Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Varusmiesten lomat ennen vanhaan

Viestiketju osiossa 'Varusmiespalvelus' , aloittaja Alfa-keitin, 16.02.2015.

 1. Alfa-keitin

  Alfa-keitin Korpraali

  Liittynyt:
  22.05.2010
  Viestejä:
  35
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  1
  Hämeen sanomissa oli 50-vuotta sitten palstalla uutinen varusmiesten liikkuma-alueen laajentamisesta 1965. Entä jos asui tuon liikkuma-alueen ulkopuolella, ei päässyt lomilla kotiin? Tuolloin ei tosin lomia pahemmin ollut, isäni pääsi 8 kk:n aikana kotilomalle kolme kertaa.

  [​IMG]
   
 2. Fencer

  Fencer Majuri

  Liittynyt:
  15.09.2014
  Viestejä:
  1,268
  Tykkäykset:
  1,601
  Pisteet:
  156
  http://www.brantberg.fi/Sotaupseerit - Yrjo Keinonen.htm
  Komentajana [1965-1969] Keinonen tuli tunnetuksi rohkeana uudistajana. Pääesikunnan organisaatio pantiin remonttiin. Varusmiesten lomat järjestettiin säännöllisiksi ja he saivat käyttää vapaa-aikana ja palveluspaikan ulkopuolella siviilivaatteita.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Yrjö_Keinonen
  Etenkin siviiliväestön piirissä arvostettiin sitä, että Keinonen lähensi uudistuksillaan puolustusvoimia muuhun yhteiskuntaan. Tätä edistivät kannustavan hallinnan keinojen käyttö esimiesten herättämän pelon sijaan, varusmiesten palvelusajan ja vapaa-ajan selkeä erottaminen, asevelvollisten viikonloppulomien lisääminen sekä oikeus käyttää siviilivaatteita ja salli alkoholin käytön näille ilman erityistä lupaa.
   
 3. Mainos 4. Samovarius

  Samovarius Kapteeni Lahjoittaja

  Liittynyt:
  06.06.2014
  Viestejä:
  541
  Tykkäykset:
  762
  Pisteet:
  76
  50 vuotta, 50-vuotias. Ei oo vaikea konsepti.
   
 5. setämies

  setämies Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  09.04.2010
  Viestejä:
  2,631
  Tykkäykset:
  2,030
  Pisteet:
  636
  Parolannummelta löytyy muuten jopa omakotitaloja, joissa pitkämatkalaiset pystyivät majoittumaan, jos eivät kotiin asti päässeet lomillaan. Nykyisin samoja taloja käytetään TRA harjoitteluun.
   
 6. Bodyguard

  Bodyguard Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.08.2010
  Viestejä:
  2,270
  Tykkäykset:
  615
  Pisteet:
  636
  Mun varusmiesaikana 70-luvulla yleinen käytäntö lomien suhteen oli yksi viikonloppu kiinni, kaksi viikonloppua vapaalla. Viikonloppuvapaa tosin alkoi vasta lauantaina iltapäivällä. Väliilä ennen päivällistä, usein vasta sen jälkeen. Jos halus pitemmän viikonlopun, piti käyttää kuntsareita. Joskus meni läpi, aina ei. Kerran kuussa oli sitten maanantaivapaa. Iltaloma kerran viikossa klo 24 asti ja muina iltoina klo 21 ( varuskuntavapaa ) asti ( jos ei ollut metsäkeikkaa tms. ). SPolK:n ( silloinen Sotilaspoliisikoulu vm-aliupseereille, mukana myös kaksi erikoiskokelasta, lakimiehiä ) aika oli miellyttävä poikkeus. Meitä oli 24 au:ta ja 2 kokelasta ympäri Suomea kurssilla ja saatiin itse päättää, ketkä kolme jäivät viikonlopuksi päivystämään. Käytännössä ne oli aina pohjoisen poikia, jotka eivät lomalla ehtineet kotiinsa. SPolK:n aikana ( 3 kk ) olin yhden viikonlopun kiinni ( koko kurssi oli koululla ). Silloinkin olisi päässyt lauantaina klo 23 aikoihin himaan, mut ei enää viitsinyt lähteä. Tosin siitä olisi vielä ehtinyt hetkeks kuppilaan ja vielä vikalla bussillakin sen jälkeen himaan, mut vaatteita ei ois ehtinyt vaihtaa... Menin sit sunnuntaina käymään himassa, mulla kun lomamatka silloin sieltä ( jo entisestä ) Taivallahden kasarmista oli semmoiset 25 minuuttia.
  Kun sitten seuras omien poikien inttiaikaa, niin tuntui että ovat aina himassa...
   
 7. Samses

  Samses Kenraali Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  14.10.2012
  Viestejä:
  2,983
  Tykkäykset:
  2,540
  Pisteet:
  636
  OT: Keinonen on epäilemättä yksi kiistellyimpiä komentajia PV:n historiassa. Samaa miestä yhdet pitävät nuorena rohkeana sotasankarina (Mannerheim-ristin ritari) ja toiset vanhemmalla iällä alistuneena neukkujen pepunnuolijana, yhdet ansioituneena rintamakomentajana ja toiset Kekkosen tekemänä kabinettivalintana jonka merkittävin ansio oli poliittinen naiivius joka salli Kekkosen ohjailla PV:tä mielin määrin, yhdet rohkeana vm-palveluksen uudistajana ja toiset dillenä jonka ainoa kiinnostus varusmiehiin oli että hän säännöllisesti soitteli räyhäyspuheluja Santikseen saadakseen varusmiehiä hiihtämään komentajalle latuja auki, koulutuksen kärsimisestä välittämättä.

  Ehkä molemmat ovat osaltaan oikeassa, mene tiedä.

  End of OT.
   

Jaa tämä sivu