Varusmiesjohtajalle sakot punkan räjäyttämisestä

Tvälups

Ylipäällikkö
Varusmiesjohtajalle sakot punkan räjäyttämisestä
il Tiistai 11.6.2013 klo 17.59

Lapin käräjäoikeus tuomitsi tiistaina varusmisejohtajan simputuksesta, kertoo Yle.
Punkan räjäyttäminen on Sodankylän jääkäriprikaatissa kiellettyä.

Varusmiesjohtaja oli armeijatermein räjäyttänyt varusmiehen punkan, eli vetänyt vuodevaatteet tämän sängystä kokonaan pois. Syynä tähän oli vuoteen virheellinen sijaaminen.

Punkan räjäyttäminen on kielletty Sodankylän jääkäriprikaatin ohjeissa. Ohjeet koskevat kiusaamista ja simputusta.

Varusmiesjohtaja sai palvelurikoksesta 20 päiväsakkoa. Yhteensä maksettavaa kertyy 120 euroa.

Yle kertoo, että myös toinen henkilö oli syytettynä samasta asiasta, mutta hänen kohdallaan simputusta ei voitu näyttää toteen.

Lähde: Yle
 
yle uutiset Kotimaa 12.6.2013 klo 13:15
Puolustusvoimat sängyn räjäyttämisestä: Asiallisesti tehtynä sallittua

Kouluttaja voi armeijassa vaatia varusmiestä korjaamaan suorituksen osoittamalla siinä virheen asiallisesti. Esimerkiksi sängyn "räjäyttäminen" tällä tavalla ei välttämättä ole simputusta.

Sodankylän jääkäriprikaatin upseerikokelas tuomittiin simputuksesta sakkoihin, kun hän oli ottanut varusmiehen vuodevaatteet kokonaan pois kokelaan mielestä virheellisesti sijatusta sängystä.

Armeijan ohjeiden mukaan sänky oli väärin "räjäytetty".

Maavoimien johtava lakimies Juha Lindberg korostaa, että minkä tahansa suorituksen korjaamisen vaatiminen epäasiallisilla tavoilla on armeijassa väärin ja ohjeiden vastaista.

Puolustusvoimilla on tiukka ohjeistus simputuksen tunnistamisesta ja ehkäisemisestä varusmieskoulutuksessa. Varuskuntakohtaisissa ohjeissa ainakin Sodankylän jääkäriprikaatissa ja Karjalan prikaatissa sängyn "räjäyttäminen" poistamalla vuodevaatteet sängystä kielletään erikseen.
 
Back
Top