Uutisia Ranskasta

Tämä sivuaa yhtä seikkaa, mikä länsimaisessa julkisessa islamia koskevassa keskustelussa usein sivuutetaan: islaminuskoisia ei pidä verrata muihin uskontokuntiin, vaan lähinnä muiden uskontokuntien kaikkein ääriuskonnollisimpiin lahkoihin. Käytännössä kun näyttäisi siltä, että varsin suuri osa islaminuskoisista noudattaa uskontoaan sellaisella pietiteetillä, mitä muiden uskontokuntien joukosta löytyy lähinnä joistain lahkomaisista vähemmistöistä.

Omakohtaisesti esimerkiksi olen törmännyt muslimimaista Suomeen tulleisiin opiskelijoihin, joiden piirissä on tavanomaista esimerkiksi kuunnella bussimatkan aikana korvakuulokkeet korvissa imaamien saarnoja tai pitää tietokoneen työpöydän taustakuvana säkeitä koraanista. Vastaava käytös jonkin muun uskontokunnan kohdalla viittaa jo erittäin (hieman epämiellyttävänkin) vahvaan vakaumukseen.

Erdoganin sanoin islam on islam, ja sillä siisti, ja olen aika skeptinen sen suhteen, että länsi pystyisi kääntämään islaminuskoista maailmaa kohti länsimaisten elämänarvojen kanssa yhteensopivaa elämänkatsomusta. Siten olen itsekin 99.99% varma, että vastakkainasettelu länsimaiden ja muslimipopulaation välillä on varma, jos jälkimmäisen osa populaatiosta (edes rajoitetuilla alueilla) kasvaa riittävää kriittistä massaa suuremmaksi.
Ikävää tässä on lisäksi se, että Putin on huomannut tässä erinomaisen keinon horjuttaa länsimaista yhteiskuntavakautta. Toimet Syyriassa viittavat juuri siihen, että Venäjän intressissä on yrittää kasvattaa tätä kriittiseksi massaksi länsimaissa. Ja kun vastakkainasettelua on jo ennestään, niin ymmärtää Venäjän tuen äärijärjestöille, jotka toimivat "hyödyllisinä idiootteina".
Suomen kohdalla kaikkinainen yritys horjuttaa yhteiskuntavakautta pitää torjua.

Ranska ja Belgia kuitenkin erottautuvat tästä maina, joissa ongelmat olivat jo ennestään peruina siirtomaa-ajasta.
 
http://x.true-news.info/france-corrodes-from-inside-the-kremlin-propaganda-le-monde/

researcher and expert on Russia françoise Tom said that the team of the KGB that had gathered around Putin in 2000, has a policy of patient gains control of the elites and public opinion in Europe. About it she wrote in the article “France for many years corrodes from inside the Kremlin propaganda” in the newspaper Le Monde, reports RFI.

Tom notes that this policy is already yielding results elections election. Apply the same techniques of propaganda, and in Russia itself: the incriminating dossier on unwanted politicians, corruption, blackmail, and promises of advancement in a career, control over media, control over individual topics.

Russia has also started to use social network already tested in the country means: constant incitement to hatred and fear, stuffing various yellow information, including falsified, and the development of “apocalyptic consciousness” around the idea of “death of the West”, which, respectively, leads people to abandon their freedoms and indifference to the truth.

The researcher believes that the number of agents of the Kremlin in the West is substantially higher than during the cold war .

It is noted that pre-election debates is completely no question about the dangers of Russia. The state’s “grab the pieces” from two neighboring countries, no longer hides its intentions to influence the election in the Western States. As one of the reasons the author refers to the depression of the Russian economy: it “is necessary to capture the financial and technological capacities of the West.”

“Only to avoid the cold war, says Russia. All have forgotten that the cold war began after the West has ceased to take positions before Stalin, and that it was the cold war we owe our freedom,” writes françoise, Tom.

Russia wants to be a defender of Christendom against the world of Islam, and speaking with a representative of the Muslim world, calling for solidarity on the basis of “traditional society” against the “rotten Western values”.

Log L Obs living in Brussels researcher Marie Pele writes that the Kremlin has helped establish the White house to Donald Trump.

“Now will he be able to achieve the Elysee Palace for another Pro-Russian candidate, françois Fillon?” she asks.

See also: the primaries of the right-wing in France is the leader of the Pro-Kremlin candidate

Pele, convinced that the French far-right associated with Russia and financed by it, began a few days before the first round of right-wing primaries broad and extremely aggressive social media campaign, including Twitter, in support of and against Fillon and Juppe, in particular, attacking the latter for his stance against Islam.

See also: Francois Fillon: Impossible to keep sanctions against Russia

“In the case of conflict in the last round of presidential elections, Francois Fillon and marine Le Pen, Putin wins either way” – says the researcher.

Journalist Nicole Henin in article emphasizes the Fillon – not a Russophile, and putinofil.

See also: Cecile Vessey: strengthening Russian influence in France on the eve of elections
 
Ikävää tässä on lisäksi se, että Putin on huomannut tässä erinomaisen keinon horjuttaa länsimaista yhteiskuntavakautta. Toimet Syyriassa viittavat juuri siihen, että Venäjän intressissä on yrittää kasvattaa tätä kriittiseksi massaksi länsimaissa. Ja kun vastakkainasettelua on jo ennestään, niin ymmärtää Venäjän tuen äärijärjestöille, jotka toimivat "hyödyllisinä idiootteina".
Suomen kohdalla kaikkinainen yritys horjuttaa yhteiskuntavakautta pitää torjua.

Ranska ja Belgia kuitenkin erottautuvat tästä maina, joissa ongelmat olivat jo ennestään peruina siirtomaa-ajasta.

Eu:ssa, Ranskassa ja täälläkin kohkataan miten Marie LePen on Putten käsikassara ja Putinistit ovat kauhee riski Eu:lle että Ranskalle? ... mutta kukaan ei ole tästä heebosta juuri mitään maininnut eikä ees huolissaan...? :rolleyes:

Ranskaa voi pian johtaa Putinin kaveri – presidentiksi pyrkivä François Fillon on hyvää pataa ”rakkaan Vladimirin” kanssa

Fillonin ja Putinin läheinen suhde sai alkunsa viime vuosikymmenellä, kun molemmat olivat pääministereitä.

Helsingin Sanomat
ALEKSEI DRUŽININ / RIA NOVOSTI
QDarIZ_6_91ixR66b2gH2vw6-BTWLzkweI-Q4PhXFQfw6No37y7L42rL5W14PUy8hnaEO3L3RR6WHXTt8yeOwbIZqmQ5BnxfHUTDJGA=s0-d-e1-ft

Venäjän presidentti Vladimir Putin toivotti François Fillonin tervetulleeksi Novo-Ogarjovon virka-asunnolleen lähellä Moskovaa maaliskuussa 2013.
Kuuntele
VIIKKO sen jälkeen, kun François Fillonin äiti oli kuollut, Venäjän presidentti Vladimir Putin halusi lohduttaa ranskalaista ystäväänsä.

Oli elokuu 2012, ja Fillon sai Putinilta pullon punaviiniä. Eikä mitä tahansa punaviiniä vaan vuoden 1931 Château Mouton Rothschildiä.

Ele oli kaunis.

Artikkeliin liittyvät
”François, se on äitisi syntymävuosi”, Putin sanoi.

ANEKDOOTTI on maailmanpoliittisesti merkittävä. François Fillon on todennäköinen voittaja, kun Ranskan oikeistopuolue Tasavaltalaiset valitsee presidenttiehdokkaansa ensi sunnuntaina.

Fillon on ennakkosuosikki esivaalissa, jonka ensimmäisen kierroksen hän voitti ylivoimaisesti. Toisella kierroksella on vastassa Alain Juppé. Tasavaltalaisten ehdokkaalla taas on erinomaiset mahdollisuudet päästä Élysée-palatsiin, kun ranskalaiset valitsevat presidentin keväällä 2017.

Maailmanpoliittisesti merkittävää on se, että Fillonilla on lämpimät välit Putiniin samalla kun Venäjän ja Euroopan välit ovat hyytävät.

Putin kehui keskiviikkona Fillonia tiukaksi neuvottelijaksi, loistavaksi ammattilaiseksi ja periaatteelliseksi ihmiseksi.

Syyskuussa 2013 Ranskassa pantiin merkille, että Fillon kutsui Putinia nimellä ”cher Vladimir”, rakas Vladimir. Fillon osallistui tuolloin Valdai-kokoukseen, joka on Putinin isännöimä, Sotšissa järjestettävä poliittinen keskustelukerho.

Tuttavalliset puhuttelumuodot ovat kansainvälisillä foorumeilla tavanomaisia. Mutta Fillonin Putin-suhteesta löytyy paljon muitakin kiinnostavuuksia.

Tämän kirjoituksen lähteinä ovat ranskalaislehdet. Viikkolehti L’Express julkaisi artikkelin ”Fillon ja hänen ystävänsä Putin” vuonna 2014. Vastikään ilmestyneitä ovat seuraavien lehtien artikkelit: Le Monde, Le Point ja Slate.fr.

François’n ja Vladimirin (he sinuttelevat) läheinen suhde sai alkunsa viime vuosikymmenellä, kun he olivat virkaveljiä. Molemmat olivat maidensa pääministereitä, joten tapaamiset olivat luontevia.

Pääministereiden asemassa oli kylläkin merkittävä ero. Putin veteli Venäjällä naruja ja palasi Kremlin valtiaaksi keväällä 2012. Presidentti Dmitri Medvedev sai luvan väistyä välivaiheeksi jääneen nelivuotiskauden jälkeen.

Ranskassa Fillon taas oli selvästi alisteinen presidentti Nicolas Sarkozylle, etenkin ulkopolitiikassa. Fillonin pääministeriys katkesi Sarkozyn tappioon presidentinvaaleissa 6. toukokuuta 2012.

Toukokuun 7. päivänä 2012 Putinilla oli virkaanastujaiset, mutta kiireistä huolimatta hän soitti kaverille Ranskaan. ”Mitä aiot nyt tehdä?” Putin kysyi Fillonilta.

Ei ole tiedossa, mitä Fillon vastasi, mutta Putinilla oli pelisilmää. Kremlissä saattaa poksahtaa samppanjapullo, jos Fillon voittaa puolueensa esivaalit. Putinille marraskuu on muutenkin tarjonnut ilonaihetta, kun Donald Trump voitti Hillary Clintonin Yhdysvalloissa.

FILLONIN lukuisat tapaamiset Putinin kanssa voi nähdä järkevänä reaalipolitiikkana. Sillä periaatteella Putinia on tavannut myös Suomen presidentti Sauli Niinistö, vaikka Ukrainan konflikti kärjisti Venäjän ja EU:n välit.

”Kyseessä ei ole ihminen, jolle riittävät johtajien tavalliset tapaamiset”, Fillon on sanonut. ”Piti hänestä tai ei, sinne [Venäjälle] on mentävä, siellä on vietettävä aikaa. Keskustelu hänen kanssaan ei voi kestää vähempää kuin kolme tuntia. Kun se päättyy sopimukseen, sopimus pitää.”

Olisi väärin sanoa, että Fillon suhtautuu Putiniin kritiikittömästi. Ymmärryksen määrä tuntuu kuitenkin melkoiselta.

”Hän on bulldoggi, mutta hänessä on lämmin ja herkkä puolensa”, Fillon sanoi syyskuussa 2008. Pääministerit tapasivat tuolloin Sotšissa. Politiikan puhumisen lisäksi he pelasivat biljardia. Georgian sodasta oli kuukausi.

”Tunnen hänen vikansa”, Fillon totesi Putinin toiminnasta joulukuussa 2013. ”Mutta demokratian toiminnan kannalta se on kuitenkin edistystä.”

62-VUOTIAAN Fillonin ja 64-vuotiaan Putinin suhde muuttuu toden teolla tärkeäksi, jos Fillonista tulee presidentti ja hänen tähänastiset Venäjä-myönteiset linjauksensa muuttuvat käytännöksi.

Se ravistelisi Ranskan ja sitä kautta myös Euroopan unionin Venäjä-politiikkaa.

Fillon vastustaa Venäjän-pakotteita, jotka EU on langettanut Ukrainan kriisin takia. Pakotteita taas ei voi jatkaa ilman jäsenmaiden yksimielisyyttä. Tällä tietoa osa pakotteista umpeutuu ensi kesänä, juuri kun Ranskan uusi presidentti on astunut virkaan.

Fillon on toistuvasti sanonut, ettei Venäjä ole ainoa ongelmien lietsoja (”fauteur des troubles”) Ukrainassa. Euroopan unioni on Fillonin mielestä kärjistänyt kriisin tukemalla Maidanin vallankumousta ja Kiovan nykyhallintoa.

”Se on meidän taholtamme dogmaattista ja tekopyhää, kun emme kerran halua Ukrainaa Euroopan unioniin”, Fillon on sanonut.

MYÖS Syyria-politiikassa Fillon on osoittanut Kremlin kaveriaan kohtaan suurta ymmärrystä. Venäjän tuki Syyrian diktaattorille Bashar al-Assadille on Fillonin mielestä järkeenkäypää, koska Assadin syrjäyttämistä tärkeämpää on terrorijärjestö Isisin vastustaminen.

”Vain yksi voimatekijä on osoittanut [Syyriassa] realismia: Venäjä”, Fillon kirjoitti huhtikuussa Marianne-lehdessä.

Sittemmin Venäjä on ryhtynyt pommittamaan Aleppoa, jossa asukkaiden hätä on hirvittävä. Aleppon pommitukset Fillon on tuominnut.

”Se, mitä tapahtuu Aleppossa, on rikos. Se on katastrofaalista”, Fillon sanoi tv-väittelyssä lokakuussa. ”Kansainvälisen yhteisön on tuomittava pommitukset mahdollisimman voimakkaasti.”

Fillon lisäsi, että pommitukset johtuvat myös lännen kyvyttömyydestä ymmärtää Syyrian sodan syitä. Ja siitä, ettei ole haluttu ”käydä vuoropuhelua Venäjän kanssa niin paljon kuin se olisi ollut mahdollista”.

 
Viimeksi muokattu:
Eu:ssa, Ranskassa ja täälläkin kohkataan miten Marie LePen on Putten käsikassara ja Putinistit ovat kauhee riski Eu:lle että Ranskalle? ... mutta kukaan ei ole tästä heebosta juuri mitään maininnut eikä ees huolissaan...? :rolleyes:
Hampaattomuus pakolaisten ja Ranskan tapauksessa vielä terroristien kanssa, raivaa tilaa kaikissa Euroopan maissa moisille toimijoille. Jostain syystä, moni tuntuu olevan hyvää pataa Putinin kanssa. Mikäs siinä muuten, kunhan Vladimir ei katso tämän merkitsevän vapaita käsiä.
 
No niin ...Putten frendi voitti ehdokaan paikan..

Ranskan presidenttiehdokas Francois Fillon haluaa leikata 100 miljardia euroa julkiselta sektorilta
KASPERI SUMMANEN
1 tunti ja 22 minuuttia sitten(päivitetty 1 tunti ja 16 minuuttia sitten)
Entinen pääministeri voitti haastajansa ylivoimaisesti Ranskan keskustaoikeiston esivaalissa.

  • 3dbec5499f8910794a135c21e8f9d2a838bd8e68102c9ae77c94ef0c0f53f871

    Francois Fillon.

    (AFP/Lehtikuva)
Francois Fillon nousi sunnuntaina reilulla äänienemmistöllä Ranskan keskustaoikeiston presidenttiehdokkaaksi. Fillon vei BBC:n mukaan liki 67 prosenttia äänisaaliista.

Hän peittosi selkeästi vastaehdokkaansa niin ikään aiemmin pääministerinä toimineen Bordeaux’n pormestarin Alain Juppen. Juppe onnitteli Fillonia ”suuresta voitosta” ja lupasi hänelle tukensa presidentinvaaleissa.

Fillon kohtaa huhtikuun vaaleissa sosialistien ehdokkaan ja oikeiston äärilaitaa edustavan Kansallisen rintaman Marine Le Penin.

Tuore presidenttiehdokas lupasi kiitospuheessaan kannattajilleen muutosta.

– Jos Ranskan kansa antaa minulle luottamuksensa, pyrin kunnioittamaan tätä sopimusta ja toimimaan arvokkaasti. Aion ottaa vastaan poikkeuksellisen haasteen Ranskalle – kertoa totuuden ja muuttaa täysin sen ”ohjelmiston”, Fillon totesi.

62-vuotias Francois Fillon toimi Ranskan pääministerinä vuosina 2007–2012. Hän ajaa kovia talousuudistuksia, jotka poikkeavat merkittävästi Ranskan nykyisen sosialistihallinnon linjasta.

Fillon haluaa muun muassa eroon 500 000 julkisen sektorin työpaikasta ja 35 tunnin työviikosta. Hän korottaisi lisäksi eläkeikää ja luopuisi varallisuusverosta. Julkisia menoja leikattaisiin peräti 100 miljardilla eurolla viiden vuoden aikana.

Wall Street Journal luonnehtii Fillonia ”vapaita markkinoita kannattavaksi kumoukselliseksi”, joka ihailee kovista talousuudistuksista tunnettua Britannian takavuosien pääministeriä Margaret Thatcheria.

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ffillon_ranskan_pres_esiv-58238


 
Uutta ennakkosuosikkia pukkaa.

Ranskan presidentinvaalien uusi ykkössuosikki haluaa Euroopasta liittovaltion
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ranskan presidentinvaalien ykkossuosikki macron-60977
Tuoreimman Ranskan presidentinvaaleja koskevan mielipidemittauksen perusteella ennakkosuosikki presidentiksi on Emmanuel Macron.

  • 01e83e00ac1b9a20a4e03063ffebb581db81f362533da4f58dea6a9876cc9d65

    Emmanuel Macron.

    (Wikimedia Commons)
Les Echos -lehdessä julkaistun Elaben toteuttaman mielipidemittauksen mukaan Ranskan presidentinvaalien toiselle kierrokselle pääsevät sosiaaliliberaalin En Marche! (suomeksi: Liikkeelle!) -vaalilistan ehdokas Emmanuel Macron sekä nationalistisen Kansallisen Rintaman (Front National) ehdokas Marine Le Pen.

Vaalien toisella kierroksella Macron saisi mielipidemittauksen mukaan 65 prosenttia äänistä ja Le Pen 35 prosenttia äänistä.

Macronia toimi viime vuoden syksyyn saakka sosialistipääministeri Manuel Vallsin hallituksessa talousministerinä. 39-vuotias entinen virkamies ja investointipankkiiri Macron ei kuitenkaan itse ole ollut sosialistipuolueen jäsen enää sitten vuoden 2009.

Macron on ranskalaisista presidenttiehokkaista selvästi Eurooppa-myönteisin ja häntä on kuvattu federalistiksi eli liittovaltion kannattajaksi. Viime viikolla hän kirjoitti Financial Timesiin kirjoituksen, jossa hän kehotti eurooppalaisia tulemaan itsenäisiksi.

Fillon alamäessä
Elaben mielipidemittaus on käänteentekevä, sillä Macron on ensimmäistä kertaa noussut kahden kärkeen. Le Pen on jo pidempään kaikissa mielipidemittauksissa ollut ensimmäisen kierroksen suosituin ehdokas. Elaben mittauksessa Le Pen saisi ensimmäisellä kierroksella 26–27 prosentin kannatuksen ja Macron 22–23 prosentin kannatuksen.

Sen sijaan aiemmin vaalien ykkössuosikkina pidetty Tasavaltalaiset (Les Républicains) -puolueen François Fillon on ensi kertaa sitten puolueensa esivaalin pudonnut kolmanneksi mielipidemittauksessa 19–20 prosentin kannatuksella. Hänen ensimmäisen kierroksen kannatuksessa oli vielä viime marraskuussa eri mielipidemittauksissa 30 prosentin tasolla.

Syynä viime aikaiseen nopeaan kannatuksen pudotukseen on viime aikoina paisunut Fillonin vaimon kuvitteellisiin julkisesti rahoitettuihin työtehtäviin liittyvä skandaali, joka voi jopa johtaa Fillonin luopumiseen ehdokkuudesta.

Ranskalaisessa lehditössä on spekuloitu, että Fillonin luopuessa hänen tilalleen presidenttiehdokkaiksi voisivat sittenkin vielä nousta Fillonille oikeiston esivaalin toisella kierroksella hävinnyt Bordeaux'n pormestari Alain Juppé tai toiselta kierrokselta pudonnut entinen presidentti Nicolas Sarkozy.
 
No aika tuttua kaavaa näyttäisi menevän jos vastaehdokkaat paperit vuotaa wikileaksiin ja toinen ehdokas nousee nopsaan etualalle.
 
Mutta eihän se Venäjää hyödytä jos Ranskan presidentiksi tulisi liittovaltiota kannattava presidentti, vai?
 
Kysykää mitä vain, kunhan itse pidän siitä.

Ranskalaistoimittaja erehtyi kysymään Marine Le Peniltä ”väärän” kysymyksen – Vartijat retuuttivat rajusti ulos salista
Kesken jäänyt kysymys koski presidenttiehdokkaan ”haamuavustajia”, joille maksettiin palkkaa EU-budjetista.
RANSKAN presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen suosikilta Marine Le Peniltä ei selvästikään saa kysyä mitä tahansa. Ei ainakaan korruptiosta.

Ranskalaisen Quotidien-tv-ohjelman toimittaja Paul Larrouturou sai tuntea sen keskiviikkona nahoissaan. Hän yritti esittää Le Penille kriittistä kysymystä yrittäjille suunnatussa tapahtumassa Ranskassa, mutta ei päässyt edes kysymyksen loppuun, kun hänet raahattiin jo väkivalloin kauas paikalta ja ulos salista.

MARINE LE PEN johtaa oikeistopopulistista Kansallinen rintama -puoluetta. Hän pyrkii Ranskan presidentiksi huhti-toukokuun vaaleissa, mutta toimii samalla yhä europarlamentaarikkona.

Le Pen on ankara EU:n, euron ja maahanmuuton vastustaja.

Toimittajan kysymyksessään esille nostama selkkaus liittyy Le Penin maksamiin EU-avustajapalkkioihin. Le Pen on Euroopan petostentorjuntaviraston Olafin mukaan maksanut kahdelle ”kuvitteelliselle” avustajalle yhteensä yli 340000 euroa, joiden Olaf sanoo tosiasiassa menneen Kansallisen rintaman puoluetoimistolle.

Toinen EU-veronmaksajien maksamia palkkoja nauttineista niin sanotuista avustajista on Le Penin henkivartija Thierry Légier, joka näkyy oheisella videolla Le Penin takana. Hän oli EU-parlamentin palkkalistoilla kolme kuukautta, jona aikana Le Pen maksoi hänelle EU-budjetista palkkaa yli 44 000 euroa.

Toimittaja Larrouturou aloittaa kysymyksen videolla näillä sanoilla: ”Rouva Le Pen, hyvää päivää. Oliko teidän henkivartijanne todella teidän avustajanne EU-parlamentissa vai oliko...”

Sen pidemmälle hän ei pääse, kun häntä jo viedään. Sen jälkeen videolta kuuluu toimittajan huuto: ”Päästäkää minut!”

Quotidien-ohjelmassa käsiteltiin tapausta myös pidemmin. Tilanteesta näytetyllä pidemmällä videolla näkyy, kuinka Larrouturou odottaa toimittajaryppään laidalla rauhallisesti vuoroaan useiden minuuttien ajan, jotta hän pääsisi esittämään kysymyksensä.

Hänet poistavat tilanteesta tapahtuman palkkaamat vartijat. Videolla kuitenkin näkyy, että käskyn poistamisesta antaa yksi Marine Le Penin henkivartijoista.

TOIMITTAJA OLI HANKKINUTtilaisuuteen toimittajaluvan kuten muutkin. Hän yrittää vielä palata saliin vedoten mukanaan olevaan pääsylupaan ja lehdistönvapauteensa, mutta vartijat tönivät hänet uudelleen ulos kovakouraisesti. Myös kameramiestä tönitään. Vartijat perustelevat toimiaan sillä, että toimittaja olisi käyttäytynyt aggressiivisesti. Tämän Larrouturou kiistää, eikä sellaisesta näy videon pidemmässäkään versiossa mitään todisteita.

SYYTÖKSET Marine Le Penin EU-korruptiosta osuvat samaan aikaan, kun hänen varteenotettavin kilpakumppaninsa, keskustaoikeiston François Fillon on kaatumassa vastaavanlaiseen haamuavustajaskandaaliin.

Le Penillä on siis hyvä syy yrittää pysyä erossa vastaavista syytöksistä, jos aikoo hyökätä asiassa Fillonia vastaan. Toisaalta ei ole selvää, kuinka vakavana asiana Le Penin EU-kriittiset äänestäjät pitäisivät EU-parlamentin varojen kähveltämistä.

Le Penin ennustetaan voittavan presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen. Toisella kierroksella hän on kuitenkin kyselyiden mukaan yhä häviämässä kaikille mahdollisille vastustajille.


http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005071943.html
 
Back
Top