Väite Venäjän ydinaseuhkauksesta – ”Onko Suomen hallituksella tietoja?”

Einomies1

Respected Leader
BP8H7580.jpg

Kotimaa
Ukrainan kriisi
Kansanedustaja Pertti Salolainen (kok.) on tehnyt kirjallisen kysymyksen koskien brittilehtien väitteitä, joiden mukaan Venäjä olisi uhannut amerikkalaisia jopa ydinaseilla, jos sen toiveisiin Ukrainaa koskien ei suostuta.

The Times ja Independent ovat kertoneet, että venäläisten ja amerikkalaisten välillä järjestettiin salainen tapaaminen Saksassa viime kuussa. Lehtien mukaan venäläiset varoittivat tapaamisessa Yhdysvaltoja ja Natoa puuttumasta Ukrainan tilanteeseen ja lisäämästä joukkoja Baltian maissa. Lehdet kertovat, että venäläisten mukaan Baltian maiden tilanne on samanlainen kuin Ukrainan. Venäjä uhkasi lehtien mukaan Yhdysvaltoja ja Natoa kaikilla mahdollisilla toimilla, myös ydinaseella, jos sen vaatimuksiin ei suostuta.

Salolainen kysyy kirjallisessa kysymyksessään näin:

- Onko Suomen hallituksella tietoja tällaisesta venäläisten ja amerikkalaisten kokouksesta Saksassa, ja jos on, mistä on ollut kysymys, ja onko perää niissä tiedoissa joiden mukaan Venäjä on ilmoittanut olevansa valmis jopa ydinaseen käyttöön ellei sen toivomuksia huomioida?

Salolainen sanoo Uudelle Suomelle olevansa ilman muuta huolissaan brittilehtien tiedoista. Hän huomauttaa, että lehtien mukaan Venäjän uhkaus kohdistuu myös Baltian maihin.

- Odotan, että saan mahdollisimman pian vastauksen [kirjalliseen kysymykseen]. Suomen hallituksen pitäisi vähintäänkin kommentoida tätä asiaa, Salolainen sanoo.

Salolaisen mielestä hallituksella on voinut olla monia tapoja saada tietoa väitetystä salaisesta kokouksesta Saksassa, jos sellainen todella on järjestetty.

- [Saksan] liittokansleri [Angela] Merkel vieraili juuri Suomessa, Salolainen huomauttaa.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/800...uhkauksesta-onko-suomen-hallituksella-tietoja
 
Sale tietää, muttei kerro. Siksi sellaiset viime aikojen ulostulot, jolla kierretään totuutta.
 
Back
Top