Varusmies kuoli verenmyrkytykseen

JSP

Kersantti
Varusmies kuoli verenmyrkytykseen
Perjantai 18.2.2011 klo 15.44
Kainuun prikaatin varusmies on kuollut verenmyrkytykseen.

Myrkytyksen aiheutti aivokalvontulehdus. Asiasta kertoo Maavoimat.

STT
 
Tässä hieman isompi uutinen

Kaksi tautisumaa menossa
Varusmies kuoli bakteeritulehdukseen


14:21
Kainuun prikaatin varusmies on menehtynyt aivokalvotulehdusbakteeriin. Nuori mies menehtyi torstaina. Hän oli hakeutunut hoitoon viikonloppuvapaallaan.

Puolustusvoimien mukaan taudin aiheutti B-tyypin meningokokkibakteeri. Alokkaille annetaan pakollinen meningokokkirokotus, mutta se ei anna suojaa B-tyypin bakteerille. Kaikille samassa tuvassa asuneille varusmiehille on annettu estolääkitys.

Aivokalvotulehduksen oireita ovat huonontunut yleistila, päänsärky, oksentelu, niskajäykkyys, kuume ja iholla mahdolliset verenpurkaumat. Puolustusvoimat kehottaa kaikkia aivokalvotulehdusta tai verenmyrkytystä epäileviä hakeutumaan välittömästi sairaalahoitoon.

Vuosittain varusmiehillä todetaan yksi tai kaksi meningokokkibakteerin aiheuttamaa aivokalvotulehdusta tai verenmyrkytystä.

Pahaa angiinaakin
Bakteeritauti jyllää myös toisessa varuskunnassa. Karjalan prikaatissa on todettu streptokokki-bakteerin aiheuttama infektiosuma. Infektioita on havaittu Vekaranjärven varuskunnan varusmiehissä.

He ovat saaneet bakteeritartunnan vuoksi muun muassa angiina. Kahdella varusmiehistä taudinkuva on niin vakava, että he ovat joutuneet sairaalahoitoon.

Puolustusvoimat pyytää varusmiehiä - myös vapaille päässeitä - tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan ajoissa hoitoon, jotta infektio ei pääsisi kehittymään vakavaksi taudiksi ja jälkitaudeilta vältyttäisiin.

Jos oireita on, potilaan tulee hakeutua lääkäriin tutkittavaksi.

Tyypillisen A-streptokokin aiheuttaman nielurisatulehduksen oireita ovat nopeasti nouseva korkea kuume, nieltäessä aristava nielu, peitteet nielurisoissa, kaulan ja leukakaaren turvonneet ja aristavat imusolmukkeet, päänsärky ja joskus pahoinvointi ja oksentelu.

A-streptokokin aiheuttamassa nielutulehduksessa ei yleensä esiinny nuhaa eikä yskää, mitkä ovat tyypillisiä flunssan ja influenssan oireita.
 
Back
Top