Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia panssariajoneuvoihin liittyen

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja jokiranta, 03.03.2012.

 1. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
 2. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,434
  Tykkäykset:
  6,578
  Pisteet:
  1,286
 3. Mainos 4. Mosuri

  Mosuri Alokas BAN

  Liittynyt:
  13.04.2010
  Viestejä:
  1,596
  Tykkäykset:
  9
  Pisteet:
  0
  Älkää nyt hyvät ihmiset kangistuko kaavoihin. Venäläiset tekevät nykyisin puolustusmateriaaliin liittyen yhteistyötä lännen kanssa. Suomessa siitä ei vain pahemmin puhuta, kun julkisuudessa halutaan ylläpitää mielikuvaa, että kaikki kalusto naapurissa on ruostunutta paskaa.

  Esimerkiksi tässä on Venäjän seuraava panssarimaasturi:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Iveco_LMV

  Venäläisten uusi maalinosoitusjärjestelmä:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Thales_Damocles

  Oma veikkaukseni on, että seuraava Venäjän panssarijoukoille tilattava vaunu on länsimainen jo nykyisin käytössä oleva panssari jota tuotetaan Venäjällä esim. Leclerc.
   
 5. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
 6. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Jos siirrymme näkyjen (visioiden) tapahtumankulku(skenaario)työskentelyyn niin uskon, että Sarkozy voimistaa hieman Berlusconin tapaan maansa asemia Saksan rinnalla Venäjällä.

  Ranska myi Venäjän federaation asevoimille laivastoa varten alumiinisota-alusteknologian sekä NATO:n viesti- ja johtojärjestelmän. Seuraavaksi Venäjä haluaa Ranskasta taistelunhallintajärjestelmän (yhtymän viestijärjestelmän) maavoimille.

  Taistelupanssarivaunujen osalta käynee niin, ettei Venäjä ota mielikuvatappiota ostamalla vaikka Leopardia tai Leclerciä, mutta joko Ranska tai Saksa tai molemmat yhdessä siirtävät teknologiaa Venäjälle, jotta Venäjän federaation asevoimilla olisi jotain ostettavaa "venäläiseltä" puolustusvälineteollisuudelta viiden vuoden kuluttua.

  Arvelisin niin, että jo nyt Ranska ja Saksa voivat tarjota teknologian siirtoa häveliäässä määrin Venäjälle. Saksan ja Venäjän energiarauha, joka säästää Euroopan unionin ylenmääräisestä ristiretkeilystä muslimien maille Yhdysvaltain rinnalla tukee kehitystä, jossa eurooppalainen NATO auttaa Venäjän federaatiota tutkimus- ja kehityspanoksissa, jolloin tavallaan Venäjän omia varoja säästyy valmistamiseen.

  Teknologian siirto ei maksa Ranskalle eikä Saksalle juuri mitään, koska rahat on maksettu omaa kehitystyötä varten. Venäjälle ratkaisu on edullinen siksi, että se pääsee nopeammin valmistamaan.

  Olisi mukavaa, jos joku panssariaselajiin perehtynyt seuraisi kehitystä. Alan ehkä mielenkiintoisin vuosittainen tapahtuma on panssariseminaari. Panssari-lehteä tulee maakuntakirjastoihin.
   
 7. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Suomessa vallitsee kotirintaman sotasensuuri sitä kohtaan, miten eurooppalainen NATO ylläpitää Pohjoisen liittoa Venäjän kanssa ja samalla hankkii arvovaltaa Venäjällä.

  Tätä eivät voi Alma Media eikä Sanoma korostaa, koska se tavallaan rikkoisi suuremman hankkeen: Suomen NATO-jäsenyyden, kun kirkastuisi, että työväenpresidentti Sauli Niinistön eurooppalainen NATO, ei ole vain eurostolaistunut NATO, vaan Venäjän liittolainen varusteluasiossa.

  Patriallakin menisi paremmin, jos se luopuisi brittiläisestä asenteestaan ja estoitta natolaisten kanssa alkaisi varustella Venäjää. Ongelma tosin on siinä, että NATO-maihin verrattuna Suomella ei ole paljoa annettavaa Venäjän federaation asevoimien tulevaisuuden suorituskyvyille.
   
 8. Morgenstern

  Morgenstern Luutnantti

  Liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  396
  Tykkäykset:
  3
  Pisteet:
  36
  Tässäpä onkin dilemmaa kerrakseen.
  Venäjän johto uskoo syvästi että USA järjestelee kuristusotetta, ja sen epäonnistuessa hyökkäystä. Näin kertovat yhä kovenevissa "1941"-puheissaan.
  Samalla: Euroopan maita ei siellä pelätä, ja teknokauppa kiehtoo. Mutta kun ne pirut ovat Natossa, jossa USA johtaa!
  USAn irtaantuminen Naton johdosta olisi siis rauhan tuoja pitkäksi aikaa. Mutta siihen ei päästä ellei USA romahda taloudellisesti, mikä on tosin kaukana mahdottomuudesta.
   
 9. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Höpsis. Ikuinen peli jatkuu, vaikka yksi peluri putoaa. USA:n irtisanoutuminen Natosta johtaisi välittömästi Venäjän uusiin valtapyrkimyksiin Euroopassa. Uudet alamaiset tietävät uutta vaurautta eliitin jaettavaksi. Vain vuodessa tai parissa Venäjä suorittaisi ensimmäisen aluelaajennuksen jonkin tekosyyn varjolla.

  Saksa pommitettiin aikaan matalaksi, mutta niinpä vaan on alueen laajentaminen jälleen meneillään. Ihminen ei muuksi muutu. Venäjä nousee.
   
 10. adam7

  adam7 Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.06.2010
  Viestejä:
  5,582
  Tykkäykset:
  5,547
  Pisteet:
  1,286
  Vaalia edeltäneet puheet ovat luonteeltaan sisäpoliittisia ja suunnattuja Zhirinovskia ja Zjuganovia vastaan, jotka olisivat yksin ratsastaneet uhilla, jollei Putinin poppoo olisi ottanut teemaa arsenaaliinsa.

  Toisalta trauma lähiulkomaistahiertää vielä. Onko sattumaa että Stalin palautteli tsaarin rajoja 20 vuoden kuluttua tsaarin valtakunnan romahdettua ja Venäjä on palauttelemassa ruotuun entisiä neuvostotasavaltoja, ainakin niitä jotka eivät ehtineet livahtaa natoon? Georgia, Ukraina ja Euraasian liitto, muutamia mainitakseni.

  Vielä vähän aikaa sitten nämä venäjän "uutistoimistot" mainostivat just kohta tuleevaa tankkia täysin ylivoimaiseksi ja täysin tuhoamattomaksi....
   
 11. Morgenstern

  Morgenstern Luutnantti

  Liittynyt:
  27.12.2011
  Viestejä:
  396
  Tykkäykset:
  3
  Pisteet:
  36
  Jotenkin mielenkiintoista on kuvitella venäläispanssari, jossa on Rheinmetallin kanuuna, ruotsalaiset ammuspenetraattorit, Israeljenkkiläiset reaktiivit ja ranskisten yönäkö. Moottori: Valmet? :)
  Toiseen suuntaan on myyty jenkeille ven helikoptereita, tietääkös kukaan onko muuta myyty.
   

Jaa tämä sivu