Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Valtakunnallinen ilmatorjuntaharjoitus 1/10

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Hejsan, 05.05.2010.

 1. Hejsan

  Hejsan Alokas BAN

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  5,222
  Tykkäykset:
  81
  Pisteet:
  0
  Kolmen puolustushaaran, maa-, meri- ja ilmavoimien yhteinen valtakunnallinen ilmatorjuntaharjoitus 1/10 järjestetään Lohtajan ampuma- ja harjoitusalueella 18. - 27.5.2010. Harjoituksen johtajana toimii Lapin Ilmatorjuntarykmentin komentaja everstiluutnantti Hannu Kylmäniemi. Harjoituksen johto-organisaation muodostaa Ilmasotakoulu ja tukiorganisaation Lapin Ilmatorjuntarykmentti.

  Harjoitukseen osallistuu joukkoja kaikista ilmatorjuntakoulutusta antavista joukko-osastoista sekä ilmavoimista ja merivoimista. Merivoimien taisteluosaston mukana harjoitukseen osallistuu pohjoismaisen yhteistyön myötä Ruotsin merivoimien alusosasto. Harjoitusvahvuus on suurimmillaan noin 2000 henkeä.

  Ilmatorjuntaharjoitus on varusmies- ja reserviläisyksikön tärkein ampumakoulutus- ja ilmapuolustusharjoitus. Harjoitus jakaantuu kahteen vaiheeseen; ampumavaihe järjestetään 18. - 22.5. ja ilmapuolustusharjoitus (IPH) 23. - 27.5.

  Harjoituksessa ammutaan Ilmatorjuntaohjus 05 - sekä 05M -järjestelmillä, Ilmatorjuntaohjus 04:llä, ilmatorjunnan tykkikalustolla, ilmatorjuntapanssarivaunuilla sekä laivatykistöllä.

  Ilmapuolustusharjoitus toteutetaan jälkimmäisellä harjoitusviikolla. IPH-vaiheen tavoitteena on koko ilmapuolustusjärjestelmän harjoituttaminen ja puolustushaarojen välinen yhteistoiminta.

  Harjoitusjoukot saapuvat Lohtajan ampuma- ja harjoitusalueelle 19.5. ja 22.5. Moottorimarssiosastot näkyvät seuraavilla teillä:
  • Parolannummi - Tampere - Seinäjoki - Kauhava - Kokkola - Lohtaja
  • Rovaniemi - Kemi - Oulu - Raahe - Lohtaja
  • Valkeala - Mikkeli - Jyväskylä - Tikkakoski - Kokkola - Lohtaja

  Paluumarssit suoritetaan 27.5.2010 samoja pääteitä pitkin. Kaikilla edellä mainituilla teillä liikkuu raskasta ajoneuvokalustoa, joka saattaa ruuhkauttaa liikennettä.

  Harjoituksen kulkua voi seurata internetissä osoitteessa: www.mil.fi/lohtaja110
   

Jaa tämä sivu