Venäjä testaa Suomea?

AKE-ukki

Respected Leader
Venäjä testaa Suomea – ”Presidenttiä loukattu”

Presidentti Halosella ajatellaan olevan hyvä yhteys presidentti Medvedeviin.
Jukka Mallinen (vas.), Ville Ropponen, Mikael Storsjö ja Kerkko Paananen ovat julkaisseet julkilausuman Venäjän toimista.
Kääntäjä Jukka Mallinen kuuluu Venäjä-tuntijoiden ryhmään, joka on saanut tarpeekseen Suomi-kohusta.

Lue Uuden Suomen juttu aiheesta tästä.

Eilen myös europarlamentaarikko Heidi Hautala toivoi Uuden Suomen haastattelussa ulkopoliittiselta johdolta toimia.
Venäjä-tuntija, kääntäjä Jukka Mallinen sanoo Uudelle Suomelle pitävänsä hyvänä sitä, että ulkoministeri Alexander Stubb (kok.) kertoo reagoivansa Venäjällä vellovaan Suomi-kohuun. Reagointi on Mallisen mielestä tärkeää erityisesti siksi, että Venäjä testaa Suomea Kremlin masinoimalla mediahyökkäyksellä.

- He kokeilevat, miten pitkälle Suomen kanssa pääsee. Jos Suomen johto reagoi, ja nimenomaan reagoi tosissaan, siellä huomataan, että tässä menee raja, Mallinen sanoo.

Stubb sanoo tänään Ilta-Sanomissa aikovansa ottaa Suomi-myllytyksen uudelleen esille lounaalla suurlähettilään kanssa. Hän myös lupailee suurempaa vaihdetta reagoinnissa.

Mallinen ihmettelee sitä, miten hiljaa presidentti Tarja Halonen on asiasta ollut.

”Tätä voi pitää loukkauksena presidenttiä kohtaan, kun hän on pyrkinyt olemaan Venäjälle hyvä naapuri.”
- Presidentti on ollut huomiota herättävän vaisu. Se olisi arvojohtamista, että korostetaan rehellisyyttä ja avoimuutta. Hänellä on hyvät suhteet Venäjän johtoon, mutta tämä pistää pohtimaan, ovatko suhteet oikeasti niin hyvät. Tätä voi pitää loukkauksena presidenttiä kohtaan, kun hän on pyrkinyt olemaan Venäjälle hyvä naapuri, Mallinen sanoo.

Mallisen mielestä on väärin, että Suomen johto ei ota ongelmia esille esimerkiksi pääministeri Vladimir Putinin tai presidentti Dmitri Medvedevin vierailujen yhteydessä. Mallisen mielestä Suomessa on palattu neuvostoaikaan, jolloin Venäjän toimiin ei reagoitu.

- Tämä heikentää Suomen uskottavuutta EU:n jäsenenä.

Stubb kiistää Ilta-Sanomissa, että varovaisessa reagoinnissa olisi kyse suomettumisesta. Mallisen mielestä suomettumista kuitenkin jonkin verran on, vaikka hän luottaakin Stubbin hoitavan tilannetta.

EDIT: Nyt tarvittas niitä valtiomiestaitoja, jotka ovat olleet kateissa sitten Kekkosslovakian aikojen.
 
Onko tämä sellainen asia, johon käy se Speden sketsi: mitä sitten? No ei vaisinkaan.

Katsokaas nyt tätäkin asiaa: mitenkä te uskotte ja luulottelette itsellenne yhtään mitään "harmaan vaiheen" TODELLA RANKOISTA TOIMENPITEISTÄ, kun sywän rauhan aikana ei tällaiseen asiaan saada ryhtiä? Hohhoijaa. Sekö rohkeus ja häikäilemätön toiminta jostain purpsahtaa megalomaanista hevosen siemensyöksyä kuvastaen esille?

No, seuraava presidentti on tietysti ihan toista maata, sille ei vittuilla, niihän? hah. Kuta hassummaksi vaan menee. Stubelo on kyllä oikeasti ihan mitat täyttävä karju. Taitaa ollakin ainoa tällä hetkellä, joka pystyy muuhunkin kuin naama harmaana vikisemään tai mikä oikeasti pahempaa: turpa kiinni äljöttämään ja vaikenemaan. Suomessa vaikeneminen on kultaa, sen tarkoitus on osoittaa kuinka vaikenija on saatanan viisas ja harkitseva. Monasti on vain niin, että vaikenijalla ei ole mitään sanottavaa tai ei ole munkkelia avata suutaan.
 
Vai elämmekö "harmaata vaihetta"....kuka tietää??:huh:

Ei ole Muumimammoista valtiomiehiksi...:dodgy:
 
Voiko joku kirjoita sen lyhyesti ja helpolla suomella että Hejsan ymmärtää?:huh:

Mistä on kyse nyt? onko jotain tapahtunut?
 
Hejsan!
Inte har någontin egentligen hänt... några små skitsaker (två omvårdnadstvister och en rysk farmor eller mormor eller något som blir utslängd ur Finland för att hon saknar uppehållstillstånd... OM jag har förstått sakerna rätt). Men de har i ryska media gjorts stora och det verkar pågå en antifinlandkampanj. Teorin är att det styrs från Kreml, för att de vill testa Finlands ledning (och speciellt presidenten) hur långt de kan gå... enligt vissa har Finlands statsledning inte reagerat tillräckligt kraftigt på beskyllningarna (vilket antagligen är helt sant).

Tämä mun tulkinta koko jutusta (jota en ole oikeasti kovin paljon seurannut). Kreml vähän kokeilee kepillä jäätä miten pitkälle voi Suomen kanssa mennä... sinänsä ehkä ymmärrettävää. Itse en kuitenkaan pitäisi sitä kovin vakavana juttuna... ehkä pikku faceloosing prsidentille, mutta so what...
pian valitaan uusi. Ja kansallahan on aina ansaitsemansa johtajat.
 
Joojo se oli se mummo....eikö Putin sanoi Vanhaselle että me hoidetaan se mummo jos hän Venäjälle tulle....

Kiitos 3Jk för översättningen!!!
 
Aihe nootteihin löytyy aina, kysymys on halusta, ja se on tässä se juttu.
 
Back
Top