmi, että nigerialainen maahanmuuttaja oli murhannut ja paloitellut 18-vuotiaan italialaisnaisen Maceratassa Keski-Italiassa. Samaisella seudulla italialaismies ammuskeli tämän jälkeen maahanmuuttajia.
Sunnuntaina Berlusconi sanoi sunnuntaina Tg5:n uutislähetyksen haastattelussa, että ”keskustaoikeiston absoluuttinen prioriteetti on tilanteen ottaminen haltuun” tarkoittaen maahanmuuttoa ja laittomasti maassa oleskelevia.
– Maahanmuutto on äärimmäisen akuutti kysymys. Vasemmistohallituksen vuosien jälkeen maassamme on 600 000 ihmistä, joilla ei ole oikeutta jäädä Italiaan. He edustavat sosiaalista pommia, joka on valmis räjähtämään, koska he ovat valmiita tekemään rikoksia. Kun olemme hallituksessa, panostamme paljon resursseja turvallisuuteen, Berlusconi sanoi Corriere della Seran mukaan.
Maahanmuuttovastaisen ja EU-kriittisen Pohjoisen liiton johtaja Matteo Salvini puuttui maahantulijoiden ongelmaan jo viime marraskuussa.
Hän totesi tuolloin, että keskustaoikeiston hallituksen ensimmäisten ratkaistavien ongelmien joukossa on hallitsemattoman maahanmuuton suitsiminen.
– Meri ei voi olla välikappale (maahantulijoiden) invaasiolle ja kuolemalle, Salvini sanoi. Kuolemalla hän viittasi tuhansiin hukkuneisiin maahanpyrkijöihin.
– Keskustaoikeiston vakava ja konkreettinen tehtävä on oltava 100 000 karkotusta vuodessa, 500 000 laittoman maassa oleskelevan palauttaminen kotimaihinsa. Puoli miljoonaa ihmistä, jotka eivät ole paenneet mitään sotaa, Salvini totesi.
Sunnuntaina Salvini palasi jälleen aiheeseen La7-televisiokanavan haastattelussa.
– Kun olimme (viimeksi) hallituksessa, karkotimme väkeä. Eurooppa arvosteli meitä, mutta me puolustimme maatamme. Kaikki viimeisimmät hallitukset ovat tuoneet Italiaan 800 000 epätoivoista luoden heille illuusion työn ja asunnon löytämisestä, joita ei ole edes miljoonilla italialaisilla, hän sanoi.
– Italiassa, jota minä haluan johtaa kunnioitetaan sääntöjä ja jos sinulla ei ole oleskelulupaa ja elät huumekaupalla, sinut lähetetään vartissa kotiin olitpa valkoinen, keltainen tai musta. Tarvitaan sääntöjä, Salvini totesi La Repubblican mukaan.
Viimeisimpien mielipidemittausten mukaan keskustaoikeiston koalitio saisi 34-39 prosenttia äänistä, keskustavasemmiston koalitio 23-27 prosenttia ja koomikko Giuseppe Grillon perustama Viiden tähden liike noin 26-29 prosenttia äänistä.
Italia äänestää uuden parlamentin 4. maaliskuuta.
https://www.verkkouutiset.fi/maahanmuuttajat-ovat-sosiaalinen-pommi-karkotamme-600-000/
 

Herman30

Supreme Leader
Ensimmäinen este on etten lennä, en koskaan ole enkä koskaan tule. Niin että ajallisesti olisi jo hankalaa junilla ja busseilla. Mutta se siitä.
 

PekkaSavo

Ylipäällikkö
Niin se ikävä kehitys etenee kaikkialla EU-alueella.. Maahanmuutosta ja kansainvälisyydestä tulee "paha asia" vaikka juurisyy oli laiton maahantulo ja rasistinen monikulttuurisuuden politiikka.

Ei tavallisia maahanmuuttajia pidä osoitella, joukkona siis.
 
Viimeksi muokattu:

Stagideus

Majuri
Ensimmäinen este on etten lennä, en koskaan ole enkä koskaan tule. Niin että ajallisesti olisi jo hankalaa junilla ja busseilla. Mutta se siitä.

Höpö höpö. Jos mun parkinsonintautia sairastava, rollaattolilla hiippaileva eläkeikänen setänikin reilailee tommoset matkat, niin kyllä säkin pystyisit ;)
Toinen vaihtoehtohan on autoilu, tonne ajaa kahdessa päivässä.

Tarkoitus ei ole kettuilla, vaan harmittaa jos sinulta jää Eurooppa kokematta vähäpätöisten esteiden takia...
 

yrjö

Ylipäällikkö
Nonnii, viiden tähden liike voitti vaalit kuten ennakoitu ja Berlusconi taas pelissä mukana

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005591234.htmlItalia menossa umpisolmuun, populisteille enemmistö –Berlusconin vaaliliitto näyttää saavan eniten ääniä, ja populistinen Viiden tähden liike kasvaa suurimmaksi puolueeksi

"ITALIAA hallitseva demokraattinen puolue myönsi varhain aamulla tappionsa maan parlamenttivaaleissa.

Silvio Berlusconin johtama keskustaoikeistolainen vaaliliitto vaikuttaa saavan eniten ääniä, mutta ei niin paljoa, että kannatus riittäisi enemmistöön parlamenttipaikoista. Berlusconin puolue Forza Italia on jäämässä kakkoseksi omassa vaaliliitossaan.

Suurimmaksi puolueeksi näyttää nousevan populistinen Viiden tähden liike. Suurin osa italialaisista näyttää äänestäneen jonkinlaista populisti- tai protestipuoluetta.

Kokonaiskuvaksi vaikuttaa muodostuvan vähintäänkin umpisolmu, kun tuloksen perusteella olisi muodostettava maahan hallitus. Mikään vaaliliitto saati yksittäinen puolue ei ole saamassa yksinkertaista enemmistöä.

Ennusteen perusteella Luigi di Maion johtama Viiden tähden liike saisi noin 32 prosentin kannatuksen. Protestipuolue ei oikeastaan haluaisi olla edes puolue. Yritysverotus alas, byrokratia sileämmäksi ja perustulo käyttöön, kuuluvat sen päälinjaukset.

Vaalien virallisia tuloksia odotetaan parlamentin osalta maanantai-iltapäivään mennessä.

Silvio Berlusconin kannalta vaalit näyttävät olevan sekä voitto että tappio. Entisen miljardööripääministerin persoonalla ratsastanut keskustaoikeistolainen vaaliliitto näyttää ennusteissa nousevan ryhmittymänä suurimmaksi lähes 37 prosentin ääniosuudella.

Vaaliliiton sisällä Berlusconin Forza Italia näyttää häviävän EU- ja maahanmuuttovastaiselle Pohjoisen liitolle. Liiton johtaja Matteo Salvini on luvannut muun muassa sulkea romanileirit, häätää satoja tuhansia siirtolaisia ja voittaa ”islamin vaarat”.

Pohjoisen liiton kannatus on ennusteessa 17,5 prosenttia ja Forza Italian 14,1 prosenttia.

Demokraattiselle puolueelle ennuste näyttää 19 prosentin tulosta. Puolue on kantava voima niin sanotussa keskustavasemmistolaisessa vaaliliitossa.

Uutistoimisto Reutersin näkemys Italian tulevaisuudesta on nyt tämä: Euroskeptinen koalitiohallitus tai uudet vaalit umpisolmun avaamiseksi.

ITALIAN sunnuntain yleisvaaleja kutsuttiin etukäteen ”maan historian epävarmimmiksi”. Syinä olivat uusi vaalitapa ja puolueiden hyvin tasainen kannatus gallupeissa. Pelkona oli, että hallituksen muodostamisesta tulee vaikeaa, eikä Italiassa saada tehtyä tarpeellisia uudistuksia esimerkiksi talouden ja työllisyyden kohentamiseksi.

Sunnuntaisissa vaaleissa italialaiset valitsivat edustajat senaattiin ja edustajainhuoneeseen, minkä lisäksi samana päivänä käytiin myös kahdet aluevaalit. Parlamentin osalta virallisia tuloksia odotetaan maanantai-iltapäivään mennessä, aluevaalien osalta myöhemmin.

KAKSI viikkoa ennen vaaleja julkaistut kannatuskyselyt povasivat vaalivoittoa koalitiolle, jonka muodostavat keskustaoikeistolainen Forza Italia -puolue ja sen oikeistolaidan liittolaiset Pohjoisen liitto, Italian veljet ja Me Italian kanssa.

Suosituimmaksi puolueeksi, mutta lopulta äänissä kakkossijalle jääväksi, arvioitiin Viiden tähden liikettä. Järjestelmää vastustavan ryhmän on tarkoitus tehdä pesäeroa perinteisiin puolueisiin, joita liike syyttää esimerkiksi korruption mahdollistamisesta. Liike on populistinen ja suhtautuu nihkeästi EU:hun.

Kolmanneksi eniten ääniä arveltiin kahmivan keskustavasemmistolainen koalitio, johon kuuluvat Demokraattinen puolue, Eurooppa-myönteinen Più Europa sekä esimerkiksi Lista Insieme ja Civica Popolare.

Nämä kannatuskyselyt näyttivät siis osuneen oikeaan, mikäli aamun ennuste kantaa lopulliseksi vaalitulokseksi asti.

Alla olevassa grafiikassa näkyy puolueiden ja koalitioiden kannatus kaksi viikkoa ennen vaaleja. Sen jälkeen kannatuskyselyjä ei saanut julkaista ennen kuin äänestys on päättynyt."
 

YliKoo

Respected Leader
Ensimmäinen este on etten lennä, en koskaan ole enkä koskaan tule. Niin että ajallisesti olisi jo hankalaa junilla ja busseilla. Mutta se siitä.
Hanki prätkä. Olen tuolla ajellut ja on aika samperin makeita pikkuteitä. Eikä turisteja juurikaan.
 

kimmo.j

Respected Leader
Ensimmäinen este on etten lennä, en koskaan ole enkä koskaan tule. Niin että ajallisesti olisi jo hankalaa junilla ja busseilla. Mutta se siitä.

Autoilu Euroopassa on kyllä erittäin suositeltava kokemus.
Jos ei aja ns. työkseen, vaan pitää taukoja, tulee pysähtyneeksi mitä hienompiin paikkoihin. Esimerkiksi sotahistoriaa suorastaan kompastuu kun rauhassa ajelee tuolla.
Vinkkejä löytää tuolta http://www.sotahistoriallisetkohteet.fi/etusivu/

PS. jos itse ei aja moottoroituja kulkuneuvoja, porukassa tuo vielä kivempaa.
 

hansai

Supreme Leader
msal_tw.jpg

Kuvakaappaus Matteo Salvinin Twitter-päivityksestä.
Italiassa kohu kunniamurhasta – halusi naimisiin italialaisen kanssa, perhe tappoi
ILKKA AHTOKIVI | 21.04.2018 | 18:41- päivitetty21.04.2018 | 18:46
Italialaisia kuohuttaa viimeisin ns. kunniamurha, jossa isä ja veli tappoivat italialaisen miehen kanssa naimisiin aikoneen pakistanilaisnaisen.

Kihlautuminen ja aikeet mennä naimisiin italialaisen miehen kanssa maksoivat 25-vuotiaalle pakistanilaiselle Sana Cheemallehänen henkensä.
Cheema asui Pohjois-Italian Bresciassa, mutta oli käymässä perheensä luona Pakistanissa.

Hän oli omaksunut länsimaiset tavat, vaatetuksen ja saanut myös Italian kansalaisuuden.

Cheema oli matkustanut Pakistaniin, kuten monta kertaa aiemminkin, mutta tällä kertaa hankkiakseen asiakirjoja naimisiin menoa varten. Hän ei kuitenkaan koskaan palannut Italiaan.

Cheeman isä ja veli leikkasivat hänen kurkkunsa auki. Pakistanin viranomaisten mukaan heidät on pidätetty.

Mediatietojen mukaan Bresciassa tieto otettiin vastaan shokissa ja paikalliset muistelivat vastaava tapausta vuodelta 2006, jolloin sukulaiset tappoivat Hina Saleemin, koska hän tahtoi noudattaa länsimaista elämäntapaa.

Tapahtuneseen ehti ottaa kantaa myös maahanmuutokriittisen Pohjoisen Liitto -puolueen puheenjohtaja Matteo Salvini.
– Tyttöparka, isä ja veli leikkasivat kurkun auki vain siksi, että hän halusi olla vapaa. Mikä suru, mikä raivo.

Italiassa ei ole tilaa kenellekään, joka tuo maahan tätä ”kulttuuria”, hän tviittasi.
Asiasta kertoivat kaikki Italian päälehdet – muun muassa La Repubblica – ja yleisradioyhtiö RAI.
https://www.verkkouutiset.fi/italia...i-naimisiin-italialaisen-kanssa-perhe-tappoi/
 

hansai

Supreme Leader
Italian populistit lähellä hallituksen muodostamista – radikaalit suunnitelmat säikäyttivät markkinat
Populistisen Viiden tähden ja äärioikeistolaisen Legan hallitus suunnitelee valtavaa veroalea, Italian velkojen mitätöimistä ja väläyttelevät eroa eurosta ja EU:sta.

Äärioikeistolaisen Legan puheenjohtaja Matteo Salvini (KUVA: ALESSANDRO BIANCHI / REUTERS)
Ville Similä HS
Julkaistu: 16.5. 21:51
ITALIAN populistipuolueet Viisi tähteä ja Lega ovat lähellä hallituksen muodostamista.

Puolueet odottivat saavansa hallitusohjelman valmiiksi keskiviikkoiltana. Kahden puolueen hallitus aloittaisi ensi viikon alussa, uutistoimisto Reuters sanoi.

Italian parlamenttivaalit järjestettiin maaliskuun alussa, ja hallitusta on turhaan yritetty muodostaa 2,5 kuukauden ajan.

HALLITUSOHJELMAN luonnos vuodettiin medialle myöhään tiistai-iltana. Markkinat säikähtivät hallitusehdokkaiden radikaaleja suunnitelmia varsinkin Italian valtionvelkojen mitätöimisestä, ja Italian velkakirjojen hinnat nousivat.

Luonnosten mukaan puolueet lisäisivät menoja ja leikkaisivat tuloja. Ne suunnittelevat valtavaa veroalea, jossa progressiivinen verotus korvattaisiin 15 prosentin tasaverolla.

Legan ehdottama tasavero leikkaisi valtion tuloja arviolta 80 miljardilla eurolla. Samaan hengenvetoon Viisi tähteä vaatii 17 miljardin korotuksia sosiaaliturvaan. Molemmat puolueet haluaisivat myös kaataa suunnitellun eläkeuudistuksen, mikä lisäisi kuluja edelleen 15 miljardilla.

Italia on valmiiksi velkainen maa, jonka valtionvelka on noin 130 prosenttia bruttokansantuotteesta. Euromaista ainoastaan Kreikan valtionvelka on suurempi.

Tiistaina vuodetussa hallitusohjelmaluonnoksessa vaadittiinkin EU:lta Italian velkojen mitätöimistä 250 miljardin euron arvosta.

Markkinat eivät rauhoittuneet, vaikka Lega-puolueen talousasioista vastaava Claudio Borghi sanoi vuodetun hallitusohjelman olevan ”vain jotain muistiinpanoja”.

EU-komission varapuheenjohtaja Jyrki Katainen sanoi, että Italia ei voi itse laatia omia sääntöjä. ”En näe mitään merkkejä siitä, että jäsenvaltiot haluaisivat muuttaa sääntöjä tai antaa millekään jäsenvaltiolle poikkeuslupia”, Katainen sanoi Britannian yleisradion BBC:n mukaan.

MARKKINAREAKTIOt eivät silti ole saaneet puolueita juuri lieventämään kantojaan. Ne esiintyvät uhmakkaina EU:n suuntaan.

”Mitä enemmän meitä loukataan, mitä enemmän meitä uhkaillaan, mitä enemmän meitä kiristetään, sitä lujemmin haluan ottaa tämän haasteen vastaan”, Legan puheenjohtaja Matteo Salvini sanoi keskiviikkona.

Viiden tähden puheenjohtaja Luigi Di Maio puolestaan puhui ”eurokraattien jatkuvista hyökkäyksistä”.

Molemmat puolueet ovat EU-vastaisia, tosin Viisi tähteä on viime vuoden aikana vaimentanut vaatimuksiaan EU-kansanäänestyksestä. Lega vaatii eroa eurosta niin nopeasti kuin mahdollista.


Populistisen Viiden tähden puheenjohtaja Luigi Di Maio on puhunut ”eurokraattien jatkuvista hyökkäyksistä”.(KUVA: TONY GENTILE / REUTERS)
TIEDOSSA ei vielä ollut, kuka nousisi pääministeriksi.

Sen enempää Viiden tähden Luigi Di Maio kuin Legan Matteo Salvini eivät hyväksy toisiaan pääministeriksi, joten todennäköisesti tarvitaan kompromissinimi.

Yksi syistä hallitusneuvottelujen matelemiseen ja lähes kaatumiseen on ollut se, että korruptionvastaisena voimana esiintyvä Viisi tähteä ei suostu yhteistyöhön entisen pääministerin Silvio Berlusconin Forzan kanssa, joka taas olisi ollut Legalle sopiva kumppani.

Vasta Italian presidentin Sergio Mattarellan uhkavaatimus uusien vaalien järjestämisestä sai puolueet yrittämään hallituksen muodostamista vielä kerran.

Jos sopu syntyy, puolueet kysyvät vielä jäsentensä kantaa äänestyksessä. Viisi tähteä ratkaisee kaikki suuret päätöksensä suorilla internetäänestyksillä.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005683011.html?ref=rss
 
Top