Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Valitettavasti eivät.Kai nämä vasemmistolaiset on edes pro-Ukraina?
lainaten:Tällainen on Ranskan vasemmistokoalition johtohahmo Jean-Luc Mélenchon – radikaaleja näkemyksiä Natosta ja taloudesta
Karismaattisena poliitikkona pidetty Jean Luc Mélenchon on Ranskassa myös kiistelty hahmo.yle.fi
Ranskan ennenaikaisten parlamenttivaalien suurimmaksi ryhmäksi on nousemassa vasemmistolainen Uusi kansanrintama -koalitio.
Koalition johtohahmo ja Alistumaton Ranska -puolueen puheenjohtaja Jean-Luc Mélenchon--
--
Äärivasemmistolaiseksikin leimattu Mélenchon on Ranskassa myös kiistelty hahmo. Häntä on muun muassa syytetty Vladimir Putinin mielistelijäksi. Esimerkiksi vuonna 2014 tapahtuneen Krimin valtauksen jälkeen Mélenchon asettui tukemaan Venäjää.
Hän esimerkiksi totesi, että Krimin valtaus oli oikeutettu, sillä niemimaan satamat ovat kriittisen tärkeitä Venäjän turvallisuudelle.
Mélenchon on ottanut etäisyyttä Venäjään ja tuominnut maan helmikuussa vuonna 2022 aloittaman hyökkäyssodan Ukrainassa. Samalla hän kuitenkin vieritti syytä sodan syttymisestä Naton laajenemisen harteille, ja vastusti pitkään asetoimituksia Ukrainalle. Hän on myös vaatinut Ranskan eroamista Natosta ja arvostellut avoimesti EU:ta.
Tässä näkyy Ranskan vaalijärjestelmän yksi ominaisuus. Se blokkaa ääriryhmien pääsyä valtaan tehokkaasti, toisin kuin esim. USA:ssa, jossa vähemmistön äänin Trump pääsi valtaan 2016. Mikäli USA:ssa olisi kaksikierroksinen presidentinvaali, olen varma, että Hillary Clinton olisi voittanut 2016 vaalit, kun ne vaa'ankieliosavaltiot jäivät vain kymmenistä tuhansista äänistä kiinni. Kun muille kuin H. Clintonille annettuja ääniä olisi virrannut hänelle kakkoskierroksella, olisi ollut varmaa, että nuo kymmenet tuhannet tarvittavat lisä-äänet olisi kertynyt Clintonille.Moni varmaan miettii että miten 1. kierroksen voittaja olikin toisen kierroksen kolmas. Tässä Twitteristä yksi selitys. Jos pitää paikkansa niin aika merkillinen järjestelmä Ranskassa.
Omasta mielestä Suomen kaksikierroksinen systeemi on parempi. Ensimmäiseltä kierrokselta jos kukaan ei saa yli puolta äänistä, seuraavalle kierrokselle 2 ehdokasta ja uusi äänestys näistä. ÄÄNESTÄJÄT päättävät kuka voittaa eikä puolueiden keplottelut.Tässä näkyy Ranskan vaalijärjestelmän yksi ominaisuus. Se blokkaa ääriryhmien pääsyä valtaan tehokkaasti, toisin kuin esim. USA:ssa, jossa vähemmistön äänin Trump pääsi valtaan 2016. Mikäli USA:ssa olisi kaksikierroksinen presidentinvaali, olen varma, että Hillary Clinton olisi voittanut 2016 vaalit, kun ne vaa'ankieliosavaltiot jäivät vain kymmenistä tuhansista äänistä kiinni. Kun muille kuin H. Clintonille annettuja ääniä olisi virrannut hänelle kakkoskierroksella, olisi ollut varmaa, että nuo kymmenet tuhannet tarvittavat lisä-äänet olisi kertynyt Clintonille.
Iso laiva liikkuu hitaasti; paitsi kun se kaatuu.. Saa nähdä kuinka tässä käySamaan aikaan Suomen punainen lehdistö ja iso osa poliitikoista hurraa miten oikeisto on jälleen kerran voitettu ja vasemmisto on vallassa. Kyllä eurooppa tulee uimaan vielä siinä itsessään mutta antaa ajan kulua. Sanoisin, että noin 10 vuotta riittää niin ei ole sillä vasemmistollakaan enää juhlimista.
Ihan mielenkiintoista; median taluttama kansa äänestää päät märkinä äärivasemmistoa ja islamilaista Kalifaattia. Viimeksi Venezuelassa vasemmisto voitti ihan vaalit, tosin ilman islamia, ja tulokset ovat nähtävissä. En usko että sosialisti-islamilainen Ranska on läheskään yhtä vauras ja ihmisoikeuksia kunnioittava kuin nykyinen Venezuela.
Saa nähdä toistuuko tämä Suomessa jo ensi eduskuntavaaleissa vai näytelläänkö välissä vielä yksi sinipuna tms? Kokoomuksen jakkukanat ja kesKustan suojatyökeskusväki keräytyvät kyllä helpostikin Liin värikkäiden vankkurien taakse torjumaan ilmastonmuutosta ja äärilaitaoikeistofasismin nousua eli siis siihen omaan suojatyökeskukseen väistämättä tulevia YT eli Muutosneuvotteluja.
Ja jos historiaan katsoo niin maalaisliitto nyk. keskustahan oli koko perkele mitä tulee yhteistyökuvioihin ryssän kanssa.Jaa, no ei meillä ole vastaavaa Putinistipuoluetta oikealla, joten tuo olkiukon rakentelu ei sinällään toimi.
Ja puolueita löytyy siitä välistä siihen malliin monta, että ei tarvitse ääripäiden välillä valita.
Lähinnä niitä ryssien ymmärtäjiä on löytynyt meillä vasemmistopuolueista ja satunnaisesti muualta ja kuten edelliset Eduskuntavaalit osoittavat niin suomalaiset osasivat jättää niitä äänestämättä aika helvetin korkealla prosentilla.
Menee toisen ketjun aiheeksi jo ja jatketaan siellä jos tarve on, mutta mikäli katsot lähihistoriaa niin eikös suomalaiset ole alkaneet äänestää niin, että ne vuosikymmeniä ryssien persettä nuolleet poliitikot tippuvat vaaleissa ulos tai ymmärtävät olla tulematta ehdolle kun näkevät miten "kollegoille" käy. Näkyy mm. Keskustan kokonaistuloksessa, koska kärkipoliitikot olivat pitkään ruplaselkärankaisia, ykskaks puolueen kannatuksesta on lähtenyt puolet pois eivätkä käsitä miksi. Ne yhteydet ryssiin pitää vain tuoda esiin silloin kun niitä on, äänestäjät hoitavat lopun.Ja jos historiaan katsoo niin maalaisliitto nyk. keskustahan oli koko perkele mitä tulee yhteistyökuvioihin ryssän kanssa.