Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

VEH?

Viestiketju osiossa 'Reserviläistoiminta' , aloittaja Hande, 09.02.2011.

 1. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Posti kiikutti eilen kutsun VEHiin. Hieman ihmettelen, koska kotiuduin 1990 ja olen käynyt kertaamassa kerran vuonna 2005. En ole ollut missään yhteydessä firmaan, eivätkä he minuun. Millähän perusteella kutsuttavat valikoidaan, aktiivisuudesta ei ainakaan nyt ole kysymys?
   
 2. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  0-tiedolla arvaillaan: joukkoa X huolletaan. Näyttää olevan parasta ennen -päivä ylittynyt isolla osalla taistelijoita. Siispä pajatso tyhjäksi ja hakutoiminto käyttöön sijoittamattoman reservin massaan. Hakuehtona vaikkapa "näillä nurkilla asuva maavoimien aliupseeri jolla ei ole rötöksiä". Esiin ponnahtaa mm. Hande. Paria klikkausta myöhemmin Nuljulan seuraintalon perustamispaikka on saanut uuden liikekannallepanoaliupseerin. Hande on vielä onnellisen tietämätön hartioilleen kasatusta raskaasta vastuusta.

  Työhönsä tyytyväinen sijoittaja ilmoittaa työn tilaajalle että homma puikkarissa ja sijoitusaste sata. Eläkeikää lähestyvä lkp-vastuullinen kokee kuitenkin piston sydämessään: harjoittelematta ei hommasta tule lasta eikä... ja sota jää starttaamatta. Naapurihuoneen ilkeä sulkahattu kuitenkin pihtaa kh-rahoja suunniteltuun yhteiskuntasuhdeharjoitukseen. Hirveän väännön jälkeen ampumaradan kunnostusvaroista nipistetään 20 hengen VEH uusille lkp-sijoitetuille. Ta da, keltainen kortti kopsahtaa Handen postiluukkuun ja sotatoimi onnistuu sittenkin!

  Ei vaadi suurta syvämietettä olettaa että ko. VEH liittyy viimeiseen suunniteltuun sijoitukseesi. Tietenkin, jos siviilitehtäväsi on tuohon mainittuun yhteiskuntasuhdeharjoitukseen liittyvä, niin kaikki voi olla toisin.
   
 3. Mainos 4. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  Harjoitus littyy ihan perusasioihin ja tiedän, että minulla edelleen on sijoitus kaiketi sopivasta siviiliammatistani johtuen. Tuo parasta ennen päiväys on omalta osaltani jo ylittynyt, niin kuin kotiutumisen ajankohdastakin voi päätellä. Pioneeriporukassa on ilmeisesti katsottu olevan käyttöä vähän harmaantuneillekin rakentajille, koska en ole ainoa lajiani. Sen puoleen asia on siis selvä. Ihmetystä aiheutti lähinnä se, että VEHiä edes tarjotaan muille kuin vapaahtoisille ja innokkaille. Hyvä että tarjotaan ei siinä mitään mutta yllätys tämä oli ainakin itselleni.
   
 5. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  VEHien lähetysperusteita on useita erilaisia, joista yksi tuo koposen yllämainitsema. Kutsut lähetetään pääsääntöisesti sijoituksen perusteella. JOitakin porukoita käytetään valmistamassa VEHissä ennen tulossa olevaa KH:ta ja joitakin ei kertauteta muuta kuin VEH:illä. Satunnaisesti on myös porukoita (esim entisten paikallisosastojen vartiokomppanioita) joissa on innokas ydin ja harjoituksen täydentämiseksi kutsut lähetetään koko porukalle. Onpa tiettävästi saatu näin innostumaan joitakin reserviläisiä käymään säännöllisesti omaehtoisissa harjoituksissa tai liittymään esim kotu-porukkaan. Itse olen ollut kouluttamassa 2000-luvulla mm VEH:issä, jossa kaikki olivat kotiutuneet viimeistään vuoteen -87 mennessä. Todennäköisesti tuo ei ole viikonloppua pidempi pesti, niin suosittelen lähtemään katsomaan mitä on tarjolla. Yleensä ovat sangen leppoisia ja mukavia tapahtumia ja mtakatkin maksetaan. Pääseepä kaupan päälle pieneksi aikaa jopa vaimon talutushihnasta irti ja sotkuun munkkikahville ilman että joku nalkuttaa tervellisestä ravinnosta.
   
 6. Hande

  Hande Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,348
  Tykkäykset:
  275
  Pisteet:
  636
  La-Su on tosiaan harjoituksen kesto. Olisin varmasti mennyt kokeilemaan, ellei koko perhe lentäisi edellisenä päivänä Teneriffalle. No, ens kerralla sitten.
   
 7. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  noskan laajennettua hiukan tarkastelukulmaa, oma näkemykseni on että PV puolella on alettu hahmottaa miten VEHejä käytetään joustavasti mm. yllä luetelluilla tavoilla. Toisaalta esimerkiksi ampumiseen liittyvät rajoitukset (so. pakko olla KH tai VEH) ja monet muut parametrit jäykistävät pakkaa. Hyvään suuntaan kuitenkin on menty siitä kun VEH löysi paikkansa normistossa.
   
 8. noska

  noska Ylipäällikkö Lahjoittaja

  Liittynyt:
  04.06.2010
  Viestejä:
  3,193
  Tykkäykset:
  49
  Pisteet:
  1,286
  No ei sille mitään voi jos esimies määrää lähtemään b-luokan matkalle a-luokan reissun sijaan. Voin sen verran lohduttaa, että Teneriffalla on todennkälisesti hieman lämpimämpää, ettei ihan kaikki vaihdu huonompaan suuntaan.
   
 9. jokiranta

  jokiranta Alokas BAN

  Liittynyt:
  21.02.2012
  Viestejä:
  1,206
  Tykkäykset:
  2
  Pisteet:
  0
  Viikonloppu-kh

  Nykyään osa sijoitetusta reservistä pidetään henkisesti aktiivisena tiedottamalla heille asioista VEH:n kautta.

  Se on yksi tapa ylläpitää kiinnostusta ja kertoa aselajin tapahtumista. Itsekin ihmettelin yhtä VEH:iä, joka oli aivan virallisesti komentajan järjestämä ja johtama.

  Nykyään on mahdollista, että VEH:n saa "yllätyksenä ja pyytämättä". Se liittyy ilmeisesti siihen, että halutaan osoittaa, että sekundäärisetkin joukot halutaan "pitää remmissä" ja reservissä.

  Tämä on ehkä jonkinlainen sotilasläänin komentajien tapa käydä dialogia maavoimaesikunnan ja pääesikunnan kanssa siitä, onko maassa puolustustahtoa vai eikö ole.

  Itse olin yllättynyt siitä, miten suuri osa VEH:iin tuli kutsustusta väestä.
   
 10. koponen

  koponen Kenraali Lahjoittaja ELSO 2.0

  Liittynyt:
  19.04.2010
  Viestejä:
  2,555
  Tykkäykset:
  845
  Pisteet:
  636
  Edellinen VEH joka tuli "yllättäen ja pyytämättä": perjantaipäivä, varoaikaa 3 kk ja 1 vko. Paikalla 21/23. Toinen poissaolija oleskeli kuulemma pysyväisluonteisesti Thaimassa, vaikka osoite olikin edelleen kotimaassa. Yksi puuttui niin ettei syytä joukossa tiedetty. Ainakin tuossa joukossa mp-tahtoa tuntuu löytyvän tuon verran.

  Kyseessä ei siis ollut oma joukkoni, vaan aivan tavallinen alueellisen joukon runko. Satuin vain käymään paikalla mukavia juttelemassa.
   

Jaa tämä sivu