Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Väestönsuojien rakentaminen vähenee ja valmius laskee vanhoissa.

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Mosuri, 19.03.2011.

 1. Mosuri

  Mosuri Alokas BAN

  Liittynyt:
  13.04.2010
  Viestejä:
  1,596
  Tykkäykset:
  9
  Pisteet:
  0
  Suomen väestönsuojilta ei vaadita edes joditabletteja
  Turun Sanomat 16.3 2011 22:30:55

  Useimmissa Suomen väestönsuojissa ei ole sen paremmin säteilymittaria, joditabletteja kuin kaasunaamareitakaan. Mikään säädös ei velvoita taloyhtiöitä sellaisia hankkimaan. Yhä harvemmalla on tulevaisuudessa edes väestönsuoja.

  Väestönsuojelu on ollut jo pitkään lähinnä suositusten varassa. Eduskunta hyväksyi tiistaina viime töinään vielä lainmuutoksen, joka lieventää velvoitteita entisestään.

  Pienet taloyhtiöt vapautettiin väestönsuojan rakentamisesta kokonaan. Suojilta vaadittua käyttöönottovalmiutta pidennettiin vuorokaudesta kolmeen vuorokauteen. Lakiin ei kirjattu pelastusalan ammattilaisten kaipaamia säädöksiä väestönsuojien varusteista.

  Syynä väljiin muotoiluihin oli sisäministeriön ja asumisesta vastaavan ympäristöministeriön kiista, joka haluttiin rauhoittaa kompromissilla.

  Rakennusteollisuus on jo pitkään toivonut, että kustannuksia kasvattavien suojien rakentamispakosta luovuttaisiin. Asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok) ryhtyikin ajamaan muutosta.

  Sisäministeri Anne Holmlund (kok) esikuntineen asettui päinvastaiselle kannalle. Asia piti kokoomusministerien kiistan vuoksi tuoda valtioneuvoston käsittelyynkin neljästi.

  Pelastusalan keskusjärjestön Spekin turvallisuusasiantuntija Jari Pouta on sitä mieltä, että tarkemmat määräykset olisivat paikallaan. Esimerkiksi säteilymittari pitäisi säätää pakolliseksi.

  – Se ei loppujen lopuksi ole mikään kovin kallis kapine. Viranomaiset kyllä mittaavat säteilyä jokaisella pelastuslaitoksella, mutta kaikkiin väestönsuojiin esimerkiksi puhelinyhteys ei ole kunnossa, Pouta sanoo.

  Turussa ilman väestönsuojaa on koko Mäntymäen sairaala-alue. Kaupungin mukaan jo 18 vuotta lykättyä maanalaista tilaa ryhdytään tuskin koskaan rakentamaan.

  Uuden pelastuslain hengestä on tulkittavissa, että väestönsuojat ovat menettämässä merkitystään kriisitilanteissa. Esimerkiksi ydinsaastelaskeuman sattuessa ihmisiä kehotetaan mieluummin vain pysymään sisätiloissa.


  http://www.ts.fi/online/kotimaa/205366.html

  Suurkiitokset vapaavuorelle (monikansallinen kokoomus) elinkeinoelämän etujen ajamisesta ja siitä, että tulevaisuudessa tämäkin päätös voidaan joutua maksamaan kansalaisten verellä.

  :a-angry::a-angry::a-angry::a-angry::a-angry::a-angry::a-angry::a-angry::a-angry:
   
 2. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,434
  Tykkäykset:
  6,579
  Pisteet:
  1,286
  Huomaa nyt kuitenkin, että sisäasiain ministeri on myös kokoomuslainen ja ajoi päinvastaista asiaa.
   
 3. Mainos 4. Mosuri

  Mosuri Alokas BAN

  Liittynyt:
  13.04.2010
  Viestejä:
  1,596
  Tykkäykset:
  9
  Pisteet:
  0
  Ehkä tuo on sitä uutta poliittista kulttuuria? Rakennusfirmojen parempi kate vs. kriisinsietokyky ja kansalaisten turvallisuus päätyi 1-0. Primus motorina oli kokkari ja kokoomus oli hallituspuolue kun huono laki saatiin läpi. Säälittävää, että EK:n juoksupojat yritetään nähdä yhä edelleen isänmaan takuumiehinä vaikka jatkuvasti päätökset osoittavat jotain ihan muuta.

  Kyllä myönnän, että Iiro Viinanen teki puolustusvoimille erittäin suosiollisia päätöksiä ollessaan ministeri. Mutta noista ajoista on jo 15 vuotta.
   
 5. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,966
  Tykkäykset:
  24,096
  Pisteet:
  1,286


  EK:n edustussauna tuskin on kenraalikunnallekaan mikään tuntematon paikka ja se näkyy.
   

Jaa tämä sivu