Uutisia Ranskasta

Niin onko nämä nyt niitä mitkä Macronin kampanja ilmoitti varastetuiksi heidän hunaja-ansoistaan? Vai aitoja? Oliko mitään hunaja-ansoja oikeasti? Kuka ampui JFK:n?
 
Kuka ampui JFK:n?

Hieman OT mutta kun kysyit: Mafia.

Sikäli kun muistan miten tuo meni, niin New Orleanssissa oli valloillaan mafia pomo, jolla oli tapana murhata ei ainoastaan tielleen poikkiteloin asettuvat, mutta myös näiden perheet. Robert Kennedy taas kävi varsin kovaa kamppailua ammattiliittojen sisäistä korruptiota vastaan ja organisoitua rikollisuutta vastaan yleensä.

Tämä näin lyhyesti. Ja on muuten kaikkein järkevin selitys mitä olen tähän mennessä kuullut.
 
Takuulla ei mitään tekemistä minkään kanssa, eikä ainakaan sen kanssa, jonka nimeä ei saa sanoa:



http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201708092200314604_ul.shtml

Peruskauraa.
Ollut ranskan tiedustelun tiedossa, laittomasti maassa oleskeleva siirtolainen jne. jne.
Ja linkistä voinee käydä vilkaisemassa minkälainen partamuoti on suurinta huutoa Pariisissa tänä päivänä:
http://m.leparisien.fr/faits-divers...b-le-principal-suspect-09-08-2017-7184643.php
 
Lähihistoriaa.

Pariisin verilöyly

Pariisin verilöyly oli 17. lokakuuta 1961 Pariisissa tapahtunut joukkomurha, jolloin poliisi surmasi useita kymmeniä rauhanomaiseen mielenosoitukseen osallistuneita algerialaisia. Arviot uhrien lukumäärästä vaihtelevat 50 ja 200 välillä. Tapahtumat olivat osa tuolloin seitsemättä vuotta jatkunutta Algerian itsenäistymissotaa.[1]

Mielenosoitukseen osallistui noin 30 000 Algerian itsenäistymistä ajaneen Kansallisen vapautusrintaman kannattajaa, joiden kimppuun Pariisin poliisijohtajan Maurice Paponin komentamat joukot hyökkäsivät. Hän oli etukäteen luvannut suojella poliiseja tulevilta syytteiltä. Suuri osa uhreista syntyi, kun poliisi ajoi mielenosoittajia kaupungin läpi virtaavaan Seine-jokeen. Heitä hakattiin myös tajuttomiksi ja heitettiin veden varaan.[2][3]

Ranskan hallitus myönsi lopulta vuonna 1998 syyllisyytensä 40 mielenosoittajan kuolemaan, mutta todellisuudessa surmansa saaneita oli lähes 200. Vuonna 2001 Pariisin pormestari Bertrand Delanoë paljasti uhrien muistolaatan Pont Saint-Michelin sillalla.[4]
https://fi.wikipedia.org/wiki/Pariisin_verilöyly
 
41-vuotias mielenterveysongelmista kärsivä nainen heitti happoa neljän amerikkalaisen naisopiskelijan päälle, ei yhteyttä terrorismiin. Tosin ei ole mainintaan naisen kansalaisuudesta tai muusta taustasta.

Four Boston College students attacked with acid in France

(CNN)Four American college students were attacked with acid Sunday at a train station in Marseilles, southern France, a spokeswoman for the Prefecture of Police of Bouches-du-Rhône said.

All four are women in their early 20s. Two of them were taken to a hospital and two were in shock, police said.

Boston College said Sunday the young women were students who were studying abroad.

Three of the students, identified as Courtney Siverling, Charlotte Kaufman and Michelle Krug, are juniors who are studying in Paris, the school said in a statment. The fourth, Kelsey Kosten, also a junior, is studying at the Copenhagen Business School in Denmark.

The students were treated for burns at a hospital in Marseille, the statement said. They have since been released.

"It appears that the students are fine, considering the circumstances, though they may require additional treatment for burns," said Nick Gozik, who directs Boston College's Office of International Programs.

"We have been in contact with the students and their parents and remain in touch with French officials and the US Embassy regarding the incident," he said.

The attacker was a 41-year-old woman who is mentally unstable, police said. She was arrested and hospitalized, according to CNN affiliate BFM.

Authorities added there's no indication the attack was terror-related.

CNN's Dakin Andone contributed to this report.
http://edition.cnn.com/2017/09/17/europe/france-acid-attack-us-tourists/index.html
 
Eiffel-tornin ympärille luodinkestävät lasit

Maailman tunnetuimpiin nähtävyyksiin kuuluvan Pariisin Eiffel-tornin puistojen ympärille alettiin maanantaina asentaa luodinkestäviä lasiseiniä.
Työ kestää yhdeksän kuukautta ja maksaa vajaat 30 miljoonaa euroa.

Eiffel-torni on jo nyt jatkuvassa poliisivalvonnassa, mutta kaupunginisät päättivät maaliskuussa, että monumentin turvallisuutta on parannettava, koska terroriteon uhka on erittäin korkea.

128 vuotta vanhan tornin peruskorjauksen on määrä alkaa ensi vuonna ja kestää kaksi vuotta. Tornin hissien uudistamiseen menee vielä pari vuotta kauemmin. Tornin uuden vastaanottokeskuksen rakennustyöt alkavat puolestaan vuonna 2021 ja kestävät kaksi vuotta.

Eiffel-tornia käy katsomassa vuosittain vajaat seitsemän miljoonaa ihmistä.
http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005373501.html?ref=rss
 
AFP: Kaksi henkilöä on kuollut veitsihyökkäyksessä Ranskassa

Julkaistu: 1.10. 16:00

Kaksi henkilöä on kuollut veitsihyökkäyksessä Marseillessa Ranskassa. Hyökkääjä on ammuttu. Tiedossa ei ole, onko hyökkääjä toinen kuolleista.
Kaksi ihmistä on kuollut veitsihyökkäyksessä päärautatieasemalla Marseillessa Etelä-Ranskassa. Asemalla partioineet sotilaat ampuivat hyökkääjän.

Marseillen poliisi on kehottanut kaupungin asukkaita pysymään poissa Saint-Charlesin asemalta.

Reutersin nimettömän poliisilähteen mukaan hyökkääjä oli huutanut ”Allahu Akbar”.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005390600.html
 
:salut: Terve meininki:

Ranskan ulkoministeri: Isisiin lähteneet ranskalaiset halutaan kuolleena, ei elävänä

Keskiviikko 18.10.2017 klo 18.24


Vierastaistelijoiden toivotaan ennemmin kuolevan taistelukentillä, ainakin Ranskassa. Arkistokuvassa oikealla sittemmin tapettu britti Mohammed "Jihadi John" Emwazi. (AOP)

- Olemme liittolaistemme kanssa sitoutuneet tuhoamaan Daeshin (Isis) ja aiomme tehdä kaikkemme sen päämäärän eteen.

- Haluamme taisteluiden loppuvan ja tietysti, jos jihadisteja kuolee taisteluissa, sanoisin että niin on parempi, puolustusministeri Florence Parly sanoi ranskalaisuutistoimisto AFP:n mukaan.

Hän siis hyvin selväsanaisesti ilmaisi maan kannan niitä noin tuhatta ranskalaista kohtaan, jotka ovat päättäneet matkustaa Irakiin tai Syyriaan jihadisteiksi.

Ranska on viime vuosina joutunut jatkuvan ääri-islamistisen terrorin kohteeksi ja hyvin vakavia iskuja on tapahtunut kolme: Pariisissa tammikuussa ja marraskuussa 2015 sekä Nizzassa heinäkuussa 2016. Marraskuun iskun takana olivat Isis-terroristit ja Nizzan iskun tekijä oli altistunut Isisin propagandalle.

AFP:n mukaan Ranskan linja kävi ilmi myös viime kesäkuussa Paris Match -lehdessä julkaistusta irakilaisviranomaisen haastattelusta. Siinä Irakin terrorisminvastaisen yksikön komentaja Abdelghani al-Assadi sanoi, että heillä oli Ranskan kanssa yhteisymmärrys vierastaistelijoiden kohtelusta.

- Me estämme niin monen ranskalaisen poistumisen Mosulista elävänä kuin mahdollista. Tarkoituksemme on tappaa heidät, jotta kukaan Daeshiin kuuluva ei pääsisi pakoon, al-Assani sanoi.

Ranska on myös ottanut itse omia kansalaisiaan hengiltä erityisoperaatioissa Isis-alueilla. Virallisesti vahvistettuja tappoja on kourallinen, epävirallisten tietojen tai arvioiden mukaan joitakin kymmeniä.


Enemmän ongelmia

Ranska ei siis toivo saavansa äärijärjestöön liittyneitä ihmisiä takaisin rajojensa sisäpuolelle. Elävät taistelijat aiheuttavat enemmän ongelmia. Epäselvää vangittujen kohdalla on, missä maassa ja minkä maan lakien mukaan he joutuisivat mahdollisesti oikeuden eteen ja mistä rikoksista. Irakissa jihadisteja odottaisi mahdollisesti kuolemantuomio, eikä EU-maa voi luovuttaa ihmisiä tuomiolle maahan, jossa on kuolemantuomio käytössä.

Ranskassa tuomioistuimet ovat jo kovan taakan alla, kun terrorismin vastaiset viranomaiset pidättävät satoja ihmisiä joka vuosi. Vankila taas toimii otollisena kasvualustana terroristeille: jihadismille altis henkilö on vaarassa radikalisoitua lisää ja paatunut jihadisti kääntää vankitovereitaan aatteensa puolelle.

Maahan huomaamatta livahtanut ex-vierastaistelija taas aiheuttaa jo itse terrorismiuhan, kun häntä ei saada sopeutettua takaisin yhteiskuntaan.

Raqqan kaupungin takaisinvaltauksen yhteydessä Isis-taistelijoiden antautumisia ja kaupungista evakuointeja kommentoinut länsiliittouman tiedottaja, yhdysvaltalaiseversti Ryan Dillon sanoi sunnuntaina, ettei ulkomaalaisia taistelijoita antautunut. Myöhemmin hän kertoi sadan Isis-taistelijan antautuneen ja tässä joukossa oli neljä ulkomaalaista. He ovat valloittamisesta huolehtivan paikallisen SDF-joukon hallussa.

SDF tarkastaa parhaillaan Isisin "pääkaupunkia" siltä varalta, että joitakin jihadisteja on jäänyt piileskelemään. SDF raivaa myös taloja miinoista.

Isisillä on Dillonin mukaan yhä 3 000 - 7 000 taistelijaa Syyriassa ja Irakissa. Se on menettänyt liki 90 prosenttia valloittamistaan alueista.
 
Ranskalaiset eivät koskaan ole hempeilleet näissä kisoissa.
Algerian sodassa mm. heittelivät vangittuja algerialais sissejä (tai sisseiksi epäiltyjä) helikoptereista mereen. https://fr.wikipedia.org/wiki/Crevette_Bigeard

Eräs suomalainen Algerian sodassa palvellut legioonalainen mainitsee nämä lennot kirjassaan. Kertoo mm. tapauksesta, jossa joukko vangittuja sissejä nostetaan helikopterilla korkealla ilmaan ja ukkoja aletaan työntämään yksi kerrallaan pihalle, kunnes joku paljastaa asekätkön sijainnin. Ja toinen tapaus, missä sissiä kuulustellaan köyttämällä kiinni kopterin pohjaan ja viemällä pikku lennolle.
 
Algerian sodassa mm. heittelivät vangittuja algerialais sissejä (tai sisseiksi epäiltyjä) helikoptereista mereen. https://fr.wikipedia.org/wiki/Crevette_Bigeard

Eräs suomalainen Algerian sodassa palvellut legioonalainen mainitsee nämä lennot kirjassaan. Kertoo mm. tapauksesta, jossa joukko vangittuja sissejä nostetaan helikopterilla korkealla ilmaan ja ukkoja aletaan työntämään yksi kerrallaan pihalle, kunnes joku paljastaa asekätkön sijainnin. Ja toinen tapaus, missä sissiä kuulustellaan köyttämällä kiinni kopterin pohjaan ja viemällä pikku lennolle.


Kannattaa katsoa. Koko filmi youtubessa.

Perustuu tositapahtumiin...vangituilla ei ollut kivaa...

Massun laskuvarjojääkärit ja Legioona tulivat antamaan kivaa...

https://en.wikipedia.org/wiki/Jacques_Massu

In Gillo Pontecorvo's 1966 film The Battle of Algiers, a controversial depiction of the events in Algiers between 1954 and 1957 banned in France for five years after release for perceived pro-Algerian leanings, the principal French character Col. Mathieu is a composite based on Massu and several of his subordinates, likely including Roger Trinquier and Marcel Bigeard.[6]

It was said of Massu that he willingly admitted to the use of torture on suspected members of the FLN. However, he insisted that he would never subject anyone to any treatment that he had not first tried out on himself.
 
Viimeksi muokattu:
Macronin perushankintaohjelmasta (muutenkin kuin yhteishankkeita Saksan kanssa) alkaa tihkua tietoja:


Purchase of 48 CAESAR 8X8 that could be supplied by 2020 to equip the two artillery regiments of the two Armoured Brigades and redistribute the CAESAR 6X6 into the Artillery Regiments of the Median and Light Brigades.
- mekanisoiduille prikaateille uudet, raskaammat tykit (isompi ammuskuorma, parempi kasittelyn automatisaatio). Siis samaa valjyytta, mutta isompi raketti useamman pyoran paalle
- vanhat 6x6 menevat siirtomaasotiin varustetuille prikaateille
Maara saattaa olla tutunnakoinen:), liikkuvatkohan yhta liukkaasti kuin Suomi-pojat

Tykistotutkia myos kovalla kiireella, ja drone-torjuntaan kehitetaan (2MS -tyyliin) raskas tupla-kk
 
Viimeksi muokattu:

Kannattaa katsoa. Koko filmi youtubessa.

Perustuu tositapahtumiin...vangituilla ei ollut kivaa...

Massun laskuvarjojääkärit ja Legioona tulivat antamaan kivaa...

https://en.wikipedia.org/wiki/Jacques_Massu

In Gillo Pontecorvo's 1966 film The Battle of Algiers, a controversial depiction of the events in Algiers between 1954 and 1957 banned in France for five years after release for perceived pro-Algerian leanings, the principal French character Col. Mathieu is a composite based on Massu and several of his subordinates, likely including Roger Trinquier and Marcel Bigeard.[6]

It was said of Massu that he willingly admitted to the use of torture on suspected members of the FLN. However, he insisted that he would never subject anyone to any treatment that he had not first tried out on himself.

Kyseinen leffa sai muuten kuuluisuutta viimeksi silloin, kun Pentagonissa järjestettiin elokuvailta Irakissa palvelleille upseereille. Tämä tapahtui siis Irakin invaasion jälkeen kun sissisota amerikkalaisia vastaan oli päässyt kunnolla vauhtiin. Elokuvan tarkoitus oli osoittaa ja opettaa vastasissitoiminnan taktiikoita (counter insurgency & urban guerilla warfare).
 
Back
Top