Varusmiesten uudet eväät

vehamala

Kenraali
Aamukampa ja energiakeksi varusmiesten uusia lohtuvälipaloja

http://uutiset.msn.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Aamukampa+ja+energiakeksi+varusmiesten+uusia+lohtuv%C3%A4lipaloja/1135257110814

Varusmiehet saavat sotilaskoteihinsa vaihtoehdoksi perinteelliselle munkille entistä terveellisempää lohtusyömistä.

Uudet sotilaskodeissa myytävät välipalat on jo nimetty muun muassa aamukammaksi ja energiakeksiksi.

Vähemmän rasvaa ja turhia kaloreita sisältävät välipalat kehiteltiin Sotilaskotiliiton ja Ylä-Savon ammattiopiston leipomolinjan tuotekehityshankkeessa. Terveellisten välipalojen kehittely vei aikaa vuoden verran.

Lopputuloksena kehityshankkeesta syntyi viisi uutta ja aiempaa terveellisempää vaihtoehtoa varusmiesten ja myös kiloistaan huolestuneen kantahenkilöstön välipalaksi.

Hankkeen toteuttivat ammattiopiston leipomolinjan leipuri-kondiittoriopiskelijat lopputyönään. Makutuomareina kehitystyön aikana toimivat 40 Kainuun prikaatin varusmiestä Kajaanissa.

Makutuomari-varusmiesten ehdoton suosikki sotkumunkin korvaajaksi oli mustikkatäytteinen kevennetty kampaviineri, jonka maistajat nimesivät aamukammaksi.

Tuotekehityshankkeesta valmistui varuskuntien sotilaskodeille ympäri maata viisi välipalavaihtoehtoa, jotka esiteltiin keskiviikkona Karjalan lennoston sotilaskodissa Rissalassa.

Sotilaskotiliiton pääsihteeri Karoliina Hoffman kertoo, että tuotekehityksen tavoitteena ei ole pelkästään varusmiesten saaman energian määrän vähentäminen, vaan myös saadun ravinnon laatu.

Terveellisyyden lisäksi tuotteiden pitää Hoffmanin mukaan vastata myös nykypäivän varusmiesten makutottumuksia. Uusien välipalojen kehittely on osa Sotilaskotiliiton varusmiehille suuntaamaa painonhallinta- ja terveyden edistämiskampanjaa.

Tuoreen tutkimuksen mukaan varusmiehet mättävät suuhunsa etenkin metsässä runsaasti lohturuokaa, jonka keskeisin symboli on rasvainen sotilaskodin munkki.
 
Back
Top