Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

VALVE 2014

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Museo, 01.09.2014.

 1. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  598
  Pisteet:
  316
  Sähkökatkoja voisi jatkossa harjoitella enemmänkin, tosin tiettyjen asutuskeskusten pimentämistä koemielessä pariksi viikoksi tuskin kukaan edes huomaisi.

   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 2. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,054
  Tykkäykset:
  5,750
  Pisteet:
  1,286
  Melko totuudenmukaiselta harjoitukselta kuulostaa. Tänään ei ole edes huhtikuun 1. päivä.

  Mahtaako tuollaista olla järjestetty sitten jatkosodan, että vedetään oikeasti kaupunki pimeäksi?
   
 3. Mainos 4. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  598
  Pisteet:
  316
  Sähköjen palautus tavoiteajassa epäonnistui Rovaniemellä.

   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2014
 5. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  598
  Pisteet:
  316
  Lapin Kansa siirtynyt Facebookiin toimituksen varajärjestelmien kaaduttua.

   
 6. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Voikohan näistä saada korvauksia, jos pakastin suli? :confused:
   
 7. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,077
  Tykkäykset:
  1,332
  Pisteet:
  156
  Harjoitushan onnistui tosi hyvin jos paljastui, ettei "mikään" toiminut. Joka pitäjään tällaisia niin näkevät kuinka kuralle varajärjestelmät ovat menneet 80 - luvun jälkeen.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 8. Tähystäjä

  Tähystäjä Eversti Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.07.2012
  Viestejä:
  1,501
  Tykkäykset:
  1,674
  Pisteet:
  316
  Johtopäätös siis on, että kusessa ollaan kun laajempi sähkökatkos joskus sattuu kohdalle.

  Ylipäätään olen suoraan sanottuna vittuuntunut Suomen valtion toimiin yhteiskunnan kriisinsietokyvyn suhteen.

  Koko toiminnan voi tiivistää ilmaukseen: Liian vähän, liian myöhään.

  Tuntuu, että kaikenlainen yhteiskunnan kriisinsietokyvystä huolehtiminen on kaikilla tasoilla vain välttämätön paha, johon satsataan mahdollisimman vähän, ja mielellään ei ollenkaan.

  Syö oikeasti motivaatiota olla mukana näissä maanpuolustustouhuissa, kun huomaa, että todellisuudessa yhteiskunnan kiinnostus ulkoisen ja sisäisen turvallisuutensa takaamiseen on täysin lapsipuolen asemassa eli lähes olematonta...

  Kiva siinä on sitten itse pitää huolta kunnostaan ja sotilaallisista taidoistaan, kun paskan osuessa tuulettimeen liikekannallepanokin menee todennäköisesti vähintään yhtä persiilleen kuin Ukrainassa, jos valtiojohto nyt edes uskaltaa antaa lupaa edes aseellisen vastarinnan aloittamiseen ylipäätään...

  Paljonko siinä nyt sitten yksi mies aseineen pystyy vaikuttamaan asioihin "in the grand scheme of things", taitaa olla enemmän hyttysen ininään verrattavissa olevaa toimintaa...

  Toisaalta olen myös sitä mieltä, että kaikki kansat, myös Suomen kansa, saa juuri sellaisen kohtalon kuin se on ansainnutkin. Jos meiltä ei kerran löydy sen verran älliä päästä, että vihamielisen ja laajentumishaluisen suurvallan naapurissa asuessamme sijoittaisimme kohtuullisen summan rahaa puolustukseemme, varmistaisimme turvallisuuspoliittisen asemamme NATO-jäsenyydellä, tai edes säällisesti pitäisimme huolta siviiliyhteiskuntamme kriisinsietokyvystä, niin antaa veli venäläisen tulla vaan ja tuhota, ryöstää ja raiskata koko maan, sekä siirtää Suomen kansan vaikka Siperiaan. Parempaa emme ole siinä tapauksessa ansainneetkaan...

  Sitä paitsi eipä tämä yhteiskunta tule tällä menolla muutenkaan kovin pitkää säilymään elinkelpoisena. Talous ei kasva, ja valtio velkaantuu koko ajan lisää, mutta mitään oikeasti tarvittavia leikkauksia ja rakenteellisia uudistuksia ei saada kuitenkaan tehtyä, puhumattakaan oikeasti taloudellista kasvua luovista toimista. Jos yhteiskunta ajautuu vararikkoon, ei siinä maanpuolustuksellekaan jää juuri todellisia mahdollisuuksia...

  Ei myöskään hirveästi innosta uhrata omaa henkeään kaikenmaailman yhteiskunnan tuilla rettelöivien anarkistihörhöjen puolesta, tai toisaalta taas kaikki rahansa veroparatiiseihin siirtävien ja kaiken taloudellisen toiminnan Suomesta ulkomaille suurempien voittojen toivossa siirtävien ahneiden suurrikkaiden puolesta...

  Tästä nyt tuli tällainen purkaus, en haluaisi lietsoa tappiomielialaa, mutta ei tämä asioiden laita pidemmässä juoksussa näytä kovin valoisaltakaan juuri nyt.

  Perustavanlaatuista muutosta kuitenkin tarvittaisiin nyt heti ja todella moniin asioihin. Jos tällä menolla jatketaan, niin Suomi-laiva ajaa pian itsensä karille ja todella pahasti. Siinä jokin Valion Hyla-maidon menekki Venäjällä tai käytössämme olevan rynnäkkökiväärin kaliiberi ovat murheista pienimpiä...
   
  näätä, hessukessu, Raveni ja 4 muuta jäsentä tykkää tästä.
 9. Rannari

  Rannari Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  04.07.2014
  Viestejä:
  6,921
  Tykkäykset:
  6,621
  Pisteet:
  1,286

  Valitettavan suuri siivu yhteiskunnan valmiudesta on pelkkää teoriaa, sen tämäkin harjoitus todistaa. Suunnittelmia tehdään päivästä ja vuodesta toiseen, mutta niiden toimeenpanoa ei harjoitella. Vaikea nimetä yhtään osa-aluetta, joka olisi kunnossa. Kuten Tähystäjä tuossa edellä toteaa niin eipä tämä tunnu päättäjille murhetta aiheuttavan, joten jatketaan vanhaan malliin ja uskotaan/uskotellaan kaiken olevan mallillaan. Sama murhe yksilöllä, yhteiskunnalla ja kaikilla siinä välissä.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 10. KIM

  KIM Majuri

  Liittynyt:
  07.05.2010
  Viestejä:
  1,077
  Tykkäykset:
  1,332
  Pisteet:
  156
  Tunnen samanlaista tuskaa kuin Tähystäjä ja Rannari.
  Suorastaan raastavaa kun näkee ja kokee suomea raiskattavan vasemmalta, oikealta ja keskeltäkin. Ja vaikka näen niin en pysty estämään. Yksi mies ei juuri voi vaikuttaa.

  Notta nuppi pysyisi jotensakin kasassa olen yrittänyt ajatella, että teen itse parhaani ja pidän huolen, että minä en pilaa suomea. Maksan kiltisti verot (henkilökohtainen tuloveroprosentti yli 40), pidän kristillisistä arvoista kiinni, kasvatan lapseni ja lastenlapseni, huolehdin sotilaskunnostani, yritän olla ystävällinen ja huomaavainen etenkin "heikoimmille". Kun teen näin niin ei ole sellaista oloa, että olisin itse pettänyt maani vaikka en isoihin linjoihin voikaan vaikuttaa.

  Suomi ei taida nousta moraalisesta rappiostaan kuin totaalisen katastrofin kautta.

  Vaikka en enää pääsekään kiinni niihin tunteisiin joita koin pitäessäni kuolevaa suojeluskunta-aktivistia kädestä ja laskiessani hänen maallista tomumajaa maahan, niin muistan sen lupauksen jonka itselleni näinä hetkinä itselleni annoin.
   
  näätä, Tähystäjä, KorpiSISSI ja nämä jäsenet tykkäsivät tästä.
 11. Vonka

  Vonka Ylipäällikkö Lahjoittaja ELSO 3.0

  Liittynyt:
  14.08.2013
  Viestejä:
  19,516
  Tykkäykset:
  33,169
  Pisteet:
  1,286
  Ei mitään tuskailuja!

  Tekninen valmistautuminen on yksi asia. En ikinä uskonut, että saisivat sen homman toimimaan vaihtoverkossa alle tunnissa.

  Toinen asia, ja paljon tärkeämpi, on sen seikan ymmärtäminen, että poikkeusoloissa joutuu tinkimään paljosta. Jos Helsingin Sanomien hemmotellut äiteet eivät kestä sitä, että päiväkodissa ei ole keittäjää yhtenä ainokaisena päivänä, olemme kusessa. Emme muutoin.

  Siinä kaikki.
   
  setämies, baikal ja Rannari tykkäsivät tästä.
 12. Rannari

  Rannari Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  04.07.2014
  Viestejä:
  6,921
  Tykkäykset:
  6,621
  Pisteet:
  1,286
  Eihän sitä enempää voi yksi ihminen tehdä kuin hoitaa oman ruutunsa. Jos jätetään uskonnolliset kuviot sivuun, niin muilta osin jaan Kimin näkemyksen. Suomen pitää ensin romahtaa, jotta tosiasiat tunnustetaan ja päästään mahdolliseen uuteen nousuun. Äkkipysäys ei ole enää monen vuoden päässä vaan homma tukehtuu pikapuoliin omaan mahdottomuuteensa. Sen jälkeen ei millään sektorilla tarvitse haaveilla ainakaan budjettirahoituksen korottamisesta.
   
 13. peelo

  peelo Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  18.04.2010
  Viestejä:
  3,855
  Tykkäykset:
  2,056
  Pisteet:
  1,286
  Eikä nää koske pelkkää Suomea vaan koko ihmiskuntaa.
   
 14. Mainos 15. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,905
  Tykkäykset:
  23,905
  Pisteet:
  1,286
  Tässäpä näette sitä teemaa, jota joskus askaroin, olikohan toissa vuonna. Armeijamme lymyää lyömättömänä ja ilman naarmuakaan suon laidoissa......yhteiskunnan perusta laukeaa kuin kolmivuotinen orihevonen alta vek.

  Oi niitä aikoja, kun vainolainen oli selkeä ja sitä saattoi pistää kenttään kuin Pielisen rannalla 1700-luvulla....maailma, elämä ja olosuhteet ovat kovasti toisenlaiset kuin koskaan ennen. Kriisitekijät ovat muut kuin se, läpäiseekö juuri sen ja sen panssarivaunun kanuuna 9:stä kilsasta jonkun pellinpalasen.
   
  Tähystäjä ja AKE-ukki tykkäsivät tästä.
 16. YliKoo

  YliKoo Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  3,415
  Tykkäykset:
  6,790
  Pisteet:
  1,286
  Nautitaanko tässä nyt Tarjan ja Erkin maailmaa syleilevän ideologian hedelmiä. Enpä väitä että jos miinat olisi pidetty, niin asiat olisivat paremmalla tolalla. Mutta heidän ajatuksenjuoksunsa mittarina se toimii ja sen mukaan muutakin yhteiskuntaa on kehitetty. Eikä vika ole ollut yksin heidän, mutta vaikutus on ollut merkittävä.

  Saipa Tarja Rontin vai mikä sen kissan nimi nyt oli.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 17. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286
  Kuten toisessa ketjussa jo totesin, nyt yritettiin palauttaa sähköt ehjään verkkoon, mutta entä jos valtakunnan verkosta olisi tuhottu useampi suuri muuntaja-asema?

  Olen useissa kirjoituksissa huomannut, että siviiliien hätää halutaan vähätellä. Olisiko tässä eräs syy siihen, ettei kukaan tikullakaan halua puuttua tai selvitellä esimerkiksi suurten sairaanhoitopiriemme kykyä selviytyä talvisaikaan todella pitkästä sähkökatkosta. Ne eivät nimittäin selviytyisi!

  En lietso tappiomielialaa, haluan, että asioihin puututaan, haluan että niihin satsataan resursseja, haluan "suojelukunnat" ja kunnon siviilipuolustuksen takaisin, mutta en saa.........:mad: !
   
  näätä ja Tähystäjä tykkäsivät tästä.
 18. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,658
  Tykkäykset:
  5,091
  Pisteet:
  636
  Taustalla on silkka sähköyhtiöinen ahneus! (noita vaikuttaja-agentteja on vaikea sotkea mukaan)
   
 19. Fortis

  Fortis Luutnantti

  Liittynyt:
  25.08.2014
  Viestejä:
  342
  Tykkäykset:
  325
  Pisteet:
  36
  Voiskos tota yrittää taas? Aika voisi olla otollisempi. Täällä on aika paljon ikänsä puolesta kehäraakkeja mutta ihan toimintakykyistä porukkaa luomaan organisaatio ja toimintakykyä virallisen budjetin päälle.
   
 20. Rannari

  Rannari Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  04.07.2014
  Viestejä:
  6,921
  Tykkäykset:
  6,621
  Pisteet:
  1,286
  Joo, ei tätäkään kyllä voi Tarjan syyksi laittaa. Kyllähän kaikkialla jyllää nykyään tolkuton ahneus. Mitään ei haluta oikeasti kehittää, vaan puristetaan maksimitulos kulloiseltakin kvartaalilta. Talouden edut ovat tässä kohdin jokseenkin täsmälleen päinvastaiset kuin yhteiskunnan kriisivalmiuden. Kukaan ei ole kuitenkaan pakottanut uhraamaan kriisivalmiutta kapitalismin alttarilla. Poliitikot ovat tehneet tietoisen linjauksen, painottaneet tärkeitä asioita vähemmän merkittävien sijasta. Joku on saattanut hiukan hyötyäkin siinä sivussa? Kyllähän tässä alkavat silmät hiljalleen aueta.
   
  Tähystäjä tykkäsi tästä.
 21. Museo

  Museo Eversti

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  1,509
  Tykkäykset:
  598
  Pisteet:
  316
  Mahdollisimman suuret voitot jollekin taholle mahdollisimman pienillä resursseilla mahdollisimman nopeasti. Onkohan tuo sittenkään pitkällä tähtäimellä se toimivin kapitalismin muoto? Ohessa Fingridin siloiteltua analyysiä lehdistötiedotteen muodossa:

   
 22. Taitolaji

  Taitolaji Ylipäällikkö BAN Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.03.2013
  Viestejä:
  3,663
  Tykkäykset:
  2,972
  Pisteet:
  1,286

Jaa tämä sivu