Vaihtoehtoista historiaa: Ei talvisotaa

Creidiki

Ylipäällikkö
BAN
Poikkeama: Lokakuun 1. pvä 1939 Aimo Cajander ymmärtää että Neivostoliitto on tosissaan vaatimustensa suhteen. Hän lukee uudelleen Mannerheimin arvion tilanteesta ja päättää taipua myönnytyksiin

Koitetan jatkaa tätä toukokuun 1. 1945, saas nähdä kuinka käy ;)

Lokakuun 12. 1939 Aimo Cajanderin hallitus hyväksyy Neuvostoliiton esityksen Ystävyys-, Yhteistyö- ja keskinäisen avunannon sopimukseksi, NL miehittää Suursaaren, karjalan kannaksen ja ottaa Hangon laivastotukikohdakseen.

Marraskuu 1939- Toukokuu 1940 NKVD:n agentit järjestävät yhdessä Suomalaisten kommunistien kanssa joukon terrori-iskuja ja provokaatioita läpi koko maan. NL:n jatkuva painostus ja ulkovaltojen tuen puute saa takinkääntäjät haistamaan mistä päin tuuli nyt puhaltaa.

Huhtikuu 9. 1940 Saksa miehittää Tanskan ja Norjan

Toukokuun 5. 1940 Puna-armeijan joukot aloittavat keskitysmarssit Suomen rajan tuntumaan.

Kesäkuun 10. 1940 Neuvostoliiton sotilasasiamies ammutaan Pitkän sillan kupeeseen Helsingissä.

Kesäkuun 11. 1940 Moskova lähettää nootin ja syyttää Suomea sopimuksen rikkomisesta.

Kesäkuun 16. 1940 Cajanderin hallitus etsii paniikissa tukea, Natsi-Saksa ei sekaannu Molotov-Ribbentrop sopimuksen vuoksi. Ruotsi kääntää selkänsä ja aloittaa salaiset neuvottelut sotilaallisesta yhteistyöstä Saksan kanssa. Yhdysvallat on puolueeton

Kesäkuun 18. 1940 Cajanderin hallitus hajoaa, Mannerheim käynnistää pääesikunnan tuella sotilasvallankaappauksen. Suojeluskunnan yksiköt ottavat valvontaansa posti ja lennätinlaitoksen, yleisradion, presidentin linnan ja eduskuntatalon. Mannerheim julistetaan Valtionhoitajaksi. NL:n agentit organisoivat mielenosoituksia ja mellakoita.

Kesäkuun 20. 1940 Moskovan Radio julistaa, että Puna-Armeija auttaa Suomalaisia palauttamaan laillisen hallituksen valtaan. Vaikka aktiiviset sotilasyksiköt tekevät ajoittain rajua vastarintaa, työntyvät PA:n marssikolonnat läpi Suomen.

Kesäkuun 26. PA saavuttaa Helsingin, YLE vaikenee, täydellinen uutispimento laskeutuu maahan. Sen aikana pidätetään ja ammutaan puolueiden johtomiehet ammattiyhdistysjohtajat (monet heistä olivat jo valmiiksi pidätetty "Upseerikeikauksen" aikana) armeijan, suojeluskunnan poliisin ja rajavartioston ylin johto.

Kesäkuun 30. NL Miehittää Ahvenanmaan ja perustaa laivastotukikohdan.

Heinäkuun 16. 1940 Se mitä eduskunnasta on jäljellä äänestää Suomen liittymään Neuvostoliittoon uutena Neuvostotasavaltana. Puhdistukset ja karkotukset alkavat. Vuosien 1940-1953 välillä joka kuudes aikuinen suomalainen on viettänyt keskimäärin kolme vuotta pakkotyöleireillä. Maatalouden ja teollisuuden kollektivisointi alkaa. Suomen Sosialistisen Neuvostotasavallan alueelle muuttaa n 1,6 miljoonaa venäläistä ja ukrainalaista.

Elokuun 1. 1940 Ruotsi solmii Saksan kanssa puolustussopimuksen Saksalainen Vuoristoarmeijakunta marssii Pohjois-Ruotsiin

Kesäkuun 22. 1941 Saksa hyökkää Neuvostoliittoon. Sotatoimet alkavat samanaikaisesti myös Suomessa, Saksalais-Ruotsalaiset joukot marssivat Tornioon ja jatkavat hyökkäystä kohti Rovaniemeä ja Kemiä.

jatkuu...
 
Kesäkuun 29. 1941 Puna-armeija perääntyy kohti Rovaniemeä ruotsalais-saksalaisen armeijan ahdistamina. Lapin siviiliväestö avustaa hyökkäjiä aktiivisesti tiedustelutietoa ja opastusta tarjoamalla ja tekemällä yhä röyhkeämpiä iskuja Jäämeren huoltoreittiä vastaan. Käy ilmi että SäPo ja Abwehr ovat talven 1940/41 aikana luoneet aktiivisen vastarintaverkon Suomeen. Pohjanlahden yli toimiva laivasto ja ilmavoimat tukevat rannikkoa pitkin eteneviä joukkoja. Puna-armeija yrittää käydä puolustusasemiin Simossa, Iissä ja Haukiputaalla, mutta vuoristojääkärit koukkaavat kerran toisensa jälkeen meren kautta ja tuhoavat puolustavat motitetut joukot jokia vasten ilmaylivoiman ja laivatykistön avulla.

Heinäkuun 7. 1941 Oulun ja Rovaniemen edustalla Puna-armeija käynnistää vastahyökkäykset jotka torjutaan kahden vuorokauden taistelujen jälkeen

Heinäkuun 10. 1941 Saksalaiset ylittävät Oulujoen Madekoskella ja jatkavat hyökkäystä kohti Kokkolaa ja Kajaania. Suomenlahden eteläpuolella puna-armeijaa työnnetään kohti Riikaa ja lopulta Tallinnaa.

Heinäkuun 26. 1941 Saksalaiset Valtaavat Kemijärven ja saavuttavat rautatien pään. Lapin sotatoimet hidastuvat mateluksi. Ahvenanmaan laivastotukikohta joutuu yhä rajumpien ilma-iskujen kohteeksi ja se evakuoidaan. Saksan Armeija etenee etelää kohti Pohjamaallaja Kainuussa. Baltian menetyksen jälkeen koko Suomen rantaviiva on altis maihinnousulle. Stavka antaa käskyn yleisestä perääntymisestä etelä-Suomessa Kotka-Kouvola-Joensuu linjalle.

---Jatkuu---
 
Elokuun. 1 1941 Saksan armeija ryhmittyy uudelleen hyökkäykseen kohti karjalan kannasta ja muurmannin rataa Kantalahden, Sorokan ja Petroskoin suunnassa. Pohjoisessa ei päästä paljon Sallaa pidemmälle, mutta itä-Karjalassa Muurmannin rata katkaistaan Sorokassa ja Petroskoissa. Liittoutuneiden Lend-Lease toimitukset saapuvat venäjälle pääosin Arkangelin, Siperian radan ja lähi-idän kautta. Karjalan kannaksella ei ole enää tilaa koukkailuun tai salamasotaan siinäkään määrin kuin Suomessa. Saksalaiset joutuvat murskaamaan linnoitetun puolustuslinjan toisensa jälkeen.

Syyskuun 6. 1941 Hyökkäys kannaksella pysähtyy Leningradin esikaupunkeihin odottamaan Heeresgruppe Nordin etenemistä Baltiasta .

Marraskuun 29. 1941 Venäläiset motittavat ja tuhoavat Tihvinässä hyökkäävän Saksalaisen panssarikärjen. Hyökkäystoimet pohjoisessa pysäytetään kunnes Moskova saadaan vallatuksi. Leningradin saartorengasta ei koskaan saada pitäväksi.

Joulukuun 6. 1941 Urho Kekkonen, Yrjö Niukkanen ja Väinö Tanner esittävät Hitlerille Suomen Tasavallan uudelleen perustamista. Hitler ei lämpene ajatukselle mutta epämääräisiä lupaillen Saksa ja ruotsi aloittavat vapaaehtoisten värväyksen Suomen alueelta. Saksalaiset värväävät 2 SS-divisioonaa ja Ruotsalaiset yhden vapaaehtoisdivisioonan.

----
saa tätä muuten kommentoidakin
-----
 
Back
Top