Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Uutisia Turkista

Viestiketju osiossa 'Ulkomaan uutiset' , aloittaja opa, 13.08.2010.

 1. opa

  opa Korpraali

  Liittynyt:
  01.08.2010
  Viestejä:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
 2. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,639
  Tykkäykset:
  5,049
  Pisteet:
  636
  Turkkia epäillään kemiallisten aseiden käyttämisestä kurditaisteluissa
  13.8.2010 8:33
  A A Helsingin Sanomat

  Turkin hallituksen epäillään käyttäneen kemiallisia aseita taisteluissa kurdeja vastaan, kertoo saksalaislehti Spiegel.

  Epäilyjen taustalla on joukko valokuvia, jotka turkkilainen ihmisoikeusjärjestö luovutti maaliskuussa saksalaiselle asiantuntijaryhmälle.

  Valokuvissa näkyy palaneita ja syöpyneitä ruumiinosia, joiden epäillään kuuluneen kahdeksalle kurdiseparatistille. Miehet kuolivat syyskuussa 2009.

  Kuvien tutkiminen on saatu nyt päätökseen. Hampurin yliopistollisen sairaalan oikeuslääkäri on todennut, että uhrit kuolivat todennäköisesti "kemiallisten aineiden vaikutuksesta".

  Spiegelin mukaan kuvia voidaan pitää aitoina.

  Tapaus on saanut saksalaispoliitikot vaatimaan asian välitöntä tutkimista. "Tapahtumat ovat niin räikeitä, että Turkin osuus asiaan täytyy nopeasti selvittää", sanoi vihreiden puheenjohtaja Claudia Roth Spiegelille.

  "Turkin täytyy heti selvittää nämä tapahtumat. Paras tapa on ehdottomasti kansainvälinen tutkinta", kristillisdemokraattien liittopäiväedustaja Ruprecht Polenz kommentoi.

  PKK on vaatinut kurdeille itsenäisyyttä vuodesta 1984 lähtien. EU, Yhdysvallat ja Turkki pitävät sitä terroristijärjestönä.

  Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdogan ei ole vastannut syytöksiin. Tageszeitung-lehden mukaan maan ulkoministeriö on ilmoittanut, ettei maalla ole biologisia tai kemiallisia aseita.

  Berliiniläislehden lähteiden mukaan uusia vastaavanlaisia kuvia aiotaan julkaista pian.

  Spiegelin paljastuksesta Suomessa kertoi ensin Ylen uutiset.
   
 3. Mainos 4. opa

  opa Korpraali

  Liittynyt:
  01.08.2010
  Viestejä:
  18
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
  Jännä juttu miten eri kantilta Helsingin sanomat kirjoittaa asiasta verrattuna Ylen uutisiin. Ylen uutisita saa käsityksen, että tapaus varma.

  "Saksalaiset kuolinsyytutkijat saivat vahvistusta väitteille, että taistelijat olivat altistuneet kemiallisille taisteluaineille. Valokuvatutkijat puolestaan vahvistivat valokuvat aidoiksi. "

  Tarviipa tästä lähin laittaa samanlailla mahdolliset uutiset tänne, kuin AKE-ukki laittoi. Jotenkin huomattavasti selkeämpää kuin pelkkä linkki.
   
 5. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,268
  Tykkäykset:
  6,452
  Pisteet:
  1,286
  "Palaneet ja syöpyneet" ruuniit? Meinaako ne taas väittää, että WP on kemiallinen ase?

  Lisäksi veikkaan, että hieman vanhentunut ruumis, jota on rotat yms. päässeet maistelemaan, voisi hyvinkin muistuttaa "palanutta ja syöpynyttä", etenkin jos niitä on tutkittu valokuvien kautta.

  Ihme kun eivät ole niitä kuvia missään julkaisseet.
   
 6. muhvetti

  muhvetti Kersantti

  Liittynyt:
  18.07.2010
  Viestejä:
  294
  Tykkäykset:
  14
  Pisteet:
  16
  WP on kemiallinen ase. Sitä on käyttäneet muunmuassa jenkit fallujassa ja juutalaiset palestiinalaisia vastaan.
   
 7. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Ehkäpä fosforiroiskeet ovat aiheuttaneet joihinkin kehon osiin syviä palovammoja. Näyttävät "syöpymiltä" toimittajan silmissä.

  Eikö WP ole polttovaikutuksen takia jollakin kieltolistalla? Ei liene kemiallisten aseiden sarjassa kuitenkaan.
   
 8. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,268
  Tykkäykset:
  6,452
  Pisteet:
  1,286
  Jos sattuisin tutkimaan asiaa, niin saisit tietää, että WP ei ole kemiallinen ase kansainvälisten kieltosopimuksien tarkoittamalla tavalla.

  Polttoaseiden käyttö kaupungeissa on kielletty, jos se vaarantaa siviilit. Mutta tämäkin sopimus mainitsee poikkeuksia esim. ammukset joilla on tarkoitus tuottaa savuverho, vaoammukset, valojuova-ammukset ja jopa panssariammukset, joissa on myös jokin sytyttävä elementti. Nämä ovat sallittuja, jos niiden käyttö ei vaaranna siviilejä tarpeettoman paljoa.

  Käsittääkseni jopa Goldsteinin raportti sanoo, että näiden käyttö ei ollut sotarikos.
   
 9. kunnas

  kunnas Majuri

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  1,050
  Tykkäykset:
  28
  Pisteet:
  156
  Turkey defers purchase of F-35 jets

  Turkey has postponed the purchase of 100 US-made F-35 warplanes in objection to the American's refusal to share the aircraft's technology.


  Turkish Defense Minister Vecdi Gonul said on Tuesday that negotiations with Pentagon officials over procurement of source codes used in the software designed for F-35 Joint Strike Fighter (JSF), and codes used externally to operate the military aircraft had not yielded "satisfactory results," Today's Zaman newspaper reported on Thursday.

  He said a range of topics has been covered in the talks but stressed that it did not yield sufficient grounds to convince Turkey to purchase the jets.

  "We will evaluate the order in the next meeting of Turkey's Defense Industry Implementation Committee," Gonul said.

  Turkish engineers reportedly would not be able to make any changes to the software that operates F-35 fighter jets without the source codes. The external flight codes are also necessary to navigate the jets.

  The fifth-generation Lockheed Martin F-35 Lightning II -- also known as Joint Strike Fighter or JSF -- is a single-seat, single-engine and multi-role fighter. The aircraft can conduct air-to-air and air-to-ground combat missions.

  The F-35 Lightning II is manufactured in three different main versions; conventional takeoff and landing (CTOL), carrier variant (CV) as well as a short takeoff/vertical landing (STOVL). A fourth variant, the F-35 I, is a version exclusively manufactured for the Israeli regime.

  The United States, the United Kingdom, Italy, the Netherlands, Canada, Turkey, Australia, Norway and Denmark have contributed financially to the development of F-35. Israel and Singapore have joined the project as security partners.
   
 10. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,653
  Tykkäykset:
  23,256
  Pisteet:
  1,286  En voinut olla vahventamatta pikkasen noin selvää yhtäläisyyttä, hmmm, sanotaan nyt vaikka erilaisiin intresseihin.:a-laugh:
   
 11. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,268
  Tykkäykset:
  6,452
  Pisteet:
  1,286
  Viittaat siihen, että tyyppi on juutalainen ja siksi puolueellinen, vai? Miten sitten tyyppi lähti mukaan komissioon jonka alkuperäinen tehtävä oli tutkia "Israelin tekemiä sotarikoksia", myöhemmin tehtävä muutettiin muotoon, joka ei oleta alusta asti, että sotarikoksia on tapahtunut ja lisäsi tutkittavaksi myös Hamasin. Myöhemmin porukkaan lisättiin myös kaksi sotilasneuvonantajaa, joiden lausunnot sitten pakottivat loppuporukan myöntämään, että savunkäyttö on pitkälti pakollista myös kaupunkitaisteluissa.
   
 12. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,653
  Tykkäykset:
  23,256
  Pisteet:
  1,286
  Eli pantiin pukki kaalimaan vartijaksi tai kettu kanatarhan valvojaksi? Toki se komission uskottavuutta puolueettomassa mielessä lisää, jos vetäjäksi pannaan jos ei asianosainen niin ainakin viittä vaille.

  Ei ne palestiinalaiset pennun rääpäleet valkofosforivammoja varmaan tulitikkuleikeistä kuitenkaan saaneet käsittääkseni, kyllä siellä joku ampui 155-millisellä tykistöllä ainetta kenttään niin että roiki. Joo, olen toki tietoinen tuosta keinosta kiertää röyhkeästi typerää sääntöä: "ammutaan savuja ja valoja"...eikös tuohon ole saatana jotain muuta kuin fosforia käytössä? Ihan silkkaa paskapuhetta, röyhkeää terroria siviilejä kohtaan, ei siitä mihin pääse, vaikka kuusi komissiota ja Juutas Iskarias muuta väittäisi.
   
 13. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,268
  Tykkäykset:
  6,452
  Pisteet:
  1,286
  Tietääkseni useimmat savut ovat nimenomaan fosforia, koska se on siinä erittäin tehokas ja etenkin tuollaisissa tykistöllä levitettävissä savuverhoissa, joissa on tarkoitus saada se verho aikaan sekunneissa, niin se on pitkälti välttämätön. Tai saattaahan tuohon olla muitakin aineita, mutta veikkaan, että ne ei ole kovinkaan erillaisia käytännössä. Ja sitten mitä tulee noihin rääpäleiden valkofosforivammoihin, niin Gazalaiset sairaalalähteet ilmoittivat viitisen kymmentä tapausta, jossa palovammat ovat saattaneet olla WP:stä. Siis jos Gazalaiset sairaala lähteetkin käyttävät sanaa "saattaa", niin epäilisin suunnattomasti sitä, että onko siellä mitään tapahtunut. Ja huomauttaisin, että jos siellä oikeasti oltaisiin haluttu vahingoittaa tai terrorisoida siviilejä, niin siihen olisi parempiakin aseita, kuin kranaatti joka levittää n. 110 kangastuppoa jotka on fosforissa uitettu.

  Ja siis hieman suhteellisuuden tajua tähän:
  Tässä siis WP ammus:
  Tässä sitten on savuammus(ja valoammuksia):

  Mutta tietenkin, jos olet sitä mieltä, että siviilien joukossa piilotteleville terroristeille ei saa tehdä mitään, kun se vaarantaisi nämä siviilit, niin sitten sille minä en voi mitään.
   
  Viimeksi muokattu - moderaattori: 20.09.2013
 14. Mainos 15. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  Olipa tämä ketju jäänyt lukematta kokonaan. Tulipa vaan tuosta Turkin kurdien kemiallisen aseen vammoista mieleeni, että kurdithan on siellä ppitkään pomppineet melko vapaasti rajan yli. Kuka sanoo, että nuo vammat on tulleet Turkin puolella. Konstikos tuo olisi raijata muutama Saddamin kemiallisen sodan uhri Turkin puolelle ja huutaa media paikalle.
   
 16. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,924
  Tykkäykset:
  3,247
  Pisteet:
  1,286
  Azerbaijan-Turkey to finalize Firtina SPH deal
  http://en.apa.az/news.php?id=143840

  http://en.wikipedia.org/wiki/T-155_F%C4%B1rt%C4%B1na
   
 17. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,268
  Tykkäykset:
  6,452
  Pisteet:
  1,286
  Tuo Firtina on lisenssi valmistettu versio Korealaisesta K-9:sta. K-9:n hinnaksi mainitaan 3.1 miljoonaa taalaa, joten turkkilaiset vissiin sai myytyä paljon muutakin tuon kaupan ohessa.
   
 18. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,924
  Tykkäykset:
  3,247
  Pisteet:
  1,286
  NATO warns Turkey against buying Chinese, Russian air defense systems
  http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=nato-warns-turkey-against-buying-chinese-russian-air-defense-systems-2011-07-25
   
 19. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,268
  Tykkäykset:
  6,452
  Pisteet:
  1,286
  Ottaen huomioon korruption yleisyyden Turkissa, niin eivät varmaan anna Turkkilaisille kaikkea tietoa muutenkaan. Tuo saattaa muuten selittää parit muutkin jutut mitä täällä meillä on sattunut. Eli sen, että miksi Buk systeemistä hommauduttiin eroon. Joku vihjasi PV:lle, että päivitykset ja uudet järjestelmät saattavat olla aika hankalasti saatavilla, jos joku meinaa integroida ryssien kamoja niihin.
   
 20. veffeade

  veffeade Eversti Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  01.06.2011
  Viestejä:
  1,920
  Tykkäykset:
  169
  Pisteet:
  316
  Turkin budjetin kannalta on varmaan hyvä pitää ei-Nato-yhteensopivia järjestelmiä mukana kilpailussa. Veikkaan, että päätyvät kuitenkin Patriot tai SAMP/T järjestelmään.

  Jos Turkki kuitenkin hankkisi esim. kiinalaisen systeemin; onko todella niin että ao. järjestelmän ohjausjärjestelmän kautta voitaisiin välittää "vakoilutietoa" eteenpäin?. En ymmärrä miten se käytännössä olisi mahdollista; onko systeemeissä "vakoilun mahdollistava takaportti"?.
   
 21. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,268
  Tykkäykset:
  6,452
  Pisteet:
  1,286
  Tuosta tekstistä sain sellaisen kuvan, että vuoto tapahtuisi siinä vaiheessa kun sakki juoksee ympäri maailmaa kyselemässä valmistajilta, että miten tämä toimii ja miten sen saisi integroitua tähän toiseen? Siis, että systeemin toiminnasta lipsahtaisi tietoa vahingossa.
   
 22. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,924
  Tykkäykset:
  3,247
  Pisteet:
  1,286
  Turkki pommitti jälleen kurdikapinallisten asemia Irakissa
  http://www.hs.fi/keskustelu/aihealue/Ulkomaat/ketju/6122324/
   

Jaa tämä sivu