Väkivaltaiset järjestöt/yhteenliittymät/ajatussuunnat

Sardaukar

Greatest Leader
BAN
Ajattelin avata tälläisen ketjun, jossa voisi yleisesti ja historian taholta kommentoida erilaisia väkivaltaa käyttäneitä ja käyttäviä porukoita. Tarkoitus ei ole käydä keskustelua että "kaikki muslimit ovat perseestä" tai "kaikki lakanaan pukeutuvat ovat KKK" jne. Eri järjestöillä ja ajatussuunnila on hyvinkin erilaisia motivaatioita, erilainen järjestäytymisaste ja suhtautuminen moniin asioihin.

Listaan pikaisesti muutaman:

ISIS/ISIL jne. (ei tarvitse edes kommentoida).
KKK (useimmille tuttu, sama)
Aum Shinrikyo (Tokion metron sariini-isku)
Äärihindujen sakit (ehkä vähemmän tunnettua: https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_violence_in_India)
Lapuan liike
Al-Qaida

Ja jotta ei voisi syyttää puolueellisuudesta (noh, heittäköön ensimmäisen kiven se, joka väittää olevansa todella puolueeton):
https://en.wikipedia.org/wiki/Jewish_religious_terrorism :D

Let the games begin! ;)
 
Euroopanlaajuisesti tunnettu saksalainen "Punainen armeijakunta" ('Rote Armee Fraktion'), myös Baader-Meinhof-ryhmänä tunnettu.
Tekivät 1970-1990-luvuilla terrori-iskuja, joissa kuoli yhteensä 34 sivullista. Jäsenistä 26 kuoli ja 26 tuomittiin vankeuteen. Järjestöllä oli yhteyksiä mm. PLO:hon, Stasiin, Iranin islamistikapinallisiin, oikeastaan kaikkeen länsimaita vastustaviin irredentistiorganisaatioihin.
Heillä oli myös piilovaikutusvaltaa mediassa, koska jäsen (jäsenten henkilöllisyyshän oli tarkasti varjeltu salaisuus) Ulrike Meinhof oli tunnettu vasemmistojournalisti.

Voipa jopa miettiä, onko Suomessa medialla vastaavia kytkoksiä...
 
Tunnetusti monella vasemmistolaisella journalistilla/kirjailijalla on ollut historiassa ja vieläkin sidoksia erilaisiin "vallankumouksellisiin" järjestöihin. Jan Guillou itse tunnusti olleensa KGB:n tiedottaja ja vaikuttaja-agentti. Kirjojen perusteella empatia kohdistuen palestiinalaisiin terroristijärjestöihin ei jää havaitsematta.

Asiasta toiseen..eli ns. "tasapainottava kommentti" :D

Yksi mielenkiintoinen ajatus kytköksistä saattaisi olla Turkin presidentin mahdolliset siteet Turkin äärinationalistiseen Grey Wolves-järjestöön.

https://en.wikipedia.org/wiki/Grey_Wolves_(organization)

Jotakin, joka ei väkivaltaisista organisaatiosta tule ensimmäsenä mieleen.
 
Saksalaiset eivät myöskään pääse eroon oikean siiven toimijoista.
2000 luvulla etsittiin laajasti NSU ryhmän jäseniä (Nationalsozialistische Untergrund) jotka tappoivat turkkilaisia ja kurdeja ravintolanpitäjiä.
Johtohahmojen kiinnijäämisen jälkeen raunioilta porukkaa on pesiytynyt ainakin NPD puolueeseen (Nationaldemokratische Partei Deutschlands). NPD on tarkkailussa koska sen jäseniä on liitetty mm. sellaisten järjestöjen kuin "Heimattreue Deutsche Jugend" HDJ ja "Kampfbund Deutsche Sozialisten" KDS toimintaan. Tämän tyylin edustajia löytyy kyllä....

Esimerkit ovat Saksasta joo, mutta nimenomaan väkivaltaisia ja aatteensa takia saattavat verkostua Euroopassa. Saksalaiset nutipäät ovat kuitenkin ensisijassa kiinnostuneita omasta maastaan, eivät kovin englannilla pärjää joten ehkä pikemminkin niinpäin, että muualta saatetaan olle noihin yhteydessä innokkaammin kuin sielä ulospäin.
 
Takku.net
Rasmus

Siellä on oikeasti väkivaltaisia ääriajattelijoita, jotka ovat toteuttaneet enemmän, tai vähemmän onnistuneita iskuja....
 
Takku.net
Rasmus

Siellä on oikeasti väkivaltaisia ääriajattelijoita, jotka ovat toteuttaneet enemmän, tai vähemmän onnistuneita iskuja....

Totta.

Jotenkin tuntuu, että toisin kuin 70-luvun Saksassa, 21. vuosisadan Suomessa on suuri häly 20 syrjäytyneen natsin tai "odinin" touhuista kuin 200 syrjäytyneen takku-taistelijan jutuista.
 
Amerikoissa toimii melkoinen määrä erilaisia ryhmiä, joiden suitsenta onnistui vasta nainvanvan-tapahtumien jälkeen, kun terrori- yms. lakeja muokattiin. Eko-eläinoikeudet-liittovaltionvastaiset-rotuun liittyvät-uskonnolliset-poliittiset-jne. Kannattaa joskus kunkin tutustua. Kirjo on melkoinen ja joku minua taitavampi googlettaja voisi pamauttaa framille. Osa noista organisaatioista on vielä ristiinrastiinnaituja yhteen, agendoissa riittää ja äly ei välttämättä ole kovin käyteaine.
 
IRA ja baskikapinalliset olivat myös aikansa touhuajia. Belgiassakin muuten taitaa olla joku ryhmä, joka halajaa jotain.

Mitä voi syntyä entisen itä-euroopan maihin? Inhoittava veikkaukseni on, että jotain syntyy.

Missä määrin eri organisaatiot ovat saaneet suoranaista työntöapua joltain tai joiltain valtiollisilta toimijoilta? Jokainen isompi valtio on tainnut sottailla kännyjään toiminnassa. On tuettu varsin kyseenalaisia kavereita ja hyvin kyseenalaisin metodein omien etujen vuoksi. Keski-väli-etelä-amerikka oli sotkuista touhua taannoin, Afrikka, Aasia.....
 
Ranskalaiset äärijärjestöt GARI ja NAPAP muodostivat melko kuuluisan väkivaltaisen ryhmän nimeltä Action Directe, joka piti itseään liberaalikommunistisena ja anarkistisena järjestönä. Toimi vuosina 1977-1987. Yksi järjestön pääasiallisena rahoituskeinona oli väärennetyt matkashekit. Yksi sen jäsenistä, Lahouari "Farid" Benchellah, jäi kiinni Helsingissä joulukuussa 1981 yrittäessään lunastaa niitä väärennettyjä matkashekkejä. Hirttäytyi 1982 ollessaan SuPon hoivissa. Eli on se kv terrorismi liipannut meidänkin maatamme jo yli 30 v sitten...
Järjestö liittoutui RAF:n kanssa 1984. Toiminta hiipui kun päätekijät saatiin kiinni ja tuomittiin Ranskassa elinkautisiin vankeusrangaistuksiin.
 
Vasemmiston harjoittama terrorismi on historiaa ja melko varmasti tulee sinne jäämään...ajat on muuttuneet siihen suuntaan.

Anarkistit ovat asia erikseen, mutta siinä on erilaisia suuntauksia enemmän kun itse anarkisteja :D Eikä kaikki anarkistit ole vasemmistolaisia...

Anarkokapitalismi on poliittisen filosofian oppi ja yhteiskuntajärjestelmän malli, jossa valtiota ja muita poliittisia julkisyhteisöjä kuten kuntia ja maakuntia ei ole ja ihmiset kuuluvat valtioiden sijasta yksityisiin, itsenäisiin oikeusjärjestelmiin ja jossa yksityinen omistusoikeus ja sopimusvapaus ovat vahvoja ja kattavia eli vapaa markkinatalous vallitsee. Anarkokapitalismin synonyymi on markkina-anarkismi.

Anarkokapitalistien mielestä valtioton, yksityistä omistusoikeutta ja vapaita markkinoita tukeva yhteiskunta takaa parhaiten vapauden ja hyvinvoinnin. Anarkokapitalistien mielestä yhteiskunnan tulee perustua sopimuksenvapaudelle, tarkoittaen, että jokaisella on oikeus päättää omaisuudestaan, kehostaan ja siitä, miten niitä käytetään.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että veronmaksuvelvollisuutta tai muitakaan pakkoon perustuvia säädöksiä ei ole. Esimerkiksi hyväntekeväisyys on kuitenkin sallittua, koska se perustuu vapaudelle valita. Anarkokapitalistit tapaavat kannattaa itävaltalaista taloustiedettä. Termin ”anarkokapitalismi” keksi yhdysvaltalainen taloustieteilijä ja anarkokapitalisti Murray Rothbard. Anarkokapitalismi on oikeistolibertarismin toinen päähaara minarkistisen libertarismin kanssa.


Toiset eivät hyväksy minkäänlaista väkivaltaa, toiset hyväksyvät väkivallan rajoitetusti, jos se kohdistuu poliisiin, poliitikkoihin tai muihin yhteiskunnan tukipylväisiin.

Anarkistit ovat sekalainen seurakunta ja voihan sieltä löytyä joskus joku ryhmä joka on oikeasti vaarallinen eikä tyydy poliisin kivittämiseen tai poliitikon kakuttamiseen, mutta en pidä uhkaa kovinkaan suurena ainakaan Suomen kohdalla....ei pidä poliisikaan, ei edes Supo.

Italia ja Ranska ovat asia erikseen, ehkä Kreikkakin tulevaisuudessa ja jossain määrin mahdollista se on myös Saksassa. Näissäkin maissa suurin riski taitaa olla eläinoikeusaktivistit jotka polttavat bussien lisäksi bussikuskeja ihan vain vahingossa, kun ei ole tulenkäsittelytaidot ihan parhaalla mahdollisella tasolla...näin oli jo käydä Vantaalla.

Minä näen tällä hetkellä yksittäisten hörhöjen ja jihadistien lisäksi suurimpana uhkana vastajihadistit. Norjalainen sekopää ehkä avasi jotain sellaista mikä ei mene ihan välttämättä kiinni, sillä että sekopää on vankilassa. Näissä piireissä on paljon vihaa, katkeruutta ja pelkoa jopa vainoharhaisuuteen saakka. Ei ole mitenkään mahdotonta että Breivik saa seuraajia, jotka eivät ole yksinäisiä susia kuten idolinsa. Olen törmännyt tätä jätkää fanittaviin mamukriitikoihin myös suomalaisilla keskustelupalstoilla...muualta löytyy ihan helposti vielä enemmän.

Tuohon kun lisää sen että Venäjä tukee ja rahoittaa hyvin mielellään ihan mitä tahansa ääriliikettä joka on vaarallinen länsimaille, niin ilmiselvät vaaran merkit ovat ilmassa. Ilja Janitskin, Johan Bäckman ja kumppanit eivät ole tässäkään mielessä ollenkaan välttämättä, niin vaarattomia ilmiöitä kun moni ehkä kuvittelee...toivottavasti poliisi ei kuvittele.

Kansallissosialistit luokittelen samaan ryhmään kun anarkistit. Ne ovat synnynnäisiä luusereita jotka tosipaikan tullen ampuvat itseään jalkaan ja nilkuttavat sitten lähimpään sairaalaan. Pieni mahdollisuus suurempaan vaaraan on olemassa, mutta hyvin pieni. Jos olen oikein ymmärtänyt, niin tästäkin asiasta poliisi ja Supo ovat kanssani ihan samaa mieltä.
 
Viimeksi muokattu:
Jos pysytellään historiassa ja Norjassa, niin näille väkivaltaisille jätkille minä nostan hattua...

Norjan vastarintaliike on yhteisnimitys niille monille vapaaehtoisten sissien ja partisaanien ryhmille, jotka taistelivat natsi-Saksan miehitysjoukkoja ja Vidkun Quislingin johtamaa natsimielistä Norjan hallitusta vastaan toisen maailmansodan aikana. Vastarinta alkoi Norjan miehityksen jälkeen keväällä 1940 ja jatkui aina Saksan antautumiseen 8. toukokuuta 1945 asti.

Yli kaksituhatta vastarintaliikkeen jäsentä sai surmansa liikkeen iskuissa, teloituksissa tai keskitysleireillä.

Vastarintaliikkeeseen kuuluivat muun muassa organisaatiot nimeltä Milorg, Osvaldgruppen, 2A, Oslogjengen, Pellegruppen ja SOE. Vastarintaliike auttoi Norjan laillista hallitusta siirtymään maanpakoon Isoon-Britanniaan, teki sabotaasi-iskuja Saksan armeijaa vastaan ja surmasi norjalaisia natsihallinnon tukijoita.

Norjan vastarintaliikkeellä oli osuus siihen, että natsit eivät saaneet valmistettua ydinasetta, koska vastarintaliike upotti aluksen, joka kuljetti deuteriumia Saksaan (operaatio Gunnerside helmikuussa 1944).


Ei tosin sillä että nuo norjalaiset väkivaltajärjestöt olisivat olleet ainoita lajissaan tuohon aikaan.
 
Jos pysytellään historiassa ja Norjassa, niin näille väkivaltaisille jätkille minä nostan hattua...

Norjan vastarintaliike on yhteisnimitys niille monille vapaaehtoisten sissien ja partisaanien ryhmille, jotka taistelivat natsi-Saksan miehitysjoukkoja ja Vidkun Quislingin johtamaa natsimielistä Norjan hallitusta vastaan toisen maailmansodan aikana. Vastarinta alkoi Norjan miehityksen jälkeen keväällä 1940 ja jatkui aina Saksan antautumiseen 8. toukokuuta 1945 asti.

Yli kaksituhatta vastarintaliikkeen jäsentä sai surmansa liikkeen iskuissa, teloituksissa tai keskitysleireillä.

Vastarintaliikkeeseen kuuluivat muun muassa organisaatiot nimeltä Milorg, Osvaldgruppen, 2A, Oslogjengen, Pellegruppen ja SOE. Vastarintaliike auttoi Norjan laillista hallitusta siirtymään maanpakoon Isoon-Britanniaan, teki sabotaasi-iskuja Saksan armeijaa vastaan ja surmasi norjalaisia natsihallinnon tukijoita.

Norjan vastarintaliikkeellä oli osuus siihen, että natsit eivät saaneet valmistettua ydinasetta, koska vastarintaliike upotti aluksen, joka kuljetti deuteriumia Saksaan (operaatio Gunnerside helmikuussa 1944).


Ei tosin sillä että nuo norjalaiset väkivaltajärjestöt olisivat olleet ainoita lajissaan tuohon aikaan.

Vastarintaliike vihamielisen valtion miehitykselle on aika kannatettavaa. Tosin tällä kriteerialla esim. A-stanin Talebanit olisivat vastarintaliike.
 
Vasemmiston harjoittama terrorismi on historiaa ja melko varmasti tulee sinne jäämään...ajat on muuttuneet siihen suuntaan.

Olen hiukan eri mieltä Kreikan ja ehkä myös Italiankin kohdalla. Ranska on myös sellainen että jos Le Pen pääsee presidentiksi niin äärivasemmisto ei siihen sopeudu. Se ei tule asiaa hyväksymään vaan saattaa alkaa toimia yhteistyössä islamistien kanssa.

Lisäksi monissa muissa maissa äärivasemmistolla on eräänlaista ymmärrystä anarkistien harrastamalle toiminnalle josta ei tiedä mitä vielä kehittyy. Nyt poltellaan bussivarikoita, mitä tapahtuu 5 vuoden kuluttua?

Varmasti myös äärioikeisto muuttaa toimintaansa jos esimerkiksi Saksassa, Itävallassa ja Ranskassa aletaan toimia niin että esim. vaalit eivät ole enää vapaat ja maahantulo jatkuu
 
Olen hiukan eri mieltä Kreikan ja ehkä myös Italiankin kohdalla. Ranska on myös sellainen että jos Le Pen pääsee presidentiksi niin äärivasemmisto ei siihen sopeudu. Se ei tule asiaa hyväksymään vaan saattaa alkaa toimia yhteistyössä islamistien kanssa.

Lisäksi monissa muissa maissa äärivasemmistolla on eräänlaista ymmärrystä anarkistien harrastamalle toiminnalle josta ei tiedä mitä vielä kehittyy. Nyt poltellaan bussivarikoita, mitä tapahtuu 5 vuoden kuluttua?

Varmasti myös äärioikeisto muuttaa toimintaansa jos esimerkiksi Saksassa, Itävallassa ja Ranskassa aletaan toimia niin että esim. vaalit eivät ole enää vapaat ja maahantulo jatkuu

Kreikassa on vallassa Syriza, joka edustaa radikaalia vasemmistoa. Ei kreikkalaisella vasemmistolla ole tarvetta väkivaltaan ainakaan tällä hetkellä, mutta näillä voi hyvinkin olla...

Kultainen aamunkoitto tai Kultainen sarastus (Χρυσή Αυγή, Chrysi Avgi) on kreikkalainen kansallissosialistinen äärioikeistolainen puolue, jonka johtajana toimii Nikolaos Michaloliakos. Kultainen aamunkoitto on perustettu vuonna 1993.

Kultainen aamunkoiton kannatus kohosi merkittävästi vuonna 2012 järjestetyissä kaksissa parlamenttivaaleissa, joissa vaaliteemoina olivat maahanmuutto ja Kreikan valtionlainasopimus Euroopan unionin kanssa. Toukokuun vaaleissa Kultainen aamunkoitto sai 7 % äänistä ja 21 paikkaa 300:sta Kreikan parlamentissa. Kesäkuun vaaleissa puolue sai 6,9 % äänistä ja 18 paikkaa. Parlamenttiin nousemisen jälkeen puolueen kannattajien rasistinen väkivalta maahanmuuttajia kohtaan on kasvanut räjähdysmäisesti. Kyselyiden mukaan väkivalta on kuitenkin vähentänyt puolueen kannatusta. Kesäkuussa 2014 puolueen kannattajat tekivät natsitervehdyksiä ja lauloivat "Horst Wesseliä" parlamenttitalon edustalla.

Vuoden 2015 parlamenttivaaleissa Kultainen aamunkoitto saavutti 6,28 prosentin ääniosuuden, mikä riitti 17 parlamenttipaikkaan.

Kultaisen aamunkoiton kannattajia on epäilty useista väkivallanteoista, joiden kohteina ovat olleet lähinnä maahanmuuttajataustaiset henkilöt. Syyskuussa 2013 puolueen jäsen surmasi 34-vuotiaan kreikkalaisen kansalaisaktivistin ja rap-artistin Pavlos Fyssasin. Kyseessä oli ensimmäinen vakava väkivallanteko, joka pystyttiin suoraan yhdistämään puolueen jäseneen. Reilu viikko tapahtuneesta pidätettiin viisi Kultaisen aamunkoiton jäsentä osallisena murhaan.

Muutamaa päivää ennen Fyssasin murhaa Kultaisen aamunkoiton kannattajat pahoinpitelivät yhdeksän Kreikan kommunistisen puolueen jäsentä. Fyssasin murhan johdosta Kreikan hallitus ilmoitti aikeistaan Kultaisen aamunkoiton toiminnan rajoittamiseksi tai kieltämiseksi. Hallitus ryhtyi tutkimaan myös poliisin mahdollisia yhteyksiä puolueeseen. Syyskuun lopulla 2013 puolueen johtaja Michaloliakos pidätettiin epäiltynä osallisuudesta rikollisjärjestön perustamiseen. Lokakuussa Kreikan parlamentti keskeytti puolueen saaman puoluetuen. Tuki voidaan keskeyttää sellaiselta puolueelta, jonka johtaja tai kymmenesosa parlamentin jäsenistä on syytettyinä osallistumisesta rikollisjärjestön toimintaan.

Italiassa suurin turvallisuusuhka on edelleenkin Mafia, joka on ironista kyllä myös eräänlainen yhteiskuntaa koossa pitävä voima.

Italiassa on saamassa jalansijaa puolue joka haluaisi erota EU:sta ja palauttaa Italian aikaan ennen Rooman valtakuntaa :D Mielenkiinnolla seuraan mihin tämä johtaa, mutta ainakaan Mafia ei halua lähteä EU:sta yhtään mihinkään, kun siitä eniten hyötyy ja sitä hyvällä menestyksellä kuppaa. Unohtamatta pakolaisbisnestä, mistä irtoaa jo enemmän rahaa kun huumeista ja paljon pienemmällä riskillä, jos niitä riskejä edes on.

http://yle.fi/uutiset/3-7659448

Ranska on tällä hetkellä ihan perkeleen iso kysymysmerkki, siellä voi lähivuosina tapahtua ihan mitä tahansa ja melko varmasti tapahtuukin.

Saksa on myös käymistilassa ja Merkelin lähtölaskenta on jo alkanut, mutta Saksan kohdalla en uskalla vielä povailla yhtään mitään. Saksassa on hyvinkin radikaalia äärivasemmistoa, mutta vahvemmassa nousussa on äärioikeisto.

Anarkisteista ja niiden terrorismista kirjoitin jo näin...

Italia ja Ranska ovat asia erikseen, ehkä Kreikkakin tulevaisuudessa ja jossain määrin mahdollista se on myös Saksassa.

Olen edelleenkin ihan samaa mieltä ja tarkoitan juurikin vasemmalle kallistuneita anarkisteja.

EU ja sen keskeisimmät maat ovat ajautumassa sellaiseen tilaan, että vakaus, rauha ja rakkaus eivät ole ihan ensimmäisiä asioita jotka tulevat mieleen kun Euroopan tulevaisuutta pohdiskelee. Tämä antaa pelitilaa monenlaisille ääriliikkeille, myös väkivaltaisille ääriliikkeille oikealla, vasemmalla ja keskellä...Putinia ja putinisteja unohtamatta ja islamisteja väheksymättä. Elämme vaarallisia, mutta mielenkiintoisia aikoja ja Suomi on pelissä mukana. 
Viimeksi muokattu:
Mitä vaarallisiin ajatussuuntiin ja yksittäisiiin hörhöihin tulee, niin minä antaisin näille ehdotonta vankeutta ja sen jälkeen pakkohoitoa heti laakista....

Puhelimessa oli aggressiivisesti käyttäytyvä mies, joka kertoi, että koska Sipilän aviomies on tarkasti vartioitu, he tulevat raiskaamaan ja tappamaan tämän vaimon ja lapset, ja että heitä on tulossa useita. Lisäksi hän oli viitannut Sipilöiden edesmenneeseen poikaan.

- Hän sanoi, että poikamme luokse tehdään kohta seuraa taivaaseen, Sipilä kertoi.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016092822385431_uu.shtml

 
Takku.net
Rasmus

Siellä on oikeasti väkivaltaisia ääriajattelijoita, jotka ovat toteuttaneet enemmän, tai vähemmän onnistuneita iskuja....

Näiden kusipäiden 'työn'jälkeä olen ollut itsekin korjaamassa minkkijahdissa...
https://fi.wikipedia.org/wiki/Eläinten_vapautusrintama#Iskut_Suomessa
Paskiaiset.
Jos noi haluaa väkivaltaa niin ihan samantekevää, naisia en todellakaan rupea lyömään mut noi ukot voi saada vähän saatanallisesti terveisiä kun minkkien metsästämisessä menee ihan helvetisti enemmän eforttia kun joidenkin vitun pillifarkkupissisten. Meinaan niitä minkkejä ei 'vapauttamisen' jälkeen tahdo saada millään helvetin ilveelläkään rotiin.
 
Meinaan niitä minkkejä ei 'vapauttamisen' jälkeen tahdo saada millään helvetin ilveelläkään rotiin.

Ei varmasti saa helpolla rotiin, sen verran vikkelä, ovela ja älykäs peto on, että kun vapauden tuulet soi niin siinä on muut helisemässä :D

http://yle.fi/uutiset/3-6221562

Minkin vapauttaminen on huonoa luonnonsuojelua...

- Äärettömän hyvän näkö- ja kuuloaistin avulla minkki havaitsee pienimmätkin liikkeet, ja nousee myös puuhun saalistamaan linnunpoikasia ja munia pesistä ja linnunpöntöistä.

Siellä missä on paljon minkkejä, jää esimerkiksi telkän pesintä huonoksi. Telkkähän on laji, jota meidän pitäisi erityisesti suojella, sillä noin 70 prosenttia Euroopan telkistä pesii Suomessa, muistuttaa Hahtola.
 
Viimeksi muokattu:
Se "vaihtoehtomedia" kirjoitti ja laittoi jotain fb päivityksiä esille, jossa muuan äärihenkilö Suvi Auvinen, oli jo kyynel silmäkulmassa, kun pelkäävät takku.net joutuvan kiellettyjen listalle... heh, aamumurot kastahti siinäkin porukassa... heh. ..
 
Back
Top