Uutisia Ruotsista - (huom. Ruotsin maahanmuuttopolitiikalle on toinen ketju)

Museo

Eversti
Hejsan kirjoitti:
Museo kirjoitti:
Mitenköhän tommonen "pivotsväng" mahtoi olla toteutettu ja mitä etua siitä oikeasti on? Ja mitä se on suomeksi?

No en tiedä....3JK sinua tarvitaan täällä, tule autamaan Hejsania kääntämän se texti Suomeksi :)

Nja, ni behöver inte översätta alla. Jag är bara lite nyfiken..

Jotenkin vaan on meinaan semmonen fiilis noiden kuvien perusteella että ovat vaan tehneet jotain funktionaalisuutta lisääviä muutoksia ja sitten brändänneet koko vehkeen eri nimellä. Meinaan näin amatöörin silmään sekä Armadillo että Alligator vaikuttavat enemmän markkinointiosaston luomuksilta kuin miltään uusilta taisteluajoneuvoilta.
 

Teräsmies

Respected Leader
Sweden To Deploy Shadow UAVs in 2011
Under a contract signed in May, AAI is to deliver the first of two Shadow systems in March, and the second soon afterward.

The Swedish military plans to send one system abroad, the other kept home for training, said Alan Colegrove, AAI’s division vice-president for international UAS programs.

Each system consists of four of the 400-plus-pound UAVs, a launch catapult and arresting wire, two ground control stations, one portable control station, two remote video terminals, and one maintenance shelter packed with parts.

Sweden has ordered the B model of the Shadow 200, equipped with IAI’s POP300 turret, Colegrove said. The POP300 carries a 640-by-480 thermal imager, color CCD with near-infrared capabilty and a laser pointer.

Saab is the lead contractor on the Swedish military’s effort project to find a surveillance UAV; AAI, a division of Textron Systems, beat out four rivals for the job, Colegrove said.

The Shadow 200 passed its U.S. military tests in May 2002 and entered full-rate production in 2003; the B variant was introduced in 2004, he said.
http://defensenews.com/blogs/eurosatory/2010/06/17/sweden-to-deploy-shadow-uavs-in-2011/
 

adam7

Respected Leader
Hejsan kirjoitti:
edit. e oli vanhaa uutinen minä laiton tähän. Helmikuu 2009

Se oli että otetaan pois paljon Leopareja ruotsissa
http://mvt.se/nyheter/motala/1.78619-expansion-i-kvarn-foreslas

ei oteta pois, vaan on esitetty että keskitetään koulutus harvempiin koulutusyksikköihin


peelo kirjoitti:
Ruotsinkielen taito ei riitä, mutta kyseessä ilmeisesti ruotsin panssariajoneuvokauppa. Eli FMV päätti hankkia AMVtä mutta homma meni pieleen. Mikä on tämän hetken tilanne.

FMV (Försvarets Materialverk), eli mahtava byrokratia ei hankkinut piirrustuslaudalla/POC versiona olevaa SEP:tä, jossa kaikki herkut, mm. pyöräkohtaiset sähkömoottorit ym. vaan päätti hankkia käytössä kokeillun AMV:n.

Kun hankinta tehtiin julkisena hankintana (jota ei ole pakko käyttää puolustusvälineissä, mutta on moraalisesti oikein), BAE-Hägglunds, SEP:n valmistaja riitautti hankinnan. Ruotsalaisen julkisia hankintoja arvioivan hallintotuomioistuimen päätös oli, että pääosin hankinta oli tehty oikein, mutta koska hankinnassa oli joitakin virheitä, kuten liian lyhyt tarjousaika, epäselvät hannkintaohjeet ja vaatimusmutokset alkuperäisen tarjouspyynnön jälkeen (mahd vielä pieniä lisiä) hankinta oli vastoin ruotsalaista lainsäädäntöä julkkisista hankinnoista ja se tulee tehdä uudellen.

FMV ei tästä yrittänyt ylempiin tuomioistuimiin, vaan otti lusikan kauniiseen käteen, ja antoi uuden tarjouspyynnön.
Patria tarjosi uudelleen AMV:tä
Nyt odotellaan voittajaa.

Tässä
pitkä säie alkuperäisestä hankinnasta ja nykytilanteesta

joka säie pääosin koittaa perustella SEP:n ylivoimaa, mutta kuitenkin päättyy floppin, kun BAE tarjoaa Alligatoria uuteen skabaan
lopussa (nyt sivu 17) kommetoin

Museo kirjoitti:
Mitenköhän tommonen "pivotsväng" mahtoi olla toteutettu ja mitä etua siitä oikeasti on? Ja mitä se on suomeksi?

että vaunu kääntyy paikallaan
 

3JK

Kersantti
3JK on tällä hetkellä lomalla Alppien eteläpuolella, eikä valitettavasti lue maanpuolustus.net:iä joka päivä... vastaus kuitenkin tuli... "pivotsväng" on nimenomaan sitä että vaunu kääntyy ympäri paikallaan. Mitä hyötyä siitä on en tiedä... teknisesti ei voi olla hirveän vaikeata toteuttaa (kallista varmaan)... vasen puoli peruuttaa ja toinen täysillä eteenpäin... vähintään kaksi moottoriakai tarvitaan.
Pivot turn on muuten tanssitermi, ainakin wikipedian mukaan:
The term pivot turn or simply pivot refers to certain turning dance steps which may differ in different dance styles, with common character that the turn is a rotational movement of the whole body around one's own vertical axis, as if around a pivot.
viisaammat kertokoot miksi se on niin hyvä juttu!?

Joka tapauksessa... vaikuttaa siltä että AMV on still in business ja kohtuullisen vahvoilla, sitten kun päätös vihdoin tehdään...? Ja Adam7 tuntuu olevan kohtuullisen hyvin ajan tasalla ja varmasti kertoo lisää kun on kerrottavaa.
 

peelo

Ylipäällikkö
Niin AMVssä muistaakseni oli niin että toisen puolen pyöriä jarrutetaan (eli toimii jarruilla). Kääntyyhän tuo ainakin paljon pienemmässä tilassa.

Täysin sähköisessä voimansiirrossahan tuo on melko helppo toteuttaa varsinkin jos jokaisella pyörällä on oma moottorinsa.
 

adam7

Respected Leader
Alligator on SEP ainakin ilman sähköistä voimansiirtoa.

On esitetty että SEP/Alligaattorilla on parempi modulaarisuus, esim suojauksen parantamiseksi, lasketaan "hame" päälle ja muitakin on. Ja että muutenkin väitetään että Patrian modulaarisuus on rakennusvaiheessa, kun taas BAE:n vaunua voi käytössä muunnella.

Mulla on vaan käsitys, että mitä enemmän vaihtoehtoja, sitä enemmän voi mennä persiilleen.

Käsitykseni mukaan SEP hankinta kaatui siihen, että ei ollut valmiita vaunuja, vaan ainostaan POC tasolla olevia. Nyt BAE tarjoaa siis todettua tekniikkaa, vaikkei Alligaatoreita ole tehty.

Vaunu tosin on kai joku metrin pidempi kuin AMV. miehistökuljetuskapasiteeti oli suunnilleen samalla tasolla.

Ruattissa on väitetty että SEPissä (eli Alligaattorissa) olisi paljon parempi miinojen/itse tehtyjen räjähteiden suojaus. Kun olen karsinut nuo nationalistiset vouhotukset, kyse taitaa olla siitä, missä varustetasossa tilaat tuotteen.
 

Hejsan

Alokas
BAN
Nyt se in valmis - PATRIA VOITTI!!!!!!!!!!!!!!

BAE förlorade upphandlingen
Örnsköldsvik
Försvarets Materielverk har bestämt vilket företag som ska få sälja stridsfordon till det svenska försvaret.

Den finländska tillverkaren av försvarsmaterial, Patria, har vunnit en stororder från Försvarets materialverk i konkurrens med Hägglunds sedan upphandlingen gjorts om.

Ordern är värd 2,4 miljarder kronor och handlar om 113 stridsfordon.

Det offentliggjordes vid en presskonferens i Stockholm med start klockan 14.00.- Jag är glad att FMV tycker att vi bäst möter deras krav. Patria erbjuder dessutom Sverige en samnordisk produkt. Genom hundraprocentiga motköp, långsiktiga samarbeten med svensk industri och avtal med underleverantörer är affären dessutom positiv ur ett svenskt arbetsmarknadsperspektiv, säger Seppo Seppälä, vd för Patria, i ett pressmeddelande.

Patria skriver i pressmeddelandet att pansarplåten till fordonen levereras av SSAB, medan motorerna levereras av Scania. Andra leverantörer i projektet är Saab och Åkers Krutbruk.

http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.2248885-bae-forlorade-upphandlingen

http://www.forsvarsmakten.se/sv/Aktuellt/centralanyheter/Nya-hjulfordon-till-Forsvarsmakten/
.
 

deeq

Kersantti
En ymmärrä ruattia!

[gt=sv,en]Försvarets Materielverk har bestämt vilket företag som ska få sälja stridsfordon till det svenska försvaret. RelateratDen finländska tillverkaren av försvarsmaterial, Patria, har vunnit en stororder från Försvarets materialverk i konkurrens med Hägglunds sedan upphandlingen gjorts om. Ordern är värd 2,4 miljarder kronor och handlar om 113 stridsfordon. Det offentliggjordes vid en presskonferens i Stockholm med start klockan 14.00 Jag är glad att FMV tycker att vi bäst möter deras krav. Patria erbjuder dessutom Sverige en samnordisk produkt. Genom hundraprocentiga motköp, långsiktiga samarbeten med svensk industri och avtal med underleverantörer är affären dessutom positiv ur ett svenskt arbetsmarknadsperspektiv, säger Seppo Seppälä, vd för Patria, i ett pressmeddelande.[/gt]
 

deeq

Kersantti
Jaa, tuollahan tuo on jo kotimaankielellä..

Patrialle jättikauppa Ruotsin kanssa

Patria toimittaa Ruotsin armeijalle 113 panssaroitua miehistönkuljetusvaunua ase- ja muine järjestelmineen. Lisäksi kauppaan kuuluu optio toisen 113 ajoneuvon ostamisesta. Kaupan arvo on yhteensä noin 250 miljoonaa euroa. Alun perin tilauksesta sovittiin jo kesällä 2009, mutta tarjouskilpailusta valitettiin Tukholman lääninoikeuteen.

Patria AMV on panssaroitu modulaarinen ajoneuvo.

Vastaavia ajoneuvoista on tehty sopimus myös Suomen ja Puolan armeijan kanssa. Yhteensä Patria on sopinut 1 300 ajoneuvon kaupasta.

Patria sai kyseisen ajoneuvotilauksen Ruotsista jo kesäkuussa 2009, mutta tarjouskilpailun hävinnyt BAE Systems Hägglunds valitti Ruotsin puolustusvoimien materiaalilaitoksen päätöksestä.

Nyt solmittu tilaus vahvistui toisen tarjouskilvan jälkeen.
Toimitusjohtaja pitää kauppaa merkittävänä

Patrian toimitusjohtaja Heikki Allonen pitää kauppaa erittäin merkittävänä niin Patrialle kuin koko pohjoismaiselle puolustusteollisuudellekin. Allonen muistuttaa, että kauppasumma 250 miljoonaa euroa on suuri suhteutettuna Patrian 550 miljoonan euron vuotuiseen liikevaihtoon.

Allonen ei halua kommentoida, millaisissa tehtävissä Ruotsi aikoo ajoneuvoja käyttää, mutta kertoo, että yleensä tällaisia ajoneuvoja käytetään erilaisissa kriisinhallinta- ja koulutustehtävissä. Ruotsille toimitettavien AMV-ajoneuvojen aseistusta Allonen kuvailee "normaaliksi" - esimerkiksi Suomessa kyseisissä ajoneuvoissa on 12,7 millimetrin konetuliase.

Ajoneuvot kootaan Hämeenlinnassa, mutta osa elektronisesta paketista, moottoreista ja suojamateriaaleista tulee Ruotsista ja Norjasta. Projekti alkaa Allosen mukaan heti, mutta varsinaiset työt painottuvat vuosiin 2012 ja 2013.

- Tavoitteena on, että panssariajoneuvot saadaan toimitettua vuoden 2013 loppuun mennessä, Allonen linjaa.

Allonen ei usko, että Patrialle koituu ikävää jälkipyykkiä tästä kaupasta.

- Tarjouskilpailu on hoidettu erittäin läpinäkyvästi, ja Ruotsi on pitänyt hyvin huolta koko prosessista, Allonen painottaa YLE Uutisten haastattelussa.

http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2010/08/patrialle_jattikauppa_ruotsin_kanssa_1902114.html
 

Hejsan

Alokas
BAN
Försvarspiloter i protest mot ÖB

Stockholm. Försvarsmaktens piloter är på krigsstigen. I ett skarpt formulerat brev till ÖB och Försvarsmaktens ledning beskriver de hur de i förra veckan vägrade att flyga och i stället höll möten för att diskutera sitt missnöje.

Den utlösande faktorn för brevet, som TT tagit del av, var ÖB:s besked i somras om att anställningsavtalen ska omförhandlas och att kravet för att få bli kvar i Försvarsmakten är att man accepterar utlandstjänstgöring.

Siis jos halua olla lentäjä Ruotsin ilmavoimissa niin pitää acepteraata ulkomaanpalvelu

Kommenteja?
 

3JK

Kersantti
Tottakai pitää acepteraata/hyväksyä ulkomaankommenuksia! Jos ollaan töisää ilmavoimissa lennetään siellä missä työnantaja haluaa että lennetään...
 

Bodyguard

Kenraali
3JK kirjoitti:
Tottakai pitää acepteraata/hyväksyä ulkomaankommenuksia! Jos ollaan töisää ilmavoimissa lennetään siellä missä työnantaja haluaa että lennetään...

Siviilipuolella ulkomaankomennukset monissakin eri tehtävissä ovat arkipäivää. Lentäjät ovat ammattisotilaita eli työsuhteessa puolustusvoimiin samalla tavalla kuin esim insinööri on työsuhteessa yksityiseen yritykseen. Jos tehtävään kuuluu ulkomaankomennukset, niin sitten sinne ulkomaille lähdetään. Eri asia tietysti on, jos tehtävään ei ole määritelty ulkomaankomennuksia...
 

Hejsan

Alokas
BAN
Jos USAlta oli tullu käsky Suomen ilmavoimille että sinne laitta 5kpl Hornet koneita Afganistaaniin ja övervaka/stöd till marktrupperna siis tämä air to ground hyökkäys (missä voi tulla tappioita, jos talibaaneila on ilmatorjuntaohjuksia)miten te olitte vastanut siihen??
 

SJ

Supreme Leader
Hejsan kirjoitti:
Jos USAlta oli tullu käsky Suomen ilmavoimille että sinne laitta 5kpl Hornet koneita Afganistaaniin ja övervaka/stöd till marktrupperna siis tämä air to ground hyökkäys (missä voi tulla tappioita, jos talibaaneila on ilmatorjuntaohjuksia)miten te olitte vastanut siihen??

Oltaisiin vastattu, että ei ole varaa, valmiutta tai varustusta ulkomaan operaatioihin.
 

baikal

Supreme Leader
SJ kirjoitti:
Hejsan kirjoitti:
Jos USAlta oli tullu käsky Suomen ilmavoimille että sinne laitta 5kpl Hornet koneita Afganistaaniin ja övervaka/stöd till marktrupperna siis tämä air to ground hyökkäys (missä voi tulla tappioita, jos talibaaneila on ilmatorjuntaohjuksia)miten te olitte vastanut siihen??

Oltaisiin vastattu, että ei ole varaa, valmiutta tai varustusta ulkomaan operaatioihin.

Suomi ei IHAN VIELÄ ainakaan julkisesti ota käskyjä Yhdysvaltain asevoimilta.
 

miheikki

Greatest Leader
Tähän palkka-armeija johti Ruotsissa: Työttömän täytyy ottaa vastaan pesti sotilaanaRuotsin siirtyminen palkka-armeijaan on johtanut odottamattomiin ja yllättäviin seurauksiin. Työttömälle voidaan nyt tarjota työtä armeijasta sotilaana. Samalla tavalla kuin Suomessa, tarjotusta työpaikasta kieltäytyminen johtaa työttömyyskorvauksen menetykseen.
Ruotsi lakkautti yleisen asevelvollisuuden kesäkuussa.
Asiasta kirjoittavan ruotsalaisen Aftonbladetin mukaan tilanne on kaikkiaan epäselvä. Lain mukaan palkka-armeijan sotilaiden täytyy kantaa aseita ja heidät voidaan jopa lähettää ulkomaille sotimaan.
Ruotsin työvoimaviranomaisen edustaja sanoi kuitenkin lehdelle, että työvoimatoimiston kautta palkattujen sotilaiden ei voida velvoittaa kantamaan aseita.
Tilanteen selvittely jatkuu.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/189799.shtml
 

Museo

Eversti
miheikki kirjoitti:
Ruotsin siirtyminen palkka-armeijaan on johtanut odottamattomiin ja yllättäviin seurauksiin. Työttömälle voidaan nyt tarjota työtä armeijasta sotilaana. Samalla tavalla kuin Suomessa, tarjotusta työpaikasta kieltäytyminen johtaa työttömyyskorvauksen menetykseen...

"Om du har en militär bakgrund kan du tvingas söka jobb som soldat för att inte förlora din a-kassa." Se on oikein, kerran sotilas, aina sotilas! :a-smiley:
 
Top