Uutisia Kuwaitista

Huhta

Greatest Leader
ISIS:n pieni naapurivaltio ei katsele sivusta - aseistautuu hampaisiin asti
Juha-Pekka Tikka
3 tuntia ja 22 minuuttia sitten
Islamilaisen valtion levittäessä kaaosta Irakissa valmistautuu Kuwait pahimman varalle.

  • 30f21923817006720d24c07a440a7588c3dfaab807f8cd5bf96fef7e145817ed

    Kuwaitin emiirikunta sijaitsee Persianlahden pohjukassa.

    (Google Maps)
Vuoden 1991 Persianlahden sota käytiin Irakin Saddam Husseinin miehitettyä Kuwaitin. Nyt osassa Irakia jyräävät islamilaisen valtion terroristit.

Varakas öljyvaltio Kuwait on Vicen mukaan juuri solminut Ranskan kanssa 2,8 miljardin dollarin puolustussopimuksen ja maa aseistautuu hampaisiin asti. Sopimukseen kuuluu muun muassa 24 helikopteria ja optiot sotaveneiden varustamisesta ja muista ajoneuvoista.

Kesäkuussa ISIS:n pommi-isku tappoi 27 ihmistä moskeijassa Kuwait Cityssä. "Me olemme sotatilassa", sisäministeri Mohammad Al-Khaled Al-Sabah sanoi.

Ranska ja Kuwait solmivat ensimmäisen sopimuksensa Persianlahden sodan jälkeen 1992 ja uudistivat sen 2009. Ranska on kouluttanut ja varustanut Kuwaitin joukkoja.

Ranskan puolustusteollisuuden suurimmat asiakkaat ovat Lähi-idän maita. Helmikuussa Ranska sopi 24 hävittäjän ja fregatin myynnistä sekä Egyptiin että Qatariin ja solmi 11 miljardin dollarin sopimuksen Saudi-Arabian kanssa.

<iframe width="582" height="357" src="https://www.youtube.com/embed/tIzn45hcNLQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/kuwait isis ranska-42447
 
Kuwait hirtti oman prinssinsä
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201701262200060381_ul.shtml
Vallassa olevaan kuningasperheeseen kuuluva prinssi sai kuolemantuomion murhasta.Kuwaitin johtaja, emiiri Sabah al-Ahmad al-Jaber al-Sabah, valtuutti oman sukulaisensa teloituksen. (EPA / AOP)
Kuwait on hirttänyt Al-Sabahin kuningasperheeseen kuuluvan prinssi Sheikh Faisal Abdullah Al-Jaber Al-Sabahin, kertoi valtion uutistoimisto KUNA.

Al-Sabah sai kuolemantuomionsa murhasta. Hänet hirtettiin yhdessä kuuden muun vangin kanssa.

Prinssi tuomittiin kuolemaan vuonna 2011. Kuwaitilaislehtien mukaan hän murhasi siskonpoikansa, joka myös oli prinssi. Tekijä ampui prinssiä useita kertoja lähietäisyydeltä.

Hirtettyjen joukossa oli myös nainen nimeltä Nusra al-Enezi, joka sai kuolemantuomionsa yli 40 ihmisen tappamisesta entisen aviomiehensä uusissa häissä. Al-Enezi oli sytyttänyt juhlateltan tuleen. Uhrien joukossa oli paljon naisia ja lapsia.

Muut teloitetut olivat kotoisin Bangladeshista, Egyptistä, Etiopiasta ja Filippiineiltä. He saivat tuomionsa muun muassa murhasta, murhanyrityksestä, sieppauksesta ja raiskauksesta.

Teloitukset olivat Kuwaitin ensimmäiset vuoden 2013 jälkeen.
 
Back
Top