Varusmiesten kotimatkat muuttuvat maksuttomiksi

Tvälups

Ylipäällikkö
yle uutiset Kotimaa 14.2.2013 klo 11:08
Varusmiesten kotimatkat muuttuvat maksuttomiksi

Muutokseen ei tarvita lisärahaa. Kyse on noin kahdesta miljoonasta eurosta.

Kaikkien varusmiesten kotimatkat muuttuvat maksuttomiksi. Kahden miljoonan euron summa katetaan puolustusvoimien toimintamenomäärärahoista. Lisärahoitusta ei siis tarvita.

Eduskunta on hyväksynyt asevelvollisuuslain muutoksen. Jo aiemmin lähes kaikki varusmiesten kotimatkat olivat käytännössä ilmaisia. Varusmiehillä on ollut oikeus kahteen edestakaiseen lomamatkaan palveluskuukauttaan kohden. Tämä tarkoittaa sitä, että vain lyhimmän palvelusajan suorittajilla osa matkoista on voinut jäädä omalle kontolle.
 
Eikö tuosta olisi voitu tinkiä, varmasti jokaisella rahat matkaan, olisi tuollakin rahalla saatu ostettua kaikkea hauskaa.
 
Ihmetyttää tuo....Enpä muista omalta palvelusajalta ainuttakaan henkilöä,joka EI olis saanu litteroita julkisilla kulkemiseen.
 
2 miljoonaa on ihan merkityksetön raha puolustusbudjetissa ja on hyvä, että varusmiehet saavat kaikki lomamatkat valtion laskuun.

• 165 päivää palvelevilla 18 lomamatkaa,
• 255 päivää palvelevilla 29 lomamatkaa ja
• 347 päivää palvelevilla 39 lomamatkaa


Itse en lomamatkoja kovin usein käyttänyt, varmaan alle 10 kertaa, mutta pidän silti hyvänä sitä, että ne joilla ei syystä tai toisesta ole mahdollisuutta esim. oman auton käyttöön ja lomamatkat ovat pitkiä eivät joudu maksamaan päivärahoistaan junalippuja, jotka varusmiesbudjetilla tarkoittavat sitä, että lomilla ei kotoota ole varaa poistua.
 
Riippuen missä väleissä olit kirjureihin, että saitko ilmaislitteroita vai et. Ylijäämää syntyi kun osa ei käyttänyt omiaan.
 
Back
Top