Uutisia Kiinasta

Status
Suljettu uusilta vastauksilta.

Pihatonttu

Respected Leader
En löytänyt "Uutisia Kiinasta" -ketjua. Niinpä loin sellaisen. Jos sellainen on ja jäi huomaamatta, niin pahoittelut moderaattoreille.
 
Aloitan median suurennuslasin ulkopuolelle syystä tai toisesta jääneellä asialla, jolla on vesivarojen hallinnan kautta yhteys myös Himalajalla oleviin raja- ja muihin kiistoihin.

Kiinalaisen rakentamisen, raudoitusraudan laadun, betonin laadun, korruption jne. ongelmat ovat monilla hyvin tiedossa. Netistä (joskaan ei kotimaisesta mediasta) löytyy valtavasti esimerkkejä purkukelpoisista uusista lähiöistä, romahtaneista silloista, kehitysmaihin rakennetun infran nopeasta rappeutumisesta....

Kiinalla on valtava pato-ohjelma. Satojen miljoonien ihmisten hengissä selviämisen mahdollisuus on sidoksissa kiinalaisen rakentamisen ja laadunvalvonnan laatuun.

En tiedä onko tämä lähde luotettava vai ei. En tiedä millaisia lehmiä sillä on ojassa - tai onko. Aiheen merkitys ja kiinnostavuus on niin iso, että postaan asian tänne.

Tubettaja väittää että kolmen rotkon pato ei ole luotettava. Yleinen tieto kiinalaisen rakentamisen laadusta, laadunvalvonnasta ja moraalista tukee tuota väitettä.

Asia on vähintäänkin tarkemman tutustumisen arvoinen.


Jos pato sortuisi tai edes uhkaisi sortua tavalla joka pakottaisi massiivisiin juoksutuksiin, jäisi veden alle valtava määrä teollisuutta ja sen kemikaaleja, asuntoja ja muuta infraa sekä mahdollisesti melkoinen ihmismäärä.
 
 
Status
Suljettu uusilta vastauksilta.
Back
Top