Uutisia Kyprokselta

Nyt meni Kypros ja Kreeta sekaisin.
 
Varsin mielenkiintoinen uutinen. Nähtäväksi jää minkälaisia reaktioita suunnitelmat synnyttävät Kyproksen EU-kumppaneiden piirissä, vai synnyttävätkö mitään. Venäjälle kuitenkin herkullinen tilaisuus saada jalansijaa aika strategiselta paikalta Välimerta (ja NATOn tukikohtien naapurista) ja ennenkaikkea saada lisää säröä länsieurooppalaiseen rintamaan. Toivottavasti Suomen eduskunnassa ei mitään vastaavia aloitteita kuulla.
 
[tinfoil] Nyt näyttää siltä, että ryssän kenttäkoe Ukrainassa lähestyy päätöstään ja laajamittainen rajojen siirtely Euroopassa alkanee tuota pikaa ... [tinfoil]
 
Kun venäläistukikohtia on EU-maassa, ei tarvitse liikaa höpistä jostain Lissabonin sopimuksesta eikä ainakaan EU:n yhteisestä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.

Venäläisiä miljardeja on valunut vuosia Kyprokselle.
 
Kun venäläistukikohtia on EU-maassa, ei tarvitse liikaa höpistä jostain Lissabonin sopimuksesta eikä ainakaan EU:n yhteisestä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta.

Venäläisiä miljardeja on valunut vuosia Kyprokselle.

En tiedä, mitä tuo tukikohta pitänee sisällään, mutta kai tässä on päättäjien ja asioista vastaavien luotava katseensa Ahvenanmaahan aika tiukin silmin?
 
En tiedä, mitä tuo tukikohta pitänee sisällään, mutta kai tässä on päättäjien ja asioista vastaavien luotava katseensa Ahvenanmaahan aika tiukin silmin?

Selvä ennakkotapaus toisessa EU-maassa, eikä tässä tarvitse pitäytyä Ahvenanmaassa tai vuokraamisessa sillä onhan venäläisten omistuksessa jo tontteja siellä sun täällä ja myös sopivasti laivareittien varrella. Maastamme löytyy kyllä halukkaita henkilöitä sponsaamaan venäläisiä tukikohtia myös tänne, etenkin jos vaihtoehtona on Venäjän pöyristyminen.

Leikinlasku sikseen, mutta kyllä tuo tosiaan saisi Lissabonin sopimuksen aivan uuteen valoon vai onko Kypros ajatellut hankkia vyön lisäksi myös turvallisuushenkselit, joita paukutella. Ainakin moraali tuntuu olevan hyvinkin venyvä. Kaunis saari kuitenkin, olen myös itse palvellut siellä!
 
Kyproslaisessa lehdessä on hieman eri painotukset kuin lenta.ru:lla. Onkohan tämä nyt ihan selvä keissi, että mitä kyproslaiset ovat luvanneet. Maistuu osittain koepallolle.

http://cyprus-mail.com/2015/01/21/russia-keen-to-use-military-bases-in-cyprus/
RUSSIA is interested in securing the use of military facilities in Cyprus and is negotiating with the Foreign ministry to reach agreement, Moscow’s ambassador to Cyprus Stanislav Osadchiy said on Wednesday.
“This is a multi-layer agreement, not solely of military nature”, the source told the Cyprus Mail. “It includes matters of granting Russia access rights for humanitarian purposes, like the evacuation of civilians.”

Lisäksi vanhemman uutisen perusteella venäläiset ovat varautumassa tällä Syyrian tukikohdan menettämiseen. Operointi välimerellä näyttää olevan erityisen tärkeää. Rahallahan tässä on myös kiristetty. Alkaa olemaan kaikenlaisia rahareikiä myös Vanjalla. Mitenkähän syrjäseutujen babushkat suhtautuvat siihen, että infra heikkenee, mutta se ei ole niin tärkeää kuin päästä pullistelemaan Välimerelle?

http://cyprus-mail.com/2013/06/30/russia-eyeing-cyprus-bases/

Some analysts say it is an opportune time for Russia to use the velvet glove of diplomacy to gain a military foothold in Cyprus – after the fallout to Russian depositors from the March bailout soured relations, followed by Russian reluctance to restructure Moscow’s €2.5bn loan to Nicosia.

muokk: Yllätys, yllätys kommenteissa on röltsykät mukana.
 
Kyproksella on ollut niin Venäjän rahaa kuin Ukrainankin rahaa sulassa sovussa. Kypros, Kreikka ja Italia ovat Putinille hyödyllisiä poliittisesti. Suomen virka oli olla yksinkertaisesti hyvä kauppakumppani.
 
Back
Top