Välttämättömät muutokset lainsäädäntöön lkp:n aikana taistelukyvyn ylläpitämiseksi

#1
Uusi lanka aiheena "Mitä välttämättömiä muutoksia Suomen lainsäädäntöön tulisi mielestäsi tehdä liikekannallepanon aikana Suomen puolustusvoimain taistelukyvyn ylläpitämiseksi kriisitilanteessa?"

Johdanto

"Talvisodassa annostupakka kuului vain sissien muona-annokseen, mutta Jatkosodassa se kirjattiin kaikkien rintamalla palvelleiden muonaohjesääntöön. ...Kun ruoka oli tiukassa, eikä nukkumaan ehtinyt, kai se (tupakka) jotenkin helpotti."
-Veikko Peltola, sotaveteraani, HS 26.11.2017

Esitys tupakkalainsäädännön muuttamiseksi

Kokonaisen ketun roikkuessa kainalossani ja tupakan aiheuttaessa syöpää1) totean olevan välttämätöntä vapauttaa nuuska EU-direktiivistään kriisiaikana. Olisi kohtuutonta, että sodan sattuessa Torniojoen yli kohdistuvat komppanian vääpelin (tms. lähettiupseerin) hakureissut Haaparantaan tyssäisivät rajavalvontaan, tai johtaisivat jopa isänmaallisten siviilien salakuljetus- ja veronkiertosyytteisiin, kun samaan aikaan Etelä-Suomessa pääkuoria aukeaisi yhtenään. Vaatimus ei liene kohtuuton, kun yhä toistaiseksi laillinen tupakanpoltto tulipesineen vaarantaa jopa operaatioturvallisuuden! Jakelun luonnollisesti hoitaisivat rahaa vastaan sotilaskotisisaret ja osana muona-annoksia yksikön huolto. Extra Starkkia, saanen ehdottaa, jos annos on kolme pussia per päivä...

Kuka ottaa koppia? Ajaisiko Jussi Niinistö tätä hallituksen esitykseksi? Ainakin pitäisi, sillä asian on armeijan taistelukunnon kannalta HX-hävittäjähankettakin tärkeämpi. Ja kustannustehokkaampi!

Ja koska tämä on tarkoitettu keskustelun avaukseksi, niin mitäpä muuta lakia pitäisi viilata?

1) Nuuskaamisella luultua pienempi syöpäriski, Tiede.fi, 3.8.2009. (Et al.)
 
#3
No ainakin tieliikenteen nopeusrajoitukset itään päin ajettaessa poistettava.

Ja kaikki rajoittavat ajokorttiluokitukset ja pv:n ajoluparajoitukset (siis ne joissa 8 enduron maailmanmestaruutta ajanut kuski ei saa ajaa pv:ssa moottoripyörälähettinä kun ei ole varusmiehenä ollut prätkälähettinä). Tän vois kyllä purkaa jo ihan rauhan aikanakin.

Aseluvat muutettava aseen KANTOluviksi.

Jne. No eipä näitä jaksa paljoa luetella kun ne on jo kirjoitettu poikkeustilojen lainsäädäntöihin.
 
Top