Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Varusmiehet aiempaa tyytyväisempiä armeija-aikaansa

Viestiketju osiossa 'Varusmiespalvelus' , aloittaja Tvälups, 10.03.2014.

 1. Tvälups

  Tvälups Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  03.05.2010
  Viestejä:
  5,879
  Tykkäykset:
  600
  Pisteet:
  1,286
  10.3.2014 klo 9:34
  Varusmiehet aiempaa tyytyväisempiä armeija-aikaansa
  Varusmiehet ovat antaneet toistaiseksi parhaat arvosanat saamastaan koulutuksesta ja palvelusajasta.
  [​IMG]
  Kuva: Yle
  Syksyllä ja talvella 2013 kotiutuneet varusmiehet kertovat olleensa tyytyväisiä palvelusaikaansa. Koultutuksesta ja palvelusajasta annetut arvosanat ovat nykymuotoisen kyselyn parhaat.

  Kotiutuneet antoivat palkatulle henkilökunnalle arvosanaksi numeron 4,1, kun asteikko on yhdestä viiteen. Maanpuolustustahdon lukemaksi tuli tasan neljä. Lisäksi noin 85 prosenttia kertoo kokeneensa palvelusaikansa myönteisenä asiana.

  Lukemat selviävät varusmiehille tehdystä loppukyselystä. Kysely tehdään kaikkien varusmiesryhmien kotiuttamisen yhteydessä. Lisäksi varusmiehille tehtiin nyt tammikuussa ns. alkukysely. Tarkoitus on verrata mielipiteitä ja asenteita ja niiden muutoksia palveluksen aikana.

  Loppukysely tehtiin ensimmäisen kerran varusmiehille noin kymmenen vuotta sitten ja nykymuotoisena sen on tehty vuodesta 2010 alkaen.

  Keskeyttämisten määrä laski vähän
  Varusmiespalveluksensa keskeyttäneiden määrä on laskenut hieman vuodesta 2008 alkaen. Silloin palveluksensa jätti kesken noin 19 prosenttia varusmiehistä, kun heinäkuun 2013 erästä lukema jäi vajaaseen 15 prosenttiin.

  Nyt tammikuussa aloittaneiden keskeyttämismäärät ovat olleet ensimmäisten tietojen mukaan liki samalla tasolla kuin kahden edellisen varusmieserän aikaan.
   
 2. commando

  commando Kenraali

  Liittynyt:
  14.11.2010
  Viestejä:
  2,303
  Tykkäykset:
  266
  Pisteet:
  636
  Eli keskeyttämiset vähentyvät kun jo kutsunnoissa varmuuden vuoksi vapautetaan porukkaa. Hauskin lehdessä ollut esimerkki tästä oli se että aknea sairastava vapautetaan varusmiespalveluksesta kun lääkäri voisi aivan hyvin googlettaa "akne + lääkitys". Toki tietysti tämä valikoiva asevelvollisuus näkyy positiivisesti kun se lusmuin porukka ei enää käy varusmiespalvelusta aiheuttamassa kitkaa muiden koulutukseen ja viihtyvyyteen. Ja onhan toki varusmiespalvelus mennyt eteenpäin, on saatu tosielämän kokemusta tulitaisteluista Afganistanissa kouluttajille, ampumasekoulutusta on modernisoitu ja johtamiskulttuurikin on varmasti viisastanut. Ja onhan se vähän niinkin että kotiin ja yhteydenpitokavereihin on helppoa nykyisin kun on netti käytössä ettei tarvitse vain iltaisin toimettomana maata pierunhajuisessa tuvassa runkaten. :)
   
 3. Mainos 4. skärdis

  skärdis Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  22.04.2010
  Viestejä:
  4,039
  Tykkäykset:
  5,696
  Pisteet:
  1,286
  Jostakin syystä PV:n tiedotus ei halua ilakoida sen kaikkein huonoimmat arvosanat antavan ryhmän kehityksellä. Liekö kokemukset sittenkään aikaisempaa positiivisempia? Kyse on miehistökoulutuksen saaneiden taistelijoiden viihtyvyydestä ja tehtävien mielekkääksi kokemisesta.

  Yleensä näissä tiedotusosastojen ammattilaisten tiedotteissa osataan uutisointi vääntää juuri halutuksi. Avoimemmissa yhteisöissä sentään annetaan lähdetietona pääsy materiaaliin, mutta sotavaltion tapauksessa sellainen avoimuus ei kai käy päinsä.
   

Jaa tämä sivu