Valko-Venäjä

Vai epäileekö jo, että totteleekohan turvallisuuskone...

Epäilee ja pelkää.

Kiitteli pariin kertaan eli osoitti olevansa saavalla/riippuvaisella/heikommalla puolella kuin turvallisuuskone. Se ei oikein sovi yhteen sellaisen "vahva johtaja jolla on kansan ja turvallisuusjoukkojen tuki" -mielikuvan kanssa.

"Kiitti kun ootte vielä mun puolella ja tukena. Voi kiitti, kiitti, kiitti... Älkää vaan jättäkö mua yksin. Jättäkää yövalo päälle ja ovi raolleen iltasadun lukemisen jälkeen. Ja kurkatkaa ettei sängyn alla oo mörköä."
 
"We are with you to the very end, Alexander Grigoryevich!" - they shout.

Olkoon loppu lähellä.
Siellä on kymmenes osa kansasta miliisejä. Lukashesku laittoi jo rajalle länsitajalle niin paljon gestapo miehiä, että oikein aidaksi, ja heillä on sitten lupa ampua ihmisiä jos alkaa pako henkensä edestä sieltä.

Kunpa hänet ampuisi kun Ceaushesku, ammuttiin, vaikka oli silläkin aikamoinen ohrana. Kyllä ne paskat ansaitsee sellaista loppua. Ei hävetä pisaraakaan kirjoittaa tästä.
 
Lukašenkan mukaan Valko-Venäjän rajanaapurit Puola ja Liettua kuhisevat Nato-joukkoja, jotka ovat alkaneet hänen kertomansa mukaan parveilemaan lähellä rajaa. Tästä syystä Lukašenka on määrännyt joukot täyteen taisteluvalmiuteen puolustamaan länsi-Valko-Venäjää, jota hän puheessaan kutsuu ”helmeksi”.


Ei taida Lukašenkan viholliskuvan luomiset mennä nyt ihan putkeen. Tuollaista ihmisketjua on vähän vaikea nimitellä Nato-joukoiksi :ROFLMAO:

Dosentti kyllä pystyy
 
Joku asetta pitävä henkilö voisi kokea herätyksen ja pasauttaa Lukaskenko hengiltä. Sitten voisi seurata miten vallankumous etenee ja kuka on ketä vastaan. Eihän tuollainen lukko muuten aukea ollenkaan.
 
Ilmeisesti on ulkomainen valuutta vähissä, ihmiset jonotelleet aamusta alkaen pankkien ja valuutanvaihtopisteiden luona. VV:n rupla on toki mennyt alamäkeä viimeisen kuukauden ajan.
 
Kävi moikkaamassa turvallisuusjoukkoja
Tässä ehkä pyritään antamaan "vahvan" johtajan kuvaa, mutta ihan loppuun asti kun miettii niin vahva johtaja istuisi sunnuntai-iltana porealtaassa naisseurassa, eikä murehtisi mitä mielenosoittajat kadulla huutelee. Minusta tämä on kuva johtajasta, joka on erittäin huolissaan tilanteesta.

Melkoisia nuo Mad Max -autot! Enpä ole vastaavia ennen nähnyt. Paitsi elokuvissa.

c8189186b9f3bf71d7c606f04923f105f12c3deb.jpg
 
Onko Valko-Venäjä taas blokattu internetistä. Tapahtuiko siellä mitään eilen?

Mielenosoitukset sujuneet ilmeisen rauhallisesti.

Asetelma tuntuu nyt olevan, että lukashenko on antanut signaalin ettei luovu vallasta ilman taistelua, joukot suojana, itsekin jo aseistautunut. Mielenosoittajat puolestaan yrittävät laulaa diktaattorinsa suohon vaan selkeästikään se ei riitä.

Käynnissä on väsytystaistelu. Joko kansalta loppuu puhti marssimiseen tuloksien puutteessa tai sitten lukasehko häädetään voimatoimin, mutta se vaatii nyt lauluun, kukkiin ja lippuihin turvautuvien
mielenosoituksien muuttumista mellakoiksi. Vaihtoehtoisesti armeija puuttuu peliin ja kaappaa vallan. Jälkimmäinen lienee vähemmän verinen tie ja saanee kansan tuen kunhan lukashenko vain lähtee. Mitä siitä sitten seuraa niin jää nähtäväksi.
 
Mitenkähän korona leviää tuolla mielenosoituksissa.
 
Ihan tämmöisenä itsetehostavana ja triviaalina oheiskommenttina: Näyttäisi että Lukashenkon vasen polvi on kipeä ja video sattumalta pikkaisen nykäisee joka kerralla kun hän astuu vasemmalla jalalla. Tulee mieleen, että footagea on editoitu poistamalla joka askeleelta muutama frame, ettei ontuminen olisi ihan niin näkyvää, mutta typerältähän tuo näyttää (toinen vaihtoehto on, että maailma tärähtää aina kun Lukashenko astuu vasemmalla jalalla). Seuraavassa pätkässä kävelee jo paremmin, mutta siinäkin vasen polvi kyllä vaivaa. Istumisen jälkeen lienee pahempi.

Olisiko vääntänyt polvikierukan rullalle hosuessaan? Voi sekin olla osoitus painekäyttäytymisestä.
 
Ei ole muuta tapaa kuin sota maan sisällä. Kaikki merkit ovat sen mukaiset. Lukashenko ei peräänny. Veri on vuodatettava. Valitettavasti.

Ajattelin tuota jo silloin, kun kuulin Wagnerin tyyppien paljastumisesta. On viitteitä siitä, että Ukrainan Maidanin aikaan väkijoukkoa ampuneiden berkutilaisten joukossa olisi ollut ainakin yksi näistä Valko-Venäjältä karkotetuista Putinin kokin häärääjistä.

Suunnitelmat voivat toki aina muuttua, mutta kyllä tässä joku Moskovan keitos on meneillään.

Antaapa vain lisätietoa tästä keinojen repertuaarista.
 
Tämä on mielenkiintoinen asetelma.

Toisella puolella naurava ja laulava kansa ja toisella puolella pelokas ja luotiliiveihin puettu ontuva diktaattori rynkky kädessä ja paskat housuissa :ROFLMAO:

ap_20232675519914_slide-b215c73d67c07ecff2539182a67902b4bf1b9704.jpg


1440x810_cmsv2_c311767b-b6ac-566f-a873-c01ca9762192-4905320.jpg


Näistä asetelmista voi syntyä massiivinen verilöyly, mutta kun sitä ei ole vieläkään syntynyt niin näinköhän olisi jopa Aljaksandr Ryhoravitš Lukašenka oppinut jotain lähi-idän lähihistoriasta. Olkoonkin että eihän nämä vallasta juopuneet diktaattorit opi yleensä yhtään mistään yhtään mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Back
Top