Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Valtiosihteeri: Äärivasemmiston radikalisoitumisen uhka kasvanut

Viestiketju osiossa 'Kotimaan uutiset' , aloittaja Tvälups, 14.01.2014.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  Valtiosihteeri: Äärivasemmiston radikalisoitumisen uhka kasvanut
  [​IMG]
  Kiekkovieraat marssivat Tampereella itsenäisyyspäivänä.
  Reijo Hietanen IS: 13.1.2014 21:54

  Väkivaltainen ääriajattelu ei ole saanut Suomessa merkittävää jalansijaa, mutta ilmassa on merkkejä äärivasemmiston aktivoitumisesta.

  - On viitteitä siitä, että militantti anti-fasistinen liike olisi kasvamassa vastauksena äärioikeiston lisääntyneelle näkyvyydelle viime vuosina, totesi Sisäministeriön valtiosihteeri Andrei Nahkala Kööpenhaminassa pohjoismaisessa tapaamisessa.

  Tapaamisessa keskusteltiin väkivaltaisen ekstremismin ennaltaehkäisystä.

  Nahkalan kommenteista kirjoitti ensimmäisenä Talouselämä.

  Anti-fasistisiksi itseään kutsuvat järjestöt edustavat suomalaisen vasemmistolaisen ajattelun äärilaitaa.

  Nahkalan mukaan vasemmiston mielenilmaukset olivat vuosia poissa julkisuudesta.

  - Puolenkymmentä vuotta sitten oli Smash Asem ja Euro Mayday-tyyppisiä mielenosoituksia, mutta muutamaan vuoteen niitä ei näkynyt.


  Euroopan talouskriisin mukana ääriliikkeiden väkivaltaiset toimintamallit voivat rantautua Suomeen.


  Itsenäisyyspäivän mellakat esimerkkinä

  Itsenäisyyspäivänä Tampereella itsenäisyyspäivänä järjestetyt, väkivaltaisiksi muuttuneet mellakat edustivat anarkistista vasemmistoradikalismia.

  Sisäministeriön viime elokuussa tekemän selvityksen mukaan anarkistisessa radikaaliliikehdinnässä ja äärivasemmistossa toimii taustoiltaan hyvinkin erilaisia nuoria, joita yhdistää antiautoritaarinen ja antikapitalistinen aatemaailma. Näiden ryhmien radikalisoitumisen arvioidaan voivan käydä kahta kautta.

  - Euroopan talouskriisin mukana ääriliikkeiden väkivaltaiset toimintamallit voivat rantautua Suomeen, raportissa kirjoitetaan.

  KUVA: Tuomas Selänne
  [​IMG]
  Poliisit ja kiakkovieraat-nimellä kulkevat anarkistit ja mielenosoittajat Tampere-talolla.


  Äärioikeiston näkyvä kasvu tai väkivaltainen radikalisoituminen voi myös aiheuttaa väkivaltaisen vastareaktion äärivasemmistossa.

  Äärioikeistolaiseksi katsotut väkivallanteot ovat tyypillisesti skinheadien yksin tai yhdessä tekemiä spontaaneja väkivallantekoja.

  - Tyypillinen rikoksen tekopaikka on ravintola tai ravintolan välitön läheisyys, raportissa katsotaan.

  Vastoin yleistä käsitystä useimmissa tapauksissa väkivallan motiivi ei ole rasistinen, vaan väkivallan kohde on kantaväestöön kuuluva henkilö.

  Rasistisia motiiveja on noin kolmasosa.

  Myös ääri-islamistit huolettavat
  Sisäministeriössä on kiinnitetty huomiota myös väkivaltaisen ääri-islamin muotoihin.

  - Suomesta on lähtenyt suhteellisesti enemmän muslimiväestöä taistelemaan Syyriaan kuin muista pohjoismaista, Nahkala sanoo.

  Hänen mukaansa kyse on kymmenistä henkilöistä. Määrä on pieni, mutta muslimiväestömme kokoon suhteutettuna huomioitava.

  - Totta kai pyrimme selvittämään, miksi Suomessa on aktivoiduttu tässä suhteessa enemmän kuin muissa Pohjoismaissa.

  Sisäministeriön raportin mukaan eläinoikeusaktivismi on maltillistunut viime vuosien aikana ja laittomat suoran toiminnan iskut ovat loppuneet lähes kokonaan.

  Ympäristöaktivismiin sisältyvien iskujen päämaaleina pidetään raportissa ydinvoimaloita sekä tulevaisuudessa mahdollisesti kaivosteollisuuden yksiköitä.
   
 2. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,966
  Tykkäykset:
  24,096
  Pisteet:
  1,286
  Pelätäänkö Suomessa, että radikaali vasemmisto alkaa käyttää komposiittimailoja vai vielä jotain pahempaa? Onko se niin kiusallista, kun ne hilluvat Itsenäisyyspäivisin ja väittävät diplomaateille ja suurlähettiläille, että Suomessa on köyhiä, se on aika kiusallista Suomikuvan kannalta.

  Mulle jäi vähän kaksijakoinen kuva Tampereen vuoden -13 katutaisteluista anarkistit vs. poliisi. Ydinjoukko näytti aika pieneltä lkm ja oletan, että viisi raavasta miehistä miestä jos olisi ottanut kiakkomailan käteensä ja aloittanut hajoittamaan tuota invaasiota, niin hajonnuthan olisi. Ei ollut oikein tekijämiesten näköistä porukkaa. "ne on toisenlaiset miehet, jotka sellaisia temppuja tekee", sanoi Koskelakin ammoin. Mutta varmaan viranomaisten pitää pysyä kartalla asioista. Tuosta tietysti Suomessa poikii kohta asetus "jääkiekkomailan kanto-oikeudesta". Ja eikun lähde omalle jälkikasvulle nimismiehestä hakemaan mailankantolupa, jotta voivat pelata kiekkoa, hintaa voisi olla vaikka 77 euroa per lupa ja jos tulee rikkeitä, esim. päähän kohdistunut taklaus, niin lupa pois.
   
  Iso-Mursu tykkäsi tästä.
 3. Mainos 4. vehamala

  vehamala Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  08.04.2010
  Viestejä:
  2,430
  Tykkäykset:
  1,117
  Pisteet:
  636
  Taisi olla tuo Tampereen taistelu enemmän medianäkyvyyttä varten kuin varsinaista "radikalisoitumista". Mutta olen samaa mieltä, että viranomaisten on syytä pysyä ajan tasalla ja kartalla, vaikka kaikki pahimmat uhkakuvat eivät ehkä toteutuisikaan.
  PS Ja ennen tuota hallussapitolupaa täytyy saada poliisilta ostolupa á 45eur :eek:
   
 5. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Skinit on ihan yhtä vähän äärioikeistoa kuin pitäjän juoppojengi. Järjestymätön ja mielivaltainen neekerien haukkuminen ja kiljunjuonti ei ole se, mitä äärioikeistolla tarkoitetaan varsinkin, kun tuolla porukalla ei ole mitään poliittista näkemystä ellei ”neekerit vittuun”-slogan ole sellainen...

  Koko 2010- luvun skinihöpöhöpötykset ovat ihan myytti. Ei Stadissakaan ole skinejä kovinkaan runsaasti ja näkyvästi ole ollut ”HKI Skins” kulta-ajan jälkeen. Porukka kuoli viinaan ja huumeisiin, lähti lusimaan tai iän kertyessä laittoi pilotin naulakkoon ja pitkähihaisen peittämään tatuointeja. Landella homma ei ole ikinä ollut lähelläkään tuota pl. Joensuu, josta siirtyi jonkin verran väkeä Helsinkiin töiden perässä. Herrojen elämän meni edelläkuvatusti, kuten helsinkiläisilläkin.

  Skinit ovat ihan puhtaasti rähinäviinaa juovia drop-outteja ilman mitään poliittista merkitystä. Eihän ne enää tee edes samanlaisia juttuja kuin Kontulassa oli. Joku surkea kerhotila keskellä teollisuusaluetta ja tunnusten peittäminen yksin liikkuessa kertoo tarpeeksi siitä mihin homma meni...

  Antifa on kansainvälisesti organisoitu ja se taas käyttää väkivaltaa osana luokkasotaa poliittista toimintaa ja vaikka siinäkin sakissa on paljon yhtymäkohtia skineihin juuri tuon rähinäviinan ja yleisen kyvyttömyyden osalta, niin se on laskettavissa äärivasemmistoon juurikin poliittisten päämäärien ja organisaationsa takia
   
  Peiper tykkäsi tästä.
 6. sherlokki

  sherlokki Kapteeni

  Liittynyt:
  26.11.2013
  Viestejä:
  969
  Tykkäykset:
  203
  Pisteet:
  76
  Taisivat sittemmin Kontulan kentän nutipäät integroitua mopopoikien kanssa linnassa. Muistan hyvin vielä uutisen, kun menivät somppujen potkupallopelit pilaamaan. Ja rähinäviinaa taisivat nauttia ravintola kurjenmiekassa.
   
 7. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Ainakin Batseissa oli/on vankka runko vanhoja helsinkiläis-skinejä. Aika vahva linkki noilla ja mopojengeillä taisi olla alusta alkaen eli jostain -90 luvun puolivälistä tai sitä ennen.

  Kansallinen Vastarinta tms. kaiketi edustaa äärioikeistoa tai ainakin äärinationalistista yhtymää, mutta se on ihan eri porukkaa kuin skinit.
   
 8. kimmo.j

  kimmo.j Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  01.05.2010
  Viestejä:
  4,667
  Tykkäykset:
  4,427
  Pisteet:
  1,286

  Pari entisiä skiniä tuntevana, voi sanoa heidän kohdallaan tarinan menneen eri tavalla.
  Tukka on kasvanut, vaatteet vaihtuneet ja työpaikka löytynyt. Heistä on tullut tavallisia perheenisiä ja hiukan noloina vanhoista ajoista joskus mainitaan.
  On tullut kuva nuorista kaverista joka on puhuttu päättömään touhuun mukaan ja joka on sitten itse viistastunut.
  Vaikka joskus tämä kielletään, olen silti vakuuttunut, että hyvä puhuja voi puhua nuoria miehiä mukaan täyteen hölmöyteen, eikä kyse ole edes mistään pöhköistä.
  Nuoria miehiä vain kiinnostaa toiminta.
   
 9. sherlokki

  sherlokki Kapteeni

  Liittynyt:
  26.11.2013
  Viestejä:
  969
  Tykkäykset:
  203
  Pisteet:
  76
  Mietin, että minkälainen yhteys bätmänillä ja putkosenjanuksella on Tampereelle, kun näyttää dosentti kirjoitelleen runoja myös takkuun ja kalakavereita ovat.
   
  Teräsmies tykkäsi tästä.
 10. pstsika

  pstsika Haukka Lahjoittaja

  Liittynyt:
  20.04.2011
  Viestejä:
  4,289
  Tykkäykset:
  3,073
  Pisteet:
  1,286
  Noinhan se suurimmalla osalla lopulta meni, mutta melkoinen prosenttiosuus kiersi valtion pahnojen kautta tai päätyi hautaan ennen aikojaan.
   
 11. sherlokki

  sherlokki Kapteeni

  Liittynyt:
  26.11.2013
  Viestejä:
  969
  Tykkäykset:
  203
  Pisteet:
  76
  Näitäkin löytyy. Ja jos miettii sitä, että ketkä lähtee Suomesta Syyriaan, niin nuoret miehet joilta puuttuu sisältö elämästä. Eikä tarkkaan tiedetä mihin ollaan matkalla. Yhteenkuuluvuus ja raha ratkaisee.

  EDIT: Tällä en tarkoittanut nutipäitä.
   
 12. FM200

  FM200 Korpraali

  Liittynyt:
  28.06.2010
  Viestejä:
  40
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  1
  Skinit voi jättää huomiotta, mutta olen pariin koulutettuun ja uraa työelämässä päällikkö/johtaja tasolla olevaan tutustunut jotka puhuu tyyliin: "demokratia on siitä huono järjestelmä että ihmiset saa äänestää väärin", eli vasemmistoa, ja nää puheet on ilman huumorin häivää. Nää henkilöt käyttää työmaillaan isoa valtaa ja jakavat lopareita, osin poliittisinkin perustein. Ei kai ihme että toisellakin puolella asenteet kovenee ainakin niillä syrjäytetyillä.
   
 13. Teräsmies

  Teräsmies Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  6,973
  Tykkäykset:
  3,296
  Pisteet:
  1,286
  Putkosen "Verkkomediaa" unohtamatta.
   
 14. Mainos 15. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  On mielestäni virheellistä sanoa nykyisin riehuvia anarkisteja äärivasemmistoksi. Nämä ovat kaksi suuresti toisistaan eroavaa ryhmää. Anarkisteja on aina. Nuoria yhteiskunnanvastaisia hulttioita. Viihtyvät tosin järjestäytyneen yhteiskunnan lihapatojen äärellä ja useimmat rauhoittuvat ylimielisiksi öykkäreiksi, kunhan ministerinpesti (tai vastaava loisvirka) aukeaa.

  Äärivasemmisto on aivan eri porukka. Useasti uhrivalmis ja asiaansa uskova. Pohjimmiltaan tavallisia miehiä, jotka ovat köyhyyteen, kaltoinkohteluun ja b-luokan kansalaisen asemaan lopullisen kyllästyneitä. Monessa maassa valtiojohtoiset järjestäytyneet armeijat ovat olleet helisemässä näiden kanssa ja välillä on myös valta vaihtunut. Toivottavasti edellisestä vuosisadasta on jotain opittu ja yhteiskunnan kahtiajakoa ei ajeta sadan vuoden takaiselle tasolle. Muutoin on samat kasvukivut edessä.
   
 16. sherlokki

  sherlokki Kapteeni

  Liittynyt:
  26.11.2013
  Viestejä:
  969
  Tykkäykset:
  203
  Pisteet:
  76
  Onko kaunispoika M J.P pojalla jokin uusi harrastus, en sitä tiedä. En ehkä tiedä kaikkea.
  Kyllä minä ainakin tiedostan sen että mister putkis selaa kannua. Ei mennä henkilökohtaisuuksiin.

  EDIT:
  Vaaransinkohan ihmisen turvallsuuden nyt, ei se ollutkaan desantti!
  Januksella ei nyt ole muuta mahdollisuutta kuin hakea jättikorvauksia kunnianloukkauksesta.
  SIIS todella Januksen ihmisarvoa on loukattu siinä määrin, mitä ei olla kerrottu julkisuuteen. Janus, sinä ja minä olemme aika lähellä toisiamme. Liittykäämme yhteen :D
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2014

Jaa tämä sivu