Hylkää huomautus
Liity mukaan keskusteluun!

Rekisteröityminen ei kestä kuin hetkosen ja pääset keskusteluun mukaan, tervetuloa!

>>> REKISTERÖIDY <<<

Venäjä ajautunut umpikujaan

Viestiketju osiossa 'Yleinen keskustelu' , aloittaja Tacitus, 28.07.2014.

 1. Tacitus

  Tacitus Luutnantti BAN

  Liittynyt:
  29.11.2012
  Viestejä:
  381
  Tykkäykset:
  469
  Pisteet:
  36
  Tälläkin foorumilla on vuosien varrella intetty paljon Ukrainan konfliktin kaltaisesta tilanteesta. Monet "wanhan koulukunnan" edustajat ovat olleet sitä mieltä, että A) Venäjä on sotilasvoimaltaan täysin ylivertainen Euroopassa ja B) hätätilassa mikään Euroopan valtio ei auttaisi Suomea, koska eivät haluaisi vaarantaa omaa talouttaa. Allekirjoittanut - sekä eräät muut - "nuoremman koulukunnan" edustajat ovat olleet jyrkästi vastaan näitä näkökulmia. Nyt kun Ukrainan konfliktia on takana puolisen vuotta, niin voitaneen tehdä välitilinpäätöstä asiasta.

  Alkuvaiheessa Venäjän sotilaallista voimaa todellakin pelättiin. Krimin he saivat vallattua ilman taisteluita. Mutta kevään edetessä - ja väkivaltaisuuksien siirtyessä Itä-Ukrainaan - tilanne onkin muuttunut. Marski sanoisi tässä tilanteessa, että "ukrainalaiset taistelevat jälleen!" Ja nythän vaakakuppi on keikahtanut siten, että venäjämielisiä kapinallisia ollaan hyvää vauhtia ajamassa ulos Ukrainasta.

  Toinen olennainen pointti liittyy siihen, että alussa aloite oli Venäjällä. Venäjää pelättiin, kukaan ei tiennyt mistä "pienet vihreät miehet" tulevat, kuinka niiden kanssa pitäisi toimia, jne. Nyt viimeisten kuukausien aikana Venäjän toimintatavat ovat tulleet kaikille hyvin tutuiksi. Ja kaikilla en nyt tässä tarkoita rivikansalaisia, vaan eri länsimaiden sotilastiedustelua ja sotilasjohtoa. Erinäköisiä strategioita Ukrainan kaltaisten tilanteiden torjuntaan varmasti kehitellään kiivasti Suomenkin Pääesikunnassa. Toisin sanoen viimeisten viikkojen aikana aloite on siirtynyt Ukrainalle, ja Venäjä on nyt se toimija, joka joutuu reagoimaan. Putin on järjestänyt itsensä melkoiseen suohon, josta on hyvin vaikea nousta enää pois.

  B-kohta liittyikin sitten siihen, että jätettäisiinkö Suomi yksin. Ukraina ei ole EU-maa, eikä Nato-maa. Siitä huolimatta (lähes) koko Eurooppa on asettunut Ukrainan puolelle, Venäjää vastaan. Ja Venäjälle ollaan asettamassa jo niin tiukkoja pakotteita, että suomalaisia hirvittää. Ja jos Ukrainaa ja Suomea vertaillaan, niin Suomi on EU-maa, ja siten hyvin vahvasti integroitunut Länteen. Joten puheet siitä, että Suomi jätettäisiin taloussyihin nojaten hädän hetkellä yksin, voidaan kyllä unohtaa.

  Loppukaneettina sanoisin vielä, että kyllä Venäjä on itsensä melkoiseen umpisolmuun solminut. Tästä on vaikea keksiä muuta tulevaisuuden skenaariota, kuin että Venäjästä tulee Valko-Venäjän kaltainen suljettu, eristäytynyt, roistovaltio.
   
  JHartikka ja skärdis tykkäsivät tästä.
 2. AKE-ukki

  AKE-ukki Kenraali Lahjoittaja

  Liittynyt:
  23.04.2010
  Viestejä:
  2,657
  Tykkäykset:
  5,090
  Pisteet:
  636
  Nyt jossittelen...Mitäs jos Separaattorit eivät olisi ampuneet matkustajakonetta alas? Mikä olisi Ukrainan saama kansainvälinen tuki silloin?
  Ja jotenkin tuntuu siltä, että konkreettisimman tuen antaa Jenkit eivätkä EU-jäsenet.
   
  JHartikka, Stagideus ja Peuhkis tykkäsivät tästä.
 3. Mainos 4. JOKO

  JOKO Ylipäällikkö BAN

  Liittynyt:
  26.04.2010
  Viestejä:
  4,971
  Tykkäykset:
  1,340
  Pisteet:
  1,286
  Reaalipolitiikka tulee näyttämään ruman naamansa. Odottakaahan vain.

  Lisäys: Eikös meillä ole jo jokunen ketju Ukrainaan liittyen?
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 5. Hanski

  Hanski Eversti

  Liittynyt:
  29.05.2012
  Viestejä:
  1,592
  Tykkäykset:
  3,191
  Pisteet:
  316
  Minusta olisi mielenkiintoista saada enemmän selkoa tavallisten venäläisten tuntemuksista tällä hetkellä. Onko teillä tuttavapiirissä normaalia venäläistä keskiluokkaa esim. Pietarista tai Moskovasta? Millaiset heillä on tunnelmat tällä hetkellä? Uskovatko virallisen propagandan?
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 6. baikal

  baikal Ylipäällikkö Mod Lahjoittaja

  Liittynyt:
  11.04.2010
  Viestejä:
  18,904
  Tykkäykset:
  23,897
  Pisteet:
  1,286
  Osa uskoo ja osa ei. Aika varovaisia ovat ulkomaalaisen kanssa.....taas, jos niin voi sanoa. Osa kokee näköjään olevansa jo Hegemoniakansan jäsen, tietty korskea ylimielisyys pilkahtaa siellä täällä. Hyvin on pullat uunissa. Valtiollinen propaganda tuottaa tulosta, tuskin tulos on 100 prosenttia, mutta vähempikin riittää, jos kukaan ei aktiivisesti vastusta. Äänekäs viidennes riittää maailmassa jo paljoon, ainakin pahanteon ollessa kyseessä.
   
  JHartikka tykkäsi tästä.
 7. artti

  artti Eversti

  Liittynyt:
  28.06.2014
  Viestejä:
  1,585
  Tykkäykset:
  969
  Pisteet:
  316
  Tässä on keskusteltu venäläisestä valehtelun kulttuurista, jossa venäläinen lähtökohtaisesti olettaa kaiken olevan valhetta. Siispä venäläinen on hyvin skeptinen omankin valtiojohtonsa suhteen ja varmasti skeptisempi, kun todellakin osoittautuu, että valtiojohto on valehdellut kansalleen.
   
  JHartikka tykkäsi tästä.

Jaa tämä sivu