Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Valtion tietotekniikka yhteen palvelukeskukseen

Viestiketju osiossa 'Verkko, informaatio, internet ja elektroninen' , aloittaja Tvälups, 27.11.2012.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Valtion tietotekniikka yhteen palvelukeskukseen
  Kl Maanantai 26.11.2012 klo 17:32

  Valtionhallinto saa erillisen ict-palvelukeskuksen.

  Talouspoliittinen ministerivaliokunta puoltaa yhteisen tieto- ja viestintäteknisistä (ict) peruspalveluista vastaavan palvelukeskuksen perustamisesta valtionhallintoon.

  Palvelukeskuksen toiminta käynnistetään kesällä 2013, ja ensimmäiset siirrot toteutetaan syksyllä 2013. Palvelukeskuksen organisaatiomuodosta päätetään erikseen. Toimilla pyritään merkittäviin säästöihin valtion tietohallintokuluissa.

  Valtiovarainministeriö laatii periaatteet julkisen hallinnon tietojärjestelmien ja ict-hankkeiden omistajuudesta, ylläpitokustannusten jakautumisesta ja muista vastuista. Tarkoitus on luoda julkiselle hallinnolle kustannustehokkaat käytännöt.

  Valtionhallinnon tietojärjestelmähankkeiden seurantaa ja ohjausta on tarkoitus kehittää valtionhallinnon yhteisellä hankesalkulla.

  Aikaisempien päätösten mukaisesti turvallisuusverkkohankkeen verkkopalvelut siirretään Suomen Erillisverkot Oy:hyn. Esitys tästä annetaan eduskunnalle kevätistuntokaudella 2013 ja lain pitäisi tulla voimaan heinäkuussa.

  Lailla vahvistetaan turvallisuusverkkotoiminnan ohjaus-, hallinto- ja palvelutuotantomalli, turvallisuusverkon käyttövelvoite sekä palvelutuotantomallin käyttöönottoon liittyvät toimintojen siirrot. Turvallisuusverkkotoiminnan kustannukset katetaan asiakkailta perittävillä käyttömaksuilla.
   
 2. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,540
  Pisteet:
  636
  Onneksi palvelukeskus (organisaatio) on eri asia kuin palvelinkeskus (fyysinen lokaatio jossa serverit hurisevat). Muuten olisi kaikki munat tukevasti yhdessä korissa.
   
 3. Mainos
Jaa tämä sivu