Varusmiespalvelus kiinnostaa

Muistan. Huoltokomppaniaan sijoitetut pojat otettiin aikanaan ainakin Parolannummella mukaan yhteen yhteisharjoitukseen Hätilässä taistelijoiksi ennen kuin he kotiutuivat. Oli motivaatiota ja oli, näin jälkikäteen ajatellen, suorastaan koskettavaa yritystä. Se jäi kyllä mieleeni, kun oma sotajoukkue laski jo innolla viimeisiä aamuja.

Näitä kavereita voisi minun mielestäni määrätä peruskoulutuksen jälkeen suorittamaan palvelustaan maakuntajoukkojen käsketyissä harjoituksissa jos motivaatiota riittää.
165 pvää - 70 pvää = 95 pvää
Käskettyjä harjoituksia 2 pvää kuussa = 24 pvää/vuosi
Varusmiespalveluksen loppuosa suoritettu n. neljän vuoden aikana

MKJ olisi siten sekoitus vapaaehtoisia reserviläisiä ja varusmiehiä. MKJ:n ongelmahan on se että johtajapotentiaalia löytyy, mutta mosureista on puute.
 
Ei kai kaikkia allergioitakaan voida testata ja jos potilas vakuutta urtikarian olevan vakava ja usein toistuva, niin riippunee lääkäristä mihin siinä päädytään. Ei se kovin paha voinut hra puolustusministerilläkään olla, jos kuitenkin ministerin tunnetusti äärimmäisen hektisen työn mahdollisti. En usko, että jokin B-kelpoisuuden omaava kirjuri joutuisi edes ministerin työn rasittavuuteen. En toki ole ollut kirjuri, enkä ministerikään.

Mites huumeidenkäyttöä voi teeskennellä, kun totuus selviää labratesteillä?

Terveydenhuollossa saa merkinnän huumeiden käytöstä kun sanoo käyttävänsä. Testiä ei edes tarjota. En ole varma, mutta epäilen ettei kutsuntalääkäri epäile asiaa jos hemppa sanoo käyttävänsä,
 
Lisäksi moniin tehtäviin, kuten sissiksi pääsy kaatuu lieväänkin allergiaan.

'95 ei ihan pieni pölyallergia haitannut, jos henkilö halusi ja pieni "metsän ominaishenki" ei tuottanut ylitsepääsemätöntä ongelmaa. Ruoka-allergiat sitten erikseen, kaikille ei voida taata erikoisruokia. Oli meillä yksi omasta tahdostaan oleva liha-allergikko, kutsuttiin sitä vegaaniksi, kohtelu oli sen oman henkilökohtaisen liha-allergian mukaista.

Ihanaa oli että tällainen virallisesti pölyä pelkäävä oli tuvassamme, saimme huopien sijaan allergiapeitteet ja pussilakanat, AUK:n jälkeen hänet majoitettiin toiseen tupaan (meille oli varattu 2 tupaa, AUK:n jälkeen meitä oli 13.., tilaa oli) mutta peittoja ei koskaan tarvinnut palauttaa.

Kirjuriksi taas otetaan enimmäkseen omasta halusta, aina löytyy muutama halukas, ja se ei saa eikä pidäkään olla mikään "nakkihomma", kun siinä kummiskin on vastuutehtävä kyseessä, vaikka aseena onkin kirjoituskone sen rynnärin sijaan..
 
Onkohan varusmiesten motivaatio ollut nousussa nyt viime aikoina, kun Euroopassakin ollaan sodittu? Tulipahan mieleen, että "syvän rauhan" aikana jolloin sota voi tuntua kaukaiselta voi monella olla vaikeuksia motivoitua, kun ei pidetä sotaa realistisena. Mutta nyt kun itänaapuri on sotinut Georgiassa, Syyriassa ja Ukrainassa niin se voisi hieman lisätä motivaatiota.
 
Tämähän tuli kuin tilauksesta. :)

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016031621276767_uu.shtml

Pääesikunta: Varusmiesten palvelusmotivaatio nousussa
Keskiviikko 16.3.2016 klo 13.59

Varusmiespalveluksen keskeyttävien määrä laskussa.

Varusmiespalveluksen keskeyttävien määrä on laskenut vuodesta 2009 lähtien.(MINNA JALOVAARA)
Varusmiesten maanpuolustustahto ja palvelusmotivaatio ovat nousussa, ilmenee varusmiespalveluksesta kotiutuneille tehdystä kyselystä.

Kyselyyn vastasivat vuoden 2015 syyskuussa ja joulukuussa kotiutuneet varusmiehet.

Varusmiespalveluksen keskeyttävien määrä on laskenut vuodesta 2009 lähtien. Nykyisin palveluksen keskeyttää alle 15 prosenttia, useimmiten terveydellisistä syistä.

Muita syitä ovat muun muassa sopeutumishäiriöt sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet. Talvella palveluksensa aloittaneet keskeyttävät hieman kesällä aloittaneita useammin.

Myös Puolustusvoimien koulutuskulttuuri, koulutuksen laatu ja palkattu henkilöstö saavat varusmiehiltä jatkuvasti parempaa palautetta.

ESSI HARJU
 
Leo Komarov kehuu inttiä Sportsnetin haastattelussa.

Komarovin mielestä intti toi ryhtiä hänen elämäänsä.

- En ollut iloinen mennessäni sinne, että kun katson taaksepäin, se oli todennäköisesti yksi parhaimmista jutuista elämässäni, hän hehkuttaa.

- Se kasvattaa sinua. Normaalisti et herää 5.45 aamulla, laita petiäsi kuntoon ja siivoa. Sinun pitää olla paikalla tarkalleen määrättyyn aikaan.


http://www.iltalehti.fi/nhl/2016032221310503_nh.shtml
 
Vanha juttu, mutta laitan nyt kuitenkin:

http://www.apu.fi/artikkeli/aidin-muusikkopoika

"Yhdeksi koulukseen Samu mainitsee armeijan, jonne hän meni pyörrettyään yhtenä yönä sivaripäätöksensä. Hän tuli merivoimista siviiliin kersanttina ja sanoo inttiajan olleen parasta, mitä nuoruusvuosina tapahtui.

– Suosittelen sitä kaikille kundeille, myös pikkuveljelleni, jolla on nyt sivarihaaveita. Sitä paitsi mimmit eivät ota vakavasti, jos ei ole väkäsiä hihassa."

(Lihavoituun kohtaan on todettava, että siitäkö se siis perhana johtui, aistivat tyhjän laatan, mokomat :D )
 
Mitä vaikutusta on jos ennen palvelusta on syyllistynyt huumausaineen käyttörikokseen 15-16 vuotiaana? Miten vaikuttaa kursseihin yms valintoihin?
 
Mitä vaikutusta on jos ennen palvelusta on syyllistynyt huumausaineen käyttörikokseen 15-16 vuotiaana? Miten vaikuttaa kursseihin yms valintoihin?
Parempi että et ota asiaa esille lainkaan, missään yhteydessä. Uskon että olet tullut järkiisi kuitenkin!
Sotilaspoliisiksi tuskin pääset tai vastaaviin luottamuksellisiin tehtäviin.
Määrättyihin tehtäviin taustat tarkistetaan tarkemmin esim. SUPO kautta kuin toisiin.
Nyt vaan lenkkipolulle ja kuntoilemaan.
 
Viimeksi muokattu:
Mitä vaikutusta on jos ennen palvelusta on syyllistynyt huumausaineen käyttörikokseen 15-16 vuotiaana? Miten vaikuttaa kursseihin yms valintoihin?
Ensimmäisestä kiinnijäämisestähän tulee puhuttelu. Toisesta käytön kiinnijäämisestä menee vasta syyttäjälle. Luulen, että suuri osa ja myös Ruk on mahdollisia ja myös turvallisuusselvitys on tapauskohtainen. Esim alokaskyselyssä ei kysytä rikosrekisteristä. Jos siis muu palvelus ja nykyinen elämä & asenne on hyvällä tasolla niin se vaikuttaa.


Toisinsanoen varusmiespalveluksessa ja jopa erikoistehtävissä esimiehesi ratkaisevat vaikuttaako mahdollinen merkintä rikosrekisterissä etenemiseesi - turvallisuusselvitys ei ota siihen kantaa.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä oli mennyt syyttäjälle mutta selvisi ilmeisesti sakolla tms... Mä olen palvellut 27v sitten
Joo sorry, vuoden 2019 alussa ensikertalaisten puhuttelut siirrettiin vasta poliisille, siihen asti ne teki syyttäjä.

Mutta siitä huolimatta. Normaalia suoraselkäistä palvelua vaan - kaikki on mahdollista. Kysyttäessä vastaa - pienistä asioista on turha valehdella ja suuremmista se ei kannata.
 
Ei kannata sitä murehtia, kyllä PV sulle kertoo miten se vaikuttaa jos vaikuttaa mitenkään. Motivaatio ja soveltuvuus ratkaisee palvelustehtäviesi kehityksen. Jos et pääse varuskunnan portille pönöttämään ei sekään välttämättä ole iso menetys...
 
Nostetaanpas vanha ketju. Miten arvelette Ukrainan kriisin vaikuttavan asevelvollisuuden suosioon? Laskeeko sivarien ja keskeyttäneiden määrät? Äkkiseltään nyt tuntuisi, että kun tämä tilanne on saanut monet eri kansalaispiirit ymmärtämään aseellisen puolustuksen merkityksen, se vaikuttaisi myös asevelvollisiin. Jos ei muuten niin moni vanhempi varmasti suoraan kehottaa armeijaan, koska ymmärtää sen merkityksen.
 
Nopea veikkaus että maanpuolustustahto nousee, eli asevelvollisuuden suorittaneiden määrä nousee. Kuitenkin aseelliseen palvelukseen astumisessa ei näy kuin hienoista kasvua sillä valveutuneisuus ja kaikenmaailman aatteellisuus ohjaa miehiä aseettomaan- ja siviilipalvelukseen. Sen sijaan vapaa ehtoisen naisten osuus kasvaa ja miesten suorituskyky varmaan kohenee sillä empijät joko kieltäytyy tai menee mieluummin siviiliin, jolloin loppu sakki ottaa homman enemmän tosissaan
 
Back
Top