Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Varusmiespalveluksen määräaikainen lakkauttaminen

Viestiketju osiossa 'Turvallisuuspolitiikka' , aloittaja RPG83, 12.08.2013.

?

Voisiko asevelvollisuudesta vapauttaa muutaman ikäluokan säästötoimenpiteenä?

 1. Kyllä

  6.3%
 2. Ei

  68.8%
 3. En tiedä

  25.0%
 1. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Tuli noista säästöistä (RIP hankintamäärärahat) tällainen mieleen, että voitaisiinko säästötoimenpiteenä vapauttaa muutama ikäluokka asevelvollisuudesta kokonaan? Tietysti myös henkilöstöä pitäisi irtisanoa, jotta tuosta olisi muutakin hyötyä kuin asevelvollisten kansantaloudelle antama panos ™.

  Vapaaehtoiset tulisi tietenkin kouluttaa tänäkin aikana, ja pyrkiä saamaan ukkoja kaikkiin vähän kyvykkäämpiin joukkoihin. Muuten yritettäisiin pitää Puolustusvoimat elvytettävissä ja ehkä kertauttaa ressuja.
   
 2. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,287
  Tykkäykset:
  6,470
  Pisteet:
  1,286
  Ei se oikeastaan ole mahdollista, koska sitten ei olisi perusteita aloittaa hommaa uudestaan, koska sitten olisi perusteet valittaa eriarvoisesta kohtelusta. Henkilöstön irtisanominen olisi myöskin ongelma, myös siksi, että homma olisi vaikea aloittaa uudestaan. Jo yhden saapumiserän vapauttaminen olisi hankala, koska silloin jäisi AU:t kouluttamatta, ellei sitten AU:ita kutsuta takaisin viimeistelemään palvelustaan uuden sakin tullessa.
   
 3. Mainos 4. RPG83

  RPG83 Soome Majori Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  20.06.2010
  Viestejä:
  3,751
  Tykkäykset:
  920
  Pisteet:
  1,286
  Jehovat, naiset, luulosairaat jne. Ja eivätkö eri ikäpolvet joudu joka tapauksessa eriarvoiseen asemaan asevelvollisuuden lakatessa (pysyvästi tai määräajaksi), kun toiset joutuivat suorittamaan palveluksen ja vuoden nuoremmat eivät? Eriarvoinen kohtelukin on hieman kyseenalaista, kun vapautettava joukko olisi kuitenkin hyvin heterogeeninen, eivätkä vapautetut olisi ainoastaan esim. "kokomusta"nuorten jäseniä.

  Selvennän sen verran, että ideana oli poistaa listoilta ylimääräisiä esikuntia, ei niinkään sitä suorittavaa porrasta. Ideana vain oli, että tällaisessa yhteydessä poistot on helpompi perustella, kun työmäärä laskee ihan konkreettisesti. Suorittavassa portaassa voidaan joutua tekemään pieniä lomautuksia yms., mutta siellä karsimiset pitää pitää niin pieninä, ettei uutta upseeristoa tarvitse palkata parin vuoden kuluttua.


  Tämä ei tullut mieleenikään. Kenties varusmiesmäärän kasvun voisi pitää sen verran pienenä, että skapparit joutaa hoitamaan tuollaistakin, kunnes saadaan uudet AU:t koneistosta. Tai voitaisiinko kouluttaa suhteessa tavallista isompi määrä aliupseereja ensimmäisestä saapumiserästä, joka pyörisi pelkillä palkatuilla johtajilla?
   
 5. SJ

  SJ Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  29.04.2010
  Viestejä:
  17,287
  Tykkäykset:
  6,470
  Pisteet:
  1,286
  Lisään vielä, että itse maanpuolustukseen vaikutus olisi se, että vapautetut ukot eivät ole mukana vahvuudessa ja asia saadaan korjattua vasta sitten kun tuo "aukko" olisi poistunut reservistä. Tätä saa toki kompensoitua pitämällä loppuja rivissä pitempään.

  Tietenkin tuossa on muitakin ongelmia mitä ei tule ajateltua, mutta lienee jo nyt selvää, että idea on ei-toivottu sen ongelmien takia.

  Niin, ja PV joutuisi maksamaan Senaatti kiinteistöille vuokraa joka tapauksessa.
   
 6. Kapiainen

  Kapiainen Ylipäällikkö

  Liittynyt:
  24.04.2010
  Viestejä:
  3,553
  Tykkäykset:
  4,472
  Pisteet:
  1,286
  Teoriassa ehkä - käytännön kuviot saattaisivat olla niin hankalia järjestää, ettei siihen kannata ryhtyä. Huomattavasti helpompi olisi varmasti järjestää kuvio, jossa useamman saapumiserän palvelus on normaalia selvästi lyhyempi. Mikä sitten olisi normaalia selvästi lyhyempi? Kuukausi - tuskin aiheuttaisi ylipääsemättömiä ongelmia joukkojen osaamistasoon.. Kaksi kuukautta - saattaisi sekin olla järjesteltävissä jos koulutusisältöön olisi samalla mahdollista tehdä koulutettavien "oheisaiheiden" rankkaa karsintaa..
   
 7. suksisissi

  suksisissi Kersantti

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  297
  Tykkäykset:
  1
  Pisteet:
  16
  Varusmiesten palvelusajan tilapäistä lyhentämistä säästösyistä käytettiinkin kerran- kaksi joskus 1960-luvun loppupuolella.
   

Jaa tämä sivu