Uutisia Tanskasta

Tiedän sen verran, että viimeisin lainattu postaus jää "voimaan". Tykkäisitkö itse, jos postauksiasi vääristeltäisiin?
Noh, se nyt ei vaan jää "voimaan", koska http://www.urbandictionary.com/define.php?term=FIFY
ja sen lisäksi, lainatun viestin ylälaidassa, jossa lukee esim "kaislajääkäri kirjoitti:" , niin tuon jälkeen on sellainen pieni vihreä nuoli jota painamalla pääsee sihen alkuperäiseen postaukseen, jos muutoin ei asia ole tullut FIFY:stä selväksi.

Ja kyllä tykkäisin. Ite asiassa postauksien "vääristely" sen fify:n kanssa, tuo joskus varsin koomisia ja hauskoja postauksia. Joskus oikeita helmiä. Foorumien lisämauste. Ei tosikoille. :)
 
Noh, se nyt ei vaan jää "voimaan", koska http://www.urbandictionary.com/define.php?term=FIFY
ja sen lisäksi, lainatun viestin ylälaidassa, jossa lukee esim "kaislajääkäri kirjoitti:" , niin tuon jälkeen on sellainen pieni vihreä nuoli jota painamalla pääsee sihen alkuperäiseen postaukseen, jos muutoin ei asia ole tullut FIFY:stä selväksi.

Ja kyllä tykkäisin. Ite asiassa postauksien "vääristely" sen fify:n kanssa, tuo joskus varsin koomisia ja hauskoja postauksia. Joskus oikeita helmiä. Foorumien lisämauste. Ei tosikoille. :)

Olen jokseenkin varma ettei tälle palstalle kaivata mitään fify-kulttuuria, joten pidetään homma asiallisena kuten se on tähänkin asti enimmäkseen ollut.
 
Viimeksi muokattu:
Tähän fifyilyyn palataan vielä.
OT (tarkoittaa Off Topic, eli postaaja kirjoittaa jotain muuta, kuin mitä threadin (keskustelusäie) aloittaja on alunperin ajatellut)

:)

Yksi hyvä keino olisi, ajatellen eläkeläisiä ja muita vanhuksia jotka eivät tiedä miten foorumeilla, vuonna 2015, voidaan toimia, niin aloittaa vaikka sellainen "kirjasto" minne voidaan laittaa infoa esim. lyhenteistä tai muuta nykypäivän foorumisanastoa yleisiä käytäntöjä, jotka voi olla vierasta ja pelottavaa kulttuuria, vähän nettiä käyttävälle.

... tosin ... jokseenkin kun seuraa nykypäivänä, ajan seisauttamaan Suomea, epäilen lopputuleman olevan ihan jotain muuta.
Mut ei se haittaa, näillä mennään. :)

OT (lyhenteen selvennys postauksen (viestin) alussa)
 
Valitan tätä sietämätöntä pysähtyneisyyden aikaa foorumilla. Lähtökohtana on kuitenkin se, että tahallinen loukkaaminen on meillä yritetty vetää minimiin. Huumorin varjolla vittuilu on suotavaa silloin, kun "tunnetaan" toisensa jne. On tiettyjä foorumikulttuureihin kuuluvia synapseja, joita tällä laatikolla ei ole tavanmukaista käyttää. Ymmärrän sen sietämättömän tarpeen saada tännekin juurtumaan Suomi24stä tutut kuviot, mutta ei se vaan onnistu niin kauan kuin esim. bresneviläinen baikal on ohjaksissa.
 
Todennäköisesti meneillään oleva yhteiskunnallinen muutos ajetaan täydelliseen romahdukseen asti. Hesarin, Ylen ja maikkarin suunnalla ei näy vähäistäkään katumuksen oiretta valheellisen monikulttuuripropagandan levittämisestä, vaikka tässä mielipuolisessa ideologiassa pidemmälle edenneissä maissa tapetaan ihmisiä keskellä päivää.

Tilanne on pitkälti verrattavissa suomettumisen aikaan, tosin nyt tilanne on jopa pahempi. Neuvostoliiton aikana tyydyttiin sulkemaan silmät naapurin mielipuoliselta murhakoneistolta. Tällä kertaa ei pelkästään suljeta silmiä, vaan lisäksi haalitaan maa täyteen suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumatonta ainesta. Aikanaan laulettiin ylistyslauluja neuvostojärjestelmän autuudesta. Tällä kertaa ideologioiden isäksi on nostettu monikulttuuri. Vallitsevaa ideologiaa asiaperustein kritisoivat tulevat vainotuiksi ja syrjityiksi tälläkin kertaa.

Järki voittaa aikanaan, mutta siinä vaiheessa Eurooppa on todennäköisesti sellainen sekametelisoppa, ettei sen siivoamisesta selvitä ilman mielettömän mittakaavan kansanmurhia.

NL:ssa oli aikanaan vastaava ideologia: kansojen ystävyys "http://encyclopedia2.thefreedictionary.com/Friendship+of+Peoples"

"The friendship of peoples does not arise or develop spontaneously. Vestiges of nationalism may revive without a steady struggle against localism and national egotism and without prompt settlement of nonantagonistic contradictions that may arise between the national and international interests of peoples. Marxist-Leninist parties devote a great deal of attention to bringing up the working people in the spirit of the friendship of peoples and making its principles the universal norm of socialist society. The friendship of peoples is a necessary condition for the internationalist upbringing of the working people and for instilling in them lofty ideological and political virtues and the norms of communist morality. In the USSR and the other socialist countries the communist world view and morality include the friendship and brotherhood of peoples and a relentless struggle against any manifestations of localism, nationalism, or chauvinism."


Multikulttuuri on ja kommunismi oli globaaliin dominointiin tähtääviä ideologioita.
 
Islamisti ampuu ihmisiä ja täällä nousee suurimmaksi hädäksi fifyilläkkö vai ei. Onkohan tässä sittenkin kyse darwinismista.

Mutta yksittäistapauksen bullshit-bingo jatkuu, nyt saa jo ruksata klassisen "hän oli ihan hyvä poika" laatikon. Myös selkeä syy-seuraus suhde tuntuu hämmentävän tanskalaisia.

http://yle.fi/uutiset/tanska_suree_kuolleitaan_ja_ihmettelee_ampujaa/7807364

22-vuotiaasta ampujasta saadut tiedot hämmentävät tanskalaisia. Hänen kerrotaan kyllä olleen kiinnostunut islamista ja Israelin ja palestiinalaisten välisestä konfliktista, mutta ääriainesta hän ei tunnu olleen

Hänen koulunsa rehtori kertoo hänen olleen hyvä oppilas, ja poliisin esittämät tiedot jengitaustasta eivät pidä paikkaansa, kerrotaan jengistä, johon hänen on väitetty kuuluneen. Hän oli kuitenkin juuri kärsinyt vankilatuomion väkivaltarikoksesta.
 
Aamun Hesarissa, ensimmäisen uutisen ensimmäisessä lausessa sanottiin, että tappaja on saanut vaikutteita islamista (en muista sanamuotoa ja verkkohässäkästä en sitä löytänyt.) Sen verran selvästi sanottu että minäkin sen ymmärsin :confused:
 
Miten varmistetaan, että tänne tulijat ovat ns. kunnollista porukkaa?
Ei oikein mitenkään niin pitkään kuin ollaan Schengen alueella mutta esimerkiksi haastattelujen, aihetodisteiden ja käyttäytymisen perusteella voidaan päätellä kohtuu hyvällä todennäköisyydellä kuuluko henkilö uhanalaiseen etniseen ryhmään X vai siihen "I did not speak out because I was not a X" enemmistöön.
Ja tämäkin linja on hädin tuskin realistinen nykyisessä poliittisesti korrektissa ympäristössä.
 
Ei oikein mitenkään niin pitkään kuin ollaan Schengen alueella mutta esimerkiksi haastattelujen, aihetodisteiden ja käyttäytymisen perusteella voidaan päätellä kohtuu hyvällä todennäköisyydellä kuuluko henkilö uhanalaiseen etniseen ryhmään X vai siihen "I did not speak out because I was not a X" enemmistöön.
Ja tämäkin linja on hädin tuskin realistinen nykyisessä poliittisesti korrektissa ympäristössä.

Itse olen kyllä ehdottomasti sitä mieltä, että maahanmuutto ns. kolmansista maista (ja Schengen-alueella oleskelevien kolmansien maiden kansalaisten osalta) tulisi kokonaan keskeyttää.

Perusteita löytyy yllin kyllin: taloudellinen tilanne, terrorismin uhka + muu huomattava rikollisuus ja kustannukset maahanmuuttajiin liittyen, selvästi epäonnistunut tulijoiden kotouttaminen sikäli kun se tietyistä uskonnoista/kulttuureista on yleensäkään mahdollista. Kuten Halla-aho on sanonut: Onko Suomen valtio ensisijaisesti omien kansalaisten edunvalvontakoneisto, vaiko maailmanparannuskoneisto?
 
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305928574963

"...Poliisi ampui El-Husseinin varhain sunnuntaiaamuna Nørrebron aseman lähellä. Paikalle oli maanantaihin mennessä ilmestynyt kukkia. Maanantaina iltapäivällä kuolinpaikalla oli välikohtaus, kun mustiin pukeutunut ja kasvonsa peittänyt miesjoukko oli tullut paikalle ja poistanut kukat.

Miesten mukaan kuolleiden muistaminen kukilla ei kuulu islamiin. He olivat jättäneet tilanne valkoisen muistonauhan ja silminnäkijöiden mukaan huutaneet "allah on suuri"."

Seuraajia riittää. Herätkää päättäjät!
 
Suojelupoliisin tutkija: Yksittäiset terroriteot ovat yleistymässä
Radikaali-islamistit kehottavat nopeisiin iskuihin, mutta esimerkiksi Tanskan iskua tuhoisampien terroritekojen uhka läntisissä maissa säilyy, A-studiossa maanantaina vieraillut terrorismin tutkija Pekka Hiltunen Suojelupoliisista kertoo. Suomi on Hiltusen mukaan piirtymässä osaksi radikaali-islamistien karttaa.
16+Pekka+Hiltunen.jpg

Video
Terrorismin tutkija Hiltunen sanoo, että radikaali-islamistien propaganda kehottaa nopeisiin, yksittäisten tekijöiden iskuihin.
Tanskassa viranomaiset yrittävät selvittää Kööpenhaminan ampujan taustoja. Toistaiseksi tiedetään vähän. Tekotavassa on kuitenkin yhtäläisyyksiä Pariisin iskuihin: yksi tai kaksi miestä iskee aseilla nopeasti ja pakenee.

– Tämä yksinkertainen iskutapa on sellainen, mihin radikaali-islamistien propaganda pyrkii aktiivisesti kehottamaan ja jota se pyrkii pitämään esillä.

Suojelupoliisissa työskentelevä Hiltunen lisää, ettei laajempien iskujen uhka ole kadonnut.

– Tulemme näkemään jatkossa kasvavassa määrin yksinkertaisia iskuja, mutta ei tule unohtaa, että esimerkiksi al-Qaidan aluejärjestöt edelleen pyrkivät myös monimutkaisten iskujen toteuttamiseen.

Suomessa Suojelupoliisi pystyy esimerkiksi kartoittamaan yksittäisten terroristien mahdollisia kohteita, mutta varautuminen on vaikeaa, terrorismin tutkija Hiltunen myöntää.

Olisiko Tanskassa nähty isku voinut tapahtua muissa Pohjoismaissa, myös Suomessa?

– Korostaisin sitä, että Suomessa saatiin harvinaisen pitkää nauttia tilanteesta, jossa meillä ei käytännössä ollut profiilia radikaali-islamistisen terrorismin silmissä. Nyt tämä tilanne on muuttunut. Olemme tulleet osaksi radikaali-islamistista kenttää, josta johtuen näemme enemmän aktivoitumista myös Suomessa, terrorismin tutkija Pekka Hiltunen Suojelupoliisista kertoo.

Yksi osoitus aktivoitumisesta on niin sanottu taisteluturismi Syyriaan.
 
– Tulemme näkemään jatkossa kasvavassa määrin yksinkertaisia iskuja, mutta ei tule unohtaa, että esimerkiksi al-Qaidan aluejärjestöt edelleen pyrkivät myös monimutkaisten iskujen toteuttamiseen. [Terrorismin tutkija Hiltunen]

Nämä ns. yksittäiset iskut pystyttäisiin hyvin yksinkertaisella tavalla kokonaan estämään ja lopettamaan länsimaissa. Mutta niin kauan kuin poliittista tahtoa asian viemiseksi eteenpäin ei ole, niin kauan jatkuvat "yksittäiset" iskut.
 
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/...ooppalaisia-karjessa-tanska-ja-ruotsi/4788950

Näin Isisiin liittyy eurooppalaisia – kärjessä Tanska ja Ruotsi

Väkilukuun suhteutettuna Belgiasta, Tanskasta ja Ruotsista on lähtenyt eniten eurooppalaisia taistelijoita Syyriaan ja Irakiin, arvioi kansainvälinen tutkimuskeskus. Tärkein ulkomaisten taistelijoiden lähde on kuitenkin Lähi-itä.

Kansainvälinen radikalisoitumisen ja poliittisen väkivallan tutkimuksen keskus (ICSR) julkaisi tammikuun lopussa arvionsa länsimaista Irakiin ja Syyriaan taistelemaan lähteneiden määristä. Luotettavaa tietoa saatiin noin 50 maasta. Esimerkiksi Kaakkois-Aasian tilanne on epäselvä. Valtaosa lähtijöistä, noin 11 000, on kotoisin muista Lähi-idän maista.

Syyriaan ja Irakiin arvioidaan lähteneen yli 20 000 taistelijaa. Luku pitää sisällään kaikki koko konfliktin aikana alueelle lähteneet, myös kuolleet ja sieltä palanneet.

Lähes neljännes lähtijöistä Euroopasta
Konfliktialueelle lähteneiden lukumäärä on suurempi kuin esimerkiksi Afganistaniin ja Pakistaniin, Irakiin tai Somaliaan matkustaneiden taistelijoiden määrä missään vaiheessa 20 vuoden aikana.

Lähes neljännes lähteneistä on läntisen Euroopan maista. Eniten lähtijöitä on suurimmista maista kuten Ranskasta, Isosta-Britanniasta ja Saksasta. Väkilukuun suhteutettuna Belgiasta, Tanskasta ja Ruotsista on lähtenyt eniten taistelijoita. Suomesta on ICSR:n mukaan Irakiin ja Syyriaan lähtenyt 50–70 henkeä.

Entisistä neuvostomaista kriisialueelle on lähtenyt 3000 henkeä, Venäjältä arvioidaan lähteneen 800–1500.



Kaikki eivät palaa takaisin
Luvut pitävät sisällään kaikki Irakiin ja Syyriaan lähteneet, mukaan lukien kuolleet ja alueelta palanneet. ICSR arvio, että 5–10 prosenttia alueelle lähteneistä on kuollut ja 10–30 prosenttia on lähtenyt konfliktialueelta, joko takaisin kotimaahansa tai kauttakulkumaihin. Irakin ja Syyrian alueella on siis merkittävästi vähemmän ulkomaisia taistelijoita kuin sinne lähteneitä.

Taistelijoiden suuresta määrästä huolimatta viranomaiset Yhdysvalloissa ja Euroopassa eivät ole havainneet, että taistelijoita värvättäisiin organisoidusti.

Viranomaisten mukaan konfliktialueille lähtevät mutta myös takaisin kotimaahan palaavat muodostavat huomattavan riskin.

j0=,,,r=http%3A%2F%2Fwww.mtv.fi%2Fuutiset;+,cp=MTV3%2FUutiset%2FUutiset_ulkomaat+url=http%3A%2F%2Fwww.mtv.fi%2Fuutiset%2Fulkomaat%2Fartikkeli%2Fnain-isisiin-liittyy-eurooppalaisia-karjessa-tanska-ja-ruotsi%2F4788950;;;

stat.gif
 
Viimeksi muokattu:
Tanskassakin Venäjän suurlähettiläs puhelee kummia:
"Tanskalaispoliitikot hämmästelivät lauantaina Venäjän suurlähettilään Mihail Vaninin uhkaavansävyistä kirjoitusta Jyllands-Posten -lehdessä. Lähettilään mukaan Tanskan laivasto lisättäisiin Venäjän ydinohjusten maalitaulujen joukkoon, jos Tanska liittyy Yhdysvaltain johtamaan ohjuspuolustusjärjestelmään.
– Päätös on tietysti teidän – haluan vain muistuttaa, että menetätte sekä rahaa että turvallisuutta, suurlähettiläs kirjoittaa.
Tanskan ulkoministerin Martin Lidegaardin mukaan Venäjän lähettilään kommentteja ei voi mitenkään hyväksyä. Hänen mukaansa on tärkeää, ettei keskustelun sävy maiden välillä erimielisyyksistä huolimatta kärjisty.
Entinen ulkoministeri Holger K. Nielsen muistuttaa, että sotatilassa Venäjän kanssa Nato-maa Tanska olisi joka tapauksessa viholliskohde."
http://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/...rlahettilaan-kommentit-ihmetyttavat-tanskassa
 
Vittu että vituttaa tämä meno etenkin maikkarin uutinen miten hallituksella oli -90 valmiina lakiluonnos somalien maahanrynnimisen torppaamiseen. Koivisto näki mihin tämä johtaa.
Jep ja Manu antoi meille lahjaksi Inkeriläiset eli "tervetuloa suomeen Andrei"! Suomen kansan veljet ja siskot tervehtivät ilolla suomalaisten sosiaaliturvaa vieläpä laman keskellä...

1990-luvulla veljesrakkaus meni jopa niin pitkälle että henkitoreissaan ja huonon menestyksen halvauttama suomen yleisurheiluliitto halusi tilata Valkovenäjältä tuontiryssän jolla oli etäisesti suomalaistyylinen nimi. Ei haitannut mitään että kaveri oli uransa ehtoopuolella eikä veljessiteistä huolimatta osannut sanaakaan suomea tahi että henkilöllä olisi mitään oikeita sukulaissiteitä suomessa.

Suomeen asetuttuaan mukavasti usemapihenkisen perheensä kanssa tämä "Andrei" oli pahoillaan siitä että n. 5000 mk kuukausiraha ei riittänyt koko perheen elättämiseen! Eikä suomi enää ollutkaan lännen paratiisi....ja tulokset tippuivat kuin lehmän häntä.

Eipä sillä, Manu oli ihan ok muuten. Joka pressalla on mokansa.....
 
Tanskassakin Venäjän suurlähettiläs puhelee kummia:
"Tanskalaispoliitikot hämmästelivät lauantaina Venäjän suurlähettilään Mihail Vaninin uhkaavansävyistä kirjoitusta Jyllands-Posten -lehdessä. Lähettilään mukaan Tanskan laivasto lisättäisiin Venäjän ydinohjusten maalitaulujen joukkoon, jos Tanska liittyy Yhdysvaltain johtamaan ohjuspuolustusjärjestelmään.
– Päätös on tietysti teidän – haluan vain muistuttaa, että menetätte sekä rahaa että turvallisuutta, suurlähettiläs kirjoittaa.
Tanskan ulkoministerin Martin Lidegaardin mukaan Venäjän lähettilään kommentteja ei voi mitenkään hyväksyä. Hänen mukaansa on tärkeää, ettei keskustelun sävy maiden välillä erimielisyyksistä huolimatta kärjisty.
Entinen ulkoministeri Holger K. Nielsen muistuttaa, että sotatilassa Venäjän kanssa Nato-maa Tanska olisi joka tapauksessa viholliskohde."
http://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/...rlahettilaan-kommentit-ihmetyttavat-tanskassa

Kiristyy se pinna Tanskassakin, Venäjän suurlähetteliläs kotiin:

Dansktryskt ordkrig
”Ryska uttalandet –
ett oacceptabelt hot”

Politiker kräver nu att Rysslands ambassadör skickas hem
 
Back
Top