Uutisia Puolasta

Ovensuukyselyjen perusteella Puolaan olisi tulossa monimutkainen vaalitulos: valtapuolue Laki ja oikeus olisi säilyttämässä suurimman puolueen aseman 36,8% kannatuksella, mutta 31,6% kannatuksen saavan oikeistoliberaalin Donald Tuskin Kansalaisfoorumin oppositioliittouma olisi saamassa enemmistön paikoista parlamentissa, eli 248 paikkaa, Lain ja oikeuden ja sen laitaoikeistolaisen tukipuolueen Konfederaation jäädessä 212 paikkaan. Puolan parlamentin alahuoneessa on 460 paikkaa.


Eli vaalitulos voi olla hyvinkin kimurantti, niin että suurin puolue ei välttämättä saa muodostettua hallitusta.
 
Eli vaalitulos voi olla hyvinkin kimurantti, niin että suurin puolue ei välttämättä saa muodostettua hallitusta.
Vaikka PiSs pääsisikin yrittämään ensin koalition muodostusta, siitä ei todennäköisimmin kuitenkaan tule mitään. Ne on käsittääkseni jo 4x sitä tehneet ja joka kerta homma on kaatunut. Onneksi jokainen puolue Puolassa on kuitenkin riittävän ryssävastainen ettei Ukrainan tuki ole oikeasti vaarassa.
 
Tämän hetken tilanne ääntenlaskennassa (69,83% laskettu) on alahuoneen osalta:
  1. Laki ja oikeus 37,43%
  2. Kansalaiskoalitio 28,68%
  3. Kolmannen tien liittouma 14,46%
  4. Uusi vasemmisto 8,27%
  5. Konfederaatio 7,28%
  6. BS 1,90%
  7. PJJ 1,65%
 
Onko tuo Uusi vasemmisto ainoa vasemmistopuolue Puolassa vai onko joku noista muistakin?
Ainoa vasemmistopuolue, tosin Laki ja oikeus edustaa pitkälti työväenliikettä (joka ei Puolassa kuitenkaan ole vasemmistolainen, vaan lähinnä konservatiivinen). Liberalismihan on se huonompi vaihto työväelle, kun se suosii omistajia ja rahan valtaa enemmän kuin konservatismi (jos siis puhutaan perinteisistä eurooppalaisista määritelmistä).
 
Back
Top