Vakuushuijaus: Suomi osti vakuudet Kreikalta lainaamalla sille saman verran enemmän

miheikki

Greatest Leader
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=8&id=1494

Urpilainen kehui saavutusta Kreikan vakuusneuvotteluissa ja ylpeili tienanneensa suomalaisille miljoona euroa tunnissa. Katainen kertoi Suomen saaneen mitä halusi. Mutta selvisi, että Suomi osti 880 miljoonan euron 'vakuudet' Kreikalta lainaamalla sille ERVV:n kautta 800 miljoonaa euroa ylimääräistä. Tosiasiassa suomalaisia on härskisti kusetettu.

(Julkaisemme asian vakavuuden huomioiden poikkeuksellisesti nimettömän blogikirjoituksen)

Lähde: Worldpress Blogi
11.10.2011, Verkkomedia.org
Vakuushuijaus: Suomi osti vakuudet Kreikalta lainaamalla sille saman verran enemmän!

Heinäkuussa EU-johtajat ja Jyrki Katainen muiden mukana sopivat kreikan toisesta pelastuspaketista jonka kooksi sovittiin 109 miljardia euroa siinä kokouksessa jossa Kataisen mukaan kaikki nyökkäsivät suomen vakuusvaatimuksille. Tämä 109 miljardia lainataan kreikalle ERVV:n kautta.

Viime viikon alussa Jutta Urpilainen esitteli saamansa “vakuudet” melkein 3 kuukauden erittäin vaikeiden neuvottelujen jälkeen mutta vakuuksista kertoneessa EU-tilaisuudessa oli hyvin omituista se että osa poliitikoista sekä osa yleisöstä nauroi Suomelle.

Suomi saisi Urpilaisen mukaan 880 miljoonan euron vakuudet ja mediamyrsky alkoi sillä olivathan Urpilainen ja Katainen sopineet hallitusohjelmassa että suomi vaatii täydet vakuudet ja Urpilainen oli käynyt SDP:n onnistuneen eduskuntavaalikampanjan ykkösteemanaan täydet vakuudet ja saanut äänestäjien luottamuksen SDP:lle nimenomaan jatkuvalla vakuuksien rummuttamisella.

Urpilainen kehui saavutustaan ja ylpeili tienanneensa miljoona euroa tunnissa suomalaisille vakuusneuvotteluissa ja Katainen riensi kertomaan että suomi sai mitä halusi.

Perussuomalaiset, keskusta ja osa mediaa haukkui Urpilaisen neuvottelutuloksen koska vakuuksia saatiin vain 880 miljoonaa ja koska mikään muu maa ei ollut kiinnostunut vakuuksista – joten neuvottelutulosta pidettiin huonona siihen liittyvine ehtoineen, kuten se, että suomen osuus EVM:n alkupääomasta eli 1,44 miljardia pitää maksaa kerralla 2013 kun muut maksavat 5 vuodessa, ja se että vakuudet saa haltuunsa vasta 15-30 vuoden päästä kreikan velkasaneerauksesta / konkurssista.

SDP, Kokoomus, muut hallituspuolueet ja osa mediaa kehui Urpilaisen neuvottelutuloksen huipentuneen siihen kuinka demarit kehuivat Juttaa melkein kyyneleet silmissä SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa.Jotain oli jäädä silloin huomaamatta...

Useimmilta jäi kuitenkin huomaamatta että samaan aikaan kun tuli tieto Urpilaisen neuvottelemista 880 miljoonan vakuuksista, niin tuli tieto, että Suomen osuus kreikan toisesta pelastuspaketista nousee heinäkuussa ilmoitetusta 1,4 miljardista 2,2 miljardiin.

Nekin jotka huomasivat suomen osuuden nousun 2,2 miljardiin eivät kiinittäneet siihen sen enempää huomiota, vaikka minulle ainakin pisti heti silmään, että nousu 1,4 miljardista 2,2 miljardiin on 800 miljoonaa eli melkein sama summa kuin Urpilaisen saamat “vakuudet”.

Rupesin tutkimaan mistä tämä 800 miljoonan nousu johtuu ja luin Valtionvarainministeriön tiedotteeseen vakuuksista ja Talouselämän uutisen aiheesta tarkasti.

Talouselämän artikkelissa valtionvarainministeriön virkamies Martti Salmi selitteli tiistaina 4.10 vakuusratkaisusta kertovassa taustatilaisuudessa Suomen osuuden yhtäkkistä nousua Kreikan toisessa pelastuspaketissa heinäkuun 1,4 miljardista nykyiseen 2,2 miljardiin sillä, että “Kreikan talouden näkymien synkkenemisen vuoksi maa tarvinnee odotettua suuremman lainapaketin”.

Tämä pisti silmääni, koska luen paljon kansainvälistä talousmediaa työni vuoksi enkä muistanut nähneeni missään niistä juttua – siitä että kreikan toisen pelastuspaketin kokoa oltaisiin kasvattamassa heinäkuussa sovitusta 109 miljardista. Kävin läpi Reutersin ja Bloombergin, enkä löytänyt mitään uutisia joissa oltaisiin puhuttu kreikan toisen pelastuspaketin koon kasvattamisesta.

Sitten Bloombergilla silmiini osui juttu, jossa kreikan valtionvarainministeri Venizelos puhuu Bloombergille 4.10 edelleen Kreikan toisesta pelastuspaketista 109 miljardin pakettina – vaikka suomessa valtionvarainministeriön virkamies Martti Salmi puhuu täysin päinvastaista niinikään 4.10.Kansalle valehdellaan päin naamaa

Suomen osuus kreikan toisesta paketista nousi heinäkuussa ilmoitetusta 1,4 miljardista 800 miljoonalla 2,2 miljardiin eli prosentteina 57% (0,8/1,4=0,57) ja jos Suomen osuus olisi noussut kreikan toisen pelastuspaketin koon kasvamisen vuoksi, niin silloin Kreikan toisen pelastuspaketin koon olisi pitänyt nousta heinäkuussa ilmoitetusta 109 miljardista niinikään 57% eli sen uuden koon pitäisi olla 171 miljardia (109*0,57=62 ja 109+62=171)

Kun kreikan toisen pelastuspaketin kasvattamisesta ei löydy mitään uutisia ja kreikan valtionvarainministerikin puhuu edelleen 109 miljardin paketista samana päivänä kun Suomessa osuutemme pomppausta 1,4 miljardista 2,2 miljardiin selitellään valtionvarainministeriön toimesta Kreikan toisen pelastuspaketin koon kasvattamisella, niin on selvää, että suomalaisia yritetään huijata nykyisen hallituksen toimesta valehtelemalla päin naamaa.

Loogisesti ainoa järkevä selitys on se että Jutta Urpilainen ja Jyrki Katainen ovat nostaneet Suomen osuutta kreikan toisesta 109 miljardin pelastuspaketista 800 miljoonalla eurolla saadakseen vastineeksi 880 miljoonan euron näennäiset vakuudet eli koko neuvottelumenestys ja saadut “vakuudet” ovat täyttä kusetusta.

Urpilainen ja Katainen ovat tällä halunneet pelastaa kasvonsa ja peittää täydellisen epäonnistumisensa molempien luvattua hallitusohjelmassa täydet vakuudet ja Urpilaisen vielä huijattua yli 500 000 äänestäjää eduskuntavaaleissa lupaamalla äänestäjille täydet vakuudet.Tämä selittää naureskelut lehdistötilaisuudessa!

Tajuttuani Urpilaisen ja Kataisen kusetuksen ymmärrän täysin miksi Suomelle naureskeltiin EU:n tiedotustilaisuudessa jossa vakuuksista kerrottiin ja ymmärrän täysin miksi mikään muu maa EI halua vakuuksia.

Kun olemme tajunneet että Urpilainen ja Katainen maksoivat 880 miljoonan “vakuuksista” 800 miljoonaa, niin tarkoittaako se että Suomi nyt sai sentään 80 miljoonaa? Ei tietenkään!

Muistellaanpa niitä ehtoja joihin Suomi suostui saadakseen Urpilaisen ja Kataisen “vakuudet” eli suomi maksaa koko EVM:n alkupääoman – siis 1,44 miljardia kerralla – kun muut maksavat sen 5 vuodessa.

Tästä tulee suomelle korkotappiota 280 miljoonan euron tasaerillä ja 3% korolla laskettuna (jota valtionvarainministeriön paperissa pidetään AAA-maiden papereiden keskimääräisenä korkona) seuraavasti ((280*0,03) + (280*0,06) + (280*0,09) + (280*0,12) = 8,4+16,8+25,2+33,6=84 yksinkertaistettuna ilman korkoa-korolle) eli kun korkotappio 84 miljoonaa lasketaan, niin näyttää siltä, että Urpilainen ja Katainen ovat kuukausien neuvottelemisella saaneet 4 miljoonan lisätappion suomalaisille (80-84= -4).

EVM-tuottojen odottaminen missään muodossa on täysin epärealistista, koska EVM:lle tulee luottotappioita aivan varmasti, kuten valtionvarainministeriö ja Urpilainen osoittivat argumentoimalla ERVV:n tuotoista luopumisen olevan merkityksetön asia, koska tuottoja ei ole tulossa, joten Urpilaisen ja Kataisen “neuvotteluiden johdosta Suomi menetti 4 miljoonaa euroa lisää, ja Suomi teki itsestään pellen jolle nauretaan EU-pöydissä – lisäksi Urpilainen ja Katainen tuhosivat suuresti suomalaisten uskoa poliitikkoihin ja demokratiaan härskillä huijauksella.Vakuushuijausta ei tulisi antaa anteeksi

Urpilainen ja Katainen ovat minun mielestäni menettäneet täysin poliittisen uskottavuutensa, sillä näin röyhkeää kusetusta ei ole ollut sitten 90-luvun laman, ja siihen liittyvän politiikan.

SDP ja Kokoomus puolueina ansaitsisivat “vakuus” -huijauksestaan ja Suomen kansalle päin naamaa valehtelustaan isomman kannatusromahduksen, kuin mitä keskusta koki viime vaaleissa vaalirahoitus-skandaalin johdosta.

Yli-velkaantumisen aiheuttamia ongelmia ei voi korjata lisävelalla. Rahan lainaaminen täysin yli-velkaantuneelle ja velanhoitokykynsä menettäneelle Kreikalle on kuin yrittäisi hoitaa maksakirroosia juomalla joka päivä pullon vodkaa.

Timo Soini ja muut persut ovat olleet oikeassa alusta asti euro-kriisissä. Kreikan voi pelastaa vain velkasaneeraus -50% ja omaan valuuttaan eli drakmaan palaaminen.

Markkinatalous on palautettava pankkisektorille pääomittamalla pankkeja osakkeita vastaan ja vakavimmissa tapauksissa ottamalla pankit valtion haltuun, mutta jokaisen valtion pitää hoitaa omat pankkinsa. Niiden pankkiireiden, jotka ovat tehneet tyhmiä päätöksiä pitää saada potkut.

Suomen pitää lopettaa rahan heittäminen Kreikkaan ja muihin euro-kriisimaihin, sillä nykyinen EU-politiikka tuhoaa hyväkuntoisetkin EU-maat kuten Saksan ja Suomen, jos sitä jatketaan.
 
Jännä juttu, että kun yllämainitun kaltaista tapahtuu, niin toisen päähallituspuolueen kannatus putoaa ja toisen kohoaa. Ja kuitenkin molemmat ovat olleet päätöstä tekemässä. Mitä tämä kertoo äänestäjistä?
 
juhapar kirjoitti:
Jännä juttu, että kun yllämainitun kaltaista tapahtuu, niin toisen päähallituspuolueen kannatus putoaa ja toisen kohoaa. Ja kuitenkin molemmat ovat olleet päätöstä tekemässä. Mitä tämä kertoo äänestäjistä?

Toinen puolue osaa toimintansa naamioinnin ja harhautukset paremmin ! Sama ilmiö on nähty useissa vaalikamppailuissa. Suomessa valitettavasti on paljon äänestäjiä, jotka menevät noihin harhautuksiin tms.
 
Olemmeko tosiaan ansainneet nämä ihmiset edustamaan itseämme? Ansaitsemmeko kerrasta toiseen sitä samaa kusetusta ja valehtelua?
 
Itsehän ne on sinne valittu
 
noska kirjoitti:
Itsehän ne on sinne valittu

Jep, niistä ehdokkaista, jotka puolueet ovat katsoneet "sopiviksi" meille tarjota :confused:

Ja ehdokassopimuksella sidotaan nämä "sopivat" puoluejohdon (ja taustavaikuttajien) määräysvaltaan. Meillä on enimmäkseen puolue-edustajia ei kansanedustajia :mad:
 
vehamala kirjoitti:
noska kirjoitti:
Itsehän ne on sinne valittu

Jep, niistä ehdokkaista, jotka puolueet ovat katsoneet "sopiviksi" meille tarjota :confused:

Ja ehdokassopimuksella sidotaan nämä "sopivat" puoluejohdon (ja taustavaikuttajien) määräysvaltaan. Meillä on enimmäkseen puolue-edustajia ei kansanedustajia :mad:

Ja kukas ne puoluejohdot on valinnut jollei jäsenet? Puolueen äsenillä on mahdollisuus vaihtaa puolueenjohto jolloin vaihtuu helposti myös taustavaikuttajatkin.
 
Valtionvarainministeriö kiistää huijauksen.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/116718-outo-kreikka-vaite-leviaa-verkossa-ala-usko-tata
 
taas "eliitin suuri salaliitto"

minäkin tiedän missä baarissa elvis työskentelee ja saan viestejä hampaaseeni.

------

en itse oikein noita "vakuuksia" pidä kovinkaan hyvinä, koska se 30 v. kuluttua kädessä oleva määrä on diskontattuna tähän päivään aika sama kuin nyt saatava vakuus (riippuen diskonttauskorosta). kaikki ei kuitenkaan ole salaliittoa.

urpilainen ajoi itsensä nurkkaan vakuudella, ja jollain tavalla piti päästä pois. tuo blogin paljastus on taas "kansainvälisen liikemiehen", eli kaveri varmaan tuo viina virosta, juttuja. ennen niitä kutsuttiin hevosmiesten jutuiksi.
 
Nimimerkki "thinkingmind" kirjoittaa Homma-forumilla:

http://hommaforum.org/index.php?action=profile;u=4484

Bloggasin aamulla vastineen Valtionvarainministeriön selittelyihin jotka Uusi Suomi julkaisi.

Valtionvarainministeriö tulee vahvistaneeksi Uuden Suomen artikkelissa että Urpilaisen ja Kataisen johdolla hallitus on valehdellut suomen saamista 880 miljoonan "vakuuksista" koska valtionvarainministeriö paljastaa että 880 miljoonan "vakuudet" perustuvat jossitteluun ja oletuksiin että EU:n osuus kreikan toisesta pelastuspaketista nousee 113 miljardiin (josta suomen osuus on 1,94%).

Valtionvarainministeriön lausunnosta seuraa että Urpilaisen ja Kataisen johdolla hallitus on valehdellut suomalaisille hehkuttaessaan suomen SAAMIA 880 miljoonan "vakuuksia" koska ne ovat pelkkiä "oletuksia" ja "jossittelua" valtionvarainministeriön nykyisten lausuntojen mukaan.

Valtionvarainministeriön lausunnosta seuraa myös että eduskuntaa harhautettiin koska valtionvarainministeriön tietoa siitä että kreikan toinen 109 miljardin pelastuspaketti ei tule missään nimessä riittämään vaan EU aikoo kasvattaa sitä ei annettu kansanedustajille kun ERVV vietiin läpi suomen eduskunnassa.

Eduskuntaa harhautettiin toisellakin tavalla koska valtionvarainministeriö myöntää että "Suomi on jo ilmoittanut hyväksyvänsä Kreikan tukemisen uuden ERVV:n kautta" vaikka valtionvarainministeriö samaan aikaan sanoo että kreikan toisen pelatuspaketin kokoa ei tiedetä eli silloinhan suomella on avoin piikki kreikalle vaikka kaikista ERVV:n kautta myönnetyistä rahoista piti päättää erikseen.
Koska valtionvarainministeriön mukaan kreikan toisen pelastuspaketin kokoa ei tiedetä niin eihän silloin asiaa ole voitu päättää muuten valtionvarainministeriön vahvistamalla tavalla kuin että Urpilainen ja Katainen ovat luvanneet maksaa mitä vaan jolloin eduskunnalle on valehdeltu.

Valtionvarainministeriö tulee samalla paljastaneeksi että kaikkia eurooppalaisia on huijattu koska ERVV on runnottu läpi eu-maiden parlamenteissa ilman valtionvarainministeriön juuri vahvistamaa tietoa siitä että kreikan toista pelastuspakettia tullaan kasvattamaan ja lisäksi valtionvarainministeriön lausunnoista selviää että kaikkia eurooppalaisia ja kansainvälisiä medioita on huijattu pimittämällä tieto kreikan toisen pelastuspaketin kasvattamisesta 109 miljardista.

http://talousmedia.wordpress.com/2011/10/13/valtionvarainministerion-hataiset-selittelyt-ovat-loogisesti-ristiriitaisia-ja-valtionvarainministerio-vahvistaa-mielestani-lausunnoillaan-etta-hallitus-valehteli-urpilaisen-ja-kataisen-johdolla-suoma/
 
miheikki kirjoitti:
Nimimerkki "thinkingmind" kirjoittaa Homma-forumilla:...

oliko sulla jotain omaa, vai olnko kaikki homma foorumn auktoriteettia, jossa "huijaus sanaa toistetaan n kertaa?

voimme kyllä kaikki harjoittaa sofismia, mutta ongelmat on vain ratkaistava jollain tavalla.
 
Eiköhän bloggaaja, jonka tekstejä valtionvarainministeriö ja Suomen suurin nettilehti kommentoi, ansaitse suoran lainauksen.
 
en sitä kiistä.

minua vaan häiritsee joidenkin tahojen tyyli spämmätä "lainauksilla"

arvostaisin paljon enemmän jonkilaisen individuaalisen synteesin luomista.
 
HS: Suomen takausvastuu voi kaksinkertaistua
Suomen takausvastuu euroalueen kriisimaiden rahoittamisessa voi olla suurempi kuin hallituksen esittelemä 14 miljardia euroa, sanoo valtiovarainministeriön alivaltiosihteeri Martti Hetemäki Helsingin Sanomille.
http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/10/hs_suomen_takausvastuu_voi_kaksinkertaistua_2959315.html

:a-rolleyes:

Hurri kirjoitti asiasta aikaisemmin.
http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/10/07/14-miljardia-ei-riita--korot-voivat-tuplata-ervv-vastuut/201114339/12?offset=0#comments
 
Niin no, tänään "paljastettiin", että 14 miljardia ja korot ja mahdolliset muut kulut kuuluvat nippuun. Pikkasen lainkirjainta venyttäen tuo kuulemma voidaan toteuttaa, mutta mitäs mallioppilas ei tekisi. Kyllä tästä sellainen ruljanssi tulee, että se muistetaan pitkään, sanokaa sanoneen. Urpilainen ja Katainen ovat haastatteluissa lähes itkevän näköisiä, suut on mutrulla ja hymes ei irtoa, paine näkyy selvästi. Jotain uutta kivaa tulee.
 
Hmm onko Suomea luurattu tässä velanottamisessa? Tuleeko se suomelle kallista?

Nämä "takuut" mitä suomi sai..ne ei ole mitään arvoa?
 
Hejsan kirjoitti:
Hmm onko Suomea luurattu tässä velanottamisessa? Tuleeko se suomelle kallista?

Nämä "takuut" mitä suomi sai..ne ei ole mitään arvoa?

Jos takuut realisoituvat niin kuka ne takaisin maksaa ja milloin? Mistä sen persaukisilta otat? Ihan kusetusta, suurta hubaa, jonka avulla Fra-Ger-pankit aiotaan pitää väenvänkään tolpillaan.

Euroopan keskuspankin valovoimainen matalan korkotason politiikka kusee niin että visva letkusta lentää. Sijoittajat ottavat "korkoa" kävi kuin kävi.

Ja kyllä tässä ollaan samassa liemessä kuin muutkin Euromaat: velkaa tarvitaan mekin ja meno eikun kiihtyy.
 
Kiitos Baikaali

Meno kiihtyy yhten liitotasavallalle? niinkun USA....
 
Back
Top