Varusmieskoulutus loppuu Lappeenrannassa

Tvälups

Ylipäällikkö
yle uutiset Kotimaa 4.2.2013 klo 14:15
Varusmieskoulutus loppuu Lappeenrannassa

Rakuunaeskadroona siirretään maasotakoulun yhteydestä Haminaan. Viimeisetkin varusmiehet siirtyvät Haminaan vuoteen 2018 mennessä.

Varusmiesten koulutus loppuu Lappeenrannassa. Maavoimien komentaja on päättänyt tammikuun lopussa, että Maasotakoulun uudessa organisaatiossa Reserviupseerikouluun kuuluvan Rakuunaeskadroonan sijoituspaikka on Hamina. Rakuunaeskadroona siirretään heti tilojen sen salliessa. Haminassa on tarkoitus peruskorjata kasarmeja 2014 - 2017.

Tämän hetkisen arvion mukaan Rakuunaeskadroonan siirto Haminaan tapahtuisi tammikuun saapumiserän 2018 palvelukseen astumiseen mennessä. Vuosittain Lappeenrannassa palveluksensa on aloittanut kaksi 130 varusmiehen koulutuserää.

Siirron jälkeen Lappeenrannassa palvelee peruskoulutuksen jälkeen varusmiehiä komennusmiehinä muun muassa sotilaspoliisien, lääkintämiehien ja kuljettajien tehtävissä.
Varusmiessoittokunnalle lisää tilaa

Rakuunaeskadroonan siirtyminen Haminaan vapauttaa tiloja mm. merkittävästi kasvavalle Rakuunasoittokunnalle. Se saa jatkossa käyttöönsä uudet harjoitus- ja toimitilat. Uusien tilojen ja järjestelyiden myötä osasta Rakuunamäen ja Sairaalanmeän rakennuksia voidaan luopua vuosien 2015 ja 2018 välisenä aikana.
 
Back
Top