Uutisia Nigeriasta

Pihatonttu

Respected Leader
En löytänyt ketjua joten perustin sellaisen.

Nigeria on hyvin väkirikas, etnis-kulttuurillisesti hajanainen ja monella tavalla yritteliäs maa. Sitä verrataan Intiaan siinä suhteessa, että molempien sanotaan olevan liian epäyhtenäisiä hajoamaan.

Jos Nigeriassa tapahtuu vakavia kriisejä, jotka saavat etnistä, kulttuurilista tms. liikehdintää aikaan, niin kyse on niin suurista ihmismassoista, että ne voivat epävakauttaa suurta aluetta.

Lisäksi Nigeria on islamilaisen ja animistis-kristillisen kulttuurin rajaseudulla, Länsi- ja Keski-Afrikan kohtaamisvyöhykkeen kupeessa...

Nigeria on avainvaltio.

Nyt siellä avainvaltiossa on vähän pommihulinaa. Boko Haram perseilee Nigerian koillisessa kulmassa, alueella, joka on Nigerin, Tsadin ja Kameronin rajalla.

https://yle.fi/uutiset/3-9933395
 
"Yritteliäs" on oikea sana, eikä usein positiivisessa mielessä. Maa on siis yksi maailman korruptoituneimpia maita. Luonnonrikkauksiensa puolesta sen pitäisi olla yksi maailman rikkaimmista maista, mutta korruption takia se on yksi köyhimmistä.
 
Allah on esitellyt taas suuruuttaan, Nigeriassa.


Kristityt ovat maailman vainotuin uskonnollinen ryhmä, joten hyvesignaloijat ja SJW:t tietenkin paapovat niitä tahoja jotka tuota vainoamista tekevät.
 
Back
Top