Vähämäki: Varusmiehille kuntokoulutusta ennen palvelusta

Creidiki

Ylipäällikkö
BAN
https://www.suomenuutiset.fi/vahamaki-varusmiehille-kuntokoulutusta-ennen-palvelusta/

Vähämäki ehdottaa kutsuntojen yhteydessä pidettäväksi suppeaa kuntotestiä. Lisäksi hän väläyttää mallia, jossa heikkokuntoisimmat osallistuisivat palvelukseen valmistavaan kuntokoulutukseen komppaniassa ennen muiden saapumista.

Hah, täällä on ehdotettu samaa jo puoli vuotta sitten, jos PerSut käyttävät MP.net:tiä puolustuspolitiikan ajatushautomona niin saisivat ainakin maksaa serverimaksut.

Varusmiespalvelus vuonna 2025

Kutsunnat:
Kutsunnoissa suoritetaan lääkärintarkastus psykologinen arviointi ja kuntokoe (esim cooper). Lääkärintarkastus ja pällitesti karsii palvelukseen selkeästi sopimattomat. Jos kuntoa mitataan Cooperin testillä niin esim alle 2800 metriä juosseet saavat papereihinsa mutrunaamahymiön :(

Kutsuntojen perusteella suunnitellaan saapumiserä, saapumiserässä ne joilla on papereissa :( määrätään astumaan palvelukseen 4 viikkoa aikaisemmin ja he pääsevät peruskuntokouluun. Mikäli henkilö käy ennen palvelukseenastumispäivää suorittamassa valvotussa tapahtumassa (MPKY tjms) kuntokokeen hyväksytysti niin palvelukseen astuminen siirtyy kuntokoulun verran.
 
Miten tuon käytännössä voisi toteuttaa? Asepalvelukseen on asevelvollisuuslain 37 pykälän mukaan käytettävissä 165, 255 tai 347 vuorokautta. Jos sohvaperunoille järjestettäisiin pakollista kuntopiireiluä, niin se söisi palveluspäiviä.

Jos kuntoa halutaan oikeasti parantaa, niin sitähän pitäisi olla oikeasti kolmena päivänä viikossa kuukausien ajan - eikä mitään vemppaosastoa tunnettaisi.

Ei tule tapahtumaan..
 
Koululiikunnalla voisi yrittää juurrutta liikunnan iloa nuoria. Voisi auttaa pitkällä juoksulla.
 
Vapaehtoiset nuoret pitää ohjata MPK:n valmennukseen, tämän pitäisi olla ihan ydintoimintoja.
 
Back
Top