Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia Qatarista

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja Kiusankpl, 08.11.2012.

 1. Kiusankpl

  Kiusankpl Kersantti

  Liittynyt:
  08.11.2012
  Viestejä:
  147
  Tykkäykset:
  302
  Pisteet:
  16
  Qatar satsaa ohjuksiin reippaasti!

  WASHINGTON, November 7, 2012 – The Defense Security Cooperation Agency notified Congress Nov. 6 of a possible Foreign Military Sale to the Government of Qatar for the sale of 11 PATRIOT Configuration-3 Modernized Fire Units and associated equipment, parts, training and logistical support for an estimated cost of $9.9 billion.

  http://www.dsca.osd.mil/pressreleases/36-b/2012/Qatar_12-58.pdf

  WASHINGTON, November 5, 2012 – The Defense Security Cooperation Agency notified Congress November 2 of a possible Foreign Military Sale to the Government of Qatar for two Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) Fire Units and associated equipment, parts, training and logistical support for an estimated cost of $6.5 billion.

  http://www.dsca.osd.mil/pressreleases/36-b/2012/Qatar_12-49.pdf
   
 2. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Siirtomaa suorittaa tulonsiirtoa isännälle.
   
 3. Mainos 4. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,976
  Tykkäykset:
  24,110
  Pisteet:
  1,286
  Kutakuinkin. Järkkää myös Syyrian vastarinnalle välineistöä ja koulutusta. Toisaalta maksaa myös talisten leirikuluja, jotta voivat tuottaa maailmalle osaavia terroja. Aika vitun vinkeää on maailmanmeno.
   
 5. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle 14.11.2013 klo 14:49
  Qatar siirtyy miesten pakolliseen asepalvelukseen
  Pakollinen asepalvelus kestää neljä kuukautta. Akateemisen loppututkinnon suorittajat pääsevät kuitenkin kolmella kuukaudella.

  Qatarin hallitus on torstaina hyväksynyt lakiehdotuksen, jonka mukaan asepalvelus tulee pakolliseksi miehille. Ehdotuksen mukaan asepalvelus on pakollinen 18–35-vuotiaille miehille.

  Asepalvelus kestää neljä kuukautta paitsi akateemisen loppututkinnon suorittajat palvelevat kolme kuukautta.

  Qatarin uutistoimiston QNA:n mukaan lailla varmistetaan, että maalla on tarvittava reservi palkka-armeijan lisäksi tarvittaessa. Qatarilainen virkamies puolestaan kertoi uutistoimisto AFP:lle, että asepalveluksen tarkoitus on saada "nuoret luottamaan itseensä".

  Qatarin armeijassa on noin 11 800 sotilasta. Persianlahden valtiossa on maailman kolmanneksi suurimmat maakaasuvarannot.

  Lähteet:
  AFP
   
 6. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  yle 5.3.2014 klo 15:53
  Naapurit tuohtuivat Qatarille, kutsuivat lähettiläänsä kotiin
  Saudi-Arabia, Bahrain ja Arabiemiirikuntien liitto syyttävät Qataria puuttumisesta sisäisiin asioihinsa. Maat vaativat Qataria olemaan tukematta tahoja, jotka uhkaisivat niiden turvallisuutta.
  Saudi-Arabia, Bahrain ja Arabiemiirikuntien liitto ovat kutsuneet lähettiläänsä kotiin Qatarista. Maat syyttävät Qataria siitä, ettei se ole toteuttanut sopimusta, jossa lupaa olla puuttumatta naapuriensa sisäisiin asioihin.

  Persianlahden yhteistyöneuvoston maat solmivat marraskuussa sopimuksen, jossa ne lupaavat olla tukematta ketään, joka uhkaa turvallisuutta yhteistyöneuvoston alueella. Sopimuksessa luvataan myös olla tukematta vihamielisiä tiedotusvälineitä.

  Persianlahden konservatiivisia monarkioita kismittää se, että Qatar on tukenut niiden karsastamia islamistiryhmiä Egyptissä, Syyriassa ja muualla Lähi-idässä.

  Qataria pidetään muun muassa Muslimiveljeskunnan tukijana. Järjestö on kielletty useimmissa Persianlahden maissa, joiden monarkit pelkäävät sen ruohonjuuritason aktivismin horjuttavan asemaansa.

  Persianlahden Arabimaiden viranomaiset ovat usein yksityisesti valittaneet myös qatarilaisesta al-Jazeera-televisiokanavasta, jonka he katsovat avoimesti tukevan Muslimiveljeskuntaa ja suhtautuvan kriittisesti alueen hallituksiin. Al-Jazeera sanoo olevansa riippumaton uutispalvelu, joka antaa äänen kaikille.

  Saudi-Arabia, Bahrain ja Arabiemiirkunnat sanovat, että yhteistyöneuvoston ulkoministerit tapasivat tiistaina Riadissa ja yrittivät suostutella Qataria toimeenpanemaan marraskuun sopimuksen. Tässä ei kuitenkaan onnistuttu, joten maakolmikko päätti vetää lähettiläänsä Qatarista.

  Maiden mukaan Qatarin painostaminen jatkuu, kunnes se ryhtyy kouriintuntuviin toimiin politiikkansa muuttamiseksi.

  Tiedotusvälineet ovat kuvanneet tiistaista kokousta myrskyisäksi.

  Qatar sanoo olevansa pahoillaan ja yllättynyt naapuriensa päätöksestä vetää lähettiläänsä pois. Maa ei aio kutsua kotiin omia lähettiläitään. Qatar vakuuttaa myös olevansa sitoutunut Persianlahden yhteistyöneuvoston maiden turvallisuuden ja vakauden suojelemiseen.

  Lähteet:
  AFP, Reuters
   

Jaa tämä sivu