Valko-Venäjä

Putinille tämä on varmasti kivaa. Erityisesti näin räikeä huijaus ja kansan kaduille meno laittaa jenkkien suhteet Lukaan outoon valoon. Sinänä Putinilla ei ole kuin voitettavaa tässä. Ehkä Putin tulee auttamaan urheaa veljeskansaa joka taistelee vapautensa puoesta diktaattoria vastaan.
Yhtään ei tiedä kuinka varma Putinin nukke oppositio on , että voisiko olla periaatteessa mahdollista uuden presidentin kääntää takkinsa kohti länttä. Se olisi ainoa uhka Putinille jos siellä on vielä 80-90% kannatus. Muuten tämä on yhtä Putinin juhlaa..

Koska siellä myös oppositiojohtajat ovat venäjämielisiä ja / tai yhtä korruptituneita, ei tosiaan aina tiedä, kuka kehtoa keinuttaa.
 
Mutta eikö Valko-Venäjän epävakaus kuitenkin ole Venäjän intressien vastaista samoin kuin liberaalin opposition vahvistuminen? Ainakin näin näyttäisivät turpoilijat kaikkialla analyyseissaan kiteyttävän.
 
Viimeksi muokattu:
Mutta eikö Valko-Venäjän epävakaus kuitenkin ole kuitenkin Venäjän intressien vastaista samoin kuin liberaalin opposition vahvistuminen? Ainakin näin näyttäisivät turpoilijat kaikkialla analyyseissaan kiteyttävän.
Tarkoitatko siis Valko-Venjällä? Mistä me tiedetään minkälaista on Valko-Venäjän oppositio? Sehän voi olla patakonservatiivista. Liberaali oppositio on vain turpojen oma haave joka on verhottu "analyysiksi".
 
Oletettavasti kirjavaa joukkoa, joka ilmeisesti vaalien alla alkoi yhdistyä sen kakkosehdokkaan taakse yhteisyyden ollessa toistaiseksi enemmän Luka-vastaisuutta kuin samankaltaisia linjauksia maan suunnasta.
Sehän on juuri näin. Nyt ollaan yhdessä Lukas vastaan. Taistelu vallasta alkaa sitten joskus kun Luka on pois pallilta.
Siinä taistelussa liberaaleilla tuskin on sanan sanomista des demokraattisissa oikeissa vaaleissa.
 
Mutta eikö Valko-Venäjän epävakaus kuitenkin ole kuitenkin Venäjän intressien vastaista samoin kuin liberaalin opposition vahvistuminen? Ainakin näin näyttäisivät turpoilijat kaikkialla analyyseissaan kiteyttävän.

Varmasti jos se pysyy Venäjän kannalta ratkaisemattomana. Tämän vuoden ennustettiin olevan se vuosi kun Putin ratkaisee tilanteen. Muistan kun luin siitä vuoden 2019 lopussa. Joku Venäläinen turvallisuuspolitiikan asiantuntija spekuloi tämän vuoden tapahtumia. Oma veikkaus on että nyt lietsotaan väkivaltaa ja mielenosoituksia ja sitten tulee jonkinlainen operaatio. Ehkä pieniä vihreitä miehiä tai ehkä valkovenäjän omilla joukoilla.
 
Ensimmäinen kuollut. Murhattiin valtion toimesta rekalla.


Tämä nimenomainen taisi kuitenkin jäädä henkiin. Muita kuitenkin on nyt yöllä tullut. Minskissä on barrikadeja, mm linja-autoista tehtynä. "Poliisit" jne. ampuvat flashbängejä ja runsaasti kumiluoteja ja kyynelkaasua. Molotovin koktailit ovat tulleet käyttöön. Armeijan raskasta kalustoa on liikkeellä kaupungin laitamilla. Autoilijat ja motoristit ovat joukoittain lähteneet liikkeelle ja tukkivat olemassaolollaan väyliä ja estävät "turvallisuusjoukkojen" liikkumista.
 
Katselin eilen minibussista tullutta viranomaisjoukkoa joka tuli pamputtamaan isompaa tiivistä mielenosoittajien porukkaa joka vain seisoi. Kyllä siinä naama venähtää kun alkaakin tulemaan takaisin.
 
Vähän juttua ja arviota oppositioehdokkaan Putinmielisyydestä. ”Under the less likely scenario, Tsikhanouskaya wins the election. Just as unfamiliar as she is in the West, and indeed for many in Belarus, she is even more of a stranger to Russia. For Putin, finding common ground with such a new leader may be difficult. And given her intentions to draw Belarus away, at least slightly, from Russia’s orbit, she would not be easily convinced to seek common ground with her Russian interlocutor.”


 
Viimeksi muokattu:
Näissä kuvissa missä poliisit hakkaa päämäärättömästi tulee aina mieleen että nuo poliisitkin on osa tuota yhteiskuntaa. Jutteleeko ne illalla kotona ylpeästi että hakkasinpa monta tänään. Pikku hiljaa kaikki tuo syö sitä yhteiskuntaa sisältä.
 
Valko-Venäjällähän on nyt netti poikki? Silti näitä videoita tulee, mutta paljon vähemmän kuin pari päivää sitten. Taitaa toimia. Ties mitä menossa mistä me emme tiedä ympäri maata.
 
Ei nyt unohdeta sitä, että kansa on kaduilla koska 3% Sasha huijasi vaaleissa.
Totta. Mutta tommonen uutisointi on myös täyttä paskaa. Samanlaista huomaa aina kun on jokin kriisi menossa. Toimittajat lähtee laukalle. Radio Free Europen toimittaja niin ei toki yllätä.
Propaganda on aina perseestä teki sen sitten kuka tahansa.
 
Back
Top